-
Καλησπέρα.
Θέλω να ρωτήσω το εξής: σε σημείο που απαγορεύεται η προσπέραση, είμαι υποχρεωμένος βάσει ΚΟΚ να αφήσω τον απο πίσω να περάσει; Πιο συγκεκριμένα, στην ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου που υπάρχει μία λωρίδα συν ένα έρεισμα (αλλά η προσπέραση απαγορεύεται με σήμανση) είμαι υποχρεωμένος να εισχωρήσω στο έρεισμα και να τον αφήσω να προσπεράσει θέτοντας έτσι την ζωή μου σε κίνδυνο;
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα.
Θέλω να ρωτήσω το εξής: σε σημείο που απαγορεύεται η προσπέραση, είμαι υποχρεωμένος βάσει ΚΟΚ να αφήσω τον απο πίσω να περάσει; Πιο συγκεκριμένα, στην ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου που υπάρχει μία λωρίδα συν ένα έρεισμα (αλλά η προσπέραση απαγορεύεται με σήμανση) είμαι υποχρεωμένος να εισχωρήσω στο έρεισμα και να τον αφήσω να προσπεράσει θέτοντας έτσι την ζωή μου σε κίνδυνο;
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ.
-
Υποχρεωμένος δεν είσαι αλλά σκέψου ότι σε περίπτωση ατυχήματος θα πάρει πιθανότατα και σενα η μπάλλα και θα γίνει το έλα να δεις, γιατί αυτός θα δοκιμάσει να προσπεράσει ότι και να γίνει - δε κρατιούνται τα μουλάρια (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Οπότε προτιμάς να διευκολύνεις τον βιαστικό για τη δική σου ασφάλεια, όχι επειδή θέλει να πηγαίνει σαν μανιακός. Αν δεν ανηκεις στους γκαζοφονιάδες της Κορίνθου-Πατρών, το καλύτερο είναι να πηγαίνεις με τη ταχύτητα της ροής, ούτε πιο αργά ούτε πιο γρήγορα. Και με 110 να πηγαίνεις σε αυτό το χάλι δρόμο, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να πάει πιο γρήγορα οπότε άκρη δε βγάζεις.
-
ΠΟΤΕ μην εμποδίσεις κάποιον να σε προσπεράσει. Δεν ξέρεις τι θα κάνει για να βρεθεί μπροστά. Όχι μόνο εκεί που μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια, αλλά παντού.
Στον Κόρινθο - Πάτρα αν συνεναίσεις και μπεις στο έρεισμα σε προσπερνάνε χωρίς καν να μπουν στο αντίθετο ρεύμα (άντε να πατήσουν διαχωριστική)nickthetrib from tapatalk
-
Επειδή πάνω από τους νόμους είναι η δική μας ασφάλεια, αν βλέπεις ότι ο άλλος θέλει να σε προσπεράσει εκεί που δεν επιτρέπεται, εφόσον είναι εφικτό και ασφαλές, κάνε όσο μπορείς πιο άκρη και άφησε τον να πάει στην ευχή... Έτσι και αλλιώς όταν ο άλλος προτίθεται να κάνει τη προσπέραση θα την κάνει όπως και να χει, οπότε καλύτερα να τον διευκολύνεις λίγο τουλάχιστον να γίνει με περισσότερη ασφάλεια...
-
Είσαι από τους οδηγούς ΙΧΕ, που ενώ οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων—νταλίκες διευκολύνουν την προσπέραση των ΙΧΕ πηγαίνοντας το βαρύ και μεγάλο όχημα τους στο δεξιό της οδού, εσύ εξακολουθείς και οδηγείς στο μέσον πίσω από την νταλίκα, μην αφήνοντας να περάσει κανένας ;
Καλύτερα δοκίμασε τη λύση του ΚΤΕΛ και εσύ θα είσαι πιο άνετος με τους φόβους σου και εμείς πιο ήρεμοι. -
Ο χρήστης loukoumas έγραψε:
Καλησπέρα.Θέλω να ρωτήσω το εξής: σε σημείο που απαγορεύεται η προσπέραση, είμαι υποχρεωμένος βάσει ΚΟΚ να αφήσω τον απο πίσω να περάσει; Πιο συγκεκριμένα, στην ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου που υπάρχει μία λωρίδα συν ένα έρεισμα (αλλά η προσπέραση απαγορεύεται με σήμανση) είμαι υποχρεωμένος να εισχωρήσω στο έρεισμα και να τον αφήσω να προσπεράσει θέτοντας έτσι την ζωή μου σε κίνδυνο;
Ευχαριστώ.
Edit[mod]
-
Ο χρήστης ΗΝ1984 έγραψε:
Είσαι από τους οδηγούς ΙΧΕ, που ενώ οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων—νταλίκες διευκολύνουν την προσπέραση των ΙΧΕ πηγαίνοντας το βαρύ και μεγάλο όχημα τους στο δεξιό της οδού, εσύ εξακολουθείς και οδηγείς στο μέσον πίσω από την νταλίκα, μην αφήνοντας να περάσει κανένας ;
Καλύτερα δοκίμασε τη λύση του ΚΤΕΛ και εσύ θα είσαι πιο άνετος με τους φόβους σου και εμείς πιο ήρεμοι.Σε ζορισε κανα μπλε xantia κι εσενα εκει το σκ που περασε ανικανε?
Μας σπασατε τ @@.. Κατσε δεξια.Εμείς είπαμε να το θέσουμε πιο ήρεμα το θέμα, αλλά δεν έχετε ΚΑΘΟΛΟΥ άδικο.
Αντίθετα έχετε, ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. -
Ο χρήστης ΗΝ1984 έγραψε:
Καλύτερα δοκίμασε τη λύση του ΚΤΕΛ και εσύ θα είσαι πιο άνετος με τους φόβους σου και εμείς πιο ήρεμοι.Παρόλο που δεν βλέπω τι σχέση έχει με αυτό που ρωτάω, θα σου απαντήσω ότι όχι, δεν είμαι από αυτούς τους οδηγούς. Ωστόσο, δεν βλέπω με ποιόν τρόπο στην ερώτηση «θέλω να μάθω αν είμαι υποχρεωμένος να θέτω τη ζωή μου σε κίνδυνο για να διευκολύνω τους άλλους» κολλάει η απάντηση «τράβα με ΚΤΕΛ καλύτερα». Εσύ είσαι από τους οδηγούς που όταν ο άλλος πάει σε μονόδρομο με το όριο, κολλάς από πίσω του κι αρχίζεις να παίζεις φώτα για να τον υποχρεώσεις να πάει πιο γρήγορα;
Ωστόσο, κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμα στην ερώτησή μου: βάσει ΚΟΚ, είμαι υποχρεωμένος να αφήνω τον άλλον να προσπερνάει όταν απαγορεύεται, ακόμα κι αν κοντέψω να αγκαλιάσω τα κιγκλιδώματα;
-
Ωστόσο, κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμα στην ερώτησή μου: βάσει ΚΟΚ, είμαι υποχρεωμένος να αφήνω τον άλλον να προσπερνάει όταν απαγορεύεται, ακόμα κι αν κοντέψω να αγκαλιάσω τα κιγκλιδώματα;
Βάση ΚΟΚ, υποχρεωμένος δεν είσαι.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ρισκάρεις ΠΟΛΥ περισσότερο από το να κάτσεις λίγο πιο δεξιά και να σε περάσουν αυτοί που θέλουν-μπορούν να πάνε πιο γρήγορα.
Αν τους αναγκάσεις να κάνουν νευρική κίνηση για να σε περάσουν (γιατί θα νευριάσουν αν μπορείς να τους διευκολύνεις και δεν το κάνεις), δεν ξέρεις ποιες θα είναι οι συνέπειες (έχω δει να πετάνε εκτός δρόμου κάποιον που δεν έκανε λίγο άκρη).
Επίσης μπορεί να σε περάσουν από δεξιά.
Ζύγισέ το και δες πότε κινδυνεύεις περισσότεροΈγραψα και παραπάνω στον Κόρινθο-Πάτρα αν κάτσεις σωστά δεχόμενος το προσπέρασμα, αυτός που σε προσπερνάει ίσα που πατάει τη διπλή διαχωριστική και εσύ ούτε ΚΑΝ πλησιάζεις μπαριέρες (πόσο μάλλον να τις αγκαλιάσεις).
-
θέτω τη ζωή μου σε κίνδυνο για να διευκολύνω τους άλλουςακόμα κι αν κοντέψω να αγκαλιάσω τα κιγκλιδώματα;
τι ψευτης που εισαι..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
θέτω τη ζωή μου σε κίνδυνο για να διευκολύνω τους άλλους
ακόμα κι αν κοντέψω να αγκαλιάσω τα κιγκλιδώματα;
τι ψευτης που εισαι..
@nonos είπαμε έχεις δίκιο, ηρέμησε όμως.
Το θέμα εδώ είναι να καταλάβει ο συμφορουμίτης, ότι γίνεται περισσότερο επικίνδυνος εμποδίζοντας μας να περάσουμε, γιατί μας τσαντίζει και πιθανά θα κάνουμε μαλακία στην προσπάθεια να τον περάσουμε. -
Οχι φιλε δε θα ειμαι ηρεμος οταν γραφει γελοιες δικαιολογιες.
Εχω γραψει και στα 'Ζωα,ζωα,ζωα..'. Δεν ειμαι αυτος που προσπερναει οτι κινειται οπως θα δεις εκει. Αυτο το οποιο προτεινω ,κανω και εγω..μεχρι και δεξι φλας οτι τους 'φυλαω' βγαζω ,καθισμενος στα δεξια οταν ερχεται αλλος πιο γρηγορος ή ικανος. Δικαιουμαι να εχω πληρη αποψη και να μην ειμαι και ηρεμος λοιπον που θ ανοιξουμε και θεμα για τ αυτονοητα. -
Εννοείται ότι έχεις δικαίωμα να έχεις πλήρη άποψη.
Για κάποιους δυστυχώς δεν είναι αυτονόητα. Πρέπει να τους το εξηγήσουμε και αν το καταλάβουν, το κατάλαβαν και γλιτώνουμε από έναν, αν όχι ένα ακόμα ζωντανό στο δρόμο.edit ούτε εγώ περνάω ότι βρεθεί μπροστά μου, με περνάνε αρκετοί.
Εννοείται ότι θα τους βοηθήσω να με περάσουν, για τη δική μου ασφάλεια πάνω απ'όλα -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Έγραψα και παραπάνω στον Κόρινθο-Πάτρα αν κάτσεις σωστά δεχόμενος το προσπέρασμα, αυτός που σε προσπερνάει ίσα που πατάει τη διπλή διαχωριστική και εσύ ούτε ΚΑΝ πλησιάζεις μπαριέρες (πόσο μάλλον να τις αγκαλιάσεις).
Συγνώμη, λάθος μου, μόλις παρατήρησα ότι δεν διευκρίνησα στο πρώτο post μου, ότι μιλάω για τα σημεία στα οποία υπάρχουν κολωνάκια, όχι για όλο το μήκος της ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου. Στα σημεία με τα κολωνάκια δεν υπάρχει διπλή διαχωριστική γραμμή και, ναι, στα σημεία που έχει κολωνάκια πολλές φορές στενεύει τόσο ο δρόμος που όταν αφήνεις να σε προσπερνάνε βρισκόμενος στο έρεισμα πλησιάζεις πολύ κοντά στα κιγκλιδώματα.
θέτω τη ζωή μου σε κίνδυνο για να διευκολύνω τους άλλους
ακόμα κι αν κοντέψω να αγκαλιάσω τα κιγκλιδώματα;
τι ψευτης που εισαι..
Δεν σε καταλαβαίνω. Αν θες μοιράσου τη σκέψη σου, με ένα σκέτο «ψεύτης» δεν βγαίνει κάτι.
-
Συγνώμη, λάθος μου, μόλις παρατήρησα ότι δεν διευκρίνησα στο πρώτο post μου, ότι μιλάω για τα σημεία στα οποία υπάρχουν κολωνάκια, όχι για όλο το μήκος της ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου. Στα σημεία με τα κολωνάκια δεν υπάρχει διπλή διαχωριστική γραμμή και, ναι, στα σημεία που έχει κολωνάκια πολλές φορές στενεύει τόσο ο δρόμος που όταν αφήνεις να σε προσπερνάνε βρισκόμενος στο έρεισμα πλησιάζεις πολύ κοντά στα κιγκλιδώματα.
Πάντως και με τα κολωνάκια υπάρχουν σημεία που χωράνε 2 αυτοκίνητα ώστε να γίνει με ασφάλεια ένα προσπέρασμα.
Δεν λέμε παντού, αλλά εκεί που μπορείς κάνεις στην ακρη -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Πάντως και με τα κολωνάκια υπάρχουν σημεία που χωράνε 2 αυτοκίνητα ώστε να γίνει με ασφάλεια ένα προσπέρασμα.
Δεν λέμε παντού, αλλά εκεί που μπορείς κάνεις στην ακρηΕπειδή με “έστειλες” και το διάβασα η απορία του είναι αν είναι σύμφωνος με τον ΚΟΚ ή αν θέλει να γλυτώσει μια κηδεία; Ζούγκλα είναι και πρέπει να προσαρμόζει την οδήγηση του με τις εκάστοτε συνθήκες!
-
Βασικά, ΜΙΑ ειναι η λωριδα κυκλοφοριας στην εθνικη οδο Κορινθου - Πατρων. Η αλλη μια που υπαρχει με συνεχομενη γραμμη, ειναι ΛΕΑ. Οποτε οποιος απο εδω σου το παιζει πονηρος του στυλ, κανε στην ακρη να περασουμε, ουσιαστικα σου ζητουν να παρανομησεις κι εσυ περα απο την δικη τους παρανομια ( υπερβαση οριου ταχυτητας & παρανομη προσπεραση), καθως η ΛΕΑ χρησιμοποιειται μονο σε συγκεκριμενες συνθηκες.
Επειδη ομως στην συγκεκριμενη Εθνικη οδο ειναι περιεργες οι συνθηκες και οι καφροι που οδηγουν πολλοι, καλο θα ειναι να αφηνεις οποιονδηποτε θελει να σε προσπερασει ΜΟΝΟ σε σημεια που δεν κινδυνευεις ο ιδιος.
Προχτες εγω κινουμενος προς Πατρα, κινδυνεψα απο εναν παππου γιατι δοκιμασε να με προσπερασει ( του ειχα αφησει χωρο για προσπεραση) σε σημειο που υπηρχε στροφη και στενευε ο δρομος λογω εργων, -
Η Κορίνθου—Πατρών είναι 120 χλμ. και προτιμώ να έχω γύρω μου (μπρος—πίσω—πλάι) ήρεμους οδηγούς παρά εκνευρισμένους με την συμπεριφορά μου.
Όποιος επικαλείται τη νομιμότητα και μόνο, δεν πρέπει να κινείται με παραπάνω από 60 χλμ/ώρα, αφού τόσο λέει η οδοσήμανση. Με την ανωτέρω ταχύτητα που θα κινείσαι στα πλαίσια της νομιμότητας, μπορείς να διευκολύνεις άνετα την προσπέραση των άλλων οδηγών με ασφάλεια.
Σχετικά με προσπέραση