-
Ρε gvard ο σταρ δεν εισαι;
Πες μας στροφοδιαδρομη, πες μας ανοιγματα, τι καταναλωση εχεις;
Τσεκαρες και με το στυλο πανω στο χρωμα.
@ Στεφαν καλα χιλιομετρα και να το ευχαριστηθεις να μας ενημερωνεις διοτι απο δημοσιογραφους ασε.
Υ.γ δεν εχω ξεχασει μια ερωτηση που ηθελες να μαθεις το μανιουαλ για σερβις και τον χρονο για τα λαδια του αυτοματου κιβωτιου του 208. Οταν βρω κατι θα ποσταρω.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Ο περιορισμός έχει να κάνει με το γεγονός πως οι μπάρες πάνω και κάτω παραμένουν ορατές κατά την αναπαραγωγή του video. Όσο για το γεγονός που αναφέρεις σαν μειονέκτημα (ότι δεν παίζουν εν κινήσει), βάσει νομοθεσίας κανένα εργοστασιακό media player δεν θα το επιτρέψει αυτό.Κάθε άλλο παρά ως μειονέκτημα το αναφέρω. Εγώ την ανάλυση της οθόνης σχολίασα που δεν είναι και κορυφή. Προφανώς και θα πρέπει να απαγορεύεται η αναπαραγωγή βίντεο εν κινήσει, αν και είναι κάπως αντιφατικό το γεγονός ότι πολλά μοντέλα παίρνουν tv tuners στα infotainment τους.
@ Στεφαν καλα χιλιομετρα και να το ευχαριστηθεις να μας ενημερωνεις διοτι απο δημοσιογραφους ασε.
Υ.γ δεν εχω ξεχασει μια ερωτηση που ηθελες να μαθεις το μανιουαλ για σερβις και τον χρονο για τα λαδια του αυτοματου κιβωτιου του 208. Οταν βρω κατι θα ποσταρω.
Τώρα με την έλευση του Cupra και επειδή κλασικά οι αντιπρόσωποι δεν ξέρουν τι πουλάνε, έκανα μία ετήσια συνδρομή στο partslink24. Οπότε έψαξα και το vin του Peugeot αλλά και πάλι δε βρήκα κάτι. Βρίσκω τον τύπο κτλ αλλά πουθενά διαστήματα αλλαγών.
-
Τι λάδια λέει επίσημα για το 5008?
-
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... EyviHIAzlz
Αυτο βρηκα για αλλαγη επισημο απο την αισιν
-
Δεν Παίζει το λινκ
-
Ανοίγει,μετά απο μερικά δευτερόλεπτα.
-
Μόλις γέμισα σήμερα και εκανα σήμερα και τη πρώτη μέτρηση κατανάλωσης. Για τα πρώτα 220 χιλιόμετρα και διαδρομές Καλλιθέα-Γλυφάδα-Καλλιθέα απο Ποσειδώνος, Παπάγου - Γλυφάδα - Παπάγου μέσω Υμητού και μια βόλτα τη Κυριακή απο κέντρο για Νέα Μάκρη μέσω Εκάλης και πίσω έκαψα 7,2 λίτρα. Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι είμαι στο στρώσιμο ακόμα και δεν το πατάω πολύ αλλά μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος.
-
Με δεδομενη μικρή διαφορά τιμής (~1000€) για αγορά του 3008 σε diesel ή βενζίνη τι θα επιλέγατε; Σαφώς η τιμή του diesel είναι μικρότερη αλλά τι γίνεται με τους βλαβερούς ρύπους προς το περιβάλλον και τους πιθανούς μελλοντικούς κρατικούς περιορισμούς; Επίσης είναι καλύτερη στην οδήγηση η βενζίνη;
-
Καλημέρα,
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ρε gvard ο σταρ δεν εισαι;Πες μας στροφοδιαδρομη, πες μας ανοιγματα, τι καταναλωση εχεις;
Τσεκαρες και με το στυλο πανω στο χρωμα.
Εντυπώσεις έχω αναφέρει σε προηγούμενα μηνύματα μου. Σε ανοίγματα η ροπή που έχει είναι κάτι που εδώ και 1 χρόνο δεν το έχω συνηθίσει ακόμη, επίσης ενώ τα υπόλοιπα diesel που είχα οδηγήσει είχαν ροπή και μετά ψόφαγαν, αυτό λόγω και των 180 αλόγων διατηρεί την επιτάχυνση που είχα συνηθίσει με το προηγούμενο αμάξι μου. Προσπεράσεις σε επαρχιακούς δρόμους και ρεπρίζ γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Λόγω του Focal και της επιπλέον ηχομόνωσης που έχει, η οδήγηση είναι πιο ξεκούραστη από ότι φανταζόμουν.
Σχετικά με το στυλό βρε παιδιά, σε χαρτί πάνω έγινε και απαλά
-
Ο χρήστης snowdrop έγραψε:
Με δεδομενη μικρή διαφορά τιμής (~1000€) για αγορά του 3008 σε diesel ή βενζίνη τι θα επιλέγατε; Σαφώς η τιμή του diesel είναι μικρότερη αλλά τι γίνεται με τους βλαβερούς ρύπους προς το περιβάλλον και τους πιθανούς μελλοντικούς κρατικούς περιορισμούς; Επίσης είναι καλύτερη στην οδήγηση η βενζίνη;Λόγω του AdBlue οι ρύποι περιορίζονται, από εκεί και πέρα πιστεύω τα εξής:
-Πήγαινε σε μία αντιπροσωπεία να δοκιμάσεις και τα δύο για να δεις ποιο ταιριάζει στην δική σου οδηγική συμπεριφορά, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ιδανικό για εμένα μπορεί να είναι άχρηστο για εσένα. Όλες οι αντιπροσωπείες έχουν και τα δύο για να δοκιμάσεις και εννοείται θα καταλάβουν γιατί θες να δοκιμάσεις και τα δύο.
-Μελλοντικοί κρατικοί περιορισμοί στην Ελλάδα δε νομίζω να γίνουν για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον. Μην ξεχνάμε πως είμαστε το νεκροταφείο των μεταχειρισμένων της Γερμανίας και πρέπει πρώτα να τα ξεφορτωθούν αυτοί (που θα έχουν τους περιορισμούς) σε εμάς.
-Για το αν είναι καλύτερη η οδήγηση, τι τύπος είσαι; Οδηγάς κυρίως μέσα στην πόλη ή έξω; Είσαι ανήσυχος στο τιμόνι το μεγαλύτερο διάστημα;
-
Δεν ξέρω αν χάνω κάτι αλλά έχεις κάνει κεραμικό? Εάν ναι, εντυπώσεις και που? Εγώ έχω κλείσει να πάω στον Πλάτωνα (auto star detailing) αλλά σκέφτομαι παράλληλα μήπως παίξει και καμιά μεμβράνη μπροστά για τα stone chips.
-
Ναι έχω κάνει, στο https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 5#p3232808 μπορείς να δεις φωτογραφίες και πληροφορίες. Έχουν περάσει 10 μήνες και έχει κανονικά την αντοχή του. Σε 2 φορές έτυχε να δω πιθανές κλειδιές μήκους 20 και 40 εκατοστών (η δεύτερη με τρόμαξε μόλις την είδα) αλλά με καθαρισμό της περιοχής με ένα πανί για 1 λεπτό περίπου και εξαφανίστηκαν.
-
OK ναι, ξαναθυμήθηκα την κουβέντα μας. Πλέον ο Swell έχει μεταφερθεί κοντά στο σπίτι μου οπότε θα περάσω κι από κει μια βόλτα να τα πούμε απο κοντά. Τα 550€ που σου πήρε για διόρθωση συν επίστρωση είναι πολύ λογικό ποσό. Εγώ μάλιστα έχω ζητήσει το αυτοκίνητο να μου παραδοθεί με τα κεριά ώστε να χρειαστεί όσο λιγότερη διόρθωση γίνεται.
Είσαι ευχαριστημένος γενικά από την αντοχή σε πετραδάκια και την υδροφοβία του? Έκανες και μηχανή, θόλους, ζάντες?
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Με δεδομενη μικρή διαφορά τιμής (~1000€) για αγορά του 3008 σε diesel ή βενζίνη τι θα επιλέγατε; Σαφώς η τιμή του diesel είναι μικρότερη αλλά τι γίνεται με τους βλαβερούς ρύπους προς το περιβάλλον και τους πιθανούς μελλοντικούς κρατικούς περιορισμούς; Επίσης είναι καλύτερη στην οδήγηση η βενζίνη;
Λόγω του AdBlue οι ρύποι περιορίζονται, από εκεί και πέρα πιστεύω τα εξής:
-Πήγαινε σε μία αντιπροσωπεία να δοκιμάσεις και τα δύο για να δεις ποιο ταιριάζει στην δική σου οδηγική συμπεριφορά, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ιδανικό για εμένα μπορεί να είναι άχρηστο για εσένα. Όλες οι αντιπροσωπείες έχουν και τα δύο για να δοκιμάσεις και εννοείται θα καταλάβουν γιατί θες να δοκιμάσεις και τα δύο.
-Μελλοντικοί κρατικοί περιορισμοί στην Ελλάδα δε νομίζω να γίνουν για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον. Μην ξεχνάμε πως είμαστε το νεκροταφείο των μεταχειρισμένων της Γερμανίας και πρέπει πρώτα να τα ξεφορτωθούν αυτοί (που θα έχουν τους περιορισμούς) σε εμάς.
-Για το αν είναι καλύτερη η οδήγηση, τι τύπος είσαι; Οδηγάς κυρίως μέσα στην πόλη ή έξω; Είσαι ανήσυχος στο τιμόνι το μεγαλύτερο διάστημα;
Μέσα στην πόλη οδηγώ γενικά. Στο τιμόνι υπάρχει μια μικρή ανησυχία ναι.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λόγω του AdBlue οι ρύποι περιορίζονται, από εκεί και πέρα πιστεύω τα εξής:
Μέσα στην πόλη οδηγώ γενικά. Στο τιμόνι υπάρχει μια μικρή ανησυχία ναι.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βενζινη 1.2....
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ πάντως αυτούς τους μικρούς κινητήρες βενζίνης τους φοβάμαι (για την αντοχή τους στο χρόνο και ειδικά σε μεγάλα αυτοκίνητα). Οπότε θα πήγαινα στο diesel
-
Συμφωνω αλλα diesel για μεσα στη πολη θα το απεφευγα....
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μέσα στην πόλη οδηγώ γενικά. Στο τιμόνι υπάρχει μια μικρή ανησυχία ναι.Για μέσα στην πόλη θα πρότεινα το Diesel, αλλά αν είσαι ανήσυχος ίσως θα ήταν καλύτερη η βενζίνη (αναλόγως την έκδοση). Αν είσαι κρυουλιάρης τότε προτείνω το Diesel, καθώς σε όλα τα Diesel έχει επιπλέον μία αντίσταση η οποία φέρνει ζεστό αέρα μέσα σε 1 λεπτό από την κρύα εκκίνηση (επειδή οι Diesel κινητήρες θερμαίνονται πιο αργά, έχουν βάλει αυτές τις αντιστάσεις έως ότου μπορέσει να έρθει ζεστός αέρας από τον κινητήρα). Με 11 βαθμούς έξω σήμερα το πρωϊ , 21.5 auto ρύθμιση στο αυτοκίνητο και στα 50 δευτερόλεπτα άρχισε να έρχεται ζεστός αέρας από τους αεραγωγούς.
-
Καλησπέρα σε ολους. Καινουριος στο φορουμ και μεχρι τωρα έχω διαβασει ολες τις σελιδες του θεματος μιας και ενδιαφερομαι και εγω για αγορα του 3008 gt line diesel 1.5 EAT 8 και ψαχνω πληροφορίες από ιδιοκτήτες.
Καταρχας να πω οτι επειδη πρόσφατα έγινα μπαμπας, το mini cooper s που έχω δεν θα μας χωράει ούτε για πλακα στο μελλον. Το αμαξί το είχα αγοράσει καινουριο το 08 και παρ'ολο που ξοδεψα μια περιουσια, μηχανικα εμεινα δυσαρεστημενος αφού είχε τα γνωστά θέματα με καψιμο λαδιων. Αναγκαστηκα και εκανα συνολικο σερβις κινητηρα (που κοστισε πολλα). Ένα όμως που δεν με απογοητευσε ηταν το γκαζι του και η οδηγική συμπεριφορα του. Λόγω των νεων συνθηκών ομως αποφασισα για αγορα suv ευρυχωρου, το οποιο ομως να μην καιει οπως το μινι (9,8 εντος πολης) αφού θα το χρησιμοποιω για αποστασεις λαγονησι παγκρατι καθημερινα. Το αμαξι θα το βαλω στην εταιρεία και ο λογιστης μου τονισε οτι στα διλητρα εκπιπτει μονο το 25% ΦΠΑ απο σερβις και βενζινες, ενω από 1600 και κατω το 60%. Αποφασισα λοιπον οτι τα διλητρα δεν ειναι η καταλληλη επιλογη. Έψαξα λοιπον για ντιζελ εως 1600 κυβικα, με αυτοματο κιβωτιο, ομορφο εξωτερικα και εσωτερικα και αν γινοταν τετρακινητο, αφου παρολο οτι μενω αθηνα, θελω να ξερω οτι οταν παω στα βουνα διακοπες δεν θα κωλώσω.
Η πρωτη επιλογη που σκεφτηκα ηταν το qashqai. Τα συνδυαζε ολα και ειναι σχετικα φτηνο. Το προβλημα ειναι οτι το εχει αγορασει ο αδερφος μου, ο κολλητος μου και γενικα το βλεπω πιο συχνα και από octavia taxi στο δρομο. Μπουχτησα και δεν μου κανει καθολου αισθηση πια. Kodiak, ateca δεν μου αρεσουν εξωτερικα και εσωτερικα. Tο jeep compass και X1 ακριβα. Επισης βγηκε το νεο audi q3 και το παρειγγειλε ένα συνάδελφος με προπαραγγελια. Πληρωσε 36.000€ και το αμαξι (1.5 βενζινη) δεν ειχε ουτε μεταλλικο χρωμα. Δηλαδη αν εβαζε καποια εξτρα η τιμη θα ειχε απογειωθει. Το kuga ειναι vfm αλλα εξωτερικα δεν με κερδιζει. Κατεληξα λοιπον να κοιταω tiguan και 3008.
Στο tiguan αρχικα οταν το ειδα στο web σκεφτηκα οτι ειναι οτι πιο συντηρητικο υπαρχει. Η εσωτερικη σχεδιαση επισης βαρετη. Έτυχε όμως και είδα στο δρομο ένα λευκό περλα R LINE με τους λευκους μασπιέδες και τον πιο αγριο προφυλακτηρα μπροστα και πισω αλλα και τις 19αρες ζαντες. Το αμαξι φαινοταν σαν αμερικανιά ογκωδες στοιβαρο και αγριο. Κατεληξα οτι αν κινηθω για tiguan θα πηγαινα μονο σε αυτην την εμφανιση. Το πραγμα στραβωσε ομως οταν ειδα οτι δεν ειχαν επιλογη rline 1.6 diesel 4 motion αυτοματο κιβωτιο. Σε βενζινη μολις εβαλα καποια εξτρα (αντοιστοιχα της gt line του 3008 + ηλιοροφη) η τιμη ξεφυγε. Μολις επελεξα την ηλιοροφη μαλιστα λογω τελους ταξινομησης, αντι για 1300€ που κοστιζε, η τιμη ανεβηκε +3.500. Το tiguan κατεληξα οτι ειναι vfm γ οσους θελουν διλητρο τετρακινητο diesel.
Μετα πηγα στην peugeot και πηρα προσφορά για την καλυτερη για τα δικα μου γουστα επιλογη του 3008. Gt line eat 8 1.5 diesel χρωμα λευκο περλα με μαυρη οροφη και το μονο που εβαλα σαν εξτρα ηταν η ηλιοροφη. Το keyless entry και το ανοιγμα του πορτ μπαγκαζ με τα ποδια ηταν για μενα ανουσια και επικινδυνα. Προσφατα δημοσιευτηκε ερευνα οτι το 90% των αμαξιων που ανοιγουν χωρις κλειδι, χακαρονται και κλεβονται πανευκολα. Το diesel παρολο που δεν ξερουμε τι του ξημερωνει αυριο, τουλαχιστον ειναι euro 6,2 και θελω να πιστεύω ότι δεν θα έχει θέμα. Επίσης να τονίσω ότι στη gt line εκδοση to diesel έχει ακριβως ιδια τιμή με την βενζίνη 1.2, αρα θα το προτιμησω για την εξοικονόμηση καυσιμου.
Στο σημειο αυτο να ξεκαθαρισω κατι για τον βασικο εξοπλισμο της gt line γιατι εχει αναφερθει στο παρελθον. Η gt line εχει καμερα 180 με αισθητηρες μπροστα και πισω και full led φωτα. Επίσης σε αντιθεση με την allure εχει πιο σκουρο χρωμα διχρωμα καθισματα (υφασμα με δερμα) που φαινονται πιο ομορφα, εχει μαυρο εσωτερικο ουρανο αντι για γκρι, εχει χρωμιωμενες εξατμισεις, εχει πιο αγρια μασκα στον μπροστινο προφυλακτηρα με ενα δοντι να διαχωριζει τα φωτα, πενταλ απο αλουμινιο, 2 επιλογες χρωματος amplify, μαυρη οροφη για να κανει αντιθεση με το χρωμα αυτοκινητου και τελος safety pack 1 με οτι περιλαμβανει αυτο. Ο εξοπλισμος της για μενα ειναι πληρης και το μονο που χρειαζεται ειναι ηλιοροφη ηλεκτρικα ανοιγομενη (η οποια επισης το βραδυ δινει επισης ενα μπλε ambient φωτισμο στον ουρανο). Η προσφορά που μου έδωσαν ηταν 40.000 και δωρο συναγερμος. Το αμαξι λογω ηλιοροφης και χρωματος περλα ανεβηκε στην επομενη κλιμακα ταξινομησης και εφτασε αυτη την τιμη.
Τα λεφτα ειναι σιγουρα πολλα για την ελληνικη πραγματικοτητα και ειδικα αν συγκριθουν με την τιμη του qq. Από την αλλη όμως αν βαλεις τον εξοπλισμό αυτό σε μια X1, σε ενα tiguan, q3 ή xc40, τότε θα δεις ότι το 3008 βγαινει πιο φτηνο. Επίσης αν μαζι με τον εξοπλισμό προσθέσεις και τετρακινηση στα προαναφερθέντα τοτε βγαινουν πολυ πιο ακριβα. Δηλαδή το 3008 ειναι vfm στο κομματι εξοπλισμου συγκριτικα με τα πιο premium. Και προτιμω ενα φουλ εξτρα 3008 από ενα γυμνο q3 σχεδον με τα ιδια λεφτα. Επίσης προτιμω ενα 3008 με grip control από ένα μπροστοκίνητο tiguan αφού η τετρακίνηση βγαίνει σε εκδόσεις που δεν με καλύπτουν.
Επίσης να αναφερω οτι εκανα test drive το 1.5 diesel αυτοματο 3008 και ενω περιμενα να σερνεται αφού έχω συνηθίσει τα 180 αλογα του mini cooper s, θεωρω ότι για την καθημερινη χρηση ηταν αψογο. Το πηγα σε ανηφορες και τραβαγε πολυ καλα λογω ροπης 300, ενω και στην βουλιαγμενης μολις πατησα το κουμπι sport, το γκαζι ηταν αμεσο και ο θορυβος απο κινητηρα πιο επιθετικος. Το αυτοματο κιβωτιο εκανε φοβερη δουλεια και ο κινητηρας diesel πραγματικα δεν ακουγοταν. Στις στροφες και μαλιστα στις αποτομες, επισης πολυ καλο και δεν ενιωθα να γερνει σαν βαρκα λογω βαρους και ογκου. Στο μινι εχω προσθεσει μπλοκε διαφορικο και στις στροφες ηταν πραγματικα πολυ αμεσο σαν cart. Οι αναρτησεις σιγουρα πολυ καλυτερες από τις σφιχτες του μινι και επιτελους παταγα λακουβες χωρις να υποφερω. Και επειδη στην οικογενεια εχουν περασει στο παρελθον grand cherokee και το προηγουμενο compass, μπορω να πω οτι ενιωθα λιγοτερο τις λακουβες με το 3008. Τελος το πορτ μπαγκαζ του ειναι πραγματικα μεγαλο, και θα ικανοποιησει καθε οικογενειαρχη. Αν το αμαξι ειχε και τετρακινηση αντι για grip control, τοτε θεωρω οτι θα μιλαγαμε για το best seller της αγορας. Εμφανησιακα δεν ανεφερα τπτ γιατι ειναι υποκειμενικο αλλα η αληθεια ειναι οτι οσοι φιλοι το εχουν δει απο κοντα μεσα και εξω, λενε οτι ειναι το πιο ομορφο στην κατηγορια του με σχεδιαση που ξεχωριζει και τολμαει. Σε ομορφια νομιζω το περναει μονο το evoque (ειδικα το νεο μοντελο που βγαινει το 2020) και αμαξια που κοστιζουν απο 70.000+.
Για το 5008 που το ειδα επισης απο κοντα, μπορω να πω ότι ειναι αψογο απο θεμα χωρων ειδικα αν καποιος εχει 3 παιδια, αλλα ο κωλος του ειναι λιγο πιο ασχημος απο του 3008. Το βασικο αρνητικό του ειναι οτι επειδη βγαινει ακριβως με τους ιδιους κινητηρες, αν παρεις τον 1.2 ή τον 1.5 θεωρω ότι θα σερνεται λογω αυξημενου βαρους. Το διλητρο για οποιον μπορει, ειναι μονοδρομος και τοτε το αμαξι θα ειναι σουπερ.
Εν κατακλειδι, το αμαξι αποφασισα να το αγορασω του χρονου αφου ακομα ο μπεμπης χωραει στο μινι, και αναλογα τις επιλογες των μεταχειρισμενων που θα υπαρχουν τοτε, θα αποφανθω αν αξιζει καινουριο ή μεταχειρισμενο. Σιγουρα θα ειναι πολυ δυσκολο να βρω μεταχειρισμενο με ηλιοροφη, λευκο περλά και gt line.
Σημειωση 1. Ερωτηση προς οσους εχουν το GΤ και ειδικα στο Βαρδίκο που ειμαι και πελατης του. Σε ολα τα sites των αντιπροσωπειων αλλα και σε βιντεο του εξωτερικου, δειχνει το GT να βγαινει με τις ζαντες τις BOSTON 19'. Επισης την GT line την δειχνει με διαφορετικες ζαντες απο τις κλασικες του allure και της active. Στην ελλαδα ομως οτι και να παρεις δινουν τις ιδιες ζαντες. Γιατι? Ακομα και στο ελληνικο site της αντιπροσωπειας δειχνει το GT με τις 19' Boston αλλα στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι δεν υπαρχει καν ο κωδικος. Δεν με χαλανε οι ζαντες που δινουν αλλα ειδικα αυτοι που πληρωσαν 45.000+ για την GT θα επρεπε καπως να ξεχωριζουν.
Σημειωση 2. Περσι πηγα με κολλητους στον αγιο αθανασιο χωριο κοντα στα λουτρα ποζαρ. Ο δρομος τιγκα στο χιονι και παγο. Ο ενας οδηγουσε το qq του που ειναι τετρακινητο και ειχε καινουρια λαστιχα 70/30. Ο αλλος mercedes ML επισης τετρακινητο με λαστιχα δρομου και σχετικα φθαρμενα. Το qq εφτασε στον αγιο αθανασιο ανετα χωρις αλυσιδες, το ML γυρισε πισω αφου δεν ειχε μαζι αλυσιδες και το αμαξι ηταν εκτος ελεγχου. Στη διαδρομη μας περνουσαν corsa με χιονολαστιχα... Το συμπερασμα που εβγαλα εκεινη την ημερα, ηταν οτι τα λαστιχα ειναι το πιο σημαντικο και οτι χωρις αυτα, η τετρακινηση ειναι σχεδον αχρηστη. Αντιθετως αν το αμαξι ειναι μπροστοκινητο και εχει χιονολαστιχα τοτε θα φτασει στο προορισμο εστω και αργα. Το τετρακινητο με χιονολαστιχα παει παντου.
-
Με δεδομενη μικρή διαφορά τιμής (~1000€) για αγορά του 3008 σε diesel ή βενζίνη τι θα επιλέγατε; Σαφώς η τιμή του diesel είναι μικρότερη αλλά τι γίνεται με τους βλαβερούς ρύπους προς το περιβάλλον και τους πιθανούς μελλοντικούς κρατικούς περιορισμούς; Επίσης είναι καλύτερη στην οδήγηση η βενζίνη;Την μικρή διαφορά τιμής που την είδες; 27 ξεκινά η βενζίνη 30.5 το ντίζελ!
Αν είσαι κυρίως χλμ πόλης πάρε την βενζίνη. Το ντίζελ θέλει ανοικτο δρόμο όχι σταματά ξεκινά.
Ανησυχία για αυτόν τον κινητήρα ντίζελ για την επόμενη δεκαετία δεν θα πρέπει να έχεις είναι ο πιο σύγχρονος που κυκλοφορεί.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Peugeot 3008 2016