-
Τι ωραία που τα γράφετε....
Πφφ κακή Πεζό που πουλάς τρικύλινδρους και δεν κατεβάζεις τις τιμές ...
Δεν είδες την Πρίμιουμ γερμανικούρα που πουλάει την Χ1 στα 20000 γιατί ντρέπεται που έχει τρικύλινδρο...
Δεν είδες πόσο μαγκιά ήταν της Βάγκ , όταν έβγαζε 1.4 με τούρμπο . αντί για δίλιτρα ατμοσφαιρικά και τότε ήταν πρωτοπόρος ...
Αλλωστε το ότι είχε μικρότερο κινητήρα , το κέρδος της το έδωσε στο κοινό κατεβάζοντας της τιμές της...Την επαναφορά στην λωρίδα δεν νομίζω ότι την θέλουν όλοι . Αυτό που θέλουν είναι σε ειδοποιεί ότι κάπου χάνεις και να το επαναφέρεις αν γίνεται αθέλητα . Γιατί μπορεί να θέλω να αποφύγω μία λακκούβα σε ένα άδειο δρόμο και να αλλάξω λωρίδα χωρίς φλας και να με γυρίσει πίσω , ή για να αποφύγω ένα εμπόδιο .
Αυτό το σκηνικό με την αλλαγή λωρίδας χωρίς φλάς το είχε στα έξτρα η C4 του 2004 , με την λογική του ήχου και του κουνήματος του καθίσματος , ώστε να σε ξυπνήσει αν σε έχει πάρει ο ύπνος .
Τότε τα περιοδικά το λοιδόρησαν . Γιατί δεν το είχαν βάλει πρώτα τα γερμανά ...
Γενικά στον εξοπλισμό παίζουν πολλά που μπορείς να τα βάλεις σαν επιλογή . Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν .
Οσο για το πόσο μίλαγαν οι κάτοχοι γερμανικών για τις βλάβες , είναι γνωστό , τουλάχιστον σε όσους έχουν ασχοληθεί με τα αμάξια τα τελευταία 10-20 χρόνια . Απλά όπως έχω πει με την κρίση , η βλάβη πονάει και τα στόματα ανοίγουν πιο εύκολα .
-
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Σίγουρα χρήσιμο πιστεύω για έναν υποψήφιο αγοραστή. Σίγουρα πιο χρήσιμο από πολλά από αυτά που έχουμε δει στις προηγούμενες σελίδες Καταλαβαίνω ότι ίσως να έχεις θιχτεί με αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί για το αυτοκίνητο αυτό. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα αυτοκίνητα, όπως όλα τα προϊόντα κρίνονται και βάσει τιμή τους, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Peugeot προσπαθεί (επιτυχημένα κατά τη γνώμη μου) να κινηθεί πιο upmarket με το 3008 και το 508 και αυτό είναι λίγο δύσκολο στα 'μεταβατικά' μοντέλα γιατί κακό φαίνεται στους παλιότερους που την είχαν συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών.
Το εγχείρημα θα κριθεί ανάλογα με τη επιτυχία του, τα επόμενα χρόνια.Και εγώ την είχα συνηθίσει στο προηγούμενο εύρος τιμών.
Αρχικά όταν το είδα σε περιοδικά χάρηκα με τις αρχικές τιμές που είδα .
όταν επισκέφτηκα και είδα ότι αυτό που θέλω ξεπερνάει τα 30+ απογοητεύτηκα.
Αρχιζα να βλέπω 'ανταγωνισμό' σε 25-29 με περισσότερα extra αλλά τελικά δεν ήταν ανταγωνισμός.
Ήταν άλλη κατηγορία.
Το tiguan που είναι αντίπαλος δεν έβγαινε σε diesel και αυτόματο κιβώτιο παρά μόνο στα 2000cc , οπότε δεν μπήκα σε διαδικασία σύγκρισης.Οπότε η peugeot αρχίζει να μπαίνει στα χωράφια της vw, bmw, volvo, merchedes .
Σε κάποιες βλέπει μόνο τα entry level αυτοκίνητα αλλά πάλι τα βλέπει.
Φίλος με Porsche,gla και q8 (του πατέρα του) και s4 (του αδερφού του)μου έλεγε ότι είναι το πιο όμορφο και αν έπερνε τώρα, αυτό θα διάλεγε μάλλον.«αν έπαιρνε αυτό θα διάλεγε μάλλον», πάντως μέχρι τώρα μόνο γερμανικο premium αγόραζε. Άσε που έχει ο άλλος λεφτά να πάρει π.χ. macan, Stelvio και θα διάλεγε 3008????
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τι ωραία που τα γράφετε....Πφφ κακή Πεζό που πουλάς τρικύλινδρους και δεν κατεβάζεις τις τιμές ...
Δεν είδες την Πρίμιουμ γερμανικούρα που πουλάει την Χ1 στα 20000 γιατί ντρέπεται που έχει τρικύλινδρο...
Δεν είδες πόσο μαγκιά ήταν της Βάγκ , όταν έβγαζε 1.4 με τούρμπο . αντί για δίλιτρα ατμοσφαιρικά και τότε ήταν πρωτοπόρος ...
Αλλωστε το ότι είχε μικρότερο κινητήρα , το κέρδος της το έδωσε στο κοινό κατεβάζοντας της τιμές της...1)συγνώμη δεν είχα καταλάβει ότι η σύγκριση για το αν το πεζω είναι vfm είναι η Χ1 ( φαίνεται ότι πλέον το κλειδί με το λιοντάρι είναι πολύ βαρύ για να συγκριθεί με τα ποταπα κλειδιά Nissan,Renault,Ford,Kia και λοιπόν εταιρειών που προφανώς θεωρείς ότι απευθύνονται σε φτωχομπινεδες )
2)τα Τούρμπο της vw ήταν πιο φθηνά από δίλιτρα άρα ναι δεν έπιασε τον κωλο του καταναλωτή (περισσότερο από όσο παραδοσιακά έκανε) -
Εγώ πάντως όταν ρώτησα αν υπάρχουν αλλά extra που μπορώ να βάλω, μου είχαν πει 'όχι'. Είχα ρωτήσει για 360 camera και κοτσαδορο. Ίσως απλά έπεσα σε άσχετο πωλητή (διόλου απίθανο)
-
Φίλε dettol,μάλλον έπεσες σε δημόσιο υπάλληλο....
Aikibill, η vw μπορεί να μην έπιασε τον πισινό των αγοραστών πολύ- που προσωπικά πιστεύω ότι τους χούφτωσε κανονικά- αλλά τους έριξε σε μια ωραιότατη παγίδα όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τις έκτακτες βλάβες των αυτοκινήτων. -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Aikibill, η vw μπορεί να μην έπιασε τον πισινό των αγοραστών πολύ- που προσωπικά πιστεύω ότι τους χούφτωσε κανονικά- αλλά τους έριξε σε μια ωραιότατη παγίδα όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τις έκτακτες βλάβες των αυτοκινήτων.
Είδες ότι διευκρινησα όχι περισσότερο από όσο παραδοσιακά . Σε παγίδα δεν νομίζω ότι μπορείς να πεις ότι τους έριξε γιατι αυτό συνεπάγεται δόλο,δεν νομίζω ότι είχαν υπολόγισει ότι η αξιοπιστία (των πρώτων τουλάχιστον) Τούρμπο τους θα ήταν τόσο ΓΤΠ.
-
Μα οι Γερμανοί υπολογίζουν τα πάντα,πολύ νωρίτερα....εγώ πάλι πιστεύω ότι όλα γίνονται βάση προγράμματος...για αυτό για τις χοντρές ζημιές δεν έκαναν ποτέ ανάκληση (mechatronic,καδένα,βαλβίδες,Ν 75(?) κλπ. Εγώ πάντως τους έχω ικανούς για όλα....το έχουν αποδείξει μάλιστα. Πάντως όταν το 14 έψαχνα για μικρομεσαίο έκανα για ενημέρωση περισσότερο ερώτηση και για το Golf σε πετρέλαιο. Έβγαινε 6500 ευρώ περισσότερο από το c4 που πήρα...θυμάμαι ακόμα τον υπέροχο πωλητή στην ΕΤΕΑ που όταν του ανέφερα ότι ήρθα να δω το golf σε πετρέλαιο μου είπε μόνο ένα 'εκεί είναι,δείτε το' χωρίς καν να σηκωθεί από την καρέκλα και τον υπολογιστή....
-
Ο χρήστης Dimis198 έγραψε:
Σίγουρα χρήσιμο πιστεύω για έναν υποψήφιο αγοραστή. Σίγουρα πιο χρήσιμο από πολλά από αυτά που έχουμε δει στις προηγούμενες σελίδες Καταλαβαίνω ότι ίσως να έχεις θιχτεί με αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί για το αυτοκίνητο αυτό. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα αυτοκίνητα, όπως όλα τα προϊόντα κρίνονται και βάσει τιμή τους, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Peugeot προσπαθεί (επιτυχημένα κατά τη γνώμη μου) να κινηθεί πιο upmarket με το 3008 και το 508 και αυτό είναι λίγο δύσκολο στα 'μεταβατικά' μοντέλα γιατί κακό φαίνεται στους παλιότερους που την είχαν συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών.
Το εγχείρημα θα κριθεί ανάλογα με τη επιτυχία του, τα επόμενα χρόνια.Και εγώ την είχα συνηθίσει στο προηγούμενο εύρος τιμών.
Αρχικά όταν το είδα σε περιοδικά χάρηκα με τις αρχικές τιμές που είδα .
όταν επισκέφτηκα και είδα ότι αυτό που θέλω ξεπερνάει τα 30+ απογοητεύτηκα.
Αρχιζα να βλέπω 'ανταγωνισμό' σε 25-29 με περισσότερα extra αλλά τελικά δεν ήταν ανταγωνισμός.
Ήταν άλλη κατηγορία.
Το tiguan που είναι αντίπαλος δεν έβγαινε σε diesel και αυτόματο κιβώτιο παρά μόνο στα 2000cc , οπότε δεν μπήκα σε διαδικασία σύγκρισης.Οπότε η peugeot αρχίζει να μπαίνει στα χωράφια της vw, bmw, volvo, merchedes .
Σε κάποιες βλέπει μόνο τα entry level αυτοκίνητα αλλά πάλι τα βλέπει.
Φίλος με Porsche,gla και q8 (του πατέρα του) και s4 (του αδερφού του)μου έλεγε ότι είναι το πιο όμορφο και αν έπερνε τώρα, αυτό θα διάλεγε μάλλον.«αν έπαιρνε αυτό θα διάλεγε μάλλον», πάντως μέχρι τώρα μόνο γερμανικο premium αγόραζε. Άσε που έχει ο άλλος λεφτά να πάρει π.χ. macan, Stelvio και θα διάλεγε 3008????
gla πήρε πριν 3 χρόνια με 115 άλογα (μπορεί και λιγότερα) . Τώρα που έκανε παιδί θα έπερνε σίγουρα το 3008 .
Γιατί αμφιβάλεις; Αυτά μου τα έλεγε το καλοκαίρι όταν ακόμα δεν σκόπευα να αλλάξω αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Τι ωραία που τα γράφετε....
Πφφ κακή Πεζό που πουλάς τρικύλινδρους και δεν κατεβάζεις τις τιμές ...
Αλλωστε το ότι είχε μικρότερο κινητήρα , το κέρδος της το έδωσε στο κοινό κατεβάζοντας της τιμές της...1)συγνώμη δεν είχα καταλάβει ότι η σύγκριση για το αν το πεζω είναι vfm είναι η Χ1 ( φαίνεται ότι πλέον το κλειδί με το λιοντάρι είναι πολύ βαρύ για να συγκριθεί με τα ποταπα κλειδιά Nissan,Renault,Ford,Kia και λοιπόν εταιρειών που προφανώς θεωρείς ότι απευθύνονται σε φτωχομπινεδες )
2)τα Τούρμπο της vw ήταν πιο φθηνά από δίλιτρα άρα ναι δεν έπιασε τον κωλο του καταναλωτή (περισσότερο από όσο παραδοσιακά έκανε)Aikibill, η vw μπορεί να μην έπιασε τον πισινό των αγοραστών πολύ- που προσωπικά πιστεύω ότι τους χούφτωσε κανονικά- αλλά τους έριξε σε μια ωραιότατη παγίδα όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού για τις έκτακτες βλάβες των αυτοκινήτων.
Είδες ότι διευκρινησα όχι περισσότερο από όσο παραδοσιακά . Σε παγίδα δεν νομίζω ότι μπορείς να πεις ότι τους έριξε γιατι αυτό συνεπάγεται δόλο,δεν νομίζω ότι είχαν υπολόγισει ότι η αξιοπιστία (των πρώτων τουλάχιστον) Τούρμπο τους θα ήταν τόσο ΓΤΠ.
Δεν είναι θέμα σύγκρισης . Είναι θέμα τιμής . Αυτά που αναφέρεις και που εγώ αν αγόραζα εκεί θα έπαιζα , αφού δεν είμαι σε φάση να δίνω 35000 για αμάξια πλέον .
Αλλά δεν ισχύουν για όλα . Θυμάσαι τι χαμός έγινε με το Κούγκα που κατέβασε τιμή και ξεφόρτωσε και τώρα που ανέβηκε πάλι η τιμή δεν παίζει . Το ίδιο με το Σπόρτατζ . Το Κατζάρ την πάτησε στην αρχή που βγήκε ακριβό , οπότε τώρα που κατέβηκε δεν πάει καλά . Εχουμε όμως το Κασκάι που έχει την Ακσέντα έκδοση στα 22500 , ακόμα και ντίζελ με καλό εξοπλισμό και έτσι δικαιολογεί απόλυτα τις ψηλές πωλήσεις που κάνει .
Η σύγκριση με την Χ1 , δεν ήταν κλειδιού , ήταν τρικύλινδρου . Απλά σου χάλασε το επιχείρημα και το γύρισες στο κλειδί..
Οσο για την βάγκ , μια χαρά συνέχιζε να στον πιάνει και περισσότερο από πριν , γιατί και την τιμή δεν κατέβασε και το έπαιζε μοντέρνα και τις βλάβες φόρτωσε στους καταναλωτές .
Οσο για τον δόλο , νομίζω ότι με τους ρύπους , μας λέει , το μια φορά ένοχος , πάντα ένοχος...
-
Οκ πεταξες την μπάλα στην εξέδρα,πλέον δεν μπορούμε να παίξουμε άλλο.
Η σύγκριση με την Χ1 ήταν σύγκριση τιμής και το επιχείρημα σου ήταν ότι αφού είναι η Μπέμπα τρικυλινδρη και ακριβή καλά κάνει και η πεζω. -
Μα αυτό δεν είπες ? Οτι αφού κερδίζει από τον τρικύλινδρο , να μειώσει την τιμή και σου απάντησα ότι ούτε η Χ1 μείωσε τιμή επειδή έβγαλε τρικύλινδρο ...
Δύσκολο να πετάξω την μπαλίτσα έξω αφού την είχες πετάξει ήδη...
-
Κανείς ότι δεν καταλαβαίνεις.
Ο συλλογισμός σου απλώς αποδυκνυει ότι και η Χ1 και το 3008 έχουν χαμηλό vfm. -
Ενώ το Τιγκουάν που έχει 4κύλινδρο είναι vfm...
-
Ναι με τετρακύλινδρο κινητήρα με μεγαλύτερη ιπποδύναμη και πολλαπλούς συνδέσμους είναι πιο vfm από το 3008
-
Όχι μόνο αυτά αλλά και πολλά ακόμα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ για 3008 1.6 diesel allure ξεκίνησα και βρέθηκα με 2 χιλιάρικα επιπλέον με Tiguan δίλιτρο με επιπλέον 4κίνηση ,70 άλογα περισσότερα ,καλύτερο εξοπλισμό και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.Το 3008 πραγματικά σέρνεται μπροστά στο αντίστοιχης περίπου τιμής Tiguan.
-
Το πρόβλημα ήταν το βάρος και τα μοτέρ (ούτε επιδόσεις έδιναν παρότι με υψηλές ονομαστικές αποδόσεις και έκαιγαν πολύ).
+Mέτρια εικόνα εσωτερικού, έλλειψη ευπώλητου μοντέλου στην αρχή, μέτρια αξιοπιστία, έλλειμα σε ΜΟΥΡΗ σε σχέση με κάποιους άλλους.
-
Kάτι άλλο: Δεν είναι για μένα σοβαρό κριτήριο να πάρω το Α μοντέλο έναντι του Β, το ότι το Α πέρασε τον τάρανδο με 79 χαω ενώ το Β με 77 χαω, πιο σωστά : δεν είναι κριτήριο καν. Αν η διαφορά ήταν 79 χαω με 59, πάμε σε άλλη παράγραφο, αλλά όχι τα 1-2-3 χαω.
Επίσης, η διαφορά αυτή γίνεται αντιληπτή και αναδεικνύεται τις σχετικές δοκιμές από επαγγελματίες εξειδικευμένους οδηγούς, απόλυτα προσηλωμένους στον στόχο της δοκιμής, για όση ώρα κρατάει αυτή, μερικά δευτερόλεπτα δηλαδή.Όποιος έχει δίπλωμα οδήγησης έστω και ένα μήνα αντιλαμβάνεται τα κάτωθι :
- ότι ο μέσος καλός οδηγός απέχει παρασσάγγας προς τα κάτω ως προς τις ικανότητές από τους επαγγελματίες των βιντεακίων, ο δε μέσος οδηγός (είναι διαφορετικό) χρειάζεται λογαριθμική κλίμακα για να γίνουν με αυτόν οι αναγκαίες συγκρίσεις
-ότι το μέσο περιβάλλον δοκιμών, οι συνολικές συνθήκες του δηλαδή, απέχουν παρασσάγας από τον μέσο δρόμο που κινούνται στην πράξη τα ιχ και τις μέσες συνθήκες που θα χρειαστεί να κάνει αντιταρανδισμούς
Έχοντας παραδεχτεί αυτά, βλέποντας ότι το μέσο αποτέλεσμα έχει διαφορά συνήθως 1-2-3 χαω από το χειρότερο ή το καλύτερο και παραδεχόμενος ότι τα περί ημιάκαμπτου και λοιπά είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ μπούρδες αφού εύκολα ανατρέπονται σχεδιαστικά (ένα ιχ με ημιάκαμπτο να ταρανδίζει καλύτερα από ένα π.χ. με πολλαπλούς), καταλήγω ΑΒΙΑΣΤΑ στο εξής συμπέρασμα:
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ στη γενική περίπτωση ο μέσος οδηγός και κοιτάει το ταμπιλώ του αυτοκινήτου, τα καθίσματα, το πόσα μπαγκάζια παίρνει στην πορπαγκαζούμπα, το μπλε δόντι και το χρώμα του.Είναι σημαντικότερα και πιο χειροπιαστά γι΄αυτόν από τα 1-2-3 χαω της καλύτερης επίδοσης στον τάρανδο, σε δοκιμή όμως από επαγγελματίες εξειδικευμένους οδηγούς σε έρημες πίστες ή αεροδιαδρόμους με κορίνες με ολοκαίνουργιο ιχ.
- ότι ο μέσος καλός οδηγός απέχει παρασσάγγας προς τα κάτω ως προς τις ικανότητές από τους επαγγελματίες των βιντεακίων, ο δε μέσος οδηγός (είναι διαφορετικό) χρειάζεται λογαριθμική κλίμακα για να γίνουν με αυτόν οι αναγκαίες συγκρίσεις
-
Καλησπέρα, ύστερα από ώρες στον υπολογιστή και άφθονα δημοσιεύματα βλέπω την έναρξη μιας πολιτικής στην Ευρώπη ενάντια στα diesel. Ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα euro4 diesel δεν επιτρέπεται να κινούνται και αόμα χειρότερα αρκετές ασφάλειες δεν σε καλύπτουν σε περίπτωση κλοπής ή ατυχήματος.
Θα δαπανούσατε χρήματα για ένα 3008 diesel euro 6.2 με την λογική ότι σε 5-8 δεν θα μπορείς να το κυκλοφορήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δεν υπολογίζω το γεγονός extra φορολογίας....
Ποια η γνώμη σας?
-
captain1983 » 26 Δεκ 2018 19:29
Καλησπέρα, ύστερα από ώρες στον υπολογιστή και άφθονα δημοσιεύματα βλέπω την έναρξη μιας πολιτικής στην Ευρώπη ενάντια στα diesel. Ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα euro4 diesel δεν επιτρέπεται να κινούνται και αόμα χειρότερα αρκετές ασφάλειες δεν σε καλύπτουν σε περίπτωση κλοπής ή ατυχήματος.
Θα δαπανούσατε χρήματα για ένα 3008 diesel euro 6.2 με την λογική ότι σε 5-8 δεν θα μπορείς να το κυκλοφορήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δεν υπολογίζω το γεγονός extra φορολογίας....
Ποια η γνώμη σας?
Πιστεύω ότι τα νέα Diesel (Euro 6 και μετά ) θα κυκλοφορούν για πολλά πολλά χρόνια....
Peugeot 3008 2016