-
https://www.carwow.co.uk/peugeot/3008-2016
Review
The Peugeot 3008 SUV showcases the company’s new design direction as it goes after rivals such as the Nissan Qashqai, Renault Kadjar and Kia Sportage.A major criticism of the old 3008 was its interior – its design meant that the steering wheel could block the driver’s view of the dials. But Peugeot’s resolved that with the model and done a smashing job on the design in the process – it’s now one of the most stylish you can find in the class. Leather, metal and unusual forms focused around two large screens make for a dashboard that is far more interesting than the corporate atmosphere you find in, say, a VW Tiguan.
This eye-catching design hasn’t dented the practicality credentials, because with its huge boot (complete with standard, electrically operated tailgate), and spacious rear seats, the 3008 is just as good at the boring stuff as it is at turning rival parents’ heads on the school run.
Out on the road, the new car’s connection with the 308 hatchback – with which it shares a platform – is undeniable. The steering is precise, the car is predictable and surefooted, plus the ride quality nears the top of the class. It’s a nice balance between the best of both worlds.
As with its platform, the 3008 shares its engines with other models from the Peugeot range. You get a pick ‘n’ mix of petrols and diesels no bigger than 2.0 litres in size, all of which put fuel economy ahead of performance.
Standard equipment levels are yet to be finalised, but we do know all cars get full-LED headlights with Audi-style scrolling indicators, a panoramic glass sunroof and the aforementioned automatic tailgate that can be operated with a wave of your foot beneath the rear bumper.
GT Line and GT models represent the top of the range with wider wheelarches, 19-inch alloy wheels, aluminium roof bars and twin exhausts. GT Line models have sports front seats trimmed in a mix of cloth and leather effect materials while GT models get electrically adjustable, heated and even have a massage function.
Interior
Quality and technology in spades
View all pictures
Inside, the new 3008 is the first car to get the latest version of the Peugeot’s i-cockpit, which has been designed to improve the driver’s view of the instrument binnacle – something that has come in for criticism on older i-cockpit-equipped models such as the 208 and 308.Most of the interior has soft-to-the-touch expensive plastics, fabric trims pieces and satisfying cold-to-the-touch metal switchgear – it’s certainly more interesting to look at than the inners of rivals.
The driver is treated to a 12.3-inch display that replaces traditional dials – it’s similar to Audi’s Virtual Cockpit. Just like the German system, you can choose what information takes centre stage, with the most useful feature being the sat-nav directions neatly displayed in your field of view.
All 3008s come with a large infotainment screen complete with crisp graphics – it’s compatible with Apple CarPlay, MirrorLink and Android Auto, allowing easy integration with smartphone apps for sat-nav, music streaming and various other functions.
Peugeot 3008 passenger space
The new 3008 is 8cm longer than the old model and can easily accommodate four six-footers as a result. That isn’t particularly apparent in the front where the protruding stylish lines rob you of some of the space, but the trade-off is easily worth it. It’s by no means cramped, but move to the rear seats and the extra legroom of the longer wheelbase can really be felt. Rear headroom isn’t class-leading, though, made worse if you go for the optional panoramic sunroof and the seats aren’t the most comfortable or supportive out there either.
Peugeot 3008 boot space
The boot has the lowest load lip in the segment and also opens electrically, so the new 3008 should score well in our practicality test. With the seats up, the capacity is 520 litres, which easily beats the bestselling Qashqai’s 430 litres. Flip the seats flat to the floor using the boot-mounted levers and the capacity increases to a very usable 1,580 litres. Practicality is helped by the square shape of the load area, and as an added bonus for commuters there’s an optional foldable electric scooter that charges in the boot and offers a range of 7.5 miles.
You can now see the dials over the top of the steering wheel, unlike some other Peugeot modelsMat Watson
Driving
Easy and secure, but not fun
View all pictures
The 3008 is 100kgs lighter than the old model, yet Peugeot’s engineers have wisely focused on ride comfort rather than out-and-out sportiness. That’s not to say the 3008 is a wallowy thing – far from it – body roll is well contained and the small steering wheel helps it feel sporty. However, these attributes are more or less shared with rivals. As a relaxing means of transport, though, the 3008 is hard to fault – the new car’s stiffer body structure has allowed for softer springs and noise is well suppressed.Technically this is an SUV and as such it needs to have some sort of off-road ability. In the case of the 3008 that comes via the optional Advanced Grip Control system in combination with tyres designed for muddy and snowy conditions. It’s no Land Rover, but – having tested the system in the smaller 2008 – we can attest that it copes admirably with wet grass and snow – all the off-road ability you’re really likely to need.
The ride is nicely judged without compromising on comfortMat Watson
Engine
Small petrols work well in town
View all pictures
The 3008 comes with the company’s proven PureTech petrol and Blue HDi diesel engines – with the potential for fuel economy of around 70mpg when combined with the company’s AT6 automatic gearbox. The gearbox itself shifts smoothly, but ultimately isn’t as responsive or as quick as the DSG unit in the VW Tiguan or SEAT Ateca.Peugeot 3008 diesel engines
And if you want 70mpg fuel economy the 118hp 1.6-litre diesel is the model to go for. Officially it’ll get 70.6mpg and costs £20 annually to tax. Figures have yet to be revealed for the 98hp version but expect it to be even more frugal.
The other diesel option in the range is the 2.0-litre BlueHDi, but it will likely be overlooked in favour of the smaller units. That’s a shame, because the 2.0-litre is a strong performer and would make perfect sense if you plan on using your 3008 for towing. There are two power levels to choose from – either 148hp or 178hp.
Peugeot 3008 petrol engine
With a capacity of 1.2-litres, the entry-level petrol engine seems way too small to be adequate for the 3008. Don’t let the small size fool you – with 129hp it’s a lively engine that feels strong and sounds interesting thanks to its three-cylinder thrum.
If your 3008 will often be loaded full of people and/or luggage you’ll welcome the extra torque of the 1.6-litre PureTech. It’s also turbocharged to produce 165hp, but keep it on the boil and fuel consumption won’t stay near the claimed 49mpg average figure.
The diesel will be the best bet for the majority of buyersMat Watson
Conclusion
Even though Peugeot (extremely tenuously) claims that the original 3008 sparked the soft-roader craze, the original missed the opportunity to become the raging success that the Qashqai is to Nissan.This new model looks to make the impact the old car never did, then, and it seems to answer all the questions posed by SUV buyers – it looks stylish, yet tough; it’s practical, yet full of technology; and it drives no worse than a family hatchback while using similar amounts of fuel. Be ready to see lots of them on a school run near you.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Σήμερα το είδα στην Κηφισίας το πρωί. Λευκό με φιμέ μαύρα τζάμια - εξαιρετικό! Χρόνια είχα να δω στο μάτι ένα τόσο ωραίο προϊόν-SUV.
Μπράβο στην Peugeot. Αναμένω να δω τιμές που θα ανακοινώσει η αντιπροσωπία το προσεχές διάστημα. Στην Γαλλία, που το έψαξα στον Configurator, έχει ~32000 euro το 1.2 Allure αυτόματο και 34.000+ euro το Allure 1.6 Πετρέλαιο αυτόματο. Εν αναμονή λοιπόν. -
Δυστυχώς από ότι φαίνεται οι τιμές του 3008 είναι ακόμα πιο υψηλές (βλέπε τραγικές ) από του Tiguan, άρα το βλέπω να κάνει λίγες και συγκεκριμένες πωλήσεις....
Από ότι βλέπω και καταλαβαίνω, ο 1.2 είναι απλώς επαρκής αν το αυτοκίνητο είναι άδειο. Αλλιώς πρέπει να πας στον 1.6, που και πάλι δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, αλλά μπορείς να κάνεις μια προσπέραση. Αν όμως η τιμή ξεπεράσει -όπως φαίνεται- τις 35Κ€, τότε αυτόματα παύει να αποτελεί 'λογική' επιλογή....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Από ότι βλέπω και καταλαβαίνω, ο 1.2 είναι απλώς επαρκής αν το αυτοκίνητο είναι άδειο. Αλλιώς πρέπει να πας στον 1.6, που και πάλι δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, αλλά μπορείς να κάνεις μια προσπέραση.
Μερικοί φαίνεται ειναι συνηθισμένοι σε V8
Ps για τις τιμες λίγη υπομονή. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Από ότι βλέπω και καταλαβαίνω, ο 1.2 είναι απλώς επαρκής αν το αυτοκίνητο είναι άδειο. Αλλιώς πρέπει να πας στον 1.6, που και πάλι δεν βάζει φωτιά στο δρόμο, αλλά μπορείς να κάνεις μια προσπέραση.
Μερικοί φαίνεται ειναι συνηθισμένοι σε V8
Ps για τις τιμες λίγη υπομονή.Άστοχο σχόλιο, υποθέτω ως προσπάθεια για χιούμορ...μεταξύ των φοβερών και τρομερών 130 ίππων του 1.2 και π.χ. των 420 ίππων του V8 της Mustang, υπάρχουν αρκετές θέσεις για ενδιάμεσες επιλογές, δεν νομίζεις ? Το ίδιο το άρθρο που παρέθεσε πιο πριν ο Emperor το γράφει καθαρά, και μάλιστα όπως ακριβώς το είπα και εγώ. Αν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο (που ως οικογενειακό, συνήθως θα είναι), ο 1.6 με τα 165 άλογα και τα 35 κιλά ροπής είναι καλύτερος/προτιμότερος/σωστότερος.
Για τις τιμές να κάνουμε όση υπομονή θέλετε, αλλά από ότι φαίνεται κάπου εκεί που λέω θα κυμανθούν, ου μη και ακόμα παραπάνω, οπότε και θα επέλθει το αποτέλεσμα που αναφέρω. Και το λέω αυτό εγώ, που αν το 1.6THP Allure είχε λογική τιμή, θα το είχα πάνω-πάνω στη λίστα μου....
-
Προσωπικά μου φαίνεται υπερβολικό να θεωρεί κάποιος οτι 165hp και 35kg ροπής ίσα που φτάνουν και 130hp με 20+Kg ροπής μόνο αν δεν ειναι φορτωμένο φτάνουν για μια προσπέραση.
Τι να πούμε και εμείς με τα ατμοσφαιρικά 1600αρια μας. -
Προσωπικά μου φαίνεται υπερβολικό να θεωρεί κάποιος οτι 165hp και 35kg ροπής ίσα που φτάνουν και 130hp με 20+Kg ροπής μόνο αν δεν ειναι φορτωμένο φτάνουν για μια προσπέραση.
Τι να πούμε και εμείς με τα ατμοσφαιρικά 1600αρια μας.+1
Παλι θα συμφωνησω μαζι σου? -
Τι να πούμε και εμείς με τα ατμοσφαιρικά 1600αρια μας.Εσένα σου φαίνεται υπερβολικό, εμένα μου φαίνεται απολύτως λογικό. Και μάλιστα εγώ θεωρώ ότι και εντελώς stock ο 1.6THP δεν επαρκεί για ασφαλή προσπεράσματα με φορτωμένη τη C5, και μάλιστα με απολύτως νόμιμες ταχύτητες σε Ε.Ο., γι'αυτό και έβαλα Stage1+.
130 ίπποι και 20 κιλά ροπής είναι ένα μέτριο 2λιτρο ατμοσφαιρικό, ακριβώς τα ίδια πιστεύω και λέω και για αυτά τα μοτέρ. Όταν αυτά τα αυτοκίνητα, φορτωμένα, δηλαδή με συνολικό βάρος κοντά ή πάνω από 2 τόνους, θέλουν διψήφιο αριθμό δευτερολέπτων για να ολοκληρώσουν ένα εικονικό προσπέρασμα με ταχύτητες Ε.Ο., πως αλλιώς να τα χαρακτηρίσω ?
-
Ε.Ο. η autobahn?
Ps σε τσιγκλαω, μην τα παρεις
Κατανοητή η οπτική σου αλλα και πάλι οδηγώ ατμοσφαιρικό 1600αρι. Ναι σέρνεται,αλλα προσπέραση σε νόμιμα χαω μπορω να την κάνω. -
Όχι, καθόλου τρελές ταχύτητες, μιλάω για απολύτως νόμιμες (130χαω) και προσπεράσεις στο δικό μας δίκτυο, π.χ. Αθηνών-Κορίνθου. Το είχα κάνει και θέμα στο Greek Citroen Club μάλιστα, αν περάσεις από εκεί και ψάξεις δικά μου θέματα, θα το βρεις
-
Για αμάξι κοντά στον 1,5 τόνο - και πάνω - και εγώ πιστεύω ότι θέλεις τουλάχιστον 150 άλογα - και καλύτερα περισσότερα - για να προσπεράσεις γρήγορα, άνετα και με ασφάλεια...
Για απλές και εύκολες προσπεράσεις προφανώς αρκούν και λιγότερα... -
O Ασος ηταν πραγματικα ο μονος κατοχος c5 thp που δε του εφτανε το αμαξι απο δυναμη Με οτι εχει μαθει κανεις και με το κατα ποσο μπορει να προγραμματιζει το πως κινειται στο δρομο. Και φυσικα απο τι προερχεται πριν απο αυτο που εχει!
-
Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα . Σε αυτοκινητόδρομο ελάχιστη σημασία έχει ο χρόνος προσπέρασης στα 130-140 χλμ , αφού κινήσαι σε νόμιμη λωρίδα και όχι σε αντίθετο ρεύμα .
Σε δρόμο που δεν είναι αυτοκινητόδρομος αλλά 1+1 λωρίδες οι ταχύτητες προσπέρασης είναι πολύ χαμηλότερες στα 80-110 το πολύ . Αλλωστε σε λίγους μήνες ελάχιστοι θα είναι οι δρόμοι που θα μπορείς να αναπτύξεις τέτοιες ταχύτητες και δεν είναι αυτοκινητόδρομοι .Εχοντας οδηγήσει από αργά μέχρι γρήγορα αυτοκίνητα , σίγουρα η διαφορά χρόνου μπορεί να είναι μεγάλη , αλλά αυτό είναι σχετικό για το 98 % των οδηγών , ιδιαίτερα με τις σημερινές τιμές των καυσίμων , τις κάμερες , τα μπλόκα και τα χωριά πάνω στον δρόμο .
Προφανώς τα ψηλά αυτοκίνητα είναι ιδανικά για ντίζελ , διότι η αεροδυναμική τους αυξάνει δραματικά την κατανάλωση .
Ετσι κινητήρας βενζίνης σε ψηλό δεν ενδιαφέρει . Αλλωστε στον λοιπό κόσμο έχει τους δίλιτρους ντίζελ για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω .Τώρα για τις τιμές του 3008 , θεωρώ ότι θα είναι υψηλές . Διότι όπως ξέρετε έχει ένα σκαλοπάτι φόρου όπου όποιος το περνάει την πληρώνει . Είδα πόσο ανέβηκε το 508 που το πέρασε . Ακόμα δεν ξέρω τι εξοπλισμό έχει το Τιγκουάν που παραμένει φτηνότερο και βέβαια δεν τα έχω δει σε σύγκριση , ιδιαίτερα γιατί με τους βαγγέληδες δεν έχω καλές σχέσης μετά από την τραυματική εμπειρία που είχα από το γκόλφ πριν πολλά χρόνια .
Η τιμή πάντως λογικά θα είναι ανταγωνιστική .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η τιμή πάντως λογικά θα είναι ανταγωνιστική .Για να είναι ανταγωνιστική θα πρέπει το αμάξι να είναι φτηνότερο ακόμη και από τον...Βαγγέλη!
Και αυτό δεν έχει σχέση τόσο με την ποιότητα των αυτοκινήτων, όσο και με το brand name και την αντίληψη του κόσμου για τις εταιρίες.
Από την άλλη αν πλησιάσει premium επιλογές - ακόμη και να τα αξίζει τα λεφτά του - πόσοι θα το επιλέξουν απέναντι στους μεγάλους ;ΥΓ: Το εσωτερικό του όντως φαίνεται υπέροχο. Να δούμε και την ποιότητα υλικών!
-
Αμα ο κοσμος ειναι μαλακας να παρει vw επειδη δε θελει το λιονταρι για σημα. Σιγα μη το χαρισουν κιολας. Αυτη την χαζη νοοτροπια δε τη καταλαβα ποτε. Σα να πω δε παιρνω hyundai σημερα επειδη εχω στο μυαλο μου τα 'γατος' και 'αξιντεντ'
-
Ε νομίζω ότι υπάρχει και μέση λύση σε όλο αυτό. Δεν ανεβαίνεις κατηγορία τιμής από τη μια στιγμή στην άλλη. Πιο σώφρον είναι να κάνεις μικρά και σταθερά βήματα. Όλες οι εταιρίες έχουν ανεβάσει τις τιμές τους, αλλά ένα σκαλοπάτι πάνω τη φορά. Το να σκάει η peugeot με νέο SUV και να μην παίζει τίποτα κάτω από το 30άρι είναι ασφαλώς δικαίωμά της, αλλά αν δεις π.χ. τα τελευταία χρόνια την γκρίνια για τα 22-25-27k για το QQ που στην προηγούμενη γενιά έκανε μερικές χιλιάδες ευρώ λιγότερο, καταλαβαίνεις πώς το βλέπει ο κόσμος. Και όλα αυτά ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το αμάξι μπορεί να είναι 100% αναβαθμισμένο και να τα αξίζει τα χρήματά του.
Ακόμη και σε 'premium επιλογές' θυμάμαι το σοκ που ένιωσα και εγώ όταν υπολόγιζα την νέα Χ1 20d στα 35k που είχε η προηγούμενη και μου ήρθε 5k πάνω...Η διαφορά τιμής ανάμεσα στο παλιό και στο νέο 3008 πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
...Η διαφορά τιμής ανάμεσα στο παλιό και στο νέο 3008 πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη...Κάπου πιο πριν νομίζω έχω ποστάρει την αναμενόμενη διαφορά για το 1.6THP Allure, το παλιό είχε 25Κ€ και το καινούριο φαίνεται ότι θα πάει κάπου στα 33Κ€
8Κ€ διαφορά για το ίδιο ακριβώς μοντέλο δεν το έχει κάνει ούτε η MB, η Audi ή η BMW....
-
Ξεχνατε κατι σημαντικο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. Εχει το ιδιο ονομα απλα. Αλλο mpv αλλο suv. Το καπελο ειναι αναμενομενο βαση τιμων της κατηγοριας. Το ποσο θα ειναι μενει να το δουμε αλλα μεχρι ενος σημειου (οχι 8κ φυσικα...) δε δικαιολογει καμια γκρινια.
-
Ας το έλεγαν, ξέρω γω, 3008Χ. Όσο για την γκρίνια, είμαι εκ φύσεως πρακτικός και ήρεμος άνθρωπος, αλλά δεν μπορώ να μην μιλήσω για τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο (μας έφαγαν αυτές οι αμερικανιές.... )
-
Στην Ιταλία απ ότι βλέπω ξεκινά από τα 23.150.00 με τον βενζίνη 130.
http://configuratore.peugeot.it/configu ... 1478870842
Peugeot 3008 2016