-
Και πως είσαι μετά από τέτοιο -διπλό- σοκ;
-
Που να δει και καμια ferrari δλδ
-
Εγώ πέτυχα ένα cappuccino beige το βράδυ και φαίνεται πολύ πιο όμορφο από ότι την ημέρα. Παίρνει ένα γλυκό σκούρο χρώμα. Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν σημασία γιατί μέχρι τον Απρίλιο θα έχω ξεχάσει ότι έχω παραγγείλει αυτοκίνητο
-
Δεν εννοείς Ferrari suv; [emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
το είδα στη έκθεση και ομολογώ ότι έχει εντυπωσιακούς χώρους. Βέβαια μου άρεσε πολύ γιατί είδα την έκδοση 4χ4 dsg 150HP. Θα ήθελα την άποψη σας για την βασική έκδοση των 125 hp με 22.000€
-
Ο χρήστης evanpap333 έγραψε:
Θα ήθελα την άποψη σας για την βασική έκδοση των 125 hp με 22.000€Ναι αλλά...
Η τιμή του είναι να το θέλεις .... χθες! Είναι όμως μια οριακή επιλογή για το βάρος του. Καίει.
Το 10αρι μου φαίνεται ευκολακι. -
Μέση κατανάλωση στο 8.5 βλέπω για το συγκεκριμένο, που κρίνεται λογική για το μέγεθος του. Για κάποιον που δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο είναι οκ νομιζω
-
ας δεχτώ την κατανάλωση. Κατά τα άλλα? Τραβάει το τέρας με 125HP ή σέρνεται? Η βασική έκδοση τι περιλαμβάνει?
-
Πως όμως συμπεριφέρεται ένα SUV 4,7 μέτρων και 1,5 τόνου στο δρόμο; Θα περίμενε κανείς πως ο 1.400άρης TSI των 125 ίππων θα τα έβρισκε δύσκολα. Και η αλήθεια είναι πως δεν έχει εύκολο έργο, ωστόσο η ροπή των 200 Nm βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ διακρίνεται για την ποιοτική λειτουργία του και την προθυμία που δείχνει στο διάστημα 1.800 μέχρι 4.500 rpm. Αν πιέσεις αποφασιστικά το γκάζι η επιτάχυνση έρχεται με νεύρο, ενώ και η διατήρηση υψηλής ταχύτητας ταξιδιού είναι εύκολη υπόθεση. Τα 10,5 sec για το 0-100 km/h και τα 190 km/h τελικής ταχύτητας που ανακοινώνει η Skoda είναι τιμές που αγγίζουν την πραγματικότητα και κρίνονται πολύ καλές για τον χαρακτήρα του μοντέλου. Ειδικά αν αντιπαραθέσεις τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου. Μπορεί τα 6,1 lt/100 km που δίνει η Skoda ως μέσο όρο να μην επιτυγχάνονται εύκολα, ωστόσο τα 8,5 lt/100 km που είδαμε ως μέση κατανάλωση στη δοκιμή μας, είναι μια άκρως ανταγωνιστική τιμή.
Σκέψου μόνο πως ο τόπος έχει γεμίσει από QQ με τον 1.5 με 110 άλογα, Kuga (που ζυγίζει όσο το Kodiaq) με 115 άλογα, κλπ. Σίγουρα δεν θα πετάει στον δρόμο, αλλά πιστεύω ότι θα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπές. Τώρα, αν αποφασίσεις να εκμεταλευθείς κάθε κυβικό εκατοστό των χώρων του, προφανώς και θα δυσανασχετεί σε έναν βαθμό.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σκέψου μόνο πως ο τόπος έχει γεμίσει από QQ με τον 1.5 με 110 άλογα, Kuga (που ζυγίζει όσο το Kodiaq) με 115 άλογα, κλπ.
Ισχύει.
Θα έλεγα ομως ότι στο 100% είναι συμβιβασμός και αρκετοί μέσα τους σίγουρα θα μετανιωσαν. Οι περισσότεροι απλά το δέχονται γιατί δεν μπορούσαν για παραπάνω.
Για να μιλήσω για μένα, δεν θα 'ξαναβολευομουν' με 110 ή 120 αλογα σε τέτοια αυτοκίνητα.Το Kodiaq το θετω σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο χρήσης. Μιλώντας για το 2κινητο με τα 125. Σαν μέγεθος είναι τεράστιο για πόλη. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο πέρα από το μέγεθος πχ του 208 ή του Ibiza, λίγο πολύ δυσφορει στην πόλη. Χώμα ίσως πατήσει και εκεί δεν θέλει και ιδιαίτερη δύναμη. Αρκεί που είναι ψηλο. Σε κάτι πιο off road και το ίδιο το αυτοκίνητο δεν μπορεί και ο ίδιος ο οδηγός δεν θα το πάει. Οπότε η χρήση του αυτή καθεαυτη είναι ο αυτοκινητοδρομος. Εκεί τις θέλω τις επιδόσεις. Και δεν είναι μόνο οι παραβατικες ταχύτητες αλλά η άνεση που προσφέρουν τα επιπλέον άλογα.
Ας φανταστουμε ένα αυτοκίνητο 1500 κιλών με 5 ή 7 άτομα και με αποσκευές, καλοκαίρι σε ΕΟ με air-condition σε ένα turbo με 125 άλογα τι άνεση μπορεί να προσφέρει....
Δεξιά λωριδα με 100 ή με θόρυβο στα 120? Είναι λίγο τυραννία ... -
Αν συγκρίνουμε τους 2 1400cc κινητήρες 125 + 150 άλογα, προσωπικά, επειδή ούτε έχω πάει, ούτε σκοπεύω να πάω ποτέ εκτός δρόμου, θα επέλεγα (επέλεξα) με κλειστά μάτια τον 125ρι γιατί αν σου λείπουν τα έξτρα 5 κιλά ροπής και τα 25 άλογα(που ουσιαστικά άντε να δώσουν ένα 20% παραπάνω σε δύναμη;), γίνεται πολύ απλά με ένα προγραμματάκι που ούτε κοστίζει ακριβά και ούτε καν σου χαλάει την εγγύηση του αυτοκινήτου και έχεις ένα αυτοκίνητο 100 κιλά ελαφρύτερο λόγω έλλειψης 4χ4. Έτσι αντί να πληρώσεις 29, θα πληρώσεις 23 και μάλλον θα πηγαίνεις πιο γρήγορα.
Αν τώρα κάποιος θα μπορούσε να πάει στην 2λιτρη έκδοση 4χ2 με τα 150hp και το αυτόματο κιβώτιο, δεν υπάρχει σύγκριση, εννοείται είναι η καλύτερη επιλογή, χωρίς να καταστρέφει το vfm χαρακτήρα του αυτοκινήτου στα 27.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αλλά τεκμήρια, φόροι πολυτελείας κλπ δημιουργούν πρόβλημα σε κάποιους ( κι εγώ μέσα σε αυτούς ).
Την είχα κι εγώ αυτή την απορία. Θα τραβάει η βασική έκδοση 1.4 125hp αυτό το θηρίο;
Μέχρι που το οδήγησα και το αυτοκίνητο τραβούσε πάρα πολύ ωραία μέχρι τα 140. Με την αλλαγή ταχυτήτων στις 3000 στροφές, δεν ένοιωσα ποτέ έλλειψη δύναμης. Αντιθέτως, επειδή πήγα προκατειλημμένος εντυπωσιάστηκα από την απροβλημάτιστη συμπεριφορά του. -
Νομίζω ότι εξαρτάται με τι μέτρο σύγκρισης έχεις. Αν το συγκρίνω με την Χ3 και το RAV4 που είχα, δίλιτρα και τα δύο η έκδοση με τα 125 άλογα είναι σχεδόν στα ίδια. Εννοείται ότι επίσης έχει να κάνει και με τα άτομα που βάζεις. Αν θέλεις να το έχεις σκασμένο με 7 άτομα και αποσκευές σαφέστατα και δε θα σου φτάσουν τα άλογα. Εμάς όμως με 3 άτομα και αποσκευές ειλικρινά δεν υπάρχει διαφορά ουσιαστική. Σίγουρα σε κάποια προσπέραση ή ανηφόρα τα έξτρα κυβικά σου δίνουν μεγαλύτερη άνεση αλλά αυτό είναι ούτως ή άλλως παγκόσμιο αξίωμα από την άλλη μη ξεχνάτε ότι η ύπαρξη τετρακίνησης μειώνει την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου. Δεν είναι το ίδιο πράγμα 150 άλογα με τετρακίνηση και χωρίς τετρακίνηση
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Όταν μιλάμε για αυτόματα φώτα στον βασικό εξοπλισμό, εννοεί αυτό που έχω στο astra από το 09; Ανάβουν στο σκοτάδι και σβήνουν στο φως ημέρας;
-
Ο χρήστης Thanoss έγραψε:
Όταν μιλάμε για αυτόματα φώτα στον βασικό εξοπλισμό, εννοεί αυτό που έχω στο astra από το 09; Ανάβουν στο σκοτάδι και σβήνουν στο φως ημέρας;Ναι.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όταν μιλάμε για αυτόματα φώτα στον βασικό εξοπλισμό, εννοεί αυτό που έχω στο astra από το 09; Ανάβουν στο σκοτάδι και σβήνουν στο φως ημέρας;
Ναι.
Άρα δεν λέμε για εναλλαγή από πορείας σε μεγάλα κτλ - πολλά ζητάω Ε;
-
Μην σε πάρω και στο λαιμό μου, αλλά εγώ αυτό καταλαβαίνω.
-
Αυτό που λες (εναλλαγή πορείας με προβολείς) είναι έξτρα και στις 2 εκδόσεις και νομίζω λέγεται High Βeam Αssist.
-
Ο χρήστης NickA έγραψε:
Αυτό που λες (εναλλαγή πορείας με προβολείς) είναι έξτρα και στις 2 εκδόσεις και νομίζω λέγεται High Βeam Αssist.Ah ok, ευχαριστώ για τη διευκρίνιση
-
Καλημέρα παιδιά. Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω σχετικά με το mirrorlink. Ενώ λοιπόν συνδέεται το κινητό κανονικά, όσο ειμαι σταματημένος, το mirrorlink δουλεύει μια χαρά. Έχω μάλιστα full εικόνα από το κινητό στην οθόνη του αμαξιού. Με το που ξεκινάω το αμάξι αμέσως σταματάνε τα πάντα. Οκ δεν με ενδιαφέρει το internet browsing ούτε social media. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει είναι οι χάρτες. Κατέβασα και το sygic maps για αμαξια, που θεωρητικά είναι compatible με το mirrorlink, αλλά παρουσιάζει και αυτό το ίδιο πρόβλημα. Καμία ιδέα κανεις ??? Πληροφοριακά το κινητό είναι android. HTC one m9
-
Το πιθανότερο να είναι κλείδωμα του mirrolink. Συνήθως δουλεύει όταν το αμάξι είναι σταματημένο μόνο για λόγους ασφάλειας
Skoda Kodiaq