-
Μήπως μιλάνε για το προηγούμενο μοντελο;
Μερικά που είδα μιλάνε για μετατροπέα:
https://drivemag.com/news/driving-the-2017-ford-fiesta-what-i-learned-after-300-km
https://www.autotrader.co.za/car-news/ford/fiesta/694f9f3d-45d4-470a-bce9-46b7e3ed940f-2018-ford-fiesta-is-packing-some-heat!
https://www.goodwood.com/grrc/road/news/2017/7/first-drive-2018-ford-fiesta/Μυστήρια πράγματα.
-
Οι πηγές που παρέθεσες φαίνονται πιο αξιόπιστες και καλύτερα ενημερωμένες, οπότε μάλλον έχεις δίκιο.
-
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
Αν υπάρχει κανείς να μας δώσει τα φώτα του είναι ευπρόσδεκτος. -
Καλημέρα, έχει κανείς εντυπώσεις από την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο ;(Ecoboost με τα 100 άλογα).
Βρίσκω ελάχιστα reviews από τα οποία δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασματα.Είμαι κάτοχος ένα χρόνο. Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε θέλεις να μάθεις. Το κιβώτιο είναι το νέο selectshift 6F15 με μετατροπέα ροπής και κλείδωμα ταχυτήτων για οικονομία καυσίμου (έχω 7lt/100km μικτή)
Έχει padles στο τιμόνι και δύο modes D και Sport. Οι αλλαγές ταχυτήτων είναι σχετικά γρήγορες και απαλές, σχεδόν δεν τις καταλαβαίνεις. Πατώντας το γκάζι στην πορεία κάνει άμεσα kickdown 1-2 ταχύτητες για γρήγορη επιτάχυνση. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του. -
Ευχαριστώ πολύ, τα βασικά τα είπες οτι είναι γρήγορες οι αλλαγές και οτι για την ώρα είσαι ευχαριστημένος.
Μερικές ακόμα αν μπορείς:
Το κλείδωμα ταχυτήτων τι είναι;
Πσα χιλιόμετρα έχεις κάνει; Και τι ποσοστό είναι σε πόλη και εκτός;
Έχεις καταλάβει διαφορές στη συμπεριφοράμέσα στην πόλη και σε εθνική ;
Τα padles έχουν καλή απόκριση; -
Το κλείδωμα ταχυτήτων το έχουν όλα τα σύγχρονα κιβώτια με μετατροπέα ροπής που χοντρικά κάνει σύμπλεξη σε ένα είδος δίσκου της επιλεγμένης ταχύτητας (παρακάμπτει τον μετατροπέα ροπής).
Χιλιόμετρα πολύ λίγα , κάτω από 5000 , και όλα Νίκαια - Γλυφάδα από παραλιακή σε ώρες αιχμής και πολύ σταμάτα - ξεκίνα συν 2 εκδρομές των 200 km.
Διαφορές πόλη - εθνική δεν έχει, το μεγάλο πλεονέκτημα στην εθνική σε σχέση με το χειροκίνητο είναι ότι με acc αλλάζει ταχύτητες από 30 έως 130km ανάλογα με την ροή της κίνησης, ενώ στο χειροκίνητο κιβώτιο νομίζω ότι μόλις πατήσεις συμπλέκτη για αλλαγή ταχύτητας το acc ακυρώνεται.
Η απόκριση των padles είναι άμεση.
Για τα τεχνικά του κιβωτίου δες https://otoba.ru/transmissii/ford/6f15.html#chisla
Βάλε μετάφραση στα αγγλικά. -
Ο χρήστης nkamp έγραψε:
Διαφορές πόλη - εθνική δεν έχει, το μεγάλο πλεονέκτημα στην εθνική σε σχέση με το χειροκίνητο είναι ότι με acc αλλάζει ταχύτητες από 30 έως 130km ανάλογα με την ροή της κίνησης, ενώ στο χειροκίνητο κιβώτιο νομίζω ότι μόλις πατήσεις συμπλέκτη για αλλαγή ταχύτητας το acc ακυρώνεται.
Δεν το ακυρώνει αμέσως το ACC αν πατήσεις συμπλέκτη.. αν το κρατησεις πατημένο για πολύ ώρα (10 δευτερόλεπτα νομιζω) το ακυρώνει..
Πολλές φορές αλλάζω και εγω ταχύτητες με το ACC ενεργοποιημένο απλά με το αυτόματο όπως είπες δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα...
-
Δεν έχω οδηγήσει χειροκίνητο με acc γι'αυτό έγραψα 'νομίζω'. Σίγουρα είναι όπως τα λέει ο petran17.
Παρακάτω για όποιον ενδιαφέρεται είναι δύο λεπτομερή video-test drive του αυτόματου ford fiesta VIII:
https://youtu.be/zC5Ac4ZHu7k
Youtube Video -
Παιδια Καλησπερα! Μια ερωτηση-απορια γιατι θα σκασω.. χεχε
Οταν εχεις αυτοματους υαλοκαθαριστηρες (δεν μιλαω για την διακοπτομενη λειτουργια αλλα καθαρα αυτοματους με σενσορα αναγνωρισης του νερου στο τζαμι) ο διακοπτης των υαλοκαθαριστηρων εχει και μια θεση για το 'Auto' ?? ή ειναι ιδιος με τα αυτοκινητα που δεν εχουν?
Και πως ενεργοποειται - απενεργοποιειται η αυτοματη λειτουργια? Αν εχει διακοπτη προφανως απο τον διακοπτη ,αλλιως?? απο το trip και τις ρυθμισεις?Καποιος κατοχος Titanioum θα μπορουσε να μας δωσει τα φωτα του..
-
Στο kuga όταν ανεβάσεις το μοχλό των υαλοκαθαριστήρων μία θέση πάνω από το 'σημείο μηδέν' μπαίνει η αυτόματη λειτουργία. Μετά ξεκινάνε οι manual σκάλες. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία της αυτόματης λειτουργίας. Πιθανόν να ισχύουν τα ίδια στο fiesta. Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο με αυτόματους υαλοκαθαριστήρες για να συγκρίνω αλλά στο kuga δουλεύουν όπως πρέπει στο 90% των περιπτώσεων.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Στο kuga όταν ανεβάσεις το μοχλό των υαλοκαθαριστήρων μία θέση πάνω από το 'σημείο μηδέν' μπαίνει η αυτόματη λειτουργία. Μετά ξεκινάνε οι manual σκάλες. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία της αυτόματης λειτουργίας. Πιθανόν να ισχύουν τα ίδια στο fiesta. Δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο με αυτόματους υαλοκαθαριστήρες για να συγκρίνω αλλά στο kuga δουλεύουν όπως πρέπει στο 90% των περιπτώσεων.Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απ'οτι έχω καταλάβει στο Fiesta είτε έχεις αυτόματους υαλοκαθαριστηρες είτε όχι ο διακόπτης είναι ίδιος. Απλά όταν έχεις ενεργοποιημενο το Auto μέσα από το trip computer η αυτόματη λειτουργία είναι όταν πας τον διακόπτη στην διακοπτόμενη λειτουργία και εκεί ταυτόχρονα ρυθμίζεται η ευαισθησία του Auto.. Όταν δεν έχεις ενεργοποιημενο το auto wipers από το trip τότε η θέση της διακοπτόμενη λειτουργίας δουλεύει σαν διακοπτόμενη.
Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος χρήστης titanium αυτό αν είναι εύκολο?Υγ. Καλημερες!
Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ και πάλι nkamp.
Ο τύπος από το πρώτο λινκ που ανέβασες έχει ενα σωρό από video αλλά είναι όλα στα Ρουμάνικα οπότε είναι αδύνατο να καταλάβω τι λέει.
Ο Γερμανός στο δεύτερο φαίνεται να είναι ικανοποιημένος με την απόκριση του αυτόματου.
Με προβληματίζει που στα χαρτιά δείχνει πολύ χειρότερες επιδόσεις και αυξημένη κατανάλωση. Εκτός αν η μέτρηση στο αυτόματο είναι πιο αξιόπιστη. -
Έχει όντως χειρότερες επιδόσεις. Υπάρχει και βιντεακι (0-100)του αυτόματου στο YouTube που υποστηρίζει τα λεγόμενα για αργές επιδόσεις.
Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nkamp έγραψε:
Είμαι κάτοχος ένα χρόνο. Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε θέλεις να μάθεις. Το κιβώτιο είναι το νέο selectshift 6F15 με μετατροπέα ροπής και κλείδωμα ταχυτήτων για οικονομία καυσίμου (έχω 7lt/100km μικτή)
Μια χαρά τότε...επιτέλους έφυγε η βλακεία το Pοwershift με τα προβλήματά του.
-
Αντιγράφω απο το Γερμανικό prospectus του Fiesta:
https://www.ford.de/content/dam/guxeu/de/documents/brochures/cars/new-fiesta/BRO-ford_new_fiesta.pdfFiesta 100hp χειροκίνητο: 0-100km 10.6sec
50-100km 11.2sec (με 4η ταχύτητα)Fiesta 100hp αυτόματο: 0-100km 12.4sec
50-100km 8.2sec (με kick down)Βλέπουμε ότι στο 0-100 το αυτόματο είναι σχεδόν 2 δευτερολεπτα πιο αργό αλλά στην καθημερινή οδήγηση στις ρεπριζ μπορεί να είναι ταχύτερο.
-
Που το ξετρύπωσες αυτό; Σε Αγγλικό και Ελληνικό δεν αναφέρει τέτοια τιμή.
Χρήσιμο και αυτό.
Η αξιοπιστία με προβληματίζει αλλά αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια -
Γεια σας παιδες. Ηθελα να ρωτησω κυριως τους κατοχους του fiesta st line. Πως σας φαινεται; Η επιλογη με τα 125 αλογα ειναι μια χαρα ή αξιζει να πας για τα 140 ; Ο κινητηρας απο θεμα αξιοπιστιας/ καταναλωσης κλπ; Αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα με τους τριγμους των πλαστικων παντου στο εσωτερικο με ψιλο φοβιζουν γενικα.
-
από plextis » 18 Φεβ 2019 13:52
Η αξιοπιστία με προβληματίζει αλλά αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια
Για το αυτόματο κιβώτιο 6F15 του Fiesta δεν υπάρχουν αναφορές βλαβών γιατί είναι νέο και όλα τα Fiesta που το έχουν είναι ακόμα σε εγγύηση.
Για το αντίστοιχο παλαιότερο 6F35 που τοποθετεί η Ford στα Αμερικάνικα μοντέλα, οι βλάβες του συνήθως λύνονται με αντικατάσταση του λαδιού και φίλτρου του κιβωτίου ή/και αναβάθμιση λογισμικού. Αν δεν... ακολουθεί η αντικατάσταση των transmission solenoids (σετ απο 7 ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες συνολικού κόστους αγοράς 100$-200$). Ξεκινάς αντικατάσταση όσων είναι εξωτερικές στο κιβώτιο, οπότε το κόστος κρατιέται χαμηλά , δοκιμάζεις αν πέτυχε, και εάν δεν... τότε κατεβάζεις κιβώτιο για ν'αλλαχτούν οι υπόλοιπες εσωτερικές βαλβίδες...
Όλα αυτά συνήθως μετά από αρκετά χιλιόμετρα.
Νομίζω οτι λάδι(6,5lt)-φίλτρο κιβωτίου πρέπει να αλλάζεται κάθε 65000km και στις 200.000km είναι πιθανόν να απαιτείται ανακατασκευή του με τα παραπάνω εξαρτήματα. -
Ευχαριστώ και πάλι, δεν ακόυγεται και τόσο άσχημο αν βάλεις και την εγγύηση της Ford μέσα.
Σχεδόν με έπεισες!!
Να δώ και αν θα κάνει κάποιος και καμμια καλή έκπτωση. -
Για έκπτωση λίγο δύσκολο. Δεν υπάρχει αυτόματο ετοιμοπαράδοτο ούτε για δείγμα. Θα γίνει παραγγελία στο ονομά σου και χρόνο παράδοσης 3-4 μήνες. Εγώ το παράγγειλα Οκτώβρη17, παρέλαβα Φεβρουάρη 18, το πλήρωσα 18000€ (titanium με μεταλικό χρώμα) με μόνο ώφελος το χαμηλό επιτόκιο που είχε τότε.
Ford Fiesta 2017