-
Εμένα μου αρέσει και ο μόνος λόγος που δεν θα την έβαζα είναι καθαρά οικονομικός!
-
Εμένα μου αρέσει και ο μόνος λόγος που δεν θα την έβαζα είναι καθαρά οικονομικός!
σε ευχαριστω φανη για την απαντηση!περα απο το οικονομικο κομματι δεν δημιουργειται καποιο αλλο θεμα με την παροδο του χρονου ετσι?
-
σε ευχαριστω φανη για την απαντηση!περα απο το οικονομικο κομματι δεν δημιουργειται καποιο αλλο θεμα με την παροδο του χρονου ετσι?
Η εμπειρία μου με ηλιοροφές (τόσο σε BMW όσο και σε Mini) είναι ότι εφόσον συντηρούνται σωστά (δλδ. να είναι καθαρές οι ράγες και οι 'αποχετεύσεις' και να γρασσάρονται κάθε 1-2 χρόνια) δεν έχουν πρόβλημα, εκτός εαν πρόκειται για κατασκευαστικό ελάτωμα (όπως π.χ. σε κάποιες A Class με τα πολλαπλά τμήματα). Για το Φιέστα δεν έχω ακούσει κάτι. Θα σου πώ ότι το Mini (R50, για το οποίο είχαν ακουστεί πολλά για την ηλιοροφή του) το είχαμε 13 χρόνια και ουδέποτε είχαμε πρόβλημα με την ηλιοροφή, προσέχοντας αυτά τα 2 που σου είπα.
-
Λογικά οποιοδήποτε αυτοκίνητο με σοβαρή σχεδίαση δεν θα πρέπει να χει πρόβλημα, αλλά νομίζω πως άλλο πράγμα μια μονοκόμματη μεταλλική επιφάνεια κι άλλο να έχεις, λάστιχα, ενώσεις, ράγες, μηχανισμούς κλπ. Εδώ παρατηρούμε συχνές φθορές στις πόρτες και αντιλαμβανόμαστε με τα αυτάκια μας ελλειπή στεγάνωση.
(πχ. πως μπορεί να ξέρει κάποιος σκόνες και μικροσκοπικά αντικείμενα που θα καθίσουν σε αυλακώσεις με την οροφή ανοιχτή, αν με τον καιρό κάνουν ζημιά σε μηχανισμούς ή παρακείμενα λάστιχα;) Ή άλλο να έχεις κανείς γκαράζ και να κάνει 5 ταξίδια το χρόνο, κι άλλο να παρκάρει 10 χρόνια σε ήλιο και πάγο.. Κι ενώ συμπαθώ πλέον πολύ τα Φόρντ και είναι ψηλά στη λίστα μου, ο τομέας στεγανότητα κατά περιπτώσεις ήταν προβληματικός, σε παλιότερα Mondeo κατά κόρον, πολύ υγρασία ρε παιδιά, από παντού...
Εμπιστοσύνη όσο γίνεται έχω μόνο σε μη ανοιγόμενες γυάλινες οροφές, που ας πούμε έχουν την τεχνογνωσία τοποθέτησης άλλων επιφανειών όπως παρ-μπρίζ και αν δεν υπόκεινται μεγάλες στρεβλώσεις κι αν υπάρχει σκίαση και κάλυψη στο σύνηθες παρκάρισμα.
-
υπαρχει καποιος τροπος/site να ελεγξω τη διαρκεια της εργοστασιακης εγγυησης με το VIN number του οχηματος;
-
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για κινητό Fordpass. Θα εισάγεις εκεί τις πληροφορίες του αυτοκινήτου και μέσα στο μενού θα βρεις την πληροφορία για την εγγύηση. Δε θυμάμαι αν είναι απαραίτητο να κάνεις και μια πρώτη σύνδεση με το αυτοκίνητο γιατί εκεί μέσα σου εμφανίζει και κάποιες βασικές πληροφορίες όπως είναι η πληρότητα του ρεζερβουάρ και τα km του οδομέτρου. Για το σετάρισμα της εφαρμογής και τη σύνδεσή Θα βρεις αρκετή πληροφορία στο internet και videos στο youtube. Είναι επίσημη εφαρμογή της Ford.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Πολύ σπάνια γράφω στο forum αλλά το παρακολουθώ τακτικά.
Ήθελα να αναφέρω, σε όσους ενδιαφέρονται, οτι βγήκαν τα πρώτα στοιχεία του fiesta hybrid στο γερμανικό site
(αν πάτε στο site του fiesta και μετά στο engine efficiency)
Και επίσης 7-αρι αυτόματο (διπλού συμπλέκτη μάλλον;) στο 125 μη-υβριδικό.
Έχουν ανακοινώσει και τιμές (Γερμανίας - στην Ελλάδα θα είναι φαντάζομαι κάπου 2+ χιλιάρικα πιο κάτω - οι τιμές εμφανίζονται στο pdf στο τέλος της σελίδας)
Τέλος φαίνεται να βάζουν κατευθυνόμενους LED προβολείς στο Fiesta (με extra κόστος 850-750 ευρώ ανάλογα με την έκδοση).
-
2 χιλιάρικα πιο πάνω ίσως... Πιο κάτω δύσκολα. Ως γνωστών είμαστε πολύ πλουσιότεροι από τους Γερμανούς και φαίνεται στο ΦΠΑ μας και στο τέλος ταξινόμησης!
-
2 χιλιάρικα πιο πάνω ίσως... Πιο κάτω δύσκολα. Ως γνωστών είμαστε πολύ πλουσιότεροι από τους Γερμανούς και φαίνεται στο ΦΠΑ μας και στο τέλος ταξινόμησης!
Κι όμως όχι!
Στα πιο οικονομικά αυτοκίνητα (ΛΤΠΦ κάτω των 17.000) τα ελληνικά τέλη είναι πολύ χαμηλώτερα. Ασε και τα μικρότερα περιθώρια κέρδους, κόστη λειτουργίας εταιρείας, κτλ.
Μπορείς να το δεις και στην τιμή του Fiesta ST-Line 95 (κατάργησαν το 125 χωρίς υβριδικό - υπάρχει μόνο 125 μη υβριδικό με 7-αρι αυτόματο) που Γερμανία είναι 20κάτι και ελλάδα το 125 με 16900. Με ίδιο σχεδόν εξοπλισμό.
Στα mild-hybrid (νομίζω) οτι τα τέλη είναι ακόμα χαμηλώτερα.
Στα πιο ακριβά μοντέλα (ΛΤΠΦ πάνω από 22.000) ήμαστε πιο ακριβοί στην Ελλάδα.
-
Μέσα Ιουλίου αναμένεται το Fiesta με το mild hybrid και πολύ θέλω να το οδηγήσω και να μάθω τιμές. Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο για την κατηγορία του και πολύ θα ήθελα ένα! Και είδα ότι θα βγαίνει και με τον 155αρη....αυτό θα πρέπει να έχει τρελές επιδόσεις!
-
Καλησπέρα στην ομάδα!θα ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας!κοιτάω ένα fiesta diesel του 17 η αλήθεια είναι ότι το αμάξι μου αρέσει πολύ κ από το test drive που το είχα κάνει!με προβληματιζει λίγο ο κινητήρας γτ ακούω συνέχεια μακριά από diesel όπως όλοι φαντάζομαι!δεν κάνω ιδιαίτερα χιλιόμετρα προς το παρόν δεν ξέρω στο μέλλον αν χρειαστεί να το παίρνει η γυναίκα μου στην δουλειά οπότε θα κάνει περισσότερα!επίσης το πορτμπαγκάζ που είναι σχετικά μικρό δεν βοηθάει! οποιαδήποτε εμπειρία κ συμβουλή θα βοηθούσε! ευχαριστώ!
-
Φίλε εάν αναφέρεσαι σε αυτόν με τα 120 άλογα προχώρα άφοβα, είναι πάρα πολύ δυνατός, φαντάσου το γυρναγα στο eco για να μην είναι τόσο απότομο. Έχει άψογο σασμάν, και τιμόνι για σεμινάριο. Το πλαίσιο είναι τέρμα άκαμπτο, αλλαζεις ταχύτητες χωρίς να μπρουμιτιζει ή να σηκώνεται σούζα, χωρίς να είναι σκληρό στις λακούβες. Στρίβει εντυπωσιακά εύκολα!! Από αξιοπιστια για 20000χμ που το είχα δεν έβγαλε κάτι.
-
Φίλε εάν αναφέρεσαι σε αυτόν με τα 120 άλογα προχώρα άφοβα, είναι πάρα πολύ δυνατός, φαντάσου το γυρναγα στο eco για να μην είναι τόσο απότομο. Έχει άψογο σασμάν, και τιμόνι για σεμινάριο. Το πλαίσιο είναι τέρμα άκαμπτο, αλλαζεις ταχύτητες χωρίς να μπρουμιτιζει ή να σηκώνεται σούζα, χωρίς να είναι σκληρό στις λακούβες. Στρίβει εντυπωσιακά εύκολα!! Από αξιοπιστια για 20000χμ που το είχα δεν έβγαλε κάτι.
Οι εκδόσεις που πωλούνται με 85-90 άλογα, έχουν άλλο κινητήρα ή μόνο η χαρτογράφηση αλλάζει;
Απόσταση από το έδαφος για τις κακοτεχνίες και ύψος που κάθεται ο οδηγός (για το μπες βγες) πώς είναι;
-
Για το πρώτο δεν γνωρίζω. Η απόσταση στο Titanium, είναι εντάξει, δεν βρήκε ποτέ κάτω. Το μπες βγες είναι παιχνιδάκι. Επίσης έχεις πολύ καλή ορατότητα, το παρκάρισμα είναι ευκολο, και η οθόνη στο σωστό ύψος ώστε να είναι τα μάτια προς το δρόμο.
-
Που λες αυτό που με απασχολεί είναι όχι αν είναι δυνατός αλλά αν είναι αξιόπιστος,επίσης από χώρους πως το είδες?ευχαριστώ!
-
Έχω το αμάξι σε έκδοση ST line με τον diesel των 120 hp. Στα σκάρτα 20.000 km που εχω κάνει σε 1,5 χρόνο δε μου έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα.
Προσωπικά το μοτέρ μου άρεσε ως μαμά. Τώρα του έχω βάλει και πρόγραμμα της RICA κι έχει ανέβει μισή κλάση επάνω. Δε λέω μία κλάση επάνω γιατί θα ήταν υπερβολή. Δε μου φάνηκε απότομο στο νορμάλ πρόγραμμα, αλλά νωθρό στο eco για να καταλάβεις πόσο υποκειμενικά είναι τα γούστα. Το eco το χρησιμοποίησα μόνο στο στρώσιμο. Από τότε δεν το έχω ξαναπατήσει.
Το ύψος από το έδαφος είναι επαρκές. Δεν υπάρχει φόβος με κακούς δρόμους. Ίσα-ίσα που όντας λίγο σκληρότερο δε 'γονατίζει' στο φόρτωμα. Με 3-4 επιβάτες και αποσκευές δε νομίζω το απλό να στέκεται πιο ψηλά. Λίγη προσοχή θέλουν οι 17αρες με τα 45αρια λάστιχα.
Το 85αρι μοτέρ diesel έχει τον ίδιο κορμό αλλά διαφορετική τουρμπίνα. Το 120 έχει μεγαλύτερο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας ενώ το 85αρι έχει ένα πιο μικρό σταθερής. Σαν απόδοση έχουν τεράστια διαφορά στη ροπή 210 nm έναντι 275 το δυνατό, η οποία μεγενθύνεται από το περίπου 4% μακρύτερο βήμα που έχει στο διαφορικό το 85άρι που το κοιμίζει ακόμη παραπάνω. Σαν αξιοπιστία ούτε εκεί υπάρχει θέμα. Άλλωστε η προσφερόμενη εγγύηση είναι τεράστια.
Οι χώροι είναι κάτω του μέσου όρου της κατηγορίας. Αν ενδιαφέρει αυτό παραπάνω τότε Polo, Ibiza, I20, Rio είναι συνολικά πολύ καλύτερα. Αν το κύριο θέμα είναι ο χώρος αποσκευών στα παραπάνω βάλε και το Clio, αν και στους επιβάτες παίζει να είναι πιο στενόχωρο και από το Fiesta.
Τέλος η θέση οδήγησης, ύψος, κάθισμα, θέση πεντάλ, είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Πρέπει να πας σε μια έκθεση να κάτσεις μέσα, να ρυθμίσεις κάθισμα, καθρέπτες κλπ να τα δεις μόνος σου. Αυτά...
-
καλησπέρα παιδιά
Τη προηγούμενη εβδομάδα απέκτησα ένα κοκκινακι fiesta St line, diesel 120ps, μεταχειρισμένο αλλά ήταν σαν καινούριο καθώς είχε 6000 χλμ και ήταν 9 μηνών
Ψάχνω τόσο καιρό να βρω ποια έκδοση έχω (εννοωντας με τι βασικό εξοπλισμό, πχ πίσω led, 7 ηχεία, Nsync3 κτλ) και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω βρει και δε μπορώ να ησυχάσω!
Μπορω με κάποιο τρόπο να βρω από κάποιο έντυπο, η από κάποιο site, εφαρμογή οτιδήποτε ποιο μοντέλο και με ποια έξτρα βασικού εξοπλισμού έχω?
Πχ το καινούριο St line έχει προβολείς led και υποβραχιονιο, το προηγούμενο δεν είχε αυτά αλλά είχε έγχρωμη οθόνη στο κοντέρ και adaptive cruise control, το προηγούμενο είχε κάποια άλλα στάνταρ και πάει λέγοντας
Το μοντέλο μου έχει άδεια κυκλοφορίας 31/7/2019
Αν μπορεί κάποιος να βοηθησει
Ευχαριστώ!
-
Μπαίνεις στο www.etis.ford.com , κάνεις εγγραφή, βάζεις τον αριθμό πλαισίου σου και έχεις μετά στη διάθεση σου όλες τις σχετικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο σου (έκδοση, εξοπλισμός, ημερομηνία κατασκευής, πιθανές καμπάνιες και ανακλήσεις, πιθανά software updates στα διάφορα υποσυστήματα κ.α.).
-
Εξαιρετικό αυτοκίνητο πήρες, μπράβο!! Δύσκολο να το βρείς μεταχειρισμένο (κοίταζα και εγώ για κανένα τέτοιο), δεν τα πουλάνε όσοι τα έχουν! Πόσο το πήρες, αν επιτρέπεται?
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, όπως σου είπε ο Χάρης.
-
Αυτό που βρήκα ήταν περίπτωση από ότι κατάλαβα, για αυτό και προχώρησα, 16000 μου βγήκε
Σχετικά με το etis.ford, πρέπει να κάνω εγγραφή; Γιατί είναι για επαγγελματίες του χώρου απο ότι κατάλαβα, ζητάει ΑΦΜ κτλ σε κάποιο σημείο, η μάλλον έκανα κάτι λάθος
Ευχαριστώ και πάλι!
edit
Τελικά βοηθούμενος από άλλο post στο forum έβγαλα άκρη και έκανα εγγραφή
Βρήκα ότι έψαχνα!
Ford Fiesta 2017