-
To Tesla θέλω να ξέρω που θα το κάνετε σέρβις και που θα το στείλετε αν χαλάσει... Καλύτερα κάτι από κατασκευαστή που έχει παρουσία και συνεργεία στην Ελλάδα. Το ID3 με την επιδότηση βγαίνει στα 35 και θα έρθει και φτηνότερη έκδοση, στα 30 περίπου. Μάλλον η καλύτερη επιλογή για όποιο θέλει ηλεκτρικό οικογενειακό σήμερα. Το οποιοδήποτε ηλεκτρικό βέβαια, ειδικά στην Ελλάδα, σημαίνει χρήση μόνον αστική, περιαστική και άντε και για κοντινές εκδρομές. Δηλαδή για 2ο-3ο αυτοκίνητο.
Η tesla πουλάει πλέον κανονικά επίσημα στην Ελλάδα κ σύντομα θα ανοίξει κ service. Τα service στα ηλεκτρικά βέβαια περιορίζονται αρκετά, αλλά γενικα έχεις δίκιο, χρειάοζονται. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω την Tesla με την VW κ το id3 που πριν από δυο μήνες έψαχνε προγραμματιστές να λύσει προβλήματα στο λογισμικό. Μέχρι να γίνει το id3 κανονικό αυτοκίνητο, θα περάσουν δυο χρόνια, εξού κ ο περιοσμένος αριθμός που κυκλοφορούν -φταίει βέβαια κ η μείωση της παραγωγής λόγο του σκατο-ιού. Κ γενικά δεν μπορώ να συγκρίνω ένα ολοκληρωμένο προιόν τεχνολογίας με μία εταιρία που έβγαζε κέρδη από το dieselgate, Κ δεν άνοιξε ρουθούνι.... ο παθών ειναι μαθών φίλε μου, άλλο παραγωγή/καινοτομία/τεχνολογιά κ αλλο ξεγελάω τον κόσμο, εκεί απλά στο βωμό του κέρδους θυσιάζεις το όνομα σου. Κ φυσικά ο έξυπνος καταναλωτής κάνει τις επιλογές του. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κ βίτζια...
-
Αν διαβάσεις τα προβλήματα που βγάζουν τα Tesla θα φρίξεις. Μόνο ολοκληρωμένη εταιρεία δεν την λες. Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι από εδραιωμένο κατασκευαστή. Όταν ανοίξουν τα συνεργεία της, βλέπουμε...
-
Αν διαβάσεις τα προβλήματα που βγάζουν τα Tesla θα φρίξεις. Μόνο ολοκληρωμένη εταιρεία δεν την λες. Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι από εδραιωμένο κατασκευαστή. Όταν ανοίξουν τα συνεργεία της, βλέπουμε...
Να πω οτι ειναι κάτι που το γνωρίζω, θα πω ψέματα.... οπως κ να έχει, το βλέπω ως παιδική ασθένεια, ακόμα κ έτσι, αν μπορούσα, πάλι tesla θα αγόραζα. Αν εμπιστευτείς έναν κατασκευαστή που σέβεται τον πελάτη του κ του δώσεις πίστωση χρόνου, στο μέλλον θα ανταμειφθείς. Στους γερμαναράδες που το μόνο που θέλουν να στα παίρνουν, δεν δίνω φράγκο (έχω γερμανικό αυτοκίνητο εδώ κ 10 χρόνια). Η tesla ειναι μία καινούργια εταιρία που προσπαθεί να τα βάλει παγκόσμια με έναν κλάδο πολύ ανταγωνιστικό (γενικα της αυτοκινητοβιομηχανίας κ όχι μεμονομένα της ηλεκτροκίνησης), ενδεχομένως να υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρεις, οπως πχ γνωστός μου έχει αναφέρει οτι η ποιότητα κατασκευής πχ στις πόρτες ανάμεσα στο leaf κ στο Model 3 (σε live σύγκριση εν Ελλάδι) είναι υπαρκτή υπέρ του πρώτου. Δεν ξέρω αν πρέπει να τον πιστέψω αν κ με συμφέρει λόγω της προβλεπόμενης αγοράς που θέλω να κάνω. Εν κατακλείδι, βλέπω το δάσος κ όχι το δένδρο, βλέπω μία αυτοκινητοβιομηχανία που έβαλε στην πρίζα όλο τον πλανήτη, πυο βγάζει νέα αυτοκίνητα, που έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από την toyota, που καινοτομεί συνεχώς, που σέβεται το περιβάλλον, που προσπαθεί να βελτιώσει την ζωή μας. Τα προβλήματα είναι στην ζωή, κ πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά, γιατί μέσα απο αυτά γινόμαστε καλύτεροι, όπως ελπίζουμε κ η Tesla στο αμεσο μέλλον.
-
Μάλλον την έχεις εξιδανικεύσει και την βλέπεις ρομαντικά την συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες, λεφτά θέλει να βγάλει. Κρίνε το προϊόν απλά.
-
Μάλλον την έχεις εξιδανικεύσει και την βλέπεις ρομαντικά την συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες, λεφτά θέλει να βγάλει. Κρίνε το προϊόν απλά.
Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Υπάρχει αυτή τη στιγμή όμως ανταγωνιστής των tesla παγκοσμίως στην ηλεκτροκίνηση? οταν με δήλωση (επίσημη υπάρχει κ στο Internet αν το ψάξεις) στέλεχος της toyota είπε οτι η tesla ειναι 6 χρόνια μπροστα... κ μιλάμε για την toyota που βγάζει υβριδικά από το παλε ποτέ, έχει μεγάλη εμπειρία στο ρεύμα αν κ όχι κατεξοχήν στα ηλεκτρικά.Κακά τα ψέματα, ο market maker αυτή την στιγμή ειναι η Tesla στην ηλεκτροκίνηση κ αργά ή γρήγορα ( αν δεν συμβαίνέι ήδη) όλοι από εκει θα αγοράζουν τεχνολογία αν θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο βαθμό του εφικτού. Πως εξηγείς την κεφαλαιοποίηση της tesla σήμερα οταν πρίν από ένα χρόνο χρεωκοπούσε κ όλοι οι short shellers ανοιγαν θέση, για να γράψουν μεγάλες ζημιές κ να πειστούν οτι με τον Elon απλά δεν παίζεις. Ανθρωπος με όραμα που ξέρει να μαζεύει χρήμα από τις αγορές κ να το επενδύει.
-
Τo καλύτερο ηλεκτρικό αυτήν την στιγμή είναι η Taycan. Από εκεί και πέρα ας μην πάμε στις φούσκες του χρηματιστηρίου καλύτερα. Μια από τις άπειρες παθογένειες του Καπιταλισμού... Όταν θα καταρρεύσει θα κλαίνε κάποιοι...
-
με εχει ψησει εμενα τη περασμενη εβδομαδα ο κουνιαδος μου που εχει ενα πι εκατο λουντιγρους δυο χρονια τωρα. ειχε πολλα μικρα και μεγαλα θεματα στη αρχη, αλλα τα λυνανε ολα και πλεον ειναι αξιοπιστωτατα. σε αντιθεση με τις μεγαλες μερκ που γυρισε και τις δυο πισω πριν λιγα χρονια οταν τον αφησαν και οι 2 ταυτοχρονα στο σπιτι χωρις ρευμα και μειον 30 βαθμους στα 60 μιλια απο το σικαγο ή τα μπεμβε που η χι πεντε που εχει εδω θελει καθε χρονο σασμαν. φυσικα για τα ντολαρς γινονται ολα, αλλα το που τα χωνεις και τι πρσολαμβανουσα εχεις, ειναι δικη σου επιλογη. για την ωρα η τεσλα εχει μαρκετινησει τον αερα της καινοτομιας και του λαικα αποδεκτου. ο μασκ βεβαιως ειναι σερβιετας στα ματια μου, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα
-
Τo καλύτερο ηλεκτρικό αυτήν την στιγμή είναι η Taycan. Από εκεί και πέρα ας μην πάμε στις φούσκες του χρηματιστηρίου καλύτερα. Μια από τις άπειρες παθογένειες του Καπιταλισμού... Όταν θα καταρρεύσει θα κλαίνε κάποιοι...
Εχεις απόλυτο δίκιο, η χρηματιστηριακή αγορά κρύβει κ φούσκες, το δέχομαι απόλυτα, αλλά αυτά τα περι φούσκας τα ακούω ένα χρόνο...κ μέχρι στιγμής από 400 $ που αγόρασα την μετοχή, γράφω πάνω από 400%, στα 2000$ αν πάει ξεφορτώνω όμως το έχω δηλώσει. μιλάς για ένα αυτοκίνητο όμως που ειναι πολύ πιο ακριβό από ένα tesla model 3, με ποιο μοντέλο της tesla το συγκρίνεις κ που ειναι όντως καλύτερο? με πιάνεις αδιάβαστο, αλλά να ειμαι ειλικρινής, η Porsche έβγαλε ένα μονο μοντέλο μου φαίνέται πιο πολύ για το γαμώτο... δεν φαίνετια να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
-
με ποιο μοντέλο της tesla το συγκρίνεις κ που ειναι όντως καλύτερο? με πιάνεις αδιάβαστο, αλλά να ειμαι ειλικρινής, η Porsche έβγαλε ένα μονο μοντέλο μου φαίνέται πιο πολύ για το γαμώτο... δεν φαίνετια να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Με το αντίστοιχο Tesla, που είναι το Model S, υπάρχουν πολλά συγκρτικά τεστ. Η Porsche έχει πολλαπλή στρατηγική (ΜΕΚ, υβριδικά και ηλεκτρικά), δεν είναι εταιρεία μόνον ηλεκτρικών. Αν στο μέλλον γίνουν με Νόμο υποχρεωτικά τα ηλεκτρικά, όλοι οι κατασκευαστές εκεί θα πάνε.
-
Με το αντίστοιχο Tesla, που είναι το Model S, υπάρχουν πολλά συγκρτικά τεστ.
Ναι, νομίζω όμως οτι το taycan είναι αρκετά πιο ακριβό κ ένα κατεξοχήν sports car.
-
Η Taycan είναι ανώτερη στα σπορ χαρακτηριστικά αλλά το Model S είναι ανώτερο (ηλεκτρικό) αυτοκίνητο. Επίσης, είναι σημαντικά φθηνότερο και προσφέρει όλα αυτά τα γκατζετοειδή συστήματα που έχει μόνο η Tesla. Αυτόνομη οδήγηση, κλείδωμα του κλέφτη μες στο αμάξι και πόσα ακόμα.
Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους:
-
Η Taycan είναι ανώτερη στα σπορ χαρακτηριστικά αλλά το Model S είναι ανώτερο (ηλεκτρικό) αυτοκίνητο. Επίσης, είναι σημαντικά φθηνότερο
Τα sport χαρακτηριστικά απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό κ νομίζω οτι δεν είναι άμεσο μέτρο σύγκρισης καθώς το Model s δεν νομίζω οτι είναι ένα αμιγώς σπορ αυτοκίνητο. Η κουβέντα έχει νόημα για τα καθαρά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, για τα οποία θα κρίνουμε την tesla κτλ. Δεν νομίζω οτι υπάρχει εταιρία παγκόσμια που χτυπάει την tesla σαν καθαρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο
-
Ποτέ τα Tesla δεν το έπαιζαν σπορ. Γρήγορα ναι, σπορ όχι. Η Taycan είναι ένα εξαιρετικό σπορ αυτοκίνητο, αλλά μέτριο ηλεκτρικό, οπότε αυτό βαίνει εναντίον της γιατί όποιος θέλει πραγματικό σπορ, δε θα πάει σε ηλεκτρικό.
Η σωστή σύγκριση είναι με τις Μ6 και τα 63 AMG και τα RS7 αυτού του μάταιου κόσμου, όχι με το Model S.
-
Σε ποιο ηλεκτρικό χαρακτηριστικό υπολείπεται η Taycan? Είναι ταχύτερη, φορτίζει πιο γρήγορα, έχει σχεδόν την ίδια αυτονομία και όπως είπαμε είναι πολύ καλύτερη στον δρόμο:
-
Σε ποιο ηλεκτρικό χαρακτηριστικό υπολείπεται η Taycan? Είναι ταχύτερη, φορτίζει πιο γρήγορα, έχει σχεδόν την ίδια αυτονομία και όπως είπαμε είναι πολύ καλύτερη στον δρόμο:
φορτίζει πιο γρήγορα επειδή είναι 800 volt που υποστηρίζουν όμως λίγοι σταθμοί. Είναι όμως υπολογίσιμη η διαφορά στην τιμή που να δικαιολογούν κάποιες διαφορές. Βασικά πιστεύω οτι δεν συγκρίνονται όμοια αυτοκίνητα, αν βγάλει η tesla ενα sports car αντίστοιχης τιμής το ξανασυζητάμε.
-
Η Taycan κοστίζει 85% επιπλέον, ήτοι σχεδόν τα διπλά λεφτά, έχει σημαντικά μικρότερη αυτονομία (σε κάποια μέτρηση, η διαφορά φτάνει τα 170 χιλιόμετρα) και στερείται τις Tesloχαριτωμενιές, που είναι από μόνες τους unique selling point. Στα μάτια μου είναι πιο όμορφη, λένε ότι είναι πιο σπορ (μεγάλη μου σκασίλα στη συγκεκριμένη κατηγορία), αλλά θα προτιμούσα το Testa 100%.
Εν τω μεταξύ, στη δοκιμή που παρέθεσες, βγάζουν το Tesla καλύτερο.
Τι να το κάνεις το γκάζι όταν φοβάσαι να το πατήσεις;
-
Η δοκιμή που παρέθεσα έχει ένα σωρό κριτήρια. Την έβαλα για τους αριθμούς, ειδικά στα ηλεκτρικά στοιχεία, που αναφέρθηκαν. Ίδια αυτονομία, καλύτερες επιδόσεις και ταχύτερη φόρτιση για την Porsche. Μάλλον αναφέρεσαι σε άλλες δοκιμές, όπως της ΕΡΑ, όπου φαντάζομαι έβγαλε μεγαλύτερη αυτονομία το Tesla. Η διαφορά στην τιμή είναι ένας από τους λόγους που πήρε την πρωτιά το Tesla.
-
Μόνο και μόνο η απάντηση αντιπροσωπείας -σε κάτοχο που παραπονιόταν για τα πρόβληματα σε βαφή, ποιότητα κατασκευής- 'πουλά το ή μάθε να ζεις με τα πρόβληματα του ' αρκεί για να μπει ένα τέλος στο παραμύθι της Tesla.Και δε μιλάμε για πρώτο μοντέλο αφού εχει ήδη δύο ήδη στη γκάμα της άρα δεν είναι παιδική ασθένεια
-
αφού εχει ήδη δύο ήδη στη γκάμα της άρα δεν είναι παιδική ασθένεια.
4
-
αρκεί για να μπει ένα τέλος στο παραμύθι της Tesla
Οκ υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρεται, αποδεκτό. Φαντάζομαι επειδή τελειώνει το παραμυθάκι, μετά τα χθεσινά ψιλά της μετοχής στα 2000$ είναι ώρα να shorτάρετε για να βγάλετε κ λεφτά κ αυτό το παραμύθι να έχει ένα όμορφο τέλος... ή μήπως όχι? θέλω πράξεις...οχι μόνό λόγια!!! εγώ αγόρασα στα 400 κ πούλησα χθες στα 2000, το έχω αναφέρει σε άλλο thread στο forum, οπότε αναμένω αντίστοιχες πράξεις κ από εσάς που δεν είστε επαναστάτες του πληκτρολογίου...
Tesla Model 3