-
δεν ειναι παλια του 14 ειναι
τα πισω ειναι του 8 και επειγει η αλλαγη τους.απο οτι βλεπεις το εχω τονισει πρωτα θα γινουν ολα τα απαραιτητα και μετα οποιαδηποτε βελτιωση
-
Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
.......... Η ασφάλεια σου πρέπει να είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα. Είναι λάθος σειρά να ρίξεις πρώτα λεφτά για περισσότερο γκάζι και να έχεις πίσω δυο παλιά λάστιχα...-οταν περναω απο λακουβες το αμαξι κοπαναει αρκετα στο κτεο γραφει οτι η αριστερη μπροστα αναρτηση θελει αλλαγη αλλα δεν δικαιολογειται τετοιο κοπανημα φοραει bilstein κιτρινα αγνωστο ποιας χρονιας.χρειαζονται αλλαγη ολες οι αναρτησεις για μεγαλυτερη ανεση η με σετ ελατηριων θα γινει καλυτερα?
Λογικα τα αμορτισερ εχουν παραδωσει ειδικα η αριστερα μπροστα πρεπει να εχει σκασει.για αρχη θα φτιαξω αυτα που αναφερω και ...........
Λες αμα βαλω εντοσθια απο integra να κανει μεγαλη διαφορα?χαχαχα επειδη και εγω τις 9 τις βαραω καθε μερα για αυτο λεω αξιοπιστο να ναι...
...ξερω τα ορια μου κ εχω οδηγησει κ πολυ πιο γρηγορα αυτοκινητα...τα 'πρασινα' ειναι οι παρατηρησεις του ιδιοκτητη οδηγου. τα 'μπλε' ειναι η συμπεριφορα του ενω ξερει τα πρασινα, G-ATOS ξαναμιλα τωρα για την ασφαλεια τη δικη του και οποιανου βρεθει στο δρομο του.
ευτυχως που ξερει και τα ορια του, τωρα πια ορια...............................ασχολιαστο. -
το θεμα γραφει γενικες ιδεες αμα πας στο πρωτο ποστ θα δεις την σειρα που εχω ως προτεραιοτητες.το αυτοκινητο δεν ειναι επικυνδινο ουτε τρεχω αναμεσα στο κοσμο.σε παρακαλω μην κρινεις πριν δεις καποιον που δεν ξερεις να οδηγαει και που το κανει αυτο.αμα ειχα 400 που θελει για 4 καινουργιες και τα ελατηρια θα το εκανα τωρα δυστηχως πληρωνομαι τον επομενο μηνα ομως!ουτε εμενα μαρεσει να κοπαναει
-
Ο χρήστης alexp1996 έγραψε:
το θεμα γραφει γενικες ιδεες αμα πας στο πρωτο ποστ θα δεις την σειρα που εχω ως προτεραιοτητες.το αυτοκινητο δεν ειναι επικυνδινο ουτε τρεχω αναμεσα στο κοσμο.σε παρακαλω μην κρινεις πριν δεις καποιον που δεν ξερεις να οδηγαει και που το κανει αυτο.αμα ειχα 400 που θελει για 4 καινουργιες και τα ελατηρια θα το εκανα τωρα δυστηχως πληρωνομαι τον επομενο μηνα ομως!ουτε εμενα μαρεσει να κοπαναει- ξερεις για ποιο λογο κοπαναει και κρινεις οτι δεν ειναι επικυνδινο το αυτοκινητο?
- μικρη σημασια το αν τρεχεις μεσα σε κοσμο ή οχι εκτος και αν το κανεις σε καποια πριβε πιστα που σιγουρα θα εισαι μονος σου και αυτο βεβαια σηκωνει συζητηση.
- απο τη στιγμη που γραφουμε σε ενα δημοσιο φορουμ ολοι μπορουμε να κριθουμε και εσυ και εγω και καποιος αλλος, δεν σε γνωριζω οπως σωστα λες αλλα απο τα γραφομενα σου εβγαλα συμπερασμα.
-
Εντάξει ρε παιδιά, είπαμε ότι είναι μικρός ο φίλος, αλλά -περίπου- σωστά τα έχει στο μυαλό του. Αρκεί να εννοεί αυτό που γράφει περί 'θα γίνουν πρώτα όλα τα απαραίτητα'.
Ανεξαρτήτως μάρκας, μοντέλου, τύπου οχήματος κλπ, όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο, πέραν του αρχικού ελέγχου πριν την αγορά, μόλις το πάρουμε στα χέρια μας το πάμε σε επίσημο ή γνώστη μάστορα, και τους λέμε 'βρείτε τι θέλει' (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει πριν την αγορά). Μας λένε ότι θέλει το α,β,γ ? Εκ των οποίων τα α και β είναι κρίσιμα ? Ιδανικά δεν το οδηγούμε καν πριν φτιαχτούν αυτά. Μόλις φτιαχτούν αυτά λοιπόν, ξαναρωτάμε -πιθανότατα σε πιο ειδικευμένο συνεργείο, και εφόσον είμαστε πριζωμένοι: τι μπορώ να βελτιώσω ? τι, πως, πόσο και γιατί ? Και ακολούθως κάνουμε τις μόντες μας.
Και κάτι για τα λάστιχα, επειδή το βλέπω συχνά να το ρωτάνε. Μπορεί να μην έχουμε να βάλουμε βενζίνη, μπορεί να μην έχουμε να αλλάξουμε π.χ. το αμορτισέρ, τα λάστιχα όμως πρέπει να είναι φρέσκα και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να μην πω καινούρια. Εγώ τουλάχιστον, σε κάθε αυτοκίνητο που έχω αγοράσει μεταχειρισμένο, το πρώτο-πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βάλω μια τετράδα καινούρια καλά λάστιχα, μπορεί μαζί με καινούριες ζάντες. Και -δικό μου κόλλημα- πάντα βάζω Tier1 κατασκευαστή, μια-δυο φορές έβαλα Tier2 (Toyo, Dunlop) και το ψιλομετάνιωσα.
-
το κοπαναει για μενα σημαινει περναω πανω απο κακο οδοστρωμα λακουβες μεγαλες οχι της πλακας και το αυτοκινητο κανει ενα θορυβο.ναι ξερω οτι αυτο σημαινει οτι τα αμορτισερ εχουν χασει ενα μεγαλο μερος των δυνατοτητων τους και θελουν αλλαγη οπως εχω πει και προφανως οταν λεω οτι θα γινουν τα απαραιτητα το εννοω.τα λαστιχα ειναι σε καλη κατασταση αλλα και παλι θα μπουνε καινουργια ισως κ 4 αντι για μονο 2 μπροστα που ελεγα.αρκετα θα γινουνε ασ αρχισω απο αυτα που πρεπει.
-
προτιμησα να αλλαξω ιμαντα γλατζα και να φτιαξω φουσκα ημιαξονιου μιας και ερχονται βροχες σιγα σιγα απο εκει κ περα το αυτοκινητο ευθυγραμμισμενο ειναι.ο καθενας θετει τις προτεραιοτητες του εγω τα αμορτισερ τα εβαλα μετα την διασφαλιση της καλης κ σωστης λειτουργιας του κινητηρα
-
Ο χρήστης alexp1996 έγραψε:
το κοπαναει για μενα σημαινει περναω πανω απο κακο οδοστρωμα λακουβες μεγαλες οχι της πλακας και το αυτοκινητο κανει ενα θορυβο.ναι ξερω οτι αυτο σημαινει οτι τα αμορτισερ εχουν χασει ενα μεγαλο μερος των δυνατοτητων τους και θελουν αλλαγη οπως εχω πει και προφανως οταν λεω οτι θα γινουν τα απαραιτητα το εννοω.τα λαστιχα ειναι σε καλη κατασταση αλλα και παλι θα μπουνε καινουργια ισως κ 4 αντι για μονο 2 μπροστα που ελεγα.αρκετα θα γινουνε ασ αρχισω απο αυτα που πρεπει.Tα αμορτισέρ δεν είναι απαραίτητο να ειναι χαλασμενα. Μπορεί να μην ταιριάζουν στο στησιμο και το βαρος του αυτοκινήτου σου. Αυτά που έχεις έχουν την τάση να χτυπούν το σασί σε κάθε λακούβα .
Λάστιχα 4δα κι αν δεν έχεις πίστωση. Το έχω κάνει να βάλω μονο μπροστά και είδα τον χάρο να ρχεται!!!! -
4 αμορτισερ,4 λαστιχα, 2 μπροστινες δισκοπλακες-τακακια. Ο πιο γνωστος στα ανταλλακτικα honda (ξερεις ποιος ειναι πιστευω) θα σε βοηθησει για αναρτησεις( κανει κ ευκολιες)...Bαλτα σε μια σειρα κ μαζεψε το, πριν σε μαζευει καμμια οδικη. Η βελτιωση ας μεινει για αργοτερα. χοντοκλαμπ υπαρχουν αρκετα για να βρεις πληροφοριες.160 αλογα δεν ειναι λιγα,ειδικα αν προερχεσαι απο μαζντα 90 ιππων.... Εντελως φιλικα στα λεω, τα εχουμε περασει ολοι στην ηλικια σου, απλα θελει υπομονη και ιεραρχηση προτεραιοτητων
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Έκανα 300χλμ, και είχε μέσα (ή ότι είχε απομείνει όταν τα βγάλαμε) κάτι παραπάνω από ένα κουτάκι αναψυκτικού, άρα ναι ~300ml. Ούτε γράφω, ούτε θέλω να πείσω εσένα ή κάποιον άλλον, έτσι έγινε, έτσι το λέω. Το μοναδικό που συνέβη ήταν ότι στην επιστροφή δεν κλείδωνε το VTEC, προφανώς λόγω χαμηλής στάθμης λιπαντικού. Το αυτοκίνητο μέχρι και σήμερα (ή μέχρι πριν 3-4 χρόνια που είχα επαφή με τον αγοραστή μέσω κοινού φίλου) γάζωνε. Αυτή είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε...
300μλ λαδι.....μαλιστα.
Δυσκολοχωνευτο και φυσικα απιθανο για οτιδηποτε μη γιαπωνεζικο, αλλα ειναι η πικρη αληθεια...
-
Ο χρήστης kotsifos έγραψε:
Έκανα 300χλμ, και είχε μέσα (ή ότι είχε απομείνει όταν τα βγάλαμε) κάτι παραπάνω από ένα κουτάκι αναψυκτικού, άρα ναι ~300ml. Ούτε γράφω, ούτε θέλω να πείσω εσένα ή κάποιον άλλον, έτσι έγινε, έτσι το λέω. Το μοναδικό που συνέβη ήταν ότι στην επιστροφή δεν κλείδωνε το VTEC, προφανώς λόγω χαμηλής στάθμης λιπαντικού. Το αυτοκίνητο μέχρι και σήμερα (ή μέχρι πριν 3-4 χρόνια που είχα επαφή με τον αγοραστή μέσω κοινού φίλου) γάζωνε. Αυτή είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε...
300μλ λαδι.....μαλιστα.
Δυσκολοχωνευτο και φυσικα απιθανο για οτιδηποτε μη γιαπωνεζικο, αλλα ειναι η πικρη αληθεια...
Ναι τα γιαπωνεζικα δουλευουν με 300μλ λαδι και στον κοφτη....
Ρε παιδια χαλαρωστε λιγο με τα μοτορια σας.με 300μλ λαδι δν θα ειχε μεινει κουζινετο ουτε για δειγμα...
Ας μας πει την γνωμη του και καποιος μηχανικος-μηχανολογος μηχανικος τι μπορει να δουλεψει με 300μλ λαδι. -
παπακι honda c50.
-
Εγώ είμαι μηχανικός, να πω να πω ?
-
Ο χρήστης kotsifos έγραψε:
300μλ λαδι.....μαλιστα.
Γιατι έφτασε να έχει 300 μλ λάδι ομως δεν μας το λέει κάποιος!!
-
1.5-2 λίτρα λάδι ναι και παλι οριακά για χοντρή ζημια, 300ml με τίποτα. Οποίος γνωρίζει τα βασικά απο κινητήρες θα καταλάβει και το γιατί. Όλα τα αλλα είναι για εντυπωσιασμό. Υπόψιν ειμαι φανατικός της honda και οδηγώ ενα type-r ep3.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Γιατι έφτασε να έχει 300 μλ λάδι ομως δεν μας το λέει κάποιος!!Επειδή αυτή είναι σωστή απορία, να απαντήσω: επειδή έκανα διάφορα πειράματα με τα λάδια εκείνη την εποχή, μόλις είχα αλλάξει σε Selenia, δεν θυμάμαι αν ήταν 0w-30 ή 5w-40, πάντως ήταν εξαιρετικά λεπτόρευστο, πιο λεπτό από ότι είχα πριν (μάλλον 10w-30). Δεν θυμάμαι καλά, πάνε και 20 χρόνια, αλλά ήταν σίγουρα ακριβώς πριν φύγω. Στο δρόμο πετυχαίνω ένα VTi sedan με τον 1.8 και πηγαίναμε τελικές. Στην επιστροφή μου άναψε το λαμπάκι λαδιού στη Κόρινθο, και λίγο πιο μετά καταλαβαίνω ότι το VTEC δεν κλειδώνει. Οπότε πάω κατευθείαν στο μάστορα (φοιτητής τότε το '95, είχα άπλετο χρόνο), και όταν του λέω τι έγινε, μου λέει 'στο είχα πει ότι θα το πιει γρήγορα' Το σηκώνουμε, ανοίγουμε τάπα, και βγήκαν 300-400ml λάδι, θυμάμαι το 'κουτάκι' γιατί το είπε ο μάστορας γελώντας που έφτασα μέχρι το μαγαζί. Βάλαμε πάλι το προηγούμενο λάδι και όλα ΟΚ. Προφανώς το λάδι το ήπιε λόγω (α) υπερβολικά χαμηλής πυκνότητας, (β) συνεχόμενου και ανηλεούς σκισίματος.
Και για να πω και μερικά πραγματάκια σε όσους θέλουν να μάθουν και μερικά μηχανολογικά και νούμερα για τον Β16: η συνολική ποσότητα λαδιού είναι 3.8lt (για αλλαγή, όχι συνολική ποσότητα). Η περιοχή min/max του dipstick είναι 700ml, δηλαδή μέχρι και 3lt ο κινητήρας δουλεύει σωστά. Για να ανάψει το λαμπάκι λαδιού πρέπει η πίεση να πέσει από το μέγιστο 40psi κάτω από τα 20psi, που χοντρικά σημαίνει κάτω από τη μισή ποσότητα. Άρα λαμπάκι ανάβει όταν έχει μείνει λιγότερο από ~1.8lt λαδιού. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά το μοτέρ δουλεύει ήδη οριακά. Το VTEC δεν εμπλέκει κάπου λίγο παρακάτω, δηλαδή κάπου στο 1.5lt, αλλά το μοτέρ μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει κανονικά. Από αυτά τα νούμερα και από αυτά που θυμάμαι, έκανα περίπου 80χλμ, και ήπιε άλλα 700-800ml (200-300ml μένουν μέσα σε αντλία, φίλτρο κλπ). Ε γι'αυτό γελάγαμε που εγώ έφτασα μέχρι το μαγαζί και τελικά είδαμε κάτω από μισό λίτρο υπόλοιπο, και το αυτοκίνητο να μην έχει πάθει τίποτα.
Ότι άλλο θέλετε να μάθετε για τα Honda, ρωτήστε
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Γιατι έφτασε να έχει 300 μλ λάδι ομως δεν μας το λέει κάποιος!!
Επειδή αυτή είναι σωστή απορία, να απαντήσω: επειδή έκανα διάφορα πειράματα με τα λάδια εκείνη την εποχή, μόλις είχα αλλάξει σε Selenia, δεν θυμάμαι αν ήταν 0w-30 ή 5w-40, πάντως ήταν εξαιρετικά λεπτόρευστο, πιο λεπτό από ότι είχα πριν (μάλλον 10w-30). Δεν θυμάμαι καλά, πάνε και 20 χρόνια, αλλά ήταν σίγουρα ακριβώς πριν φύγω. Στο δρόμο πετυχαίνω ένα VTi sedan με τον 1.8 και πηγαίναμε τελικές. Στην επιστροφή μου άναψε το λαμπάκι λαδιού στη Κόρινθο, και λίγο πιο μετά καταλαβαίνω ότι το VTEC δεν κλειδώνει. Οπότε πάω κατευθείαν στο μάστορα (φοιτητής τότε το '95, είχα άπλετο χρόνο), και όταν του λέω τι έγινε, μου λέει 'στο είχα πει ότι θα το πιει γρήγορα' Το σηκώνουμε, ανοίγουμε τάπα, και βγήκαν 300-400ml λάδι, θυμάμαι το 'κουτάκι' γιατί το είπε ο μάστορας γελώντας που έφτασα μέχρι το μαγαζί. Βάλαμε πάλι το προηγούμενο λάδι και όλα ΟΚ. Προφανώς το λάδι το ήπιε λόγω (α) υπερβολικά χαμηλής πυκνότητας, (β) συνεχόμενου και ανηλεούς σκισίματος.
Και για να πω και μερικά πραγματάκια σε όσους θέλουν να μάθουν και μερικά μηχανολογικά και νούμερα για τον Β16: η συνολική ποσότητα λαδιού είναι 3.8lt (για αλλαγή, όχι συνολική ποσότητα). Η περιοχή min/max του dipstick είναι 700ml, δηλαδή μέχρι και 3lt ο κινητήρας δουλεύει σωστά. Για να ανάψει το λαμπάκι λαδιού πρέπει η πίεση να πέσει από το μέγιστο 40psi κάτω από τα 20psi, που χοντρικά σημαίνει κάτω από τη μισή ποσότητα. Άρα λαμπάκι ανάβει όταν έχει μείνει λιγότερο από ~1.8lt λαδιού. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά το μοτέρ δουλεύει ήδη οριακά. Το VTEC δεν εμπλέκει κάπου λίγο παρακάτω, δηλαδή κάπου στο 1.5lt, αλλά το μοτέρ μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει κανονικά. Από αυτά τα νούμερα και από αυτά που θυμάμαι, έκανα περίπου 80χλμ, και ήπιε άλλα 700-800ml (200-300ml μένουν μέσα σε αντλία, φίλτρο κλπ). Ε γι'αυτό γελάγαμε που εγώ έφτασα μέχρι το μαγαζί και τελικά είδαμε κάτω από μισό λίτρο υπόλοιπο, και το αυτοκίνητο να μην έχει πάθει τίποτα.
Ότι άλλο θέλετε να μάθετε για τα Honda, ρωτήστε
Εστω οτι γραφεις(περι λιτρων κτλ.)ισχυει.
Εστω επισης πως η αντλια λαδιου τραβαει μεχρι και το τελευταιο ml λαδιου απο καρτερ.
Πως ειναι δυνατον αυτα 300-400μλ λαδιου,η αντλια να τα ρουφηξει,να τα φτασει στην κεφαλη και αυτα να προλαβουν να ξαναεπιστρεψουν για να τα ξαναδιωξει η αντλια?
Τωρα το οτι ηπιε 3,5λιτρα λαδι σε 600 χιλιομετρα και μιλαμε ακομη για αξιοπιστια μου φαινεται παραξενο. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εστω επισης πως η αντλια λαδιου τραβαει μεχρι και το τελευταιο ml λαδιου απο καρτερ.
Πως ειναι δυνατον αυτα 300-400μλ λαδιου,η αντλια να τα ρουφηξει,να τα φτασει στην κεφαλη και αυτα να προλαβουν να ξαναεπιστρεψουν για να τα ξαναδιωξει η αντλια?
Τωρα το οτι ηπιε 3,5λιτρα λαδι σε 600 χιλιομετρα και μιλαμε ακομη για αξιοπιστια μου φαινεται παραξενο.Μέσα στο κύκλωμα (αντλία, φίλτρο, σωληνώσεις) πάντα μένει μια ποσότητα λαδιού, δεν μπορεί να αλλαχτεί από το κάρτερ όλη η ποσότητα. Γι'αυτό πάντα οι κατασκευαστές δίνουν μέγιστη χωρητικότητα και ποσότητα αλλαγής. Άρα τα 200-300ml είχαν μείνει μέσα στο κύκλωμα, και τα 300-400ml είναι αυτά που βγήκαν από το κάρτερ.
Το γιατί το ήπιε το εξήγησα, πολύ μικρή πυκνότητα/βάρος και σκίσιμο για 300χλμ (δεν καταλαβαίνω πως καταλήγεις σε 600χλμ, το έχω πει 2-3 φορές). Το ότι γενικώς τα VTEC θέλουν λάδι είναι γνωστό. Η αξιοπιστία είναι το ότι ακριβώς έγινε ότι έγινε, και το μοτέρ δεν έπαθε τί-πο-τα.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τωρα το οτι ηπιε 3,5λιτρα λαδι σε 600 χιλιομετρα και μιλαμε ακομη για αξιοπιστια μου φαινεται παραξενο.Μέσα στο κύκλωμα (αντλία, φίλτρο, σωληνώσεις) πάντα μένει μια ποσότητα λαδιού, δεν μπορεί να αλλαχτεί από το κάρτερ όλη η ποσότητα. Γι'αυτό πάντα οι κατασκευαστές δίνουν μέγιστη χωρητικότητα και ποσότητα αλλαγής. Άρα τα 200-300ml είχαν μείνει μέσα στο κύκλωμα, και τα 300-400ml είναι αυτά που βγήκαν από το κάρτερ.
Το γιατί το ήπιε το εξήγησα, πολύ μικρή πυκνότητα/βάρος και σκίσιμο για 300χλμ (δεν καταλαβαίνω πως καταλήγεις σε 600χλμ, το έχω πει 2-3 φορές). Το ότι γενικώς τα VTEC θέλουν λάδι είναι γνωστό. Η αξιοπιστία είναι το ότι ακριβώς έγινε ότι έγινε, και το μοτέρ δεν έπαθε τί-πο-τα.
Σε πρωτο σου ποστ ειπες 300 χιλιομετρα πηγαινε-ελα....αρα προφανως καταλαβα 600 χιλιομετρα.
3,5λιτρα λαδι ακομη και 0w20(οπως λες ηταν 30αρι) να ηταν σε 300 χιλιομετρα μονο περι αξιοπιστιας δν μπορει να μιλησει κανεις...
Τεσπα το μοτερ σε χιλια δυο σημεια θα ειναι σακατεμενο...το οτι ακομα κουνιεται δν σημαινει οτι ειναι οκ.
Και στην Αμερικη πριν γινουν σκραπ τα αυτοκινητα τους αδειαζουν τα λαδια και βαραν κοφτες για πλακα....δν σημαινει οτι αν σταματησεις πριν κολλησει και παρεις το μοτερ και κυκλοφορεις οτι ειναι οκ.
Το διαλυσαμε το τοπικ.... -
Πρακτικά το έκαψε το λάδι για να μην κολλήσει ο κινητήρας. Σε ενα φιατ πουντο sporting που είχα είχα ανεβασει κόφτες ειχα κανει βελτίωση ροική στο καπάκι και δούλευε χιλιες στροφες πάνω απο τον κοφτη του. Αν έλεγα να το σκίσω με το 10-40 λάδι που είχε κανονικά στα 600χλμ θα έκαιγε 1μιση λίτρο άνετα. Με ποιο ρευστό λάδι δε θέλω να το σκέρφτομαι.
Και έκανα και 200.000 + χλμ. χωρίς πρόβλημα κινητήρα.
Και φυσικά ένας χοντα κινητηρας που στροφάρει ψηλότερα, παραδοσιακά, θα κάψει λάδι!Τα 300ml στο καρτερ λαδιού είναι πολύ οριακό νούμερο. Με ένα τελευταιο καλό γκάζι αν δεν χαμπαριάσεις λαμπάκια ενδειξεις τον τελειωσες τον κινητηρα. Αρα πάς χαλάρα στον μαστορα και χωρίς ανηφοριές κατηφοριές .
ΒΕΛΤΙΩΣΗ Honda Civic sedan93" και γενικες απορειες