-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
O 1.2 είναι μια χαρά.
Εγώ ήθελα ντίζελ αρχικά, κυρίως λόγω της ροπής και της χαλαρής οδήγησης.Όταν οδήγησα και τα δύο η απόφαση ήταν εύκολη. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο αλλά και να έκανα δεν ξέρω αν θα έπαιρνα το ντίζελ. Ο puretech κινεί το 3008 σβέλτα και εύκολα και δεν σου λείπει δύναμη.
Η κατανάλωση βέβαια καμία σχέση με του ντίζελ
Πόσο σου καίει. Γιατί όταν οδήγησα το HDi, ο πωλητής μου είπε ότι είναι σαφώς προτιμότερος ο 1.2 βενζίνης και επίσης μου είπε ότι καίει ελάχιστα παραπάνω από τον diesel...μου μίλησε για 1 λίτρο διαφορά στα 100χλμ!
Επειδή η κατανάλωση εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες να σου πω ότι σην εφαρμογή που έχω στο κινητό για τους 7 μήνες που έχω το 3008 βγάζει συνολική μέση κατανάλωση 8,56 λίτρα/100 χλμ.
Προφανώς είναι όλες οι συνθήκες μέσα.
Στο ταξίδι με 150 χλμ/ώρα μου έδειχνε ο υπολογιστής γύρω στο 8,6λ/100χλμ
Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς πέφτει αρκετά.Ο υπολογιστής, για κίνηση αποκλειστικά στην πόλη, μου έδειξε 9,2λ/100χλμ
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
σκεφτομαι για το 3008 αλλά με προβληματιζει κατα πόσο ο 1.2 της βενζινης ειναι αρκετά δυνατός με φορτίο η ανηφόρα. θα με ενδιέφερε αν ακούσω γνώμες. θα κάνω ετησιως περι τα 10,000 μεικτά σε πόλη και εκτός οπότε μου φάινεται δύσκολο να αποφασίσω. επίσης ξέρετε αν η εγγύηση καλύπτει και το DPF?
Εχω αλλο αμαξι (λιγο ελαφρυτερο απο το 3008) με 1.5 παρομοιο 3κυλινδρο κινητηρα και σε ανηφορες στον αυτοκινητοδρομο δυσκολευομαι. Προφανως η ροπη δεν ειναι αρκετη για να ανεβασει το βαρος του αμαξιου σε ανηφορα. Το 1.6 ντηζελ πιθανον θα τα πηγαινει καλυτερα.
Να το πούμε ακόμα μια φορά: Αυτό που έχει σημασία είναι η ισχύς, όχι η ροπή και για αυτό το βενζινοκίνητο είναι ταχύτερο. Απόδειξη:
1.2 TCe: http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... retech-130
1.6 HDi: http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... ehdi-120-0 -
Για τον 1.6 THP 165 EAT6, συγκριτικά με τον 1.2 και 1.6 BlueHDI, έχετε άποψη;
-
Μέσα στον χρόνο θα αλλάξει και θα γίνει 180 και 225 με νέο 8ταχυτο κιβώτιο . Αν είναι να πας ψηλά δες το δίλιτρο ντίζελ .
Αλλιώς οι άλλοι δύο μια χαρά το πάνε . Είναι και ελαφρύ .
-
Ευχαριστώ.
-
113 οι πωλήσεις του 3008 για τον Ιανουάριο και ας είναι ακριβό. Αν το Qashqai, kuga, karoq κλπ. είχαν τις ίδιες υψηλές τιμές με το 3008 θα έκαναν το πολύ 5 πωλήσεις το μήνα
http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/fil ... -1-seg.pdf -
Ανθεκτικό έχει δείξει επίσης το 2008 το οποίο στην κατηγορία του το θεωρώ και το έχω ξαναγράψει άριστη επιλογή. Επίσης να πω πως και το τιγκ μια χαρά τα πάει μόλις πίσω από το qq καθώς αποδεικνύεται πως στην κατηγορία μεσαίων suv η ισορροπία σε επιδόσεις ασφλτινου και χωμάτινου χαρακτήρα που προσφέρει, δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες σε συνδυασμό με μια απτή ποιότητα και χρηστικότητα. Το κλιό, το κοριτσάκι της ρενώ επίσης πολύ καλά τα πάει δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού ενώ η ΤΟΥΟΤΑ στα μικρά, μίνι μικρομεσαία είναι σταθερή αξία και ας προκαλεί βαρεμάρα σε μερικούς...
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
113 οι πωλήσεις του 3008 για τον Ιανουάριο και ας είναι ακριβό. Αν το Qashqai, kuga, karoq κλπ. είχαν τις ίδιες υψηλές τιμές με το 3008 θα έκαναν το πολύ 5 πωλήσεις το μήνα
http://www.seaa.gr/sites/seaa/files/fil ... -1-seg.pdfΟι πωλησεις δε λενε τιποτα για το ποσο καλο ειναι κατι,μη τα ξαναλεμε
-
Εχουν να κάνουν όμως με το πόσο θελκτικό είναι.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ανθεκτικό έχει δείξει επίσης το 2008 το οποίο στην κατηγορία του το θεωρώ και το έχω ξαναγράψει άριστη επιλογή.Και εγώ το 2008 το θεωρώ άριστη επιλογή και μου αρέσει πάρα πολύ και μέσα και έξω.. Είναι όμως ακριβό. Το ακριβότερο της κατηγορίας του.. Το 2017 έκανε πολύ καλές πωλήσεις και ας έχει τσιμπημένες τιμές. Πολύ καλές οι πωλήσεις του και για τον Ιανούαριο. Δεύτερο στην κατηγορία του με μικρή διαφορά από το πρώτο (Vitara). Θυμάμαι είχε σχολιαστεί από κάποιους εδώ μέσα ότι το Peugeot 2008 είναι άσχημο και απορούσαν πως γίνεται να πουλάει τόσο καλά και κάποιος είχε γράψει ότι σίγουρα όλες οι πωλήσεις του 2008 είναι εταιρικά και αποκλείεται να το αγοράσει κάποιος ιδιώτης.. Πληροφοριακά, για το 2017 στην Ελλάδα οι περισσότερες πωλήσεις του ήταν από ιδιώτες με ποσοστό 58% έναντι 42% για τα εταιρικά.. Πολύ καλή αναλογία. Τα περισσότερα είναι 50-50. Άρα το τίμησαν αρκετοί ιδιώτες
-
Εχουν να κάνουν όμως με το πόσο θελκτικό είναι.Άρα οι Ferrari δεν είναι θελκτικές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άρα οι Ferrari δεν είναι θελκτικές.
Καλούτσικες είναι αλλά η τιμή τους είναι λιγάκι αλμυρή βρε αδερφέ...
-
Χώρια που δεν βλέπουμε πολλές από δαύτες και δεν ξέρουμε αν τους έχουν βγει καλές....
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Χώρια που δεν βλέπουμε πολλές από δαύτες και δεν ξέρουμε αν τους έχουν βγει καλές....
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Θυμάμαι είχε σχολιαστεί από κάποιους εδώ μέσα ότι το Peugeot 2008 είναι άσχημοΙδίως αν το βάλεις δίπλα στο 3008 είναι σαν την πεντάμορφη και το....
-
+1
-
Πράγματι το 2008 χανει σε ομορφιά ειδικά δίπλα στο 3008. Όμως το εχω και το οδηγω στην εκδοση alure στα 1200 με 110 αλογα (βενζινη) και με εξεπληξε. Μπορω να καταλάβω γιατί πουλάει τόσο. Ενα τεστ ντραιβ θα σας πείσει. Εγω παρελαβα το 3008 και εχω σαλταρει.... Συγνωμη για τους τονους αλλα ....βαριεμαι να βαζω
-
Καλά φυσικός είσαι έτσι και αλλιώς,όχι φιλόλογος.
(Για τους τόνους μιλάω) -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλά φυσικός είσαι έτσι και αλλιώς,όχι φιλόλογος.
(Για τους τόνους μιλάω)+1
-
Πόσο καίει το 2008 ?
Peugeot 3008 2016