-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Το tiguan ειναι πιο ωραιο μεσαΑν η vw έβγαζε τα skoda με μεγαλύτερους χώρους, φθηνότερα και ωραιότερα μέσα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης και θα είχε κλεισει
(Ασε που και το Tiguan δεν ειναι και τίποτα το σπουδαίο οσο αφορά το εσωτερικό του) -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το tiguan ειναι πιο ωραιο μεσα
Αν η vw έβγαζε τα skoda με μεγαλύτερους χώρους, φθηνότερα και ωραιότερα μέσα δεν θα είχε λόγο ύπαρξης και θα είχε κλεισει [emoji38]
(Ασε που και το Tiguan δεν ειναι και τίποτα το σπουδαίο οσο αφορά το εσωτερικό του)Δεν ειναι κατι το φοβερο μεσα συμφωνω.
Εβγαζε το superb με μεγαλυτερους χωρους απο το πασατ και ισως ηταν και πιο ομορφο(υποκειμενικο) αλλα δεν σταματησε να πουλιεται το πασατ.
Επισης εβγαζε το φαμπια φτηνοτερο με περισσοτερους χωρους ιδιως στο πορτμπαγκαζ αλλα το πολο συνεχιζε οχι μονο να πουλαει αλλα να ειναι και απο τα πρωτα σε πωλησεις.
Ολα σχετικα ειναι με τους χωρους και την ομορφια -
Το σημείο που ήθελα να αναδείξω ηταν μετα το ΚΑΙ, οτι τα skoda εχουν μεγαλύτερους χώρους και ειναι φθηνότερα ειναι δεδομένο.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το σημείο που ήθελα να αναδείξω ηταν μετα το ΚΑΙ, οτι τα skoda εχουν μεγαλύτερους χώρους και ειναι φθηνότερα ειναι δεδομένο.Οκ
-
Μακαρι να ταν το σχεδιο του πουλιου το προβλημα. Εδω εχουν δωσει ξυλομπογιες σε 5χρονο λεμε
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μακαρι να ταν το σχεδιο του πουλιου το προβλημα. Εδω εχουν δωσει ξυλομπογιες σε 5χρονο λεμεΦαίνεται ξεκάθαρα από το μήνυμά μου ότι απλά άδραξα την ευκαιρία να γράψω ΚΑΙ για το λογότυπο.
Η πρώτη τοποθέτησή μου αφορά τον σχεδιασμό του εσωτερικού, ο οποίος επίσης ΔΕΝ μου αρέσει...Πάντως γενικά τα Skoda είναι vfm και εάν αρέσουν σε κάποιον δεν βρίσκω λόγο να μην πάρει ένα από τη στιγμή που προσφέρουν σχεδόν τα ίδια με ακριβότερα αυτοκίνητα σε πολύ καλύτερη τιμή...
Εμένα με χαλάει το ότι τα αμάξια της είναι χειρότερα αντίγραφα VW, της οποίας το σχεδιαστικό τμήμα θεωρώ απαράδεκτο...
Άρα το να αντιγράφεις χειρότερα το απαράδεκτο... -
Σε σχέση με το Tiquan νομίζω ότι θα είναι πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά και με ακόμη μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Γενικά τα δύο ξαδέλφια του Tiquan (Ateca και Kodiaq) φαίνονται πολλά υποσχόμενα.
-
για να δούμε...
ιδίως το Ateca που το έχουμε δει...είναι ήδη δελεαστικό!
Δεν θυμάμαι βέβαια αν έχουν ανακοινωθεί τιμές... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
για να δούμε...
ιδίως το Ateca που το έχουμε δει...είναι ήδη δελεαστικό!
Δεν θυμάμαι βέβαια αν έχουν ανακοινωθεί τιμές...Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα....τις 'μαγειρεύουν' στην αντιπροσωπεία για να μπορέσουν (έτσι λέγεται) να το φέρουν σε ανταγωνιστικές τιμές. Η αλήθεια είναι ότι ο υπολογισμός της τελικής τιμής με το νέο καθεστώς είναι λίγο πονοκέφαλος γιατί υπάρχουν 2 μεταβλητές: 1) λιανική τιμή προ φόρων και 2) εκπομπές CO2 (σε κάποιες περιπτώσεις οι μεγαλύτερες ζαντες αυξάνουν τόσο τις εκπομπές CO2, που το αυτοκίνητο επιβαρύνεται με έξτρα φόρο!).
-
Πάντως το ateca αν έχει καλή τιμή μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για πολλούς με τους μεγάλους χώρους του και την - καλύτερη πιστεύω - εμφάνιση από το 'μεγάλο αδερφάκι του'...
Το μόνο στο οποίο υστερεί απέναντι στον ανταγωνισμό είναι ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον 1600άρη κινητήρα της renault. Λογικά με ίδιους κινητήρες θα έρθει και το Kodiaq... -
Εγω εχω ξετρελαθεί με το εσωτερικό. Ανυπομονώ να το δω από κοντά!
-
Δεν είναι κακό...
Μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον από το Tiquan και αρκετά κοντά στο Ateca. Για να δούμε σε τι τιμή θα το φέρουν. -
Πάντως το ateca αν έχει καλή τιμή μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για πολλούς με τους μεγάλους χώρους του και την - καλύτερη πιστεύω - εμφάνιση από το 'μεγάλο αδερφάκι του'...
Το μόνο στο οποίο υστερεί απέναντι στον ανταγωνισμό είναι ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον 1600άρη κινητήρα της renault. Λογικά με ίδιους κινητήρες θα έρθει και το Kodiaq...Στο χιλιαρικο θα παιζουν οι διαφορες οπως παιζει το γκολφ με το λεον. Ε τοτε παιρνεις το αυθεντικο και οχι το αντιγραφο. Τωρα αν το σεατ ειναι πιο ομορφο τοτε τα πραγματα περιπλεκονται
-
Ο χρήστης Aye έγραψε:
Εγω εχω ξετρελαθεί με το εσωτερικό. Ανυπομονώ να το δω από κοντά!Σχεδον ιδιο ειναι με το τιγκουαν ομως αυτοι οι αεραγωγοι στο σκοντα μου καθονται στο στομαχι. Σαν κλεμενοι απο κανα φορντ ειναι
-
Το μόνο στο οποίο υστερεί απέναντι στον ανταγωνισμό είναι ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον 1600άρη κινητήρα της renault. Λογικά με ίδιους κινητήρες θα έρθει και το Kodiaq...Στο χιλιαρικο θα παιζουν οι διαφορες οπως παιζει το γκολφ με το λεον. Ε τοτε παιρνεις το αυθεντικο και οχι το αντιγραφο. Τωρα αν το σεατ ειναι πιο ομορφο τοτε τα πραγματα περιπλεκονται
Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω...Εγώ θυμάμαι ότι διάβαζα για διαφορές χιλιάδων ευρώ ανάμεσα στο leon και το a3 που ήταν ολόιδιο αυτοκίνητο...
-
Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω...Εγώ θυμάμαι ότι διάβαζα για διαφορές χιλιάδων ευρώ ανάμεσα στο leon και το a3 που ήταν ολόιδιο αυτοκίνητο...
Εγω σου μιλησα μεταξυ γκολφ και λεον οποτε εκει δε χωρει αμφιβολια.
Το α3 ειναι αλλη κλαση και δεν ειναι Βασιλη το ιδιο με το λεον ουτε κατα διανοια πουθενα εκτος κινητηρα.
Ποιοτικα υπαρχει χαος ακομα και στην βαφη εξωτερικα για να μη μιλησω μεσα που εννοειται ενω υπαρχουν και μερη που δε φαινονται με το ματι -
Και όμως.
Το Λεόν με το Α3 και το Γκολφ είναι πανομοιότυπα παντού κάτω από το σελοφάν (και εννοείται οι κοινές καταβολές δεν περιορίζονται μόνο στον κινητήρα).
Έτσι ήταν πάντα.
Για να μην πω ότι υπάρχουν αλλ@ξοκ@λιές ανάμεσα στα segment τόσο οριζόντια όσο και κάθετα.
Πχ να βρίσκεις εξαρτήματα από Α6 σε Λεόν και Γκολφ.Στο σασί, στα εξαρτήματα, παντού.
Αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία του γκρουπ,
να λανσάρει το ίδιο προϊόν με διαφορετικές συσκευασίες.Θυμάμαι σχετικά πρόσφατη δήλωση ηγετικής φυσιογνωμίας του γκρουπ
ότι 'μπορούμε να πουλάμε το ίδιο προϊόν με άλλο περιτύλίγμα'.Για τους δύσπιστους, ανατρέξτε στους κωδικούς των εξαρτημάτων.
-
Δηλαδη οταν εγω πηρα το γκολφ εκανα βλακεια και δε πηρα το λεον που πηρε ο φιλος μου?
Σε 10 χρονια κοινης χρησης το κοκκινο του λεον εχει γινει ροζ ενω εμενα ακομα γυαλιζει.
Οι πισω χειρολαβες του λεον που ηταν στα πλαστικα φινιστρινια τα οποια εγιναν απο τον ηλιο θαμπα ή το ταμπλο του που ηταν σκληρο σε σχεση με το δικο μου.
Η μονωση του δικου μου δεν εχει σχεση με τη δικη του.
Μπορω να γραφω ατελειωτα παραδειγματα οπως και οτι ο κολλητος μου που πηρε το α3 φαινονταν η διαφορα με το δικο μου.
Εγω τα εχω ζησει τα συγκεκριμενα και δεν εχω προβλημα να πω ποιο ειναι καλυτερο οπως επισης τα βλεπανε και οι φιλοι μου.
Τα εξαρτηματα μπορει να ειναι ιδια αφου μιλαμε για ιδιες μηχανες ή αναρτησεις αλλα απο κει και περα υπαρχει διαφορα -
Δηλαδη οταν εγω πηρα το γκολφ εκανα βλακεια και δε πηρα το λεον που πηρε ο φιλος μου?
Σε 10 χρονια κοινης χρησης το κοκκινο του λεον εχει γινει ροζ ενω εμενα ακομα γυαλιζει.
Οι πισω χειρολαβες του λεον που ηταν στα πλαστικα φινιστρινια τα οποια εγιναν απο τον ηλιο θαμπα ή το ταμπλο του που ηταν σκληρο σε σχεση με το δικο μου.
Η μονωση του δικου μου δεν εχει σχεση με τη δικη του.
Μπορω να γραφω ατελειωτα παραδειγματα οπως και οτι ο κολλητος μου που πηρε το α3 φαινονταν η διαφορα με το δικο μου.
Εγω τα εχω ζησει τα συγκεκριμενα και δεν εχω προβλημα να πω ποιο ειναι καλυτερο οπως επισης τα βλεπανε και οι φιλοι μου.
Τα εξαρτηματα μπορει να ειναι ιδια αφου μιλαμε για ιδιες μηχανες ή αναρτησεις αλλα απο κει και περα υπαρχει διαφορα- Δεν υπάρχει λόγος να θίγεσαι. Είσαι άλλο target group. Απλά.
- Αρνούμαι να μπω στη λογική του παραδείγματος. Είτε γιατί μιλάμε για περιπτώσεις στο ιστορικό των οποίων κανείς δε μπορεί να έχει έλεγχο, είτε γιατί το συγκεκριμένο δείγμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός κακού προμηθευτή-ενός model year, μιας έκδοσης κοκ, είτε απλά γιατί η περίπτωση δεν μπορεί να γενικεύεται σε κανόνα. Και όπως όλοι ξέρουμε άλλωστε, αυτά συμβαίνουν σε όλα τα σπίτια.
- Το πλαστικό στο ταμπλό είναι το σελοφάν. Ο σκελετός του ταμπλό ή τα ηλεκτρικά είναι υπό το σελοφάν. Αναζητήστε κωδικούς για τα εξαρτήματα ένα προς ένα.
- Οι κοινές καταβολές δεν περιορίζονται στον κινητήρα. Είναι παντού.
Bonus ταμπλό από Α3 8L
και από Leon 1M
ΥΓ: Δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεσαι φίλε. Ειδικά άμα δεν έχεις δίκιο.
Το α3 ειναι αλλη κλαση και δεν ειναι Βασιλη το ιδιο με το λεον ουτε κατα διανοια πουθενα εκτος κινητηρα.
-
Ινερτια δεν θιγομαι ουτε αρπαζομαι. Το 'ειδικα αν εχω δικιο' το ξερω εγω που τα εχω ζησει τα συγκεκριμενα.
Αυτο που λεω για το χρωμα ειναι κανονας ειδικα στα σεατ.
Δεν ειναι κατι που δε το βλεπεις
Skoda Kodiaq