-
Μην ειρωνευεσαι
Να βαλεις τουλαχιστο χιουμορ στη ζωη σου -
Μα δε σηκωνει χιουμορ τετοιο ποστ. 'Συμπλεγματα' ,κλισε και τρομολαγνεια βγαζει...
-
Όλα εξαρτώνται από το τι χρήση θέλεις να κάνεις.
Σε όλα τα επιχειρήματα που έχεις παραθέσει σχετικά με την αντικατάσταση του κινητήρα με νεότερο θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ronnie και τους προλαλήσαντες.
Έχεις έναν αξιόπιστο κινητήρα, με αρκετή δύναμη για την καρότσα, ο οποίος, σωστά συντηρημένος και ρυθμισμένος, θα σου προσφέρει πολλά χαρούμενα χιλιόμετρα.
Όσο για την αυξημένη κατανάλωση, μην βασίζεσαι σε αυτά που διαβάζεις, αλλά στο βάρος του ποδιού σου. (Εϊπαμε, εξαρτάται η χρήση για την οποία το προορίζεις).
Ακόμη και λίγο παραπάνω κατανάλωση να έχει, η απόσβεση που θα κάνεις σε σχέση με το κόστος της αγοράς νεότερου κινητήρα και της μετατροπής θα έρθει είτε αργά είτε ποτέ.Τυγχάνει τα οδηγώ αυτοκίνητο 1200ων κυβικών 30ετίας, με αρκετά βαρύ αμάξωμα, καθημερινά, παρόλη την καταστροφολογία για την κατανάλωση του.
Μετά από επι μέρους αναβαθμίσεις, με κυριότερη το κιβώτιο 5 σχέσεων και συνεχή συντήρηση, το τελικό αποτέλεσμα είναι να καίει παρόμοια με ένα σύγχρονο C3 Vti 1400 στην πόλη αλλά λιγότερο στην εθνική.Το ιδανικότερο σενάριο και για εσένα είναι ένα κιβώτιο 5 σχέσεων και ο κινητήρας άριστα συντηρημένος και ρυθμισμένος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη πρέπει να μένουν ατημέλητα.
Από μόνη της η επιλογή του να έχεις ένα παλαιό όχημα στον δρόμο προϋποθέτει πιο πολλή δουλειά από το συμβατικό οπότε τα παραπάνω που σου έγραψα σχετικά με την συντήρηση θα πρέπει να τα θεωρεις αυτονόητα σε συνεχή βάση.
Όσον αφορά την καρότσα. Το να 'ανατινάξεις' ένα αυτοκίνητο μέχρι τελευταίας βίδας είναι μια επίπονη και κοστοβόρα διαδικασία καθώς και περιττή σε πολλές περιπτώσεις. Όλοι μας εδώ γνωρίζουμε λίγο πολύ αρκετές ιστορίες επισκευών που ξεκίνησαν έτσι και δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Μια προσεγμένη τοπική λαμαρινοδουλειά στα μέρη που το αυτοκίνητο 'πονάει' καθώς και ένα καλό βάψιμο θα διατηρήσουν το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια.
-
Φίλε, ζω στο Αγρίνιο και έχω κάνει καμμιά 20αριά ανακατασκευές. Δεν είμαι επαγγελματίας στη δουλειά αυτή, χόμπυ τόχω!!! Αν θες, πάρε τηλ στο 6977235210 ή 2641074196 να μιλήσουμε
-
Υπαρχει και ενας τυπος στο Αγρινιο που κανει παπαδες με τα e30 (και πολλες καγκουριες ) ,δε νομιζει να κωλωσει στην e21.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
.Το ιδανικότερο σενάριο και για εσένα είναι ένα κιβώτιο 5 σχέσεων και ο κινητήρας άριστα συντηρημένος και ρυθμισμένος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη πρέπει να μένουν ατημέλητα.
Όσον αφορά την καρότσα. Το να 'ανατινάξεις' ένα αυτοκίνητο μέχρι τελευταίας βίδας είναι μια επίπονη και κοστοβόρα διαδικασία καθώς και περιττή σε πολλές περιπτώσεις. Όλοι μας εδώ γνωρίζουμε λίγο πολύ αρκετές ιστορίες επισκευών που ξεκίνησαν έτσι και δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Πολύ ενδιαφέρον σχόλιο. Αρχικά με όλα αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει να κλείνω και εγώ προς το να κρατήσω τον κινητήρα και να αλλάξω το κιβώτιο (κάτι το οποίο θα έκανα έτσι και αλλιώς). Από δύναμη εντάξει δεν με απασχολεί τόσο πολύ. Ούτε για κόντρες το θέλω ούτε να πηγαίνω του σκοτωμου. Η μεγαλύτερη μου απαιτηση σχετικά με την ταχύτητα ειναι να μπορώ να κινηθώ με ασφάλεια σε έναν αυτοκίνητοδρόμο. Κρίμα που δεν μπορώ να βλέπω την καταναλωση πάντως Ακόμα το ψάχνω όμως.
Σχετικά με το ότι μπορεί να είναι περιττό να γδυσω το αυτοκίνητο το έχω σκεφτεί και εγώ. Απλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα είναι στην πένα το αμάξωμα και χωρίς σκουριες για να αντέξει στον χρόνο. Αν μου πει ο φανοποιος που θα επιλέξω μετά απο έλεγχο του οχηματος, ότι είναι όντως περιττό να μπω σε τέτοια διαδικασία θα τον εμπιστευτώ. Πάντως να το αφήσω μισοτελειωμένο δεν υπάρχει περίπτωση. Πρόστιμω να κομμάτι κομμάτι η δουλειά και σωστά, παρά να μείνει στη μέση.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπαρχει και ενας τυπος στο Αγρινιο που κανει παπαδες με τα e30 (και πολλες καγκουριες ) ,δε νομιζει να κωλωσει στην e21.Άμα έχεις κανένα στοιχείο (όνομα, τηλ, οτιδήποτε), στείλε μου
-
Ο χρήστης faos1 έγραψε:
Γεια σε ολους, ενα γενικο σχολιο και οχι τεχνικο με αφορμη τη συγκεκριμενη ανακατασκευη.Συνεχισε φιλε Ge21ORGE αυτο που ξεκινησες και μην πτοησε απο τυχον αρνητικα λογια.
Δυστυχως στην ελλαδα πολλες φορες ξεχναμε την αξια της διατηρησης της ιστοριας μας, ποσο μαλλον για τα αυτοκινητα.Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!
-
Υπάρχει old school τρόπος να παρακολουθεις την κατανάλωση με οικονομόμετρο εποχής το οποίο λειτουργεί με υποπίεση από την πολλαπλή εισαγωγής. Έχω τέτοιο οργανάκι σε άριστη κατάσταση και θα χαρώ να στο δωρίσω.
-
Aν σε ενδιαφερει εμπρος σποιλερ της ΒΒS,επισης χαριζεται.
-
volvo164 και sansrival 1000 ευχαριστώ. Το οργανακι θα μου είναι πολύ χρήσιμο. Το spoiler όμως η αλήθεια είναι ότι δεν το χρειάζομαι αλλά ευχαριστώ παρά πολύ για την πρόθεση να μου το χαρισεις.
-
Θα σου στειλω pm με το τηλέφωνό μου να συννενοηθούμε.
-
Πριν 2 μέρες η μπέμπα μπήκε στο συνεργείο για να ξεκινήσει επιτέλους η όλη διαδικασία. Ο μηχανικός μετά από ένα σύντομο έλεγχο, είπε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πως δεν θα χρειαστεί πολλά λογικά. Το σήκωσε και στην ραμπα και κοιταξαμε από κάτω και σκουρια δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά. Βέβαια μου είπε μόλις τελειώσω από τα μηχανολογικα να το πάω και σε ένα φανοποιο να το ελέγξει (κάτι το οποίο έτσι και αλλιώς θα έκανα).
Κάτι άλλο που κουβεντιασαμε ήταν η αλλαγή από 4ταχυτο σε 5ταχυτο. Εκτός από κιβώτιο μου είπε ότι θα χρειαστεί και νέο διαφορικο και νέο άξονα. Σαν εργασία αν έχει τα εξαρτήματα δεν είναι δύσκολη μου είπε, απλά ίσως να κοστίσει αρκετά να τα μαζέψω όλα. Η αλλαγή όπως έχω πει και σε προηγούμενα μνμ θέλω να γίνει γιατί σίγουρα με 5 ταχύτητες θα είναι πιο οικονομικό, αλλά μέχρι ποιο ποσό πιστευετε αξίζει να γίνει αυτή η αλλαγή; Επίσης οποίος έχει αλλάξει κιβώτιο στο αυτοκίνητο του, είναι όντως τόσο μεγάλη η διαφορά στην καταναλωση;Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Να και δύο φώτο. Μια πριν ξεκινήσει για το συνεργείο και μια απεξω.
-
Ρε συ αυτη φαινεται σχεδον αστερι!
-
Είναι όντως σε πολύ καλή κατάσταση
-
Όντως είναι πολύ καλα. Και ούτε εγώ το περίμενα, ούτε και ο μηχανικός αν κρίνω από την αντίδραση του αλλά και από το ότι επαναλαμβανε συνεχώς πόσο καλοδιατηρημενη είναι. Ίσως έπρεπε να το περιμένω δεδομένου ότι φυλασσοταν συνεχώς σε κλειστό χώρο αλλά είχε να κινηθει 13 χρόνια, συν ότι ναι μεν ήταν σε κλειστό χώρο αλλά με υγρασία και πιθανόν κατά καιρούς παρέα με τρωκτικα. Σημασία έχει πάντως ότι ευτυχώς για μένα στάθηκα τυχερός και από ότι φαίνεται θα πραγματοποιήσω το όνειρο μου χωρίς να βάλω πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Κάτι άλλο που ψάχνω συνέχεια σήμερα είναι η αλλαγή καρμπυρατερ. Είναι κάτι που θα συζητήσω και με τον μηχανικό μου από βδομάδα αλλά αφορμή για να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο ήταν μια αγγελία στο car καθώς και κάτι βιντεο στο YouTube με κινητηρες m10 που χρησιμοποιούν καρμπυρατερ weber. Τα συγκεκριμένα καρμπυτατερ καταργουν αρχικά τον παπά και κατά δεύτερον άλλοι λένε ότι ανεβάζουν την ιπποδυναμη και άλλοι ότι βελτιώνουν την καταναλωση. Τα καρμπυρατερ είναι λίγο αχαρτογραφητα νερα για μένα όμως και όσο και αν εψαξα μπερδεύτηκα περισσότερο. Καταρχήν υπάρχουν διάφοροι τύποι καρμπυρατερ που διαχωριζονται με αριθμους (πχ 32/34, 32/36, 38/38, κτλ). Όσο και αν εψαξα μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει τι αντιπρωσοπευουν αυτοί οι αριθμοί. Επίσης δεν μπόρεσα να καταλήξω σε ένα πόρισμα αν όντως βελτιώνουν την καταναλωση (για την ίπποδύναμη όντως την βελτιώνουν αλλά συνήθως αυτό κάνει κακό στην καταναλωση). Για αυτό οποίος ξέρει κάτι παραπάνω για καρμπυρατερ και για το αν αξίζει να αλλαχτει το μαμά με κάποιο aftermarket, ας μου δώσει τα φώτα του.
Κάτι ακόμα είναι ότι ο μηχανικός, μου είπε όταν κουβεντιαζαμε για το καυσιμο ότι αφενός ο m10 κινητηρας καίει άφοβα αμολυβδη (κάτι το οποίο είχα ανακαλύψει από την έρευνα μου), αλλά ότι δεν μπορεί να πάρει καταλυτη το αυτοκίνητο χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τις δοκιμές στο κτεο. Εγώ όμως ξέρω ότι η αμολυβδη χωρίς καταλυτη απελευθερωνει πολύ επικίνδυνα καυσαέρια για την υγεία. Το ερώτημα μου λοιπόν είναι τι ισχύει από όλα αυτά; Το αμάξι μπορεί να πάρει κατάλυτη ή οχι; Αν δεν πάρει θα έχω πρόβλημα στο κτεο ή όχι και τέλος τι γίνεται με τα καυσαέρια;
Πραγματικά τους τελευταίους μήνες έχω μάθει άπειρα πράγματα πάνω στα παλιά αυτοκίνητα και ήταν γνωσεις τις όποιες σχεδόν εξ ολοκλήρου έμαθα από προσωπική έρευνα. Παρολαυτα από ότι φαίνεται είναι πολλά ακόμα που χρειάζομαι να μάθω...
ΥΓ: Σορρυ για το κατεβατό.Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε συ αυτη φαινεται σχεδον αστερι!+1.
Τα τετράγωνα διπλά φώτα είναι οριτζιναλ ή μετατροπή της εποχής; -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
+1.
Τα τετράγωνα διπλά φώτα είναι οριτζιναλ ή μετατροπή της εποχής;Είναι μετατροπη της εποχης. Είναι της HELLA και είναι πολύ καλά αλλά όχι αυθεντικα. Βέβαια ο πατέρας μου λέει ότι έτσι το πήρε από μια αντιπροσωπεια στη Γερμανία, οπότε δεν ξέρω μήπως κάποιες αντιπροσωπείες το έβαζαν έξτρα από μόνες τους. Πάντως είναι σχετικά σπάνια διότι στο ίντερνετ έχω βρει λίγες φώτο που να είναι τετράγωνα τα φαναρια.
-
[spoiler:2z1i3zq6][/spoiler:2z1i3zq6]Δεν έβαζαν οι αντιπροσωπίες διαφορετικές μάσκες με άλλα φώτα, αυτή η συγκεκριμένη μάσκα είναι κλασική (και άσχημη κατά την ταπεινή μου γνώμη - σόρρυ) aftermarket των '80s. Aftermarket είναι και οι ζάντες σου αν και τουλάχιστον αυτές μοιάζουν κάπως με τις BBS Mahle που έβαζε η BMW τότε σαν εξτρά. Κατά τα άλλα χαίρομαι που έχεις καθαρή καρότσα
κι ένα καλό site για τα e21: http://www.bmwe21.net
Ανακατασκευή bwm e21