-
Σωστός ο tkin73
-
Οταν αγοραζεις τριτεκνικο αυτοκινητο ο εκτελωνισμος γινεται απευθειας στο δικο σου ονομα και της συζυγου σου.Για να γινει αυτο πρεπει να εξωφληθει το αυτοκινητο!!!!Για αυτο το εξωφλησα πριν το παραλαβω.Δεν υπαρχει αλλος τροπος.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Αντε να δουμε ποτε θα ερθει και το δικο μου.Ειναι αθηνα απο τις αρχες μαιου και δεν εχει εκτελωνιστει ακομα!!!Ο πωλητης μου ειπε οτι τα τριτεκνικα αργουν περισσοτερο να εκτελωνιστουν συν οτι περιμεναν τις καινουριες εγκρισεις τυπου απο το υπουργειο και δεν μπορουσε να γινει ο εκτελωνισμος.Μετα με εβαλε και εκανα δευτερη φορα διαφορετικα χαρτια για την τριτεκνεια γιατι εχει αλλαξει λεει ο τροπος εκτελωνισμου.Το αυτοκινητο το εχω εξωφλησει ηδη.Μηπως πρεπει να ανησυχω?Αν δεν ερθει και αυτη τη βδομαδα θα παω εκει με την καραμπινα!!!!
Εντάξει να μην ανησυχείς. Αλλά ρε φίλε όσο και απλας αν είσαι για ποιον λόγο εξοφλησες το αμάξι πριν το παραλάβεις; Για να έρθει κάθε αμάξι από το εξωτερικό παιρναει μια μεγάλη διαδρομή με ανέβα κατέβα σε πλοία και νταλίκες. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε στο οποίο δεν φταίει η αντιπροσωπεία. Εσύ γιατί να μην έχεις πισινή;
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν λέω ότι έχετε άδικο αλλά υπάρχουν έμποροι στην μετά μνημονιακή Ελλάδα που εκτελωνιζουν με δικό τους κεφάλαιο?
-
Πήγα σήμερα το πρωί και μου συμπλήρωσαν λίγο λάδι. Ο υπέυθυνος συνεργείου μου είπε πως ναι είναι φυσιολογικό να κάψει τώρα που βρίσκεται στο στρώσιμο αλλά για να είμαστε σίγουροι θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε καθώς υπάρχει και περίπτωση να μου είχε παραδοθεί απλά με λιγότερο λάδι. Όπως και να έχει θα ρίχνω μια ματιά κάθε 1000km...
-
Η πιθανότητα να έχει παραδοθεί με λιγότερο λάδι είναι απειροελάχιστη καθώς η πλήρωση είναι αυτοματοποιημένη.
-
Λογική κατανάλωση λαδιού, ειδικά σε τούρμπο κινητήρα και μάλιστα όταν είναι σε διαδικασία στρωσίματος (μέχρι τα πρώτα 10-15.000χλμ).
-
Ο χρήστης ΄giorgio7 έγραψε:
Οταν αγοραζεις τριτεκνικο αυτοκινητο ο εκτελωνισμος γινεται απευθειας στο δικο σου ονομα και της συζυγου σου.Ισχύει αυτό ως προς τον εκτελωνισμό αλλά ο χρόνος εξόφλησης μάλλον εξαρτάται από την ευελιξία της εκάστοτε αντιπροσωπείας, στην περίπτωσή μου για αγορά τριτεκνικού Citroen δόθηκε προκαταβολή 5.000 ευρώ και εξόφληση κατά την παραλαβή, πριν δυο μήνες.
-
Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχει δυνατότητα να βάλω το 3D Navigation εκ των υστέρων?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
Επιτελους ηρθε και το δικο μου!!!!Παω να φυλαξω την καραμπινα Ειναι στην αντιπροσωπεια,Σε μια δυο μερες παραλαμβανω!!!!
-
Με το καλό να παραλάβεις και να το χαρεις με Υγεία!!
-
Ευχαριστω Φανη.Μια που εiσαι και ειδικος στα αυτοματα κιβωτια λυσε μου μια απορια.Στην κινηση μεσα στην πολη στα φαναρια πρεπει να το βαζουμε στο νεκρο η οχι?Δεν θα εχει φθορες οταν ειναι συνεχεια στο drive?
-
Προλαβαίνω στη στροφή το Φάνη και η απάντηση είναι όχι, ειδικά εφόσον δουλεύει το start&stop. Προ 10ετίας και ειδικά στα 2πλοσύμπλεκτα είχε βγει μία οδηγία που πρότεινε νεκρά κατά την ακινητοποίηση αλλά πλέον δεν έχει νόημα. Είτε 2πλοσύμπλεκτα είτε με μετατροπέα αποσυμπλέκουν αυτόματα στην ακινητοποίηση. Το καταλαβαίνεις και από μία μικρή μεταβολή των στροφών του κινητήρα.
-
Ευχαριστω Φανη.Μια που εiσαι και ειδικος στα αυτοματα κιβωτια λυσε μου μια απορια.Στην κινηση μεσα στην πολη στα φαναρια πρεπει να το βαζουμε στο νεκρο η οχι?Δεν θα εχει φθορες οταν ειναι συνεχεια στο drive?Ειδικός δεν θα το έλεγα...αλλά γνωρίζω αρκετά.
Όχι δεν χρειάζεται να το βάζεις στο Ν. Φθορές δεν υπάρχουν στα αυτόματα με μετροπέα ροπής (αφού οι φτερωτές κολυμπάνε στο λάδι, δεν υπάρχει τριβή). Το μόνο 'πρόβλημα' είναι η αυξημένη κατανάλωση όταν είναι στο D αντί για το Ν, αλλά εκτός του ότι είναι αμελητέα η διαφορά, με το Start/Stop σβήνει η μηχανή οπόταν μηδενίζεται και η κατανάλωση.
Παλιότερα (απο όσο ξέρω δεν υφίσταται πλέον θέμα), δημιουργούταν πρόβλημα στο κιβώτιο εαν το έβαζες στο Ν από D σε στάση με αναμένη την μηχανή (κάποιες γενιές ZF είχαν το πρόβλημα, δεν θυμάμαι ποιές) γιατί ανέβαζε πίεση το κύκλωμα λαδιου και αυτό δημιουργούσε φθορές σε τσιμούχες και άλλα μέρη.
ΥΓ: Να συμπληρώσω στον Στέφανο ότι με μετατροπέα δεν αποσυμπλέκουν ουσιαστικά, αλλά δεν χρειάζεται λόγω εγγενούς λειτουργίας.
-
Να υποθεσω οτι το eat8 ειναι με μετατροπεα ροπης ετσι?Σορυ αλλα δεν ξερω και πολλα απο αυτοματα κιβωτια.Στο μυαλο μου ειχα την εντυπωση οτι συμπλεκταρει συνεχεια και για αυτο ελεγα για φθορες...Το start/stop δεν κανει κακο στην μπαταρια μακροπροθεσμα?
-
Να υποθεσω οτι το eat8 ειναι με μετατροπεα ροπης ετσι?Σορυ αλλα δεν ξερω και πολλα απο αυτοματα κιβωτια.Στο μυαλο μου ειχα την εντυπωση οτι συμπλεκταρει συνεχεια και για αυτο ελεγα για φθορες...Το start/stop δεν κανει κακο στην μπαταρια μακροπροθεσμα?Ναι με μετατροπέα ροπής είναι, δεν υπάρχει συμπλέκτης με την κλασσική έννοια.
Δεν κάνει κακό (εντάξει κάνει αλλά μικρό), γιατί εκτός του οτι υπάρχει έλεγχος ώστε να μην λειτουργεί όταν η μπαταρία είναι αφόρτιστη, η μπαταρίες συνήθως στα αυτοκίνητα με Start/Stop είναι AGM (βαθιάς φόρτισης / εκφόρτισης) και έτσι δεν έχουν πρόγλημα να δίνουν ρεύμα εκκίνησης συχνά.
-
Οταν αλλαζεις απο d σε n τοτε συμπλεκταρει στις αλλαγες. Εχει βοηθητικους συμπλεκτες.
Παλια εκαιγαν και τα καρβουνακια τους οταν τα αλλαζες συχνα.Να στο πω αλλιως ειναι αυτο που φανταζεσαι. Το βαζεις στο d και τελος. Θα κρατησει λογικα πιο πολυ απο το αυτοκινητο.
-
Οκ καταλαβα. Drive λοιπον συνεχεια και τα μυαλα στα καγγελα!!!!Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!!!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Είτε 2πλοσύμπλεκτα είτε με μετατροπέα αποσυμπλέκουν αυτόματα στην ακινητοποίηση.Αν ισχύει αυτό καλώς. Στα παλιότερα όμως που δεν ίσχυε, ζορίζονταν η αντλία και ήταν σαφώς καλύτερη η Νεκρά όταν ήσουν για πολλή ώρα σταματημένος. Το νιώθεις και μόλις εμπλέκεις το D σταματημένος, ότι το αυτοκίνητο ζορίζεται και έχει περισσότερους κραδασμούς, ενώ αλλάζει και ο ήχος.
-
Καλησπέρα, λογικά από την επόμενη εβδομάδα θα παραλάβω και εγώ 1,5 diesel gt line.Κατα πόσο έκανα καλά που πήρα πετρέλαιο ενώ θα το χρησιμοποιώ μόνο για ταξίδια ,θα δείξει. Τι πετρέλαιο να βάζω?shell vpower είναι καλό?στο παλιό αυτοκινητο χρησιμοποιώ μπάρες οροφής αυτές νομίζω https://www.pancarshop.gr/thule-753b-se ... h-railing/ ,θα μπορώ να τις βάλω στο 3008?έχει αναμονές??σε περίπτωση που δεν κάνουν ποιες μπορώ να βάλω?
-
Τώρα σοβαρά συζητάμε να έχουμε αυτόματο αυτοκίνητο και σε κάθε φανάρι που σταματάμε να βάζουμε νεκρά; Και μετά D για να ξεκινήσουμε;
Θα γραφτούμε και σε κανένα γκρουπ S&M;
Peugeot 3008 2016