-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Η F-Pace που αναγράφεις έχει 57.600 € (χωρίς ούτε πινακίδες & μεταλλικό χρώμα), και 163 άλογα (όχι 180). (Πηγή: http://www.jaguar.gr/f-pace-overview)
Και φυσικά στις εκδόσεις που συγκρίνεις το 3008 έχει συντριπτικά περισσότερο εξοπλισμό.Κινητήρας με 163 άλογα δεν υπάρχει στην F-Pace, και γενικώς στην Jaguar, άλλαξε κάτι και δεν το πήραμε πρέφα ?
Επίσης οι τιμές πως πήδηξαν από τα 43Κ στα 57Κ ? Αφού και τα 43Κ είχαν βγει με το καινούριο καθεστώς. Μήπως σταμάτησαν να φέρνουν την Pure ?Ότι και να έχει πάνω το 3008, προφανώς δεν μπορείς να αναφέρεις Peugeot και Jaguar στην ίδια πρόταση με την ίδια βαρύτητα....
Επειδή υπάρχει μπέρδεμα με την F-Pace.
Υπήρχε μία τιμή στο λανσάρισμα, 6/16. Ο τιμοκατάλογος υπάρχει ακόμα στο autoblog: https://www.autoblog.gr/pricelist/Jaguar-pricelist.zip
Αυτός έχει τις τιμές που έχουν και οι 4Τ.Υπάρχει όμως ανανεωμένος κατάλογος 2/17, υπάρχει σε pdf εδώ:
http://content-mcdn.feed.gr/pegasus/Mul ... d92617.pdfΣε αυτόν αναφέρεται ότι υπάρχει Pure RWD 2.0D με 163PS και 6-speed και κάνει 57600. Όσο δηλαδή ακριβώς γράφει και στο site http://www.jaguar.gr, στην αρχική σελίδα της F-Pace 'από 57600'.
Τα παραπάνω δεν τα γράφω γιατί διαφωνώ μαζί σου, αλλά επειδή συμφωνώ. Εντελώς άκυρη σύγκριση 3008 με F-Pace. Εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, το ένα τελειώνει τιμολογιακά πριν αρχίσει το άλλο (αν πάρεις δηλαδή το GT και του βάλεις ΟΛΟ τον κατάλογο τον έξτρα από πάνω, αμφιβάλλω αν φτάνει 57600).
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Τα παραπάνω δεν τα γράφω γιατί διαφωνώ μαζί σου, αλλά επειδή συμφωνώ. Εντελώς άκυρη σύγκριση 3008 με F-Pace. Εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, το ένα τελειώνει τιμολογιακά πριν αρχίσει το άλλο (αν πάρεις δηλαδή το GT και του βάλεις ΟΛΟ τον κατάλογο τον έξτρα από πάνω, αμφιβάλλω αν φτάνει 57600).Πριν με παρεξηγήσεις για προηγούμενο μου ποστ, δεν αναφερόμουν προσωπικά σε εσένα, και χάιρομαι για την παραπάνω ορθή διαπίστωση σου, απλά το τι μπορει να διαβάσει κανείς πλεον από άκυρες συγκρίσεις είναι απίστευτο!
-
Πως έγινε αυτό ? Και πότε ? Και γιατί το -ελαφρώς τραγικό- ελληνικό site δεν έχει ακόμα τις τιμές ? Να μου πεις, και πότε τις είχε ?
Και άντε πες, για τους κινητήρες δεν μπορεί να έχει γίνει λάθος, βγάλανε καινούριους χάρτες και αλλάζουν την απόδοση. Αλλά αυτή η διαφορά στην τιμολόγηση -με το ίδιο καθεστώς- δείχνει ότι η όλη αλλαγή έχει γίνει επίτηδες (για να μην πουλήσουν ? ), δεν δικαιολογείται τέτοια αλλαγή σε ΛΤΠΦ ώστε να παίρνει σχεδόν 20Κ€ σε τελική λιανική
-
Αν έχει τσιμπήσει σε ρύπους λόγω αύξησης ιπποδύναμης εύκολα αλλάζει συνετελεστή και μετά τραβάει την ανηφόρα!
-
Ο χρήστης Celestus έγραψε:
Δεν τα απαξιώ καθόλου! Ειδικά το Volvo XC60! Απλά δεν γίνεται να κοστίζουν το ίδιο όμως! Η Peugeot με το 3008 έγινε wannabe premium και ζητάει όσα της λείπουν! Δεν θα τη βάλουμε τώρα ίσα και όμοια με τη Volvo, τη Lexus και τη Jaguar! Αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια που έλεγε και η γιαγιά μου!
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε μου επειδή έχω 'γεννηθεί' σε βόλβο , ο πατέρας μου και ο θείος μου , είχαν τα 444 , 122S Β16 και Β18 και 142 και επειδή ως παιδί και έφηβος είχα έρωτα με το 1800 του 'Αγίου' , αλλά επειδή έζησα και τα αστεία 244 , 264 , 343 και λοιπά που οδήγησαν την εταιρεία στην απαξίωση και την αγορά από τους Ασιάτες , ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε φόρντ στο αμάξωμα και πεζό-σιτροέν κινητήρες ντίζελ , δεν την θεωρώ σε καμιά περίπτωση ισάξια με την Λέξους και την Τζάγκουαρ που ήταν και παραμένουν πολυτελείς κατασκευαστές , άσχετα με το τι λένε τα γραφεία τύπου και τα πληρωμένα δημοσιογραφάκια ...
Ιδιαίτερα έχοντας εμπειρία από προηγούμενο S40 που το είχαν κάτι φίλοι εταιρικό και ήταν τριμπούρδελο και έτριζε όλο και το V40 που έχει φίλος τώρα που είναι πολύ στενάχωρο για το μήκος του , έχει και άλλος φίλος το νέο φόκους και το βόλβο δεν είναι πιό άνετο , θεωρώ ότι το βόλβο είναι περισσότερο υπερτιμημένο ακόμα και από την vw
Να μην σου πω ότι κοίταγα πριν 8 χρόνια που έψαχνα για σεντάν , το S60 και ήταν ο ορισμός της υπερτίμησης ....
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Αν έχει τσιμπήσει σε ρύπους λόγω αύξησης ιπποδύναμης εύκολα αλλάζει συνετελεστή και μετά τραβάει την ανηφόρα!Όχι, τα gr είναι ίδια, καμία άλλη αλλαγή πλην δύο χαμηλότερων αποδόσεων (στα δύο diesel) και μια τε-ρά-στια αύξηση στις ΛΤΠΦ
Τεςπα, εδώ είναι για το 3008, τα λέμε αλλού για την F-Pace
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Πως έγινε αυτό ? Και πότε ? Και γιατί το -ελαφρώς τραγικό- ελληνικό site δεν έχει ακόμα τις τιμές ? Να μου πεις, και πότε τις είχε ?Και άντε πες, για τους κινητήρες δεν μπορεί να έχει γίνει λάθος, βγάλανε καινούριους χάρτες και αλλάζουν την απόδοση. Αλλά αυτή η διαφορά στην τιμολόγηση -με το ίδιο καθεστώς- δείχνει ότι η όλη αλλαγή έχει γίνει επίτηδες (για να μην πουλήσουν ? ), δεν δικαιολογείται τέτοια αλλαγή σε ΛΤΠΦ ώστε να παίρνει σχεδόν 20Κ€ σε τελική λιανική
Κι εμένα μου κάνει εντύπωση.
Επειδή δεν ξέρω κανέναν που να αγόρασε πέρσι F-Pace (ούτε φέτος ) δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Υποθέτω όμως ότι ήταν λάθος οι παλιές τιμές. Το pdf άλλωστε δεν αναγράφει τις ΛΤΠΦ, πράγμα ύποπτο. Μήπως το παλιό 'retail price' ήταν η ΛΤΠΦ τελικά (όπως κάνει η ford στο site της), κι ο νέος τιμοκατάλογος είναι ο σωστός (που έχει και την τελική τιμή);
Αν ισχύει αυτό, έχει λογική και η νέα 'φτηνή' έκδοση με τα 163, έχει χαμηλότερη ΛΤΠΦ, παίζει το ρόλο του κράχτη.Σε κάθε περίπτωση πάντως στο jaguar.gr γράφει ξεκάθαρα, 'από 57600'.
Με λίγα λόγια, αμφιβάλλω να έκανε ποτέ 42300 τελική τιμή. Δηλαδή όσο ένα xtrail ή ένα X1 με κάνα δυο πακέτα εξοπλισμού.
-
Μάλιστα μια και είδαμε την Τζάγκουαρ ας δούμε και αναλυτικά τα περί DS7 ώστε να δούμε τα πρίμιουμ
https://www.reservationlapremiere.ds7cr ... fr/accueil
https://www.reservationlapremiere.ds7cr ... figurateur
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν τα απαξιώ καθόλου! Ειδικά το Volvo XC60! Απλά δεν γίνεται να κοστίζουν το ίδιο όμως! Η Peugeot με το 3008 έγινε wannabe premium και ζητάει όσα της λείπουν! Δεν θα τη βάλουμε τώρα ίσα και όμοια με τη Volvo, τη Lexus και τη Jaguar! Αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια που έλεγε και η γιαγιά μου!
Φίλε μου επειδή έχω 'γεννηθεί' σε βόλβο , ο πατέρας μου και ο θείος μου , είχαν τα 444 , 122S Β16 και Β18 και 142 και επειδή ως παιδί και έφηβος είχα έρωτα με το 1800 του 'Αγίου' , αλλά επειδή έζησα και τα αστεία 244 , 264 , 343 και λοιπά που οδήγησαν την εταιρεία στην απαξίωση και την αγορά από τους Ασιάτες , ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε φόρντ στο αμάξωμα και πεζό-σιτροέν κινητήρες ντίζελ , δεν την θεωρώ σε καμιά περίπτωση ισάξια με την Λέξους και την Τζάγκουαρ που ήταν και παραμένουν πολυτελείς κατασκευαστές , άσχετα με το τι λένε τα γραφεία τύπου και τα πληρωμένα δημοσιογραφάκια ...
Ιδιαίτερα έχοντας εμπειρία από προηγούμενο S40 που το είχαν κάτι φίλοι εταιρικό και ήταν τριμπούρδελο και έτριζε όλο και το V40 που έχει φίλος τώρα που είναι πολύ στενάχωρο για το μήκος του , έχει και άλλος φίλος το νέο φόκους και το βόλβο δεν είναι πιό άνετο , θεωρώ ότι το βόλβο είναι περισσότερο υπερτιμημένο ακόμα και από την vw [emoji38]
Να μην σου πω ότι κοίταγα πριν 8 χρόνια που έψαχνα για σεντάν , το S60 και ήταν ο ορισμός της υπερτίμησης ....
Άρα το ίδιο λέμε! Κι εγώ όπως έγραψα και πιο πάνω δεν έδινα 50.000 ούτε καν για Volvo πόσο μάλλον για Peugeot! Το 3008 το έχω ξαναπεί και το λέω το θεωρώ το πιο όμορφο στην κατηγορία μεσαία SUV! Αλλά όταν η Honda με το άσχημο, ναι με το άσχημο CRV μου δίνει 160 αλογάκια κι όχι 120, μου δίνει τετρακίνηση κι όχι grip control και μου δίνει το εννιαρι αυτόματο της ZF που για να χαλάσει πρέπει να το βαράς με κανένα γιαπί ε λογικό είναι κι εγώ να συγκρίνω το 3008 με την F Pace! [WINKING FACE]
Ιδιαίτερα έχοντας εμπειρία από προηγούμενο S40 που το είχαν κάτι φίλοι εταιρικό και ήταν τριμπούρδελο και έτριζε όλο και το V40 που έχει φίλος τώρα που είναι πολύ στενάχωρο για το μήκος του , έχει και άλλος φίλος το νέο φόκους και το βόλβο δεν είναι πιό άνετο , θεωρώ ότι το βόλβο είναι περισσότερο υπερτιμημένο ακόμα και από την vw [emoji38]
-
Εγώ έχω γράψει πολλές φορές ότι τα αυτοκίνητα είναι γενικά υπερτιμημένα .
Χτες βρέθηκα με ένα φίλο σε μιά έκθεση Σουζούκι .
Είχε το Scross 25500 και το δικίνητο Βιτάρα 22000 .
Γενικά λοιπόν μας ζητάνε πολλά λεφτά ...
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Πως έγινε αυτό ? Και πότε ? Και γιατί το -ελαφρώς τραγικό- ελληνικό site δεν έχει ακόμα τις τιμές ? Να μου πεις, και πότε τις είχε ?
Και άντε πες, για τους κινητήρες δεν μπορεί να έχει γίνει λάθος, βγάλανε καινούριους χάρτες και αλλάζουν την απόδοση. Αλλά αυτή η διαφορά στην τιμολόγηση -με το ίδιο καθεστώς- δείχνει ότι η όλη αλλαγή έχει γίνει επίτηδες (για να μην πουλήσουν ? ), δεν δικαιολογείται τέτοια αλλαγή σε ΛΤΠΦ ώστε να παίρνει σχεδόν 20Κ€ σε τελική λιανική
Κι εμένα μου κάνει εντύπωση.
Επειδή δεν ξέρω κανέναν που να αγόρασε πέρσι F-Pace (ούτε φέτος [emoji38] ) δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Υποθέτω όμως ότι ήταν λάθος οι παλιές τιμές. Το pdf άλλωστε δεν αναγράφει τις ΛΤΠΦ, πράγμα ύποπτο. Μήπως το παλιό 'retail price' ήταν η ΛΤΠΦ τελικά (όπως κάνει η ford στο site της), κι ο νέος τιμοκατάλογος είναι ο σωστός (που έχει και την τελική τιμή);
Αν ισχύει αυτό, έχει λογική και η νέα 'φτηνή' έκδοση με τα 163, έχει χαμηλότερη ΛΤΠΦ, παίζει το ρόλο του κράχτη.Σε κάθε περίπτωση πάντως στο jaguar.gr γράφει ξεκάθαρα, 'από 57600'.
Με λίγα λόγια, αμφιβάλλω να έκανε ποτέ 42300 τελική τιμή. Δηλαδή όσο ένα xtrail ή ένα X1 με κάνα δυο πακέτα εξοπλισμού.
Και μένα μου κάνει εντύπωση! Ήθελα να ήξερα ποιος κατάλογος είναι ο ενημερωμένος!
http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... stin-elada
-
Εγώ έχω γράψει πολλές φορές ότι τα αυτοκίνητα είναι γενικά υπερτιμημένα .Χτες βρέθηκα με ένα φίλο σε μιά έκθεση Σουζούκι .
Είχε το Scross 25500 και το δικίνητο Βιτάρα 22000 . [emoji38]
Χαχαχαχα, θα τα φάει πες του!
-
Ή γενικά τα λεφτά έχουν χάσει την αξία τους και ελπιζω να μην γίνονατι ακόμα συγκρισεις με την αξια της ξεφτιλισμένης δραχμής γιατί αυτή και αν δεν είχε καμία αξία!
-
Τα λεφτά δεν έχουν χάσει την αξία τους . Ευρώ έχουμε ....ακόμα.... απλά οι πωλήσεις είναι λίγες και πρέπει να στηριχτούν οι εταιρείες και έχουν αυξήσει τις τιμές ...
-
Ξέρετε τι θα είχε ενδιαφέρον; Να είχαμε τη λίστα με τις πωλήσεις του 3008 ανά ευρωπαϊκή χώρα! Σε κανονικές χώρες είμαι σίγουρος θα πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι! Πχ στη Σλοβακία που είναι 5-6.000 φτηνότερο...Ελλαδάρα εεεε!
-
Peugeot 3008 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT6 GT GRIP. 44.500 €
Jaguar F Pace 2.0D 180 PS RWD Manual Pure 42.300 €
Για μένα η συζήτηση vfm εξαντλείται εδώ.
Υ.Γ: Δεν πουλάω Jaguar...
Βασικά αν μιλάμε για 40-50κ για αυτοκινητο η συζήτηση για vfm εχει ήδη τελειωσει
-
H αλήθεια πάντως ειναι ότι τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει παρά πολύ, υπερβολικά πολύ...Όταν προ 5ετιας η Χ1 διλιτρη ειχε τελική τιμή κοντά στα 30Κ και σημερα πιθανόν ξεπερνάει τα 40Κ, μιλάμε για μια αύξηση 25% κυρίως λόγω φόρων και τελών και οχι τόσο λόγω ΛΤΠΦ...
-
Ο χρήστης napet1 έγραψε:
H αλήθεια πάντως ειναι ότι τα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει παρά πολύ, υπερβολικά πολύ...Όταν προ 5ετιας η Χ1 διλιτρη ειχε τελική τιμή κοντά στα 30Κ και σημερα πιθανόν ξεπερνάει τα 40Κ, μιλάμε για μια αύξηση 25% κυρίως λόγω φόρων και τελών και οχι τόσο λόγω ΛΤΠΦ...Η βασική διαφορά είναι ότι τώρα οι αντιπρόσωποι δεν μπορούν να κλέψουν το φόρο όπως έκαναν παλιά.
Γιατί υπήρχε ο φόρος πολυτελείας εδώ και χρόνια (νομίζω 2010), απλά υπήρχαν τρόποι να αποφευχθεί (ελάχιστα αυτοκίνητα δηλώνονταν με εργοστασιακή πάνω από 20000).
Από τότε που υποχρεωτικά δηλώνεται η ΛΤΠΦ, τελείωσε αυτό το παραμύθι.Για να μην παρεξηγηθώ, πολλοί είναι οι φόροι, ειδικά στα ακριβά αυτοκίνητα. Απλά και πριν πολλοί ήταν, εμείς δεν το είχαμε καταλάβει λόγω συστηματικής φοροδιαφυγής. Δεν ακρίβυναν ξαφνικά τα αυτοκίνητα (η CIF τιμή), ούτε υποτιμήθηκε το ευρώ (που έχουμε ακόμα).
-
Εγώ έχω γράψει πολλές φορές ότι τα αυτοκίνητα είναι γενικά υπερτιμημένα .Χτες βρέθηκα με ένα φίλο σε μιά έκθεση Σουζούκι .
Είχε το Scross 25500 και το δικίνητο Βιτάρα 22000 .
Μηπως το Scrooss ηταν τουμπανο απο προσθετα και 4κινητο;
-
Ξέρετε τι θα είχε ενδιαφέρον; Να είχαμε τη λίστα με τις πωλήσεις του 3008 ανά ευρωπαϊκή χώρα! Σε κανονικές χώρες είμαι σίγουρος θα πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι! Πχ στη Σλοβακία που είναι 5-6.000 φτηνότερο...Ελλαδάρα εεεε!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ημουνα Μπρατισλαβα πριν 2 σκ, ουτε ενα δεν ειδα
Μη ξεχνας ομως οτι η PEUGEOT ειναι φτηνη στη Σλοβακια και καλοπουλαει, απο τη προσωπικη μου στατιστικη κιολας, επειδη εχει εργοστασιο στη χωρα.
Peugeot 3008 2016