Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου
    • 1
    • 2
    • 1 / 2
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    15
    32
    243
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      jonarbk last edited by

Καλησπέρα σε όλα τα άτομα του forum Eίμαι νέο μέλος και έκανα εγγραφή για το λόγο που γράφει και ο τίτλος: Ήρθε η ώρα για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Γενικότερα, διαβάζω εδώ και κάμποσο καιρό topics στο forum γενικότερα για την αγορά αυτοκινήτου, τι πρέπει να προσέξω, ποιές μάρκες ειναι αξιόπιστες, κλπ. αλλά επειδή καθε περίπτωση είναι διαφορετική απο άτομο σε άτομο, είπα να ανοίξω και εγώ μια συζήτηση για τους πιθανούς 'μνηστήρες' της δικιάς μου, νέας, αυτοκίνησης :Ρ

Λοιπόν, είμαι 25 χρονών, είμαι από Θεσσαλονίκη και εδώ και 5 χρόνια οδηγάω ενα Nissan Almera 1400κβ του 2002, το οποίο είναι του συγχωρεμένου του θείου μου, και το οποίο, ευτυχώς μέχρι τώρα, είναι full σκύλαρος απο στύλ και σαλόνι, δε λέει και τπτ αλλά είμαι ευτυχής που αντέχει και δε μασάει σε τπτ γενικότερα δεν έχει παρουσιάσει κανένα μηχανολογικό πρόβλημα αλλά ήδη φαίνεται η παλαιότητά του, οπότε νομίζω ότι ειναι καιρός να αποσυρθεί από τα γήπεδα το αμάξι παρεπιπτόντως, έχει γράψει 260.000 χλμ διότι ο θείος μου πηγαινοερχόταν Τσεχία κάθε μισό χρόνο, οπότε έχει κάνει διαδρομές και διαδρομές.

Χωρίς λοιπόν να πολυλογώ, και εγώ και η μητέρα μου έχουμε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για έναν εκσύγχρονισμό. Παρόλ'αυτά, κοιτάμε κυρίως αμάξια της κατηγορίας Supermini και βενζινοκίνητο, διότι θα χρησιμοποιείται κυρίως εντός πόλεως, και θα πρέπει να βρίσκεται εύκολα το παρκινγκ μέσα στην πόλη, και ειδικά στην Θεσ/νίκη. Απλά, θέλουμε να είναι και λίγο νεανικό, γτ ακόμη νέο παιδί είμαι και μόνο εγώ θα το χρησιμοποιώ (η μητέρα μου δεν οδηγάει).

Το ποσό που υπολογίζουμε είναι γύρω στα 15.000-16.000 (+/- κανά 1000 για έξτρα πράγματα). Γενικότερα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αυτοκίνητο να είναι αξιόπιστο (όπως επίσης και η αντιπροσωπεία όπως και το service, γενικότερα το aftersales management του αυτοκινήτου), ευρύχωρο (για supermini πάντα), να δείχνει ωραίο εσωτερικά και εξωτερικά (αν και υποκειμενικό, καλό ειναι να ακούγονται όλες οι απόψεις που υπάρχουν για το ποιο αμάξι είναι όμορφο/άσχημο), να οδηγείται καλά, και να έχει επαρκές γκάζι για καμιά προσπέραση, χωρίς να κάνεις το σταυρό σου

Μέσα σε αυτούς τους μήνες, έχω ψάξει γενικότερα για το τι υπάρχει στην αγορά σε αυτά τα πλαίσια, και έχοντας πάει και σε μια έκθεση αυτοκινήτων τώρα τελευταιά, σας παραθέτω παρακάτω ποια μου έκαναν εντύπωση όπως και κάποια για τα οποία έψαξα στο ίντερνετ, χωρίς να έχω μπεί μέσα. εννοείται χωρίς test drive δε θα αγοραστεί κανένα, απλά παραθέτω αυτά που μου άρεσαν και για να δω ποιά είναι η γνώμη των πιο έμπειρων οδηγών αλλά και τυχον εμπειρίες με τα αμάξια αυτά (καλές/κακές) Έχουμε και λέμε:

1. VW POLO 1.0L TSI 110PS BMT ADVANCE 5D - 15.400
      2. KIA RIO 1.2 UPGRADE + - 13.490
      3. HYUNDAI i20 i20 1.2 lt 5D GLS COMFORT - 14.650
      4. SEAT IBIZA 1.0 ECO TSI 110HP Style Start/Stop - 13.100
      5. TOYOTA YARIS, 5-Θυρο, 1.33L Dual VVT-i (99HP), Style Plus - 16.080

Aυτά είναι αυτα που έχω κοιτάξει περισσότερο και που μου άρεσαν, όπως και κάποια γαλλικά, τα οποία όμως δεν έχω πολυκοιτάξει οπότε δε τα παραθέτω Εννοείται πως οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και θα με βοηθήσει να κατατοπιστώ περαιτέρω όπως και οι απόψεις όλων Από τα παραπάνω, σε αυτά που μπήκα ήταν το Polo, το Kia και το Hyundai, ενώ για τα άλλα δυο έχω δει κυρίως reviews και φωτογραφίες, με τα οποία δεν μπορείς να βγάλεις εμπεριστατωμένη άποψη. Από τα τρία που μπήκα, χωρίς να τα έχω οδηγήσει πάντα, αυτο που μου άρεσε περισσότερο ήταν το Polo, όχι λόγο μάρκας αλλά, αν και βαρετό όπως λένε κάποιοι, ένιωθα πολύ ωραία όταν καθόμουν μέσα Αν και έχω ακούσει μέτρια έως κακά πράγματα για την VW και όλο το VW γκρουπ (όπως και με το σκάνδαλο με τα diesel και τις εκπομπές ρυπών) και δεν ξέρω κατα πόσο ισχύουν όλα ( η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους θα ασχοληθούν με το θέμα και για όλες τις προτάσεις, απόψεις, συμβουλές, αποτροπές που θα υπάρξουν και πραγματικά θα με βοηθήσετε αφάνταστα. και συγγνώμη για το μακροσκελές κειμενό μου. Καλή μέρα σε όλους

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • J
        jonarbk last edited by

Καλησπέρα σε όλα τα άτομα του forum Eίμαι νέο μέλος και έκανα εγγραφή για το λόγο που γράφει και ο τίτλος: Ήρθε η ώρα για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Γενικότερα, διαβάζω εδώ και κάμποσο καιρό topics στο forum γενικότερα για την αγορά αυτοκινήτου, τι πρέπει να προσέξω, ποιές μάρκες ειναι αξιόπιστες, κλπ. αλλά επειδή καθε περίπτωση είναι διαφορετική απο άτομο σε άτομο, είπα να ανοίξω και εγώ μια συζήτηση για τους πιθανούς 'μνηστήρες' της δικιάς μου, νέας, αυτοκίνησης :Ρ

Λοιπόν, είμαι 25 χρονών, είμαι από Θεσσαλονίκη και εδώ και 5 χρόνια οδηγάω ενα Nissan Almera 1400κβ του 2002, το οποίο είναι του συγχωρεμένου του θείου μου, και το οποίο, ευτυχώς μέχρι τώρα, είναι full σκύλαρος απο στύλ και σαλόνι, δε λέει και τπτ αλλά είμαι ευτυχής που αντέχει και δε μασάει σε τπτ γενικότερα δεν έχει παρουσιάσει κανένα μηχανολογικό πρόβλημα αλλά ήδη φαίνεται η παλαιότητά του, οπότε νομίζω ότι ειναι καιρός να αποσυρθεί από τα γήπεδα το αμάξι παρεπιπτόντως, έχει γράψει 260.000 χλμ διότι ο θείος μου πηγαινοερχόταν Τσεχία κάθε μισό χρόνο, οπότε έχει κάνει διαδρομές και διαδρομές.

Χωρίς λοιπόν να πολυλογώ, και εγώ και η μητέρα μου έχουμε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για έναν εκσύγχρονισμό. Παρόλ'αυτά, κοιτάμε κυρίως αμάξια της κατηγορίας Supermini και βενζινοκίνητο, διότι θα χρησιμοποιείται κυρίως εντός πόλεως, και θα πρέπει να βρίσκεται εύκολα το παρκινγκ μέσα στην πόλη, και ειδικά στην Θεσ/νίκη. Απλά, θέλουμε να είναι και λίγο νεανικό, γτ ακόμη νέο παιδί είμαι και μόνο εγώ θα το χρησιμοποιώ (η μητέρα μου δεν οδηγάει).

Το ποσό που υπολογίζουμε είναι γύρω στα 15.000-16.000 (+/- κανά 1000 για έξτρα πράγματα). Γενικότερα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το αυτοκίνητο να είναι αξιόπιστο (όπως επίσης και η αντιπροσωπεία όπως και το service, γενικότερα το aftersales management του αυτοκινήτου), ευρύχωρο (για supermini πάντα), να δείχνει ωραίο εσωτερικά και εξωτερικά (αν και υποκειμενικό, καλό ειναι να ακούγονται όλες οι απόψεις που υπάρχουν για το ποιο αμάξι είναι όμορφο/άσχημο), να οδηγείται καλά, και να έχει επαρκές γκάζι για καμιά προσπέραση, χωρίς να κάνεις το σταυρό σου

Μέσα σε αυτούς τους μήνες, έχω ψάξει γενικότερα για το τι υπάρχει στην αγορά σε αυτά τα πλαίσια, και έχοντας πάει και σε μια έκθεση αυτοκινήτων τώρα τελευταιά, σας παραθέτω παρακάτω ποια μου έκαναν εντύπωση όπως και κάποια για τα οποία έψαξα στο ίντερνετ, χωρίς να έχω μπεί μέσα. εννοείται χωρίς test drive δε θα αγοραστεί κανένα, απλά παραθέτω αυτά που μου άρεσαν και για να δω ποιά είναι η γνώμη των πιο έμπειρων οδηγών αλλά και τυχον εμπειρίες με τα αμάξια αυτά (καλές/κακές) Έχουμε και λέμε:

Aυτά είναι αυτα που έχω κοιτάξει περισσότερο και που μου άρεσαν, όπως και κάποια γαλλικά, τα οποία όμως δεν έχω πολυκοιτάξει οπότε δε τα παραθέτω Εννοείται πως οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και θα με βοηθήσει να κατατοπιστώ περαιτέρω όπως και οι απόψεις όλων Από τα παραπάνω, σε αυτά που μπήκα ήταν το Polo, το Kia και το Hyundai, ενώ για τα άλλα δυο έχω δει κυρίως reviews και φωτογραφίες, με τα οποία δεν μπορείς να βγάλεις εμπεριστατωμένη άποψη. Από τα τρία που μπήκα, χωρίς να τα έχω οδηγήσει πάντα, αυτο που μου άρεσε περισσότερο ήταν το Polo, όχι λόγο μάρκας αλλά, αν και βαρετό όπως λένε κάποιοι, ένιωθα πολύ ωραία όταν καθόμουν μέσα Αν και έχω ακούσει μέτρια έως κακά πράγματα για την VW και όλο το VW γκρουπ (όπως και με το σκάνδαλο με τα diesel και τις εκπομπές ρυπών) και δεν ξέρω κατα πόσο ισχύουν όλα ( η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους θα ασχοληθούν με το θέμα και για όλες τις προτάσεις, απόψεις, συμβουλές, αποτροπές που θα υπάρξουν και πραγματικά θα με βοηθήσετε αφάνταστα. και συγγνώμη για το μακροσκελές κειμενό μου. Καλή μέρα σε όλους

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • J
          jonarbk last edited by

• L
            lleonidas moderator last edited by

Καλωσόρισες στο forum!Πολύ ευγενικός και κατατοπιστικός ως προς αυτά που ψάχνεις
            Όμορφη η πόλη σας αλλά όντως έχετε και εσείς θέμα στο κέντρο με το παρκάρισμα.
            Με δεδομένο ότι αναζητάς νεανικό,αξιόπιστο,ευρύχωρο,σβέλτο και όμορφο supermini, μάλλον αναζητάς το κορυφαίο της κατηγορίας!
            Δεν ξέρω αν υπάρχει,είναι υποκειμενικό, αλλά εγώ από τη συγκεκριμένη κατηγορία θα επέλεγα ως υποψήφια 6άδα τα yaris,clio,208,i20,swift και fiesta.Υπάρχει βέβαια και το Honda Jazz αλλά δεν ξέρω πόσο ξεφεύγει οικονομικά.
            Tα μικρότερα αλλά πολύ όμορφα Fiat 500, Opel Adam τα αποκλείουμε;
            Θα πρότεινα επίσης να ξεκινήσεις τα test drives,θα σε διευκολύνουν σίγουρα στην τελική απόφαση.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
            • G
              g-atos last edited by

Τα vw όντως είναι πρακτικά οχήματα, φιλικά στην οδήγηση και με καλή εργονομία. Όμως είναι και σχετικά αναξιόπιστα και με ακριβή συντήρηση και ανταλλακτικά. Το ibiza που ανήκει στον ίδιο όμιλο έχει καλύτερη σχέση τιμής-αξίας σε σχέση με το polo. Τα Hyundai-kia είναι αξιόπιστες επιλογές με επίσης φιλική οδική συμπεριφορά και μικρότερο κόστος συντήρησης-ανταλλακτικών, αλλά η εδώ αντιπροσωπεία προς το παρών αντιμετωπίζει κάποια θέματα, τα οποία αναμένουν να λυθούν το προσεχές διάστημα με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα περάσει από τον Δάβαρη στον όμιλο Βασιλάκη. Στη τιμή που κοιτάς νομίζω πως μπορείς να δεις και τις εκδόσεις των 1,4 κυβικών πάντως, που είναι και αισθητά πιο δυνατά. Το Yaris είναι αρκετά αξιόπιστο και η Toyota έχει πολύ οργανωμένο δίκτυο με καλές υπηρεσίες after sales. Για τις προτιμήσεις που έχεις αν και αρκετά ακριβό νομίζω πως το Yaris είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

• A
                adriver last edited by

Ο χρήστης jonarbk έγραψε:
                κοιτάμε κυρίως αμάξια της κατηγορίας Supermini και βενζινοκίνητο,

θέλουμε να είναι και λίγο νεανικό,

Για αυτούς τους λόγους θεωρώ default επιλογή το Yaris, εκτός κι αν σου κάνει κλικ κάποιο άλλο.
                Στα νέα Yaris φαίνεται να έχουν προσθέσει κάποιες ιδιαίτερες πινελιές στην εξωτερική εμφάνιση: έχω δει λευκό Yaris με μαύρες ζάντες, λευκό με μαύρη οροφή και κολώνες. Το δεύτερο ήταν υβριδικό, δεν ξέρω αν βγαίνει σε άλλα.
                Σε χώρους είναι κορυφαίο!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • J
                  johnkyr last edited by

από ότι φαίνεται κοιτάς supermini βενζίνη

ότι κι αν επιλέξεις τελικά ..... μια συμβουλή, να είναι TURBO
                  +1 στο fiesta 125/140Hp
                  +2 με τις τις 17Κ€ που λες, είσαι πολύ κοντά και σε fiesta ST

το μοτέρ/κινητήρας/επιδόσεις του yaris, σε σχέση με τα νέα 1.0λτ turbo δεν έχει καμιά σχέση .
                  αν επιμένεις σε yaris, ρώτα πότε και αν θα μπει το μοτέρ 1.2Τ

• C
                    cosneo last edited by

Πρωτο πρωτο το Fiesta 1,0 όχι το 100αρι αλλά ναι το 125αρι 140αρι ή ακόμα και το ST.

Εναλλακτικά το Clio ή το Hyundai i20/Kia Rio (αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εισαγωγέα σύμφωνα με τις φήμες του νετ).

• gatoz
                      gatoz last edited by

Να προσθέσω και το DS3? Πανέμορφο...
                      Οπως και το clio
                      To yaris και λιγότερο το polo είναι κάτι που θα έπαιρνα άφοβα για εργασιακούς λόγους αλλά μόνο για αυτούς...

#milf-a-man

• J
                        jonarbk last edited by

Κατ'αρχάς, σας ευχαριστώ πολύ όλους για την γρήγορη ανταπόκριση ελπίζω και άλλα άτομα να παραθέσουν τις εντυπώσεις τους

@lleonidas
                        Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Καλή είναι η πόλη μας και σε ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτο το κέντρο μας είναι κόοολαση ώρες ώρες. Σίγουρα θα ξεκινήσω τα test drive σε όλους τους 'υποψήφιους', απλά βρίσκομαι εξωτερικό και δεν μπορώ άμεσα απ'το καλοκαίρι, θα τα πάρω όλα σβάρνα το Yaris, η αλήθεια είναι, ότι γενικότερα προτείνεται σε αυτή την κατηγορία και αυτο που ακούγεται είναι ότι είναι απ'τα πιο αξιόπιστα (γενικότερα η TOYOTA σαν εταιρεία). Για Clio, Swift, 208 έχω ακούσει γενικά ότι πάσχουν κάπως σε θέματα χώρων και άνεσης, αλλά δεν έχω μπει οπότε δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά, μόνο απο reviews που έχω διαβάσει/δει. Επίσης γτ στην Peugeot κάνανε τοοοοοσο μικρό το τιμόνι? .Όσο για μικρότερα, επειδή γενικά μου αρέσει να φορτώνω φίλους στο αμάξι και να πηγαίνω βόλτες (χωρίς καφριλίκια πάντα), θα ήθελα να υπάρχει άνεση για όλους τους επιβάτες

@G-ATOS
                        Για την συντήρηση των VW γενικά ξέρω ότι οι τιμές είναι τσουχτερές, αλλά αμα θα ήταν full αξιόπιστα, φαντάζομαι δε θα ήταν τοσο πρόβλημα η τιμή. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αρχίζουν και συσσωρεύονται προβλήματα δυστυχώς 😕 παρόλ'αυτα το Polo μετά το facelift μου άρεσε πολύ η αλήθεια είναι, αν και αυτό δεν τρελαίνει με τους χώρους του μου άρεσε και η κονσόλα πως ήταν στημένη, αν και θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει 'βαρετή' αν και το βαρετή είναι πολύ ισχυρή λέξη πιστεύω. Για Seat δεν ξέρω κατα πόσο αξιόπιστα είναι άλλα ο εξοπλισμός τους είναι πολύ καλός για τα λεφτά τους. Επίσης είδα ότι έχει και κάτι σαν κρυφό φωτισμό το οποίο θα πρέπει να δείχνει πολύ ωραία το βράδυ. Επίσης πολύ καλά τα Hyundai-Kia, έχω ακούσει οτι δεν βγάζουν προβλήματα και είναι και όμορφα και εξοπλισμένα Το Rio μ'αρεσει κάπως περισσότερο μέσα ενώ το i20 πιο πολύ έξω μετά το facelift του Γνωρίζεις μήπως το Navigation μπαίνει ως έξτρα στο Rio??? Γτ τότε το αμάξι ανεβαίνει ένα κλικ πάνω στα μάτια μου επειδή η Hyundai βάζει πλέον σε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα την οθόνη με το Navigation. Κάτι άκουσα για τα προβλήματα με την αντιπροσωπεία, ελπίζω να λυθούνε γρήγορα

@lleonidas, @G-ATOS, @Adriver
                        Όσο για το Yaris, ενώ μου αρέσει πολύ το facelift που κάνανε και δείχνει πολύ πιο σύγχρονο, με χαλάει κάπως ο κώλος του αμαξιού και νομίζω οτι φταίνε τα πισινά φώτα του που είναι πιο στρογγυλεμένα ενώ θα μπορούσαν να είναι πιο 'γωνιακα', πιο τολμηρά (τα μπροστά τα θεωρώ super!!!). Γούστα είναι αυτά, βέβαια. Π.χ. και στο Ibiza έχω το ίδιο 'πρόβλημα' με τον κώλο του αμαξιού Επίσης, τι ποιότητας είναι το εσωτερικό? Πως δείχνει απο κοντά? Δυστυχώς δεν έτυχε να μπω σε καινούργιο αλλά απο φωτογραφίες φαίνεται ωραία, με κάπως μινιμαλιστικό χαρατήρα Αν και πρέπει να το δω από κοντά για να σχηματίσω εντυπώσεις. Για αξιοπιστία και aftersales, ξέρω ότι η Toyota είναι και καλή και λογική σε service

@johnkyr, @cosneo
                        Σωστά, αυτά κοιτάω κυρίως Θα ρωτήσω για το Yaris εκτενέστερα στην αντιπροσωπεία για τους κινητήρες ώστε να καταλήξω σε καποίον που να έχει αρκετή ροπή κυρίως Το Fiesta το είδα και απο κοντά, απλά μου φαίνεται λιγό 'καγκουρέ' (χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν βέβαια ) και το εσωτερικό του δεν μπορώ να πω οτι με τρέλανε ιδιαίτερα δεν είναι άσχημο, και σίγουρα θα το κάνω και αυτό ένα τέστ, γτ έχω ακούσει καλά λόγια, ειδικά για οδηγική συμπεριφορά, απλά δεν με τρελαίνει τοσο πολύ. Αν και πρέπει να το ψάξω παραπάνω για το Fiesta Επίσης, απο χώρους πώς είναι? Γτ μου φάνηκε λίιιιιγο κλειστοφοβικό.

@cosneo
                        Το Clio από χώρους πως είναι? Γτ έχω ακούσει οτι πίσω έχουν ένα θέμα χώρου οι συνεπιβάτες Το Rio και το i20 είναι ισχυροί ανταγωνιστές και σε αυτά που προσφέρουν, και στην αξιοπιστία απ'ότι έχω ακούσει, και στα service και γενικότερα παίζουν γερά στο μυαλό μου. Απλά το Rio, λόγω εσωτερικού χώρου και εξοπλίσμού, είναι ελαχίιιστως πιο πάνω απ το i20, απλά ελπίζω να μπορεί να μπεί έχτρα η οθόνη, έστω και χωρίς το Navigation γνωρίζεις άμα παρέχεται και αμα το σύστημα υποστηριζει λογισμικό κινητών πχ παρόμοιο του MirrorLink ή άλλων? (πχ αμα θέλω να βάλω το Google Maps απ το κινητό για να φαίνεται στην οθόνη, θα μπορώ? Εκτός άμα ούτε τα άλλα λειτουργούν έτσι. )

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                        • G
                          g-atos last edited by

Στο rio υπάρχει η οθόνη navigation μαζι με κάμερα οπισθοπορείας στις πλούσιες εκδόσεις advance και advance plus. Το ibiza και το polo στα επίπεδα αξιοπιστίας κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Όσον αφορά την αξιοπιστία των Hyundai-kia εγώ από την προσωπική μου εμπειρία από το i20 1.4 που έχω και 75.000χμ αλλά και με το Atos που είχα πριν και στα 85.000 χμ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Σαν χώρους δεν είμαι σίγουρος για τη διαφορά των σημερινών i20-fiesta πάντως όταν οδήγησα για κάποιες μέρες νοικιάρικο fiesta 1.4 του 2011 στη Γερμανία μου φάνηκε πιο στενό πίσω σε σχέση με το i20 μοντέλο 2010 που έχω. Σίγουρα πάντως αντικειμενικά το fiesta υπερτερεί στην οδική συμπεριφορά και στην αίσθηση τιμονιού σε σχέση με το i20, όχι σε βαθμό όμως που να σε αποτρέψει από την επιλογή του Hyundai ή του Kia αν δεν έχεις ιδιαίτερες οδηγικές ανυσηχίες.

• A
                            aikibill last edited by

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τα διαφορα αυτοκινητα της κατηγοριας αλλα στην πραγματικοτητα επειδή μιλάμε για μικρές διάφορες σε χώρους και τιμη πάρε αυτο που θα σου φανεί καλύτερο εμφανισιακα με την προϋπόθεση οτι δεν θα σε χαλάσει κάτι στο τεστ ντραιβ του.
                            Παντως επειδή λόγω ηλικίας σε βλέπω να κρατάς το αυτοκινητο κατω απο δεκαετία θα πρότεινα το yaris γιατι κρατάει καλύτερα την μεταπωλητικη αξια σε συνδυασμό και με τους με τους μεγάλους χώρους που είπες οτι σε ενδιαφέρουν και το γεγονός της κίνησης μέσα στην πόλη και άρα όχι ιδιαίτερης αναγκης σούπερ επιδόσεων.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • A
                              aikibill last edited by

Ο χρήστης G-ATOS έγραψε:
                              Στο rio υπάρχει η οθόνη navigation μαζι με κάμερα οπισθοπορείας στις πλούσιες εκδόσεις advance και advance plus. Το ibiza και το polo στα επίπεδα αξιοπιστίας κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Όσον αφορά την αξιοπιστία των Hyundai-kia εγώ από την προσωπική μου εμπειρία από το i20 1.4 που έχω και 75.000χμ αλλά και με το Atos που είχα πριν και στα 85.000 χμ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Σαν χώρους δεν είμαι σίγουρος για τη διαφορά των σημερινών i20-fiesta πάντως όταν οδήγησα για κάποιες μέρες νοικιάρικο fiesta 1.4 του 2011 στη Γερμανία μου φάνηκε πιο στενό πίσω σε σχέση με το i20 μοντέλο 2010 που έχω. Σίγουρα πάντως αντικειμενικά το fiesta υπερτερεί στην οδική συμπεριφορά και στην αίσθηση τιμονιού σε σχέση με το i20, όχι σε βαθμό όμως που να σε αποτρέψει από την επιλογή του Hyundai ή του Kia αν δεν έχεις ιδιαίτερες οδηγικές ανυσηχίες.

Ολα της κατηγοριας υστερούν σε οδική συμπεριφορά και αίσθηση τιμονιού του fiesta.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • U
                                ursus last edited by

θα σου πω να πας να δεις ολα τα αμαξια που σε ενδιαφέρουν & τελικα να διαλεξεις αυτο που θα σου κανει το κλικ.

Σχετικα με τα vw εδω το φόρουμ , οι χρήστες δηλαδη, δεν ειναι τοσο 'φιλικοί' ως προς την εταιρεια.
                                Εγω σε παροτρύνω να κοιταξεις τους πίνακες πωλήσεων των αυτοκινήτων και να δεις σε τι θεσεις βρίσκονται τα -'αναξιόπιστα'- Volkswagen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• G
                                  g-atos last edited by

Το ότι πουλάνε όντως τα vw έχει καμιά σχέση με το αν είναι αξιόπιστα ή όχι; Δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου. Εγώ προσωπικά που έγραψα ότι δεν είναι τόσο αξιόπιστα έχω σχετικές εμπειρίες από αυτοκίνητα που γνωρίζω προσωπικά, αλλά και από δουλειά που είχα κάνει παλιότερα ως διανομέας σε κατάστημα ανταλλακτικών των αυτοκινήτων του group. Eπίσης και στην οικογένεια έχουμε αυτοκίνητο του ομίλου από το οποίο μάλιστα εμείς είμαστε και ευχαριστημένοι. Τα vw πουλάνε για πολλούς λόγους και σίγουρα σαν αυτοκίνητα έχουν τα δικά τους χαρίσματα αλλά ο όγκος των πωλήσεων δεν έχει σχέση με την αξιοπιστία...

• U
                                    ursus last edited by

Φυσικα δεν ειναι ο μονος δεικτης αξιοπιστίας , απλα στο ονομα που θα χτίσει η χ εταιρεια παιζουν πολλα ρολο κι ενα απ αυτα ειναι και η αξιοπιστία.
                                    Το να βγαινει προς τα εξω οτι μια μαρκα ειναι αναξιόπιστη οταν πουλαει σα τρελη, φαινεται λιγο περιεργο..

Και στη τελικη , δε καταλαβαινω απο που πηγάζει αυτο. Και μη μου πειτε απο το σκάνδαλο γιατι και προ σκανδάλου τα ιδια διαβαζα.

Προβληματα βγαζουν ΟΛΑ τα αμαξια, παραδειγματα 'λαμογιάς' καταγράφονται σ ολες τις εταιρειες, ανακλήσεις γινονται συνεχως...

Πραγματικα αδυνατώ να καταλαβω γιατι τα vw συγκεκριμενα ειναι αναξιόπιστα.

• G
                                      g-atos last edited by

Απλό. Κρίνονται σχετικά αναξιόπιστα γιατί εμφανίζουν πιο συχνά ζημιές που πολλές φορές απαιτούν τεράστια ποσά για την επισκευή τους σε μεγαλύτερη συχνότητα από το μέσο όρο της κατηγορίας. Όταν λέμε μέσο όρο εννοούμε χιλιόμετρα και ηλικία. Οι ζημιές που βγάζουν είναι από μικρές τύπου καμμένοι πολλαπλασιαστές, γρύλλοι παραθύρων κτλ, μέχρι μεγαλύτερες - κιβώτια dsg κτλ... Δεν είναι θέμα αν βγάζουν ή όχι όλα τα αμάξια προβλήματα. Είναι θέμα απλής στατιστικής.

• U
                                        ursus last edited by

Εχει γινει δηλαδη καποια ερευνα που το δειχνει αυτο; Υπαρχουν στατιστικά πωλήσεων/προβληματικών αυτοκινήτων ανα εταιρεια και η vw 'κερδίζει' ;

Γιατι αν υπαρχει κατι τετοιο να παω πασο αλλιως ν αρχισει να παραθέτει ο καθενας posts και άρθρα και ανακλήσεις και να παιξουμε τη κολοκυθιά....

• L
                                          lleonidas moderator last edited by

Παρακαλώ να παραμείνουμε στο θέμα μας...η κουβέντα περί αξιοπιστίας ή μή κάποιας/ων εταιρείας/ών θα μπορούσε να συνεχιστεί εδώ ή στο thread για το vw dieselgate

• O
                                            odiki_asfaleia last edited by

Λόγω της ηλικίας σου κυρίως, και στα χρήματα που κοιτάς για βενζίνη, έχω να σου προτείνω το Πεζό 208 1.2 110PS Allure με 5 χρόνια εγγύηση και 4 χρόνια δωρεάν σέρβις και οδική βοήθεια και άτοκη χρηματοδότηση.
                                            Το αυτοκίνητο όταν το έιχα καινούργιο για 3-4 ημέρες (έκδοαη σε αργοκίνητο πετρέλαιο) με ξανάνιωσε !!
                                            Θεωρείται πολύ οικονομικό, με υπερβολικά πολύ οδηγική ευχαρίστηση, ποότητα και άνεση, εξαιρετικά κρατήματα και εξαιρετικό τιμόνι.
                                            Το Γιάρις δεν θα το έπαιρνα στην ηλικία σου, δεν έιναι και πολύ γρήγορο, (το καινούργιο δεν το έχω οδηγήσει και το παλιό δεν μου άρεσε οδηγικά καθόλου σε τίποτα, ούτε καν σαν επιβάτης ).
                                            Άλλη καλή επιλογή έιναι το Φιέστα, όπως και το Πόλο, ότι και να λέμε η VW έχει φοβερή ποιότητα στα αυτοκινητά της..
                                            Επίσης υπάρχει και το Κόρσα το χιλιάρι, το έχω οδηγήσει, φοβερά στιβαρό και δεμένο.
                                            Τα Κορεάτικα ούτε που τα κοιτάω, δεν........

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ