-
Καλημέρα,
Εχθές το απόγευμα έπεσε ενας πάνω μου και με ψιλοδιέλυσε.
χτηπησε πίσο δεξια τροχο και προφυλαχτήρα και με πεταξε πάνω στον προστινο που ηταν παρκαρισμένος και εσπασα και μπροστά προφυλαχτήρα και η ρόδα η πίσο μπήκε προς τα μεσα..Παραδεχτηκε οτι φταίει κτλ.
Τωρα όμος τι γίνεται? πόσο καιρό να υπολογίζω? Το car point που το πήγα θα περιμένει λέει εντολή απο την ασφαλιστική για να ξεκινήσει, η ασφαλιστική περιμένει έγκριση απο την ασφαλιστική του άλλου.
Περιμένω όλο το χρόνο να ρίξει χιόνια να πάω για snowboard και σήμερα ξεκινάει να χιονίζει και εγώ έμεινα από αμάξι.. -
Καλημέρα,
χτηπησε πίσο δεξια τροχο και προφυλαχτήρα και με πεταξε πάνω στον προστινο που ηταν παρκαρισμένος και εσπασα και μπροστά προφυλαχτήρα και η ρόδα η πίσο μπήκε προς τα μεσα..Παραδεχτηκε οτι φταίει κτλ.
Τωρα όμος τι γίνεται? πόσο καιρό να υπολογίζω? Το car point που το πήγα θα περιμένει λέει εντολή απο την ασφαλιστική για να ξεκινήσει, η ασφαλιστική περιμένει έγκριση απο την ασφαλιστική του άλλου.
Περιμένω όλο το χρόνο να ρίξει χιόνια να πάω για snowboard και σήμερα ξεκινάει να χιονίζει και εγώ έμεινα από αμάξι.. -
Καλημέρα,
βρε Γιαννη δε σε θελει αυτο το αυτοκινητο.
-
Εξαρτάται από τις ασφαλιστικές σας, αν έγινε φιλική, και κυρίως αν η δική του ασφαλιστική είναι σοβαρή. Πάντως κάτω από 15 μέρες ούτε με μπάρμπα στη Κορώνη, και θα έλεγα ότι ο μήνας δεν είναι απίθανος...
-
Άσχημη στιγμή. Η ζημιά πάντως δεν είναι σοβαρή.
Το πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία των ασφαλιστικών.
Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Μόνο υπομονή. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Εξαρτάται από τις ασφαλιστικές σας, αν έγινε φιλική, και κυρίως αν η δική του ασφαλιστική είναι σοβαρή. Πάντως κάτω από 15 μέρες ούτε με μπάρμπα στη Κορώνη, και θα έλεγα ότι ο μήνας δεν είναι απίθανος...φιλικη με 3 αυτοκινητα εμπλεκομενα νομιζω οτι δεν ισχυει.
-
Ναι, ισχυει η φιλικη και με 3 αυτοκινητα. Οταν με τρακαρε εμενα ο υπαιτιος εκανε φιλικη προς εμενα και προς το αμαξι πανω στο οποιο με πεταξε.
Το ενδιαμεσο οχημα που παρασερνεται θεωρειται ως ουδετερο αντικειμενο οταν παραδεχτει υπαιτιοτητα αυτος που προκαλεσε το τρακαρισμα. Οποτε μπορει να κανει φιλικη προς οσους ζημιωσε.Οταν εχει κανει φιλικη ο αλλος, εσυ συνδιαλεγεσαι με την εταιρεια σου μονο. Μετα τα βρισκουν οι εταιρειες μεταξυ τους.
Σε αντιστοιχη περιπτωση πηρε περιπου 15 μερες να παρω πραγματογνωμοσυνη απο την εταιρεια μου.
Μολις κανουν πραγματογνωμοσυνη, αν εγκρινουν επισκευη δινουν οκ στο συνεργειο σου και απο εκει και περα εξαρταται απο το συνεργειο ποσο καιρο θα κανει να το φτιαξει.
Εμενα μου εβγαλαν το κοστος ασυμφορο σε σχεση με τη παλαιοτητα του αυτοκινητου και πηγε ολικη.
Ειχα αντιστοιχη κατασταση, με τις πισω ροδες να εχουν στραβωσει και οι δυο με παρομοιο τροπο. Δυστυχως ο πισω αξονας μπηκε μεσα προς το σασι και το στραβωσε, οποτε δε γινοταν να φτιαχτει χωρις να ξηλωθουν τα παντα - οπου και εφαγα ακυρο.
-
Η ζημια μιας και πισω εχεις ολοκληρο αξονα πρεπει να είναι πολύ σοβαρη....Θα προτεινα να επιδιωξεις να βγει ολικη το αμαξι,ετσι κι αλλιως ισως παρεις και περισσοτερα από οσο το αγορασες και να παρεις ένα άλλο πιο σωστο.
-
τωρα περιμένω να δωσει το οκ η εθνική για να δώσει μετα το οκ η δικιά μου (anytime)..
τι θα μπου πρωτείνατε να κάνω να το φτιαξω σε αυτην που συνεγραζετε η ασφαλιστική μου η να το πάω σε δικό μου μάστορα?Ολική για να βγεί πόσο πρέπει να είναι η ζημιά?
Δέν νομίζω να κοστίζει πολύ ο αξωνας πίσο..εμπρός πίσο προφυλαχτηρες πόσο να κάνουν?πάνω απο 500? αποκλείεται..
βεβαια μιλάμε στην τύχη ακόμα αν δεν μου πεί ο μάστορας αλλά εγώ μαζί με κρεμαριέρα δέν νομίζω να πάει πάνω απο 1,5 χιλιάρικο..
το αμάξι κοστολογείτε γύρο στα 3 χιλιάρικα απότι είδα στο autotriti
Στην ασφάλεια μου γράφει ''ασφάλεια απο κλοπή 2000€'' δέν ξλερω αν πάιζει ρόλο αυτο απλά το αναφέρω. -
Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι να το αφήσεις σε συνεργαζόμενο, ώστε να μην πληρώσεις ευρώ από τη τσέπη σου, και να τα βρουν όλα μεταξύ τους (συνεργείο, πραγματογνώμονας και ασφαλιστική). Εσύ απλώς θα περιμένεις να σου πουν πότε να πας να το παραλάβεις.
Ολική βγαίνει όταν το σύνολο της ζημιάς ξεπερνάει το συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Την πρώτη χρονιά αυτό ισούται με το τιμολόγιο αγοράς, και μετά απομειώνεται αναλόγως την ηλικία του οχήματος. Αν το κεφάλαιο σε σένα είναι 2000€ και η ζημιά βγει 2500€, τότε θα βγει ολική.
Ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα κοστίσει, πάρα πολλές φορές αυτά που κρύβονται και δεν φαίνονται είναι πολλαπλάσια αυτών που φαίνονται....
-
α) Η επισκευή κοστολογείται με ανταλλακτικά αντιπροσωπείας, που είναι πανάκριβα συγκριτικά με την υπολογιζόμενη αξία ενός μεταχειρισμένου οχήματος
β) Η ασφαλιστική δεν κοιτάει την κατάσταση, τον εξοπλισμό και τα χιλιόμετρα του οχήματος για να το κοστολογήσει, μόνο τα κυβικά και την ηλικία. Θα κοιτάξουν το φτηνότερο που υπάρχει σε αγγελίες της ίδιας ηλικίας και θα θεωρήσουν αυτό ως αξία του οχήματος.
γ) Ως συνέπεια του β. η υπολογιζόμενη αξία του οχήματος δεν έχει σχέση με την ασφαλιζόμενη αξία κλοπής
δ) συμβουλες
ε) Όταν στραβώνει ο άξονας καμιά φορά παίρνει άλλα πράγματα μαζί, πχ σε εμένα είχε πάρει αμπάριζα το σωλήνα της εξάτμισης και την είχε καταστρέψει Ελπίζω φυσικά να μην έχεις τέτοια θέματα, να φτιαχτεί γρήγορα και όλα να πάνε οκ.
-
Κατάλαβα..
Αναμενω τότε να περάσουν λίγες μέρες να δω τι θα πούν -
Περαστικά αδερφέ, εσύ να είσαι καλά και τα σίδερα φτιάχνονται.
Από αυτά που βλέπω στις φωτογραφίες, κρίνω ότι το ατύχημα έγινε μέσα στην πόλη.
Για να πάρει άξονας πίσω και να κάνεις ζημιά και στον μπροστά, σημαίνει ότι το ΤΟΜΑΡΙ που έπεσε πάνω σου, έπεσε με ΠΑΡΑ πολλά χιλιόμετρα.Μέσα στην πόλη μερικοί δε γνωρίζουν πως αν χτυπήσουν άνθρωπο, ο παθών(ή η οικογένεια αυτού) μπορεί να τον κάψει ζωντανό. Παιδική χαρά οι δρόμοι της πόλης, δεν είναι.
Γιάννη, σε θυμάμαι που ρωτούσες τεχνικές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, σε 3-4 threads.΄
Όπως γράφει και ο Ηλίας πιο πάνω, δε σε θέλει αδερφέ.Αν μπορείς, στείλτο και μην κοιτάξεις πίσω.
Όσον αφορά τη ζημιά, πρόσεξε αν ο άξονας 'ζόρισε' και το σασί. Αν πήρε μόνο ο άξονας( ο οποίος είναι μασίφ σίδερο), είσαι καλά.Εύχομαι ειλικρινά, επειδή διαβάζω τα threads σου, να πάνε όλα κατ'ευχήν.
-
Έτσι όπως το βλέπω πάει για ολική γιατί ό άξονας μπορεί να κρύβει εκπλήξεις
που δεν θα θέλει η ασφαλιστική να ρισκάρειΆρχισε να ψάχνεις
-
Οντος δέν με θέλει αυτο το αμάξι,
Πανω που το είχα στρώσει και είπα εδώ αράζω τώρα.. εκανα και καμια 25αριά χιλιάδες χιλιόμετρα του ηπια και λίγο το αίμα το ευχαριστήθηκα γενικά εκανα πολλά ταξίδια και εξωτερικό το πήγα 2200 χιλιόμετρα σε 3 μέρες..
τουλάχιστον τώρα αν φτιαχτεί θα έχει καινουριους προφυλαχτήρες και αν ειναι να το δώσω θα φυγει ευκολότερα.
Γενικά εξωτερικά δέν εχει χτυπήματα μονο στην πόρτα του οδηγου μια γρατζουνιά.
Αν πάει για ολική το αμάξι μου μένει έτσι τρακαρισμένο οπος είναι?οχι τίποτα εχω πάνω καινουρια λάστιχα αναρτήσεις mp3 player αέριο και διάφορα
Και ποσα λεφτά θα πάρω μπορώ να τα υπολογίσω περίπου?
Ναι ο μ@κάκας...μέσα στη πόλη και σε μικρό στενό μονοδρομο που δέν πάς πάνω απο 40 με τίποτα δίπλα στη δουλεια μου..
τώρα εβγαλα το xt και εχω δαγώσει το κ... μου -
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
Οντος δέν με θέλει αυτο το αμάξι,
Πανω που το είχα στρώσει και είπα εδώ αράζω τώρα.. εκανα και καμια 25αριά χιλιάδες χιλιόμετρα του ηπια και λίγο το αίμα το ευχαριστήθηκα γενικά εκανα πολλά ταξίδια και εξωτερικό το πήγα 2200 χιλιόμετρα σε 3 μέρες..
τουλάχιστον τώρα αν φτιαχτεί θα έχει καινουριους προφυλαχτήρες και αν ειναι να το δώσω θα φυγει ευκολότερα.
Γενικά εξωτερικά δέν εχει χτυπήματα μονο στην πόρτα του οδηγου μια γρατζουνιά.
Αν πάει για ολική το αμάξι μου μένει έτσι τρακαρισμένο οπος είναι?οχι τίποτα εχω πάνω καινουρια λάστιχα αναρτήσεις mp3 player αέριο και διάφορα
Και ποσα λεφτά θα πάρω μπορώ να τα υπολογίσω περίπου?
Ναι ο μ@κάκας...μέσα στη πόλη και σε μικρό στενό μονοδρομο που δέν πάς πάνω απο 40 με τίποτα δίπλα στη δουλεια μου..
τώρα εβγαλα το xt και εχω δαγώσει το κ... μουΦιλε μου αν παει ολικη το παιρνουν οπως ακριβως ειναι και το εχουν φωτογραφησει οταν ηρθαν. Ό,τι έχει πάνω το αμάξι τη στιγμή που το φωτογραφίζει ο εμπειρογνώμονας πρέπει να υπάρχει πάνω για να σε αποζημιώσουν με ολική.
Ειχα ολοκαινουρια λαστιχα με 1000χλμ πανω τους, ενος μηνα, και δε με αφησαν να τα παρω.
Φυσικα τιποτα απο αυτα δεν μετραει σαν προσαυξανομενη αξια στην αποζημιωση. Γι αυτο αν εχεις πραγματα αξιας πανω οπως ειπες, προσπαθησε να στο φτιαξουν γιατι αλλιως τα χανεις ολα.
Η ασφαλιστικη βγαζει μια τιμη αποζημιωσης, αν συμφωνεις με αυτην κανει πλειστηριασμο για να το πουλησει σε καποιον για ανταλλακτικα επισκευη η σιδερα. Σε φερνει σε επαφη με αυτον που θα το παρει (μαντρας ανταλλακτικαδικων συνηθως), εκεινος σου δινει τα λεφτα που το αγοραζει και του κανεις μεταβιβαση. Η ασφαλιστικη σου δινει τα υπολοιπα απο την τιμη αποζημιωσης.
Όλο αυτό παίρνει από μίνιμουμ μήνα μέχρι δίμηνο ή τρίμηνο.
Εμένα έπεσε πάνω μου με 80χλμ ένα πιτσιρίκι που οδηγούσε καβατζωμένο αμάξι συγγενή του, σε στενό που κανείς δε πάει με πάνω από 30. Ευτυχώς που ζήσαμε.
-
Οκ.
Αν βγει ολική με βάση την τιμή επισκευης που βγάζει το car poit αν υπολογισουμε οτι όλα μπαινουν καινούρια τοτε μπορώ εγώ να το πάω σε δικό μου μάστορα και να τα βάλει μεταχειρισμένα το κόστος επισκευής θα είναι το μισό περίπου εκει αλλάζει κάτι?
αν γίνεται ετσι όπος λές είναι μεγάλη μαλκια.. -
ασε που αν πάει να γίνει κάτι τετοιο θα ακουσει καντίλια μέχρι και ο γείτονας αυτουνου που με τράκαρε..
εκτός απο ασφαλιστικές κτλ κτλ -
Δν νομιζω να γινεται αυτό που λες.....εκτος αν ο πραγματογνώμονας είναι γνωστος σας.
Είναι καιρος να ξεφυγουμε από το χαζο σκεπτικο 'Α τον μ@@@@ που με τρακαρε 'και τα γνωστα καντηλια.
Απλα να σου πω ότι στην Κυπρο τρακαρίσματα σαν το δικο σου είναι καθημερινο φαινομενο....ενώ ειδα αρκετα να συμβαινουν δν ειδα καποιον να παθαινει κρισεις ή να τσακωνονται.Μεχρι και αυτος που φταιει είναι ψυχραιμος(λογω μικτων μεν).Όταν κυκλοφορεις στον δρομο όλα μπορουν να συμβουν,ειτε φταις 0% ειτε φταις 100%.Ο από πισω σου π.χ. αν πας και τον βρισεις ανετα αρνειται να πληρωσει την ζημια ΤΟΣΟ στο δικο σου αμαξι(μπροστα) οσο και στο πιο μπροστα αμαξι που θα υποχρεούσαι να την πληρωσεις εσυ(η ασφαλιστικη σου) μιας και δν διατηρησες σωστη αποσταση ασφαλειας.
Καιρος να καταλάβουμε ότι οι ασφαλιστικες είναι ενας ΚΟΙΝΟΣ κουμπαρας ολων μας που αποτρεπει την οικονομικη καταστροφή μας.Μπορει να μην την χρειαστείς ποτε....μπορει και μια φορα που εκ των πραγματων να μην φταις π.χ. να χτυπήσεις πεζο να σε σωσει αποζημειωνοντας αυτην για σενα.
Με τράκαραν.