-
Στην ουσία τώρα.. Δεν σκέφτομαι για all season διότι τα μαμίσια είναι καινούργια. Θα τα βγάλω άχρηστα εάν αγοράσω All season.
Από χειμερινά, τι προτείνετε;
-
Υπάρχει και εξειδικευμένο θέμα στα Τεχνικά περί ελαστικών.
Οποιοδήποτε επώνυμο κι αν βάλεις θα είσαι ΟΚ.
-
Διακοπές με ένα ρεζερβουάρ !!
Έβαλα το ακριβό το diesel και πήγα Θεσσαλονίκη - Φούρκα.
Έκανα δυο ημερήσιες εκδρομές στην άλλη μεριά του ποδιού και πάτησα και λίγο χώμα για μια περίεργη παραλία στα Λουτρά Αγ. παρασκευής.
Γύρισα Θεσσαλονίκη .
Πήγα μια εβδομάδα δουλειά, άρα 5 διαδρομές Περαία - cosmos και πίσω.
Πήγα ξανά Θεσσαλονίκη - Φούρκα και γύρισα full γεμάτος και με κίνηση και δεν άναψε καν λαμπάκι.
Σήμερα έβαλα ένα 50 αρικο πάλι το ακριβό και σχεδόν γέμισε.
Και κανένα πρόβλημα φυσικά σε τίποτα άλλο.
-
Από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, η Peugeot προσφέρει ένα νέο προνομιακό πρόγραμμα απόκτησης αυτοκινήτου, με το όνομα PEUGEOT 5 PLUS, αποκλειστικά και μόνο για το πολυβραβευμένο SUV Peugeot 3008.
Το best-seller SUV της Peugeot, το 3008, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που έχει αποσπάσει 63 βραβεύσεις διεθνώς μέχρι στιγμής σε τομείς σχεδιασμού, καινοτομίας, τεχνολογίας και αξιοπιστίας-μεταξύ άλλων- και από σήμερα διατίθεται στο επίσημο πανελλαδικό δίκτυο διανομέων της Peugeot με μια μοναδική προσφορά:
5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ + 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΕΣ SERVICE ΔΩΡΕΑΝ
Το SUV 3008, με το πρωτοποριακό εσωτερικό i-Cockpit και το 4-Μοde Grip Control νέας γενιάς, διατίθεται ετοιμοπαράδοτο με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό σε πληθώρα εκδόσεων. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου εξοπλίζονται με Best-in-Class οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου υψηλής απόδοσης, οι οποίοι τηρούν τις πιο σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές ρύπων και τεχνολογίας, καθώς και με νέα αυτόματα κιβώτια 8 ταχυτήτων ΕΑΤ8).
-
Μόλις επέστρεψα από την Peugeot στο Μαρούσι (Autone), είδα το 3008 που ενδιαφέρετε ο κολλητός μου (έίναι μεταξύ αυτού και του DS7). 2 πράγματα μου έκαναν θετική εντύπωση σχετικά με την τιμή:
-
Η διαφορά βενζίνης με πετρέλαιο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (€400) και έτσι καθιστά την έκδοση diesel σχεδόν μονόδρομο, εκτός εαν κάποιος κινείται μόνο στην πόλη.
-
Η διαφορά μεταξύ των εκδόσεων Allure & GT Line είναι τόσο μικρή (περίπου €500) που είναι no-brainer η επιλογή της GT Line....μόνο και μόνο για τα LED φώτα αξίζει η διαφορά, πέρα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό.
-
-
τιμη;;
-
Μόλις επέστρεψα από την Peugeot στο Μαρούσι (Autone), είδα το 3008 που ενδιαφέρετε ο κολλητός μου (έίναι μεταξύ αυτού και του DS7). 2 πράγματα μου έκαναν θετική εντύπωση σχετικά με την τιμή:
- Η διαφορά βενζίνης με πετρέλαιο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (€400) και έτσι καθιστά την έκδοση diesel σχεδόν μονόδρομο, εκτός εαν κάποιος κινείται μόνο στην πόλη.
- Η διαφορά μεταξύ των εκδόσεων Allure & GT Line είναι τόσο μικρή (περίπου €500) που είναι no-brainer η επιλογή της GT Line....μόνο και μόνο για τα LED φώτα αξίζει η διαφορά, πέρα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό.
Εχο τας δει και τα 2 από το γκρουπ κατέληξα στο ds7.ναι μεν πιο δοκιμασμένο το 3008 αλλά θεωρώ πιο φρέσκο το ds 7.Το hybrid 3008 θα με έβαζε σε σκέψεις αλλά από ότι μου είπαν θα είναι 50.000€ κ πάνω η τιμή του.
-
τιμη;;
€34.500 το 1.5 diesel και €34.000 το 1.2 130ps. Αμφότερα χειροκίνητα (μπλιάχ!!!), στην έκδοση GT Line.
Στην έκθεση που είχε 2 αυτοκίνητα 1.5 ΕΑΤ8, το Allure το είχε €36.680 και το GT Line €36.980. Τιμές προ εκπτώσεων.
Το DS7 αυτή την περίοδο δεν έχει ουτε €1 έκπτωση...!!! Σιγά μην πουλήσουν έτσι.....
-
Lap wrote:
τιμη;;
€34.500 το 1.5 diesel και €34.000 το 1.2 130ps. Αμφότερα χειροκίνητα (μπλιάχ!!!), στην έκδοση GT Line.
Στην έκθεση που είχε 2 αυτοκίνητα 1.5 ΕΑΤ8, το Allure το είχε €36.680 και το GT Line €36.980. Τιμές προ εκπτώσεων.
Το DS7 αυτή την περίοδο δεν έχει ουτε €1 έκπτωση...!!! Σιγά μην πουλήσουν έτσι.....
1.5 diesel eat8 allure αν θυμάμαι καλά Οκτώβριο 2018 είχε γύρω στα 35+ ενώ το gt 37+ . κάπου στα 1600 ευρώ διαφορά.
Τελικές τιμές με εκπτώσεις.
Με black friday πήγε 32.500 το allure και το πήρα.
-
Έχω κάνει tethering το κινητό και έχω και σύνδεση με usb και bluetooth.
To android auto έπαιζε παλιότερα αλλά τότε δεν είχα tethering και τώρα έκανα μια βλακεία και δεν παίζει.
Ίσως φταίει και η έκδοση.
Εκτός λοιπόν από το android auto , το άλλο που εμφανίζεται 'Συνδεδεμένες εφαρμογές' τι είναι;
Ποιες εφαρμογές είναι αυτές και τι μπορούν να κάνουν και με ποιο τρόπο;
Το έχει χρησιμοποιήσεις κανείς;
-
Το «συνδεδεμένες εφαρμογές» το ξεχνάς, ήταν λειτουργία της Peugeot έως το τέλος του 2017. Έχει ξεμείνει εκεί δυστυχώς, ας το αφαιρέσουν σε μελλοντικό update να μην μπερδεύει. https://peugeot-uk-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/18400/session/L3RpbWUvMTU2ODQ1MDUwMi9nZW4vMTU2ODQ1MDUwMi9zaWQvZlVBOFRRZE13b2NXUXZudlFval81b3ExN2cxVEpETzhzVVdMaEFySGNRelNjZXltODBBWFY3a2hpNDcxdkhOTWtyWE91MzJXJTdFU0xmVlpaQ1JWWG9obFFKMTdPakhUbnBENmJ4cWQ4JTdFbGlSd1oyUzFFa3RXSFR2QSUyMSUyMQ%3D%3D
-
Καλησπέρα στο φόρουμ,
Σε κινητήρα 1.5bluehdi 130 έχετε παρατηρήσει κατανάλωση λαδιού;
Έχω 7000κμ και έχει τσιμπήσει λίγο το λάδι (γύρω στα 200 ml από ότι είδα).
Με τι λάδι (ιξώδες) παραδίδουν το αυτοκίνητο, γνωρίζει κανείς για να συμπληρώσω αν χρειαστεί.
Ευχαριστώ
-
Αμελητέα κατανάλωση (και εντός φυσιολογικών, ειδικά σε κινητήρα που τώρα στρώνει) και δεν αξίζει να ασχοληθείς, ούτε να συμπληρώσεις. Μπορείς να πάς σε κάποια αντιπροσωπεία να σου συμπληρώσουν, λογικά και δωρεάν (η Ford συμπληρώνει δωρεάν).
-
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Την ίδια άποψη έχω κ εγώ ( στρώνει ακόμη ο κινητήρας…) , βέβαια προμηθεύτηκα ήδη λάδι 0w30 (σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευαστή) αν παρατηρήσω μεγαλύτερη κατανάλωση να συμπληρώσω ( η αντιπροσωπεία είναι λίγο μακριά και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ).
Τα χιλιόμετρα μέχρι στιγμής, τα έχει κάνει τα περισσότερα εκτός Αθήνας σε ταξίδια και γενικά αυτή είναι η χρήση του αυτοκινήτου, Σαββατοκύριακο & ταξίδια.
Με αποσκευές στο αυτοκίνητο και 4 άτομα κάνει καλό ταξίδι, βοηθάει και το κιβώτιο (ΕΑΤ8). Σε αυτά τα χλμ. (7000) σου δίνει την αίσθηση ότι ο κινητήρας είναι ακόμη λίγο φιμωμένος και ότι ακόμη δεν έχει αποκτήσει την ελαστικότητα που πρέπει.
Κάτι αρνητικό που έχω παρατηρήσει είναι τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, cross contact lx2 δεν έχουν καλή πρόσφυση ειδικά στο βρεγμένο οδόστρωμα. Το grip control περιορίζει στις επιλογές ελαστικών, ο καθένας επιλεγεί ανάλογα την χρήση που κάνει.
Να το θέσω διαφορετικά, σε αυτά τα αυτοκίνητα ( SUV πόλης), αν η χρήση εκτός δρόμου είναι μικρή και το 90% είναι άσφαλτος και λίγο χώμα, καλύτερα θερινά ελαστικά ( προσωπική άποψη) που έχουν καλύτερη απόδοση overall.
-
Τα lx2 έχουν C δείκτη για βροχή σε αντίθεση με τα πιο πολλά θερινά που έχουν Α.
Απλώς αν βάλεις θερινά, χάνεις το (όποιο) πλεονέκτημα του grip control.
-
StMo wrote:
Αμελητέα κατανάλωση (και εντός φυσιολογικών, ειδικά σε κινητήρα που τώρα στρώνει) και δεν αξίζει να ασχοληθείς, ούτε να συμπληρώσεις. Μπορείς να πάς σε κάποια αντιπροσωπεία να σου συμπληρώσουν, λογικά και δωρεάν (η Ford συμπληρώνει δωρεάν).
Τι διαστήματα αλλαγής λαδιών προτείνει η πεζό?
-
1 χρόνο/ 30,000 χλμ.
Οτι παρέλθει πρώτο.
-
Ανάλογος ml max-min στο αυτοκίνητο σου και χλμ που αναμένεις να κανείς στον χρόνο βλέπεις αν αξίζει τον κόπο να προσθέσεις.
-
Καλημέρα. μια ερώτηση. οι κάτοχοι 1.6 diesel έχετε παρατηρήσει ενα τρέμουλο στην πόρτα του οδηγού στο ρελαντί?
το αγόρασα τώρα μεταχειρισμένο και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. στην αντιπροσωπία μου είπαν οτι είναι οκ.
ευχαριστώ
-
Όταν λες στην πόρτα που το εντοπίζεις; Μήπως είναι στο τζαμί πχ όταν το έχεις μισάνοιχτο συντονίζει ; Γενικά όταν είσαι στο ρελαντί και πιάσεις το τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων νιώθεις κάποιο ελεφρυ τρέμουλο ή είναι απόλυτα ήρεμα σαν να είναι σβηστό; Αν θες πες και πόσο το πήρες και με πόσα χλμ;
Peugeot 3008 2016