-
Πριν 1 μήνα μου είχε πει ο πωλητής στην Βελμάρ στο Μαρούσι, ότι το έχουν. Κάνε τους ένα τηλέφωνο να επιβεβαιώσεις ότι το έχουν ακόμα.
-
Ωραία, γιατί σκόπευα να περάσω κι απο εκείνους ούτως ή άλλως. Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ωραία, γιατί σκόπευα να περάσω κι απο εκείνους ούτως ή άλλως. Ευχαριστώ!Εάν σε ενδιαφέρει το Φιέστα, πες μου να σου πω σε ποιόν πωλητή να πας, γιατί μερικοί εκεί μέσα βαριούνται που ζούν! Αλλά ο Κώστας είναι πολύ καλός (Τογιότα γαρ) και σωστός στην δουλειά του.
-
Σ' ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα θα το χρειαστώ, γιατί το φιέστα είναι στην κορυφή της λίστας μου...
-
Γεια σας από εμένα... Να σας πω την αλήθεια δεν ασχολούμαι πολύ με αυτοκίνητα αλλά όταν έχω κάποιο το προσέχω πολύ.. . Αλλά αγόρασα μετα από ένα πολακι που είχα 8 χρόνια το φιέστα τον Σεπτέμβριο.. Και έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τους τριγμους από την πρώτη βδομάδα... Επίσης έχω παρατηρήσει όπως κοιτάμε το αμάξι από πίσω στην δεξιά μεριά κοντά στην ρόδα το πλαστικό εξεχει ελάχιστα απ ότι στην άλλη μεριά το είδα με το μάτι αλλά με την αφή ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν και αυτό ιδέα μου όπως οι τριγμοι.. Θα ήθελα να κάνω και μια ερώτηση η οποία μπορεί να φανεί αστεία.. Εκει που παρκάρω ο χώρος είναι περιορισμένος και κατά λάθος πέτυχα τον καθρέφτη όπως έκανα όπισθεν δεν έπαθε τπτ απλά έχει σηκωθεί λίγο το οποίο το καταλαβαίνεισ αν παρατηρησεισ παρά πολύ το αμάξι στην αντιπροσωπεία θα μπορούν να το φέρουν στην ευθεία??? Ρωτάω εδώ γτ όταν μίλησα την προηγούμενη φορά με αντιπροσωπεία για τριγμουσ περίμενα 30 λεπτα..
-
Με τους τριγμούς και θορύβους καλά κάνετε και ασχολείστε, γιατί είναι πραγματικά ενοχλητικοί και στην πλειόνοτητα των περιπτώσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και αποτελεσματικά.
Επειδή μιλάμε όμως για τη Ford, με θέματα φινιρίσματος (αρμοί, συναρμογή κτλ) μην ασχολείστε καθόλου! Θα πω κάτι που θα ακουστεί βαρύ, αλλά η εμπειρία μου μετά από κατοχή 7 διαφορετικων μοντέλων Ford την τελευταία 20ετία δεν μου αφήνει καμία αμφιβολία: Η Ford είναι με διαφορά ο χειρότερος γενικός κατασκευαστής σε θέματα φινιρίσματος! Το φινίρισμα της (προσοχή δεν μιλάω για το σύνολο της ποιότητας κατασκευής) είναι πραγματικά αστείο. Θέλει προσπάθεια να μην καταφέρνεις να έχεις δύο αρμούς ίδιους! Επειδή όμως τα προτερήματα της Ford είναι άλλα και πολύ πιο σημαντικά, δεν κολλάς στο φινίρισμα, το προσπερνάς και ευχαριστιέσαι ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) αυτοκίνητο της κατηγορίας του, είτε είναι Fiesta είτε Focus είτε Kuga είτε Mondeo. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
...ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) αυτοκίνητο της κατηγορίας του, είτε είναι Fiesta είτε Focus είτε Kuga είτε Mondeo.Εντάξει, το έσωσες στο τέλος
Συμφωνώ γενικά με αυτά που λέει ο Χάρης, τα έχουμε δει και συζητήσει άλλωστε, και μάλιστα φαίνεται να μην έχει σχέση με το κόστος, δηλαδή είτε πάρεις βασικό Ka, είτε πάρεις φορτωμένο Edge ST ή Focus RS, το ίδιο είναι. Πράγμα που μου δείχνει ότι είναι συστημική επιλογή της Ford, δηλαδή οι προδιαγραφές και χαρακτηριστικά των robots στις γραμμές παραγωγής.
-
Μια ζωή μισές δουλειες
-
Να ρίξω και εγώ λίγο λάδι στη φωτιά και να πω ότι φίλος με το Mondeo το προηγούμενο μοντέλο
στα 40000 χιλιόμετρα έμεινε από κολάρο εν κινήσει χύθηκαν όλα έξω.
Και επίσης αφήνοντάς το για πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι χωρίς κουκούλα στην Αθήνα έλιωσε το πλαστικό μπροστά από τους γυαλοκαθαριστήρες.
Μου έκανε δυσάρεστη εντύπωση και αν και μου αρέσει και το Fiesta αλλά και το Focus ειδικά το νέο που έρχεται θα το σκεφτόμουν πολύ να τα επιλέξω. -
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
Μου έκανε δυσάρεστη εντύπωση και αν και μου αρέσει και το Fiesta αλλά και το Focus ειδικά το νέο που έρχεται θα το σκεφτόμουν πολύ να τα επιλέξω.Κάθε άλλο, τα Ford γενικά δεν βγάζουν βλάβες, έχω προσωπικές εμπειρίες με απίστευτες και πανάκριβες βλάβες από VW, BMW, MB, Citroen, Mazda, να πω την αλήθεια μόνο από Honda δεν είχα τίποτα σοβαρό. Το ότι λέμε για ψιλοατέλειες σε αρμούς και φινίρισμα είναι πταίσματα μπροστά στα χοντρά που έχω/έχουμε δει σε άλλες μάρκες....
-
Και mazda;
-
*Από την παρουσίαση του νέου Ford Fiesta, ήταν γνωστό ότι θα διατεθεί και σε μια εκδοχή με χαρακτηριστικά crossover, με την ονομασία Active. Από σήμερα, αυτή η έκδοση διατίθεται και στη χώρα μας.
Το Ford Fiesta Active διαφέρει από το συμβατικό σε εμφάνιση, χάρη στα πλαστικά προστατευτικά που ντύνουν όλο το κάτω μέρος του αμαξώματος, και σε κάποια σημεία παραπέμπουν σε αλουμινένιες ποδιές, και τις μπάρες οροφής. Υπάρχουν όμως διαφορές και σε επίπεδο μηχανικών μερών, έτσι ώστε το Active να είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κίνησης σε κακοστρωμένη άσφαλτο ή εκτός δρόμου.
Διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ενισχυμένα ψαλίδια και λίγο μεγαλύτερα μετατρόχια, αλλά και εντελώς διαφορετικά ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές. Τα μπροστινά αμορτισέρ μάλιστα διαθέτουν υδραυλικά bump stops, για βέλτιστη απορρόφηση των ανωμαλιών του εδάφους. Επιπλέον, το Fiesta Active προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας, Normal, Eco και Slippery, που επηρεάζουν τον κινητήρα και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, το οποίο είναι πλήρως απενεργοποιούμενο.
Η πιο προσιτή εκδοχή του Ford Fiesta Active(οι τιμές ξεκινούν από τα 17.244€) διαθέτει τον 1.0 EcoBoost των 100 PS. Το ίδιο μοτέρ διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων PowerShift. Επιπλέον προσφέρονται άλλες δύο εκδοχές του 1.0 EcoBoost και δύο του ντίζελ 1.5 TDCi. Η βασική έκδοση εξοπλισμού ονομάζεται Active 2 και είναι ιδιαίτερα πλούσια, ενώ ακόμα περισσότερα στοιχεία εξοπλισμού προσφέρονται στην Active 3. Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει κάθε έκδοση, στο αρχείο που επισυνάπτεται παρακάτω.
Όπως κάθε Fiesta, έτσι και το Active καλύπτεται από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect, και διατίθεται με χρηματοδότηση με επιτόκιο που ξεκινάει από 2,99% (πλέον εισφοράς 0,6%).*
Περισσότερα εδώ . -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Και mazda;Κυρίως με το FC, μου έβγαλε ψυγείο, τουρμπίνα, δίσκο και 2-3 ψιλοηλεκτρικά. Το RX8 όχι κάτι σοβαρό, και το CX7 έβγαλε και τα τρία γνωστά θεματάκια (turbo, δίσκο, φρένα) αλλά ευτυχώς όλα μέσα στην εγγύηση.
-
Ποιο ήταν το πρόβλημα με τον δίσκο και τα φρένα?
-
Τα φρένα ζεσταίνονταν και άρχιζαν να χτυπάνε στο φρενάρισμα (λόγω μεταφοράς υλικού στους δίσκους), οπότε υπήρξαν διάφορες 'λύσεις' από τη Mazda, αλλαγή τακάκια και δίσκοι, καινούριες 'κιθάρες', κάποια στιγμή έβαζαν performance τακάκι και τρυπητούς !! δίσκους. Είχαμε ολόκληρη ιστορία με αυτό, εγώ το τράβηξα όσο μπορούσα με Mazda Japan και Mazda Europe.
Ο δίσκος ήταν πολύ μαλακός, κυρίως για ομαλή οδήγηση και εύκολα σταμάτα-ξεκίνα, οπότε αν το πάταγες, και ακόμα περισσότερο αν έμπαινε πρόγραμμα, παρέδινε πνεύμα πολύ εύκολα, μύριζε, κάπνιζε κλπ. Δυστυχώς πέραν της αλλαγής με ίδιο, δεν υπήρχε άλλη λύση...
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Μου έκανε δυσάρεστη εντύπωση και αν και μου αρέσει και το Fiesta αλλά και το Focus ειδικά το νέο που έρχεται θα το σκεφτόμουν πολύ να τα επιλέξω.
Κάθε άλλο, τα Ford γενικά δεν βγάζουν βλάβες, έχω προσωπικές εμπειρίες με απίστευτες και πανάκριβες βλάβες από VW, BMW, MB, Citroen, Mazda, να πω την αλήθεια μόνο από Honda δεν είχα τίποτα σοβαρό. Το ότι λέμε για ψιλοατέλειες σε αρμούς και φινίρισμα είναι πταίσματα μπροστά στα χοντρά που έχω/έχουμε δει σε άλλες μάρκες....
Το ότι σχολιάζουμε το φινίρισμα της Ford που είναι για ανέκδοτο, δεν έχει καμία σχέση με την αξιοπιστία της. Η δική μου εμπειρία είναι ότι η αξιοπιστία της Ford είναι σαφέστατα αρκετά πάνω από το μέσο όρο και πιθανώς καλύτερη από (σχεδόν) όλους τους ευρωπαίους κατασκευαστές.
-
Βαριέμαι να ψάχνω ποιο ήταν το τελευταίο μου σχετικό post, απλώς να ενημερώσω ότι πλέον στα 20Κ χλμ ο θόρυβος, η αυξημένη διαδρομή και η μειωμένη ικανότητα φρεναρίσματος κατέστησαν απαραίτητη την αλλαγή τακακίων, παρόλο που μου είχαν πει από Βελμάρ ότι έχουν ψωμί και ότι να τα ξαναδούμε στο επόμενο service, δηλαδή Σεπ-Οκτώβρη. Τελικά όχι ψωμί δεν είχαν, ούτε φλούδα, τα τακάκια βγήκαν εξαϋλωμένα, σε ένα είχε μείνει μόνο το πλακάκι και φαινόταν η σφραγίδα του κατασκευαστή
Συμπέρασμα: το Fiesta εφόσον φοράει ταμπούρα πίσω ζορίζει υπερβολικά τα μπροστινά δισκόφρενα, με αποτέλεσμα (α) να χάνει σε αποδοτικότητα όσο το πιέζεις, και (β) τα τακάκια δεν αντέχουν πάνω από 25Κ-30Κ χλμ (κατά δήλωση των μηχανικών της Βελμάρ). Μην κοιτάτε εμένα, εγώ ως καύτης τα έλιωσα από τα 15Κ χλμ αλλά το γενικό συμπέρασμα παραμένει το ίδιο.
-
Ωραία ενημέρωση ο άσος!
-
Μόλις με ενημέρωσαν από βελμαρ ότι μπορώ να προσθέσω τα full led φανάρια εαν προβώ σε παραγγελία από εδώ και πέρα...κόστος γύρω στα 400€
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το κακό τους το καιρο... Φταίω εγώ τώρα να τους το πάω πίσω και να ζητήσω full led με 400€? Ξεφτύλα και άδειασμα σε όλους εμάς που αγοράσαμε νωρίς.. Εννοείται τα βάζεις άμα το πάρεις...
Ford Fiesta 2017