-
Με το καλό να το παραλάβεις φίλε μου!
-
Σε ευχαριστώ πολύ. Μετά από 2 σερί της citroen είπα να πάω σε peugeot. Δεν κοίταξα να είναι ντε και καλά γαλλικό, απλά έτυχε να είναι αυτό που με εντυπωσίασε ξανά γαλλικό. Είχα κατά καιρούς και honda, daihatsou, nissan, mercedes. Πλην του mercedes που σιχτίριζα συχνά με ότι έβγαζε, γενικά δεν είχα προβλήματα με Γάλλους και Ιάπωνες.
-
Mercedes, BMW και group VW, τέρατα αξιοπιστίας !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δεν ξέρω αν ήταν καθαρά ατυχία δική μου, αλλά δεν ήταν ένα μόνο περιστατικό με τη mercedes, ήταν 3 διαφορετικά μέσα σε 3 χρόνια, τα δύο αφορούσαν ποιότητα υλικών και το άλλο ήταν μηχανικό.... Όλα μου τα αυτοκίνητα δεν κλείνουν 4ετία στα 3 - 3,5 χρόνια τα δίνω, αυτό μόνο μου δημιούργησε τόσα θέματα...Ελπίζω να μην μου ξανατύχει τέτοιο αυτοκίνητο....
-
Να το χαρείς φίλε μου το αμάξι σου .
Και μένα το μέρκ που είχα μου έβγαλε θέματα και μάλιστα από τον πρώτο χρόνο . Και ήταν και μεγάλο και πολύ ακριβό...
Ευτυχώς εταιρικό και πλήρωναν άλλοι... -
Ο χρήστης Slknavaro έγραψε:
Καλησπέρα και από εμένα στην παρέα! Χρόνια πολλά!
Παρακολουθώ την συζήτηση με ενδιαφέρον αρκετούς μήνες. Έχω κάνει εκτενή ερευνα αγοράς το τελευταίο εξάμηνο και κατέληξα στην παραγγελία του 3008 τον Νοέμβριο. Εκμεταλευτηκα την προσφορά μίας εβδομάδας που είχε η peugeot τον Νοέμβριο και έκλεισα το 1.2 puretech S&S allure με 29.500€ με το κλειδί στο χέρι(μεταλλικό χρωμα gris amazonite πινακιδες και τελη στην τιμή).
Το kuga ηταν σίγουρα το vfm , το tiguan έχει την πιο συντηρητική σχεδίαση, το QQ κυκλοφορεί 5 Χρόνια , η Χ1 ξέφευγε σε τιμη, όπως και το compass,το sportage ηταν εξισου καλό, το CHR είναι μικρό και το Tucson φθηνό εσωτερικό.
Το 3008 δεν θα το επαιρνα χωρίς αυτήν την έκπτωση. Αλλά σίγουρα με κέρδισε από το πρώτο test drive.
Ήμουν κάτοχος 15 Χρόνια toyota celica. Αλλά πλέον είμαι με δυο παιδιά. Μακάρι να βγει αξιόπιστο όπως το toyota.
Πιστεύω ότι στα 29.500 σε αυτήν την έκδοση είναι πολύ πιο λογικη τιμή από την αρχική. Θα συμφωνήσω ότι η τιμολογιακή πολιτική ήταν εκτος ελληνικής πραγματικότητας.Καλοτάξιδο.
Στην τιμή αυτή είναι χωρίς grip control και χειροκίνητο ; -
Είναι χειροκίνητο με grip control.
-
Απο φίλους που εχουν πάρει προσφατα προσφορές έχει πάρει καλύτερες τιμές για το 1.6120 S&S active grip από τα 30.380 που ειχα παρει πριν ακριβως 1 χρόνο?
-
Για active grip δεν είχα πάρει προσφορά,αλλά
Προσφορά Δεκέμβριος 2016. 1.6 BLUE HDI 120 S&S manual ALLURE GRIP με επιπλέον εξοπλισμό α) Μεταλλικό β) Περιμετρική κάμερα 360ο -Park Assist γ)Μπάρες οροφής αλουμινίου δ)Εργοστασιακό συναγερμό ε) Προβολείς FULL LED στ) Ασύρματη φόρτιση κινητού. Τελική κλειδί 33.400€ .
Προσφορά Ιανουάριος 2017. 1.6 BlueHDi 120 S&S manual GT LINE GRIP με πρόσθετο εξοπλισμό Μεταλλικό - Περιμετρική κάμερα 360ο και Park Assist - Μπάρες οροφής αλουμινίου - Εργοστασιακό συναγερμό , 34.600€ -
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους συνιδιοκτήτες του 3008. Εύχομαι το 2018 να είναι καλοτάξιδο για όλους.
Νομίζω ότι κατάφερα να διαβάσω τις περισσότερες από τις δημοσιεύσεις του φόρουμ, αλλά και αρκετές από τα αντίστοιχα του εξωτερικού όπου το ζήτημα με τον έλεγχο κάποιων οχημάτων με τον κινητήρα Diesel τους απασχολεί ιδιαίτερα.
Γνωρίζει κανείς αν στην Ελλάδα έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχος έλεγχος κάποιου οχήματος ή έχει αναβληθεί η παράδοσή του μέχρι την πραγματοποίηση του ελέγχου;
Γενικά, αν υπάρχει κάποια ανάκληση για έλεγχο, μας ειδοποιεί κάποιος ή πρέπει μόνοι μας να επικοινωνήσουμε με την Peugeot για να το μάθουμε; -
Σε περιπτώσεις ανάκλησης ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων απο την εταιρια, ενώ βγαίνει και ανακοίνωση στα μεσα ενημέρωσης.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μπορείς να δώσεις κανένα link σχετικά με το πρόβλημα;
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Σε περιπτώσεις ανάκλησης ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων απο την εταιρια, ενώ βγαίνει και ανακοίνωση στα μεσα ενημέρωσης.Ξέρω ποιά είναι θεωρητικά η διαδικασία, αλλά από ότι διάβασα στις συζητήσεις του εξωτερικού, δεν υπήρχε (και δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη) επίσημη ανακοίνωση από την Peugeot. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι δεν έχω διαβάσει για καμία περίπτωση ελέγχου στην Ελλάδα. Βέβαια ούτε εγώ έχω κληθεί έως σήμερα. Να υπάρχει άραγε κάποιο θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά δεν ακούμπησε την Ελλάδα;
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Μπορείς να δώσεις κανένα link σχετικά με το πρόβλημα;Ναι βεβαίως. Από Ιταλικό για παράδειγμα φόρουμ:
http://www.forumpassionepeugeot.it/viewtopic.php?f=220&t=110094&start=360#p1382209
με μετάφραση γούγλη:'Hello everyone. I'm a new member.
I registered my 3008 GT line 1.6 BlueHDI 120 EAT6 on October 23rd. Just yesterday the call was received by post from the Milan office. They ask to have an engine check carried out by my workshop in order to ascertain its conformity. The potential anomaly of a mechanical component could cause an irregularity of the motor with the possible ignition of warning lights on the instrument panel. To date, about 5000 km, no problem encountered. The type of recall is CAMPAIGN RECALL HYB - Peugeot Various Models.
The reference to DV6f engines is indicated on the Ministry of Transport website.
Description Defect: POSSIBLE NON CONFORMITY \ 'COMBUSTION CAMERA
Corrective Actions: CHECKING AND POSSIBLE ENGINE REPLACEMENT
Frame range from: VF3CUBHZMHY143154
Frame interval to: VF3LBBHZWHS350275
My chassis starts with VF3MCBHZWHS ....
I am very worried even after reading your posts. Can any of you tell me if he had the same call?
What should I do?
Given the feast of the Epiphany only Monday I can contact the dealer.
If you really had to replace the engine it could be possible: to agree on the order of a new 3008, maybe 2.0 and while waiting for the delivery always use mine or taking it to the workshop is blocked?
I hope someone can say their thoughts and help me to spend this weekend because I did not sleep all night ...
Thank you.'Οι περιπτώσεις τέτοιου ελέγχου είναι πάρα πολλές σε ιδιοκτήτες σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα 'τρέχει' και ακόμη ένας έλεγχος:
http://www.forumpassionepeugeot.it/viewtopic.php?f=220&t=110094&start=390#p1382399
με μετάφραση:'Bulletin Board - 3) data visualization
manufacturer: Peugeot Automobili Italia Spa
brand: Peugeot
model: New Suv 3008
Source: Ministry of Transport ITALY
Number of Vehicles: 6439
Production period: MAY 2016 AGO 2017
Description Defect: POSSIBLE NON CONFORMITY \ 'POSITIONING OF FUEL TUBES
Corrective Actions: SUPPLEMENTARY SHEATH APPLICATION
Reference DEALERS
Note COD HVY
Frame range from: VF3MCBHZHGS134833
Frame interval to: VF3MCBHZWHS230848
the service provides information on any anomalies recognized by the manufacturers according to the DD 78/2000'Εδώ, τίποτα; Είναι δυνατόν;
-
Καλησπέρα,
Έχω κλείσει 1 μήνα συμβίωσης με το αυτοκίνητο, οπότε μπορώ να πω τις εντυπώσεις μου.
Στα θετικά:
-Το 3008 είναι αντάξιο των προσδοκιών μου. Είναι το πρώτο diesel που είχα και από εκεί που έκαιγα 13lt/100km με το Insignia (1.6 180PS), πλέον καίω 8.1lt/100 (2.0 180PS) μ.ο στα 1300 χιλιόμετρα που έχω κάνει έως τώρα και πραγματικά νιώθω άρχοντας. Βέβαια είμαι τόσο γκαντέμης που σίγουρα θα αυξηθεί ο ΕΦΚ του diesel κίνησης και θα πάει στα επίπεδα της βενζίνης, αλλά έως τότε ας κάνω λίγη οικονομία! Σαφώς και ο 1.6 θα έχει μικρότερη κατανάλωση, αλλά δοκιμάζω γενικώς τα 40 κιλά ροπής οπότε θα έλεγε κανείς πως έχω βαρύ πόδι.-Το τιμόνι πραγματικά απορώ γιατί δεν είναι τόσο μικρό και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα, ακόμη και τα κοψίματα που έχει τα έχω βολευτεί.
-Η στιβαρότητα που νιώθεις στο αυτοκίνητο κατά την οδήγηση είναι όλα τα λεφτά. Για Peugeot πιστεύω πραγματικά πως είναι το πρώτο σωστό αυτοκίνητο που φτιάχνουν. Δεν ξέρω αν θα γίνει κουδουνίστρα μετά από 3 χρόνια, αλλά τώρα όλα νιώθουν στιβαρά και χωρίς τριγμούς.
-Το HiFi της Focal αν του δώσεις αρχεία ήχου FLAC (ασυμπίεστα) δίνει τον καλύτερο εαυτό του, όπου και στο τέρμα να έχεις τον ήχο δεν ακούς clipping. Λόγω του Focal τα τζάμια των πορτών μπροστά είναι laminated καθώς και η πόρτα έχει εξτρα υλικό ηχομόνωσης. Το παράξενο εδώ είναι πως τυχόν θορύβους από έξω τους ακούς σαν να έρχονται από πίσω, δεν μπορούσαν να βάλουν και εκεί τα ίδια;
-Στο Insignia είχα BiXenon και πίστευα πως ήταν πολύ καθαρά, αλλά ακόμη και εδώ βλέπω τρομερή διαφορά στα full LED.
-H 360 camera βοηθάει στο παρκάρισμα σε στενούς χώρους. Η έλλειψη καμερών στα πλάγια δεν πολυφαίνεται, καθώς το αμάξι εμφανίζει τον περιβάλλοντα χώρο με πολύ μικρή απόκλιση (όσο πας πίσω και η πληροφορία από τα πλάγια φτάνει την μπροστινή κάμερα, η απόκλιση είναι ελάχιστη).
-Πολύ ωραίο το σύστημα στους υαλοκαθαριστήρες. Δεν μένουν πιτσιλιές στο παρμπρίζ που δεν φτάνουν, καθώς ψεκάζουν απευθείας στα μάκτρα.
-Ο ambient φωτισμός είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Πραγματικά δεν χορταίνω να οδηγώ το βράδυ! Το πως φαίνεται το μπλε φως δεν μπορώ να το περιγράψω!
-Η βάση ασύρματης φόρτισης με βοηθάει, τέρμα το καλώδιο USB για την φόρτιση
Στα αρνητικά:
-Παιδικές ασθένειες είχε και αυτό, καθώς έχουμε παραγγείλει 1 φίσα καλωδίων για 1 μπροστινό φανάρι η οποία σε ανύποπτο χρόνο ανάβει για 2' το κλειδί service στην οθόνη (αλλά όταν πατάς το κουμπί λέει 'καμία βλάβη'), αλλά μικρό το κακό.
-Μου λείπει σε επαρχιακούς δρόμους το στρίψιμο των φώτων με το τιμόνι.
-Λόγω της πανοραμικής οροφής η πλαφονιέρα των πίσω επιβατών είναι στο ύψος των πίσω προσκέφαλων, για να βάλω το παιδί στο κάθισμα σε σκοτάδι καμία φορά δυσκολεύομαι να δω για να κουμπώσω τη ζώνη του
-Μου λείπουν οι αναρτήσεις του Insignia (τώρα περνάνε περισσότερες ανωμαλίες στην καμπίνα), αλλά το κάθισμα διορθώνει την κατάσταση.
-Δεν έχει μόνιμο τον αυτόματο υαλοκαθαριστήρα όπως είχα συνηθίσει, κάθε φορά που σβήνω την μηχανή χάνει την ρύθμιση και πρέπει να ενεργοποιείται εκ νέου (by design).
-
φίλε gvard,
δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λες: 'Μου λείπει σε επαρχιακούς δρόμους το στρίψιμο των φώτων με το τιμόνι.'
Αν έχεις το gt (2000 cc 180ps ) όπως λες, αυτό το έχει στον στάνταρ εξοπλισμό....
το είχα και εγώ στο citroen c4 και θα το ξαναέχω στο gt line που περιμένω... -
Καλησπέρα,
Όταν στρίβεις το τιμόνι αυτή τη στιγμή ανάβει ο αντίστοιχος προβολέας ομίχλης. Δεν εννοώ αυτό, στο Insignia αν έστριβες λίγο το τιμόνι εν κινήσει έστριβαν τα φώτα (μεσαία/μεγάλη σκάλα) αντιστοίχως. Δες στο ακόλουθο video τι εννοώ στο 1:05: https://youtu.be/L0T39oAytz0?t=1m5s
-
Βρε Γιωργο (gvard) μας 'εγκατελειψες' για μια Γαλλιδουλα;
-
Καιρός να τον μιμηθείς ....
Αν και εδώ που τα λέμε , ολόκληρη η εταιρεία έγινε μια γαλλιδούλα με γερμανική φορεσιά...
-
Απόλυτη δικαίωση που δεν είχα και αμφιβολία βέβαια για την γελοία τιμολόγηση του αυτοκινήτου και την αποτυχημένη εμπορική του πορεία! Δεκέμβριος 2017 μόνο 19 κομμάτια ( 17 το ήδη αποτυχημένο Kadjar ) έναντι 213 του απόλυτου vfm για την κατηγορία QQ που δεν έχει αντίπαλο και 199 της BMW X1 που χωρίς να έχει καλύτερο αυτοκίνητο βρήκε τον τρόπο να ξεπουλήσει! Μεγάλη κ ευχάριστη έκπληξη της αμαξάρας μου Volvo xc60 με τις. 47 πωλήσεις του που παρότι μια άλλη κατηγορία και τιμή αρέσει εμπνέει ασφάλεια ( είναι το ασφαλέστερο) και πουλάει! Χαιρετίσματα στους ξερόλες...
Peugeot 3008 2016