-
Έχω ένα Peugeot 307 1400cc mod 2001 κι εδώ και λίγο καιρό ακούω ένα σφύριγμα όταν στρίβω σε γρήγορες δεξιές παρατεταμένες στροφές (όπως στις στροφές μετά τη σήραγγα της Αρτεμισίου για παράδειγμα).Έχει κάποιος ιδέα τι φταίει;Το αμάξι πέρασε από το ΚΤΕΟ το Δεκέμβριο.Επίσης τα αμορτισέρ είναι ενός έτους,και τα δισκόφρενα με τα τακάκια κάπου 8 μήνες.
-
Έχω ένα Peugeot 307 1400cc mod 2001 κι εδώ και λίγο καιρό ακούω ένα σφύριγμα όταν στρίβω σε γρήγορες δεξιές παρατεταμένες στροφές (όπως στις στροφές μετά τη σήραγγα της Αρτεμισίου για παράδειγμα).Έχει κάποιος ιδέα τι φταίει;Το αμάξι πέρασε από το ΚΤΕΟ το Δεκέμβριο.Επίσης τα αμορτισέρ είναι ενός έτους,και τα δισκόφρενα με τα τακάκια κάπου 8 μήνες.
-
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Έχω ένα Peugeot 307 1400cc mod 2001 κι εδώ και λίγο καιρό ακούω ένα σφύριγμα όταν στρίβω σε γρήγορες δεξιές παρατεταμένες στροφές (όπως στις στροφές μετά τη σήραγγα της Αρτεμισίου για παράδειγμα).Έχει κάποιος ιδέα τι φταίει;Το αμάξι πέρασε από το ΚΤΕΟ το Δεκέμβριο.Επίσης τα αμορτισέρ είναι ενός έτους,και τα δισκόφρενα με τα τακάκια κάπου 8 μήνες.Σαν ανεκδοτο θα το πω, δες εσυ αν σου ειναι χρησιμο:
Στο δρομο της Επιδαυρου, καποια στιγμη ακουγα ενα 'πσσσσσστ' απο το πισω μερος, σαν κατι να χανει αερα, οταν επαιρνα γρηγορες αριστερες στροφες. Ψιλοχεστηκα και οταν σταματησα σε ενα ανοιχτο χωρο, ανοιξα πορτ μπαγκαζ. Διαπιστωσα πως μια διαφανης ναυλον σσυσκευασια με φερμουαρ, που περιειχε τριγωνο, φαρμακειο και πυροσβεστηρα τς κακιας ωρας απο το Πρακτικερ, ειχε στριμωχτει αναμεσα στη βαλιτσα μου και στο δεξιο μερος του πορτ μπαγκαζ...
Το ψεκαστηρι απο τον πυροσβεστηρα ειχε φυγει, και σε καθε αριστερη στροφη η βαλιτσα μου πιεζε το σωληνακι της ακρης του πυροσβεστηρα στο πλαι του πορτ μπαγκαζ. Η ναυλον συσκευασια ειχε γεμισει με αφρους... -
Το σφυριγμα αυτο ειναι περιοδικο με πολυ μεγαλη συχνοτητα? Τα φρενα μηπως τα ξεσκισες σε καποια φαση? Ισως εχεις ελαφρα πετσικαρισμενη δισκοπλακα και ακουμπαει-δεν ακουμπαει τακακι.. πλυμνες καθαρισε-βουρτσισε πριν βαλει τις δισκοπλακες πανω?
-
Τα φρένα τα έχω αλλάξει,δισκόπλακες και τακάκια,πριν 16000χλμ.Τα άλλαξα σε φρενά.Το σφύριγμα το κάνει σε κάθε δεξιά παρατεταμένη με μεγάλη ταχύτητα.Δεν το κάνει π.χ αν στρίψω σε ένα στενό στην πόλη.Πήγα σήμερα στο μηχανικό να αποκλείσω άλλα προβλήματα και αυτός μου είπε ότι πιθανόν να είναι το τακάκι.Θα το τεστάρω ξανά και θα πάω στο φρενά να το δει.
-
Δε λεει κατι οτι τα αλλαξες, αν εχει γινει κακη τοποθετηση και τα πιεσες κιολας σε καποια φαση. Το διαβασα οτι ειναι αλλαγμενα. Το σφυρισμα δλδ το ακους με 120 και κλειστα παραθυρα ή απο αντηχηση στο στηθαιο-μπαριερα του δρομου? Παντως σε κατι απο τα φρενα θα πονταρα.
Καποτε ειχε ενα 'κελαϊδημα' (αυτο το ακουγες ασχετως στροφης/χιλιομετρων και μεσα στη πολη) το xsara της μητερας μου ιδιας γενιας με το 307 και παρομοια αυτοκινητα..., και ο μαστορας επειδη το ειχε ξανασυναντησει απλα πειραξε μια ασφαλεια/ελασμα-σαν 'ξαπλωτο' Κ σε σχημα που περναει αξονικα στη ζαντα μπροστα.Ακομα δε μπορω να καταλαβω γιατι να προκαλει τον ηχο κατι τετοιο,κι ομως δε το ξανακανε.
-
Ναι το ακούω με 90+ και με κλειστά παράθυρα και μόνο σε δεξιές παρατεταμένες.Π.χ αν ξέρεις η στροφή που σε βάζει στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα μετά τα πρώτα διόδια της περιφερειακής Υμητού στα Σπάτα.Κι εκεί το κάνει...
-
Παντως αν δε νιωθεις διαφορα σε τιμονι-φρενα δε θα εδινα τρομερη σημασια. Κανε ενα γερο φρεναρισμα με πολλα χιλιομετρα σε ασφαλες περιβαλλο να δεις αν εχεις καποιο κραδασμο στο τιμονι.
Γενικα παντως να ξερεις ειναι αρκετα σημαντικο να βουρτσιζονται-καθαριζονται τα μουαγε πριν μπει η νεα δισκοπλακα, για να μη στραβωσει μελλοντικα. -
Μηπως ειναι απο τα λαστιχα;;;;;;
Εχεις δει τις πιεσεις σου;;;;εχουν πολλα χλμ;;; -
Τα λάστιχα είναι εντάξει.Και η πίεση και η κατάστασή τους.Χιλιόμετρα έχουν αλλά έχουν ακόμα πέλμα.Θα τα αλλάξω με τη νέα χρονιά.
-
Μπορεί ο θόρυβος να προέρχεται από τα ελαστικά... Μου έχει συμβεί το ίδιο πρόβλημα που περιγράφεις αλλά με πολύ μικρότερες ταχύτητες. Το αυτοκίνητο έμεινε 2 μέρες σε αντιπροσωπία μέχρι να βρουν τι φταίει και έχοντας ψάξει τα πάντα... Τι έκαναν;
Τοποθέτησαν τα ελαστικά σε διαφορετικούς τροχούς... Σημειώνω ότι δεν ήταν ασύμετρα φθαρμενα ούτε ιδιαίτερα καταπονημενα... Μετά από 2 εβδομάδες τα αντικατέστησα...Στάλθηκε από το SGP621 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
ΘΑ έβλεπα τα ρουλεμαν του **αριστερου **τροχού γιατί στις δεξιές στροφές το βάρος πέφτει αριστερα και αν το ρουλεμαν έχει πρόβλημα θα σφυρίξει
-
υπαρχει περιπτωση να ειναι και ο προφυλακτηρας της δισκοπλακας, αν εχει στραβωσει λιγο απο το βγαλε-βαλε τις δισκοπλακες και εχει ερθει οριακα κοντα της στο βρισκω-δεν βρισκω την στιγμη που στριβεις αυτη τελικα βρισκει και κανει θορυβο, ολα αυτα απο το πληκτρολογιο.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
ΘΑ έβλεπα τα ρουλεμαν του **αριστερου **τροχού γιατί στις δεξιές στροφές το βάρος πέφτει αριστερα και αν το ρουλεμαν έχει πρόβλημα θα σφυρίξειΤο ρουλεμαν γενικως και οχι κατα στιγμες βουιζει και οχι σφυριζει.
-
και εμενα το ρουλεμαν μονο στις στροφες βουιζε.
-
Για μενα σιγουρα ρουλεμαν ειναι. Πηγαινε στο συνεργειο να το δουν. Αν δεν βρουνε τιποτε, τοτε το ρουλεμαν ειναι ειναι στα αρχικα σταδια φθορας και ειναι αυτο απο την κατευθυνση που ακους το θορυβο και φορτιζεται με το βαρος οταν στριβεις εξωτερικα της στροφης
Peugeot 307:Σφύριγμα αριστερά σε δεξιές στροφές