-
Ο χρήστης ikos έγραψε:
Το kodiaq εχει λογο υπαρξης για μια τριμελη οικογενεια που ζει στην Αθηνα?Η θα ναι καλυτερα με kuga tiguan tuscon?Τέτοια οχήματα σαν όλα τα προαναφερόμενα είναι πρακτικά για ταξίδια.
Χρησιμοποιώντας τα εντός Αθήνας ταλαιπωρείς και ταλαιπωρείσαι. -
Όσον αφορά την ταλαιπωρία είναι γεγονός... Όμως πρέπει να υπάρχει κι ένα αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια.... Απλά αν είσαι τριτεκνος είναι μεγάλο δίλημμα ένα Kodiak η ένα tiguan kuga η κάτι άλλο. Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι αν επιλέξεις kodiaq ένα ναι καλύτερη επιλογή το επταθεσιο μιας και η επιβάρυνση είναι σχετικά μικρή και το όφελος μεγαλο
-
Πάντως αν τα παιδιά είναι μικρά θες τρεις θέσεις isofix (εκτός αν βάλεις και καθισματάκι που δένει με ζώνη ή αν ένα τουλάχιστον παιδί δε χρειάζεται καθισματάκι - άλλη περίπτωση αυτή). Το Kodiak απ' όσο θυμάμαι στην 3η σειρά καθισμάτων δεν έχει isofix (πείτε αν κάνω λάθος). Η δεύτερη είναι τόσο μεγάλη που να χωράει 3ο καθισματάκι; Και άντε πες πως είναι, στην 3η σειρά ποιος θα κάτσει; Ενήλικας δε νομίζω. Άρα μόνο αν το 3ο παιδί δε χρειάζεται ειδικό κάθισμα και βολεύεται στην 3η σειρά έχει νόημα το 7θέσιο.
PS: Είμαι περίεργος για το Scout, πιστεύω θα είναι ακόμα καλύτερο...
-
Στην δεύτερη σειρά έχει 2 θέσεις isofix. Στο Carwow ανέφερε ότι το Touran έχει 3 θέσεις isofix.
-
Το touran και τα citroen c4 picasso και grand Picasso έχουν 3 ξεχωριστές θέσεις και isofix
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Το touran και τα citroen c4 picasso και grand Picasso έχουν 3 ξεχωριστές θέσεις και isofixΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μονο αυτά τα τρια έχουν τρεις θέσεις?
Στο kodiaq στις δύο τελευταίες θεσεις δεν μπορεί να καθίσει ενήλικας?
-
Ναι νομίζω μόνο αυτά.
Κάθεται αλλά όχι άνετα και όχι για πολύ ώρα.
Όπως και να το xtrailΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Με τρια μωρα που σημαίνει τρια παιδικά καρεκλάκια για πολύ καιρό είναι ένα σημαντικό θέμα η επιλογή... Στο επταθεσιο σίγουρα κουμπώνεις ένα στην τελευταία σειρα με ζώνη αν δεν έχει isofix
-
Ναι αλλά έτσι δεν έχεις μετά καθόλου χώρο στο πορτ μπαγκαζ
-
2 επιλογές. ή θα πάρεις μαζί σου τα παιδιά ή τα πράγματα τους. [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πρακτικά αν υπάρχουν 3 παιδια και ειναι ολα σε ηλικία που χρειάζεται να ειναι σε καθισματακι (γιατι δεν ειναι και αυτο αναγκαστικό) δυο ειναι οι λύσεις.
1 c4 Picasso η vw Touran που εχουν τρία καθίσματα που παίρνουν isofix πισω
2 κάποιο αυτοκινητο που παιρνει isofix στην θεςη του συνοδηγου και η μαμά στριμωγμένη στο πισω κεντρικό κάθισμα μεταξύ δυο isofix -
Για τα μεγάλα ταξίδια υπάρχει και λύση της μπαγκάζιερας . Το ζήτημα είναι οι ασφαλείς μετακινήσεις καθώς αν είναι τρία μωρά δεν είναι εύκολο να έχεις έστω κι ένα χωρίς κάθισμα. Γιαυτό ο κουμπάρος μου κοιτάζει τη λύση του επαταθεσιου Kodiaq η αν ευρισκε ένα πεννταθεσιο suv που να χωράει τρία καθίσματα
-
To μεγαλύτερο μειονέκτημα του Kodaiq
είναι όπως έχω ξαναγράψει
όχι τα σκληρά πλαστικά στην καμπίνα λχ στις πισω πόρτες
ή η πλαστική φάσα στο ταμπλό- άλλωστε κάνεις και συμβιβασμούς ποιότητας για το συνολικό πακέτο έστω στα λεφτά αυτά-
αλλά ακριβώς το μεγάλο σκάφος.
Πλαδαρή οδηγική συμπεριφορά,
μεγάλος εξωτερικός όγκος που σε δεσμεύει,
και οριακός κινητήρας για το μεγάλο σκάφος.Το DSG που σκορτσάρει στο ξεκίνημα
και η ευρυχωρία στην καμπίνα
είναι χαρακτηριστικό στο σύνολο των MQB SUV του VAG.
Οπότε αυτό το λαμβάνεις ως έχει.Θετικό το έξτρα ντουλαπάκι στο ταμπλό,
η τρίτη όμως σειρά καθισμάτων εξυπηρετεί κατά βάση διακοσμητικό ρόλο.
Η επταθέσια έκδοση είναι λιγότερο χρηστική από αυτό που φαίνεται,
η πενταθέσια προσφέρεται με παραπάνω ευκολίες (λχ οι μοχλοί αναδίπλωσης των καθισμάτων της δεύτερης σειράς υπάρχουν μεταξύ άλλων μόνο στην πενταθέσια έκδοση),
πράγμα που μαρτυρά τη φιλοσοφία του πως δεν πρόκειται απλά για επταθέσιο με συμβιβασμούς
αλλά μάλλον για πενταθέσιο station-wagon SUV και στον προαιρετικό εξοπλισμό δυο υποτυπώδη έξτρα καθίσματα στο πορτ μπαγκάζ.Με την έννοια αυτή, για αμιγώς επταθέσιο με την έννοια της άνετης μετακίνησης επτά επιβατών κοιτάς αλλού.
- άλλωστε κάνεις και συμβιβασμούς ποιότητας για το συνολικό πακέτο έστω στα λεφτά αυτά-
-
Αυτοκίνητα με τρεις θέσεις πίσω (η και επταθέσια) υπάρχουν επίσης τα Ford S-max. Opel Zafira και Renault Scenic.
-
Ο χρήστης cac έγραψε:
η αν ευρισκε ένα πεννταθεσιο suv που να χωράει τρία καθίσματαΔεν νομίζω οτι υπάρχει,αλλα υπάρχουν πενταθεσια που παίρνουν καθισματακι isofix και στην θεςη του συνοδηγου.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Αυτοκίνητα με τρεις θέσεις πίσω (η και επταθέσια) υπάρχουν επίσης τα Ford S-max. Opel Zafira και Renault Scenic.Το νεο scenic δεν παιρνει σιγουρα τρία isofix πισω. Το zafira το φέρνουν ακόμα;
-
καλησπέρα! επιδη κοιταζω κι εγω ως τριτεκνος για ένα νέο αυτοκίνητο πιστεύεται ότι το kodiaq είναι μία βολική λύση είτε ως πενταθεσιο΄, είτε ως επταθεσιο ή καλύτερα ένα kuga, 3008, tiguan klp. Από άποψη άνεσης και ασφαλειας
-
Θα μιλήσω μόνο για το VW gorup.
Τα σημερινά SUV του VW group που βασίζονται πάνω στην MQB πλατφόρμα
έχουν αρκετά ευρύχωρη καμπίνα για 5 άτομα.
Για τα 2 επιπλέον άτομα που κάνουν τη διαφορά στις επταθέσιες εκδόσεις,
υπάρχουν αρκετοί συμβιβασμοί. -
Για ένα τριτεκνο η επιλογή επταθεσιου νομίζω ότι του δίνει μια έξτρα ελευθερια. Γιαυτο ψαχνω ένα ευρυχωρο πενταθεσιο ή ένα επταθεσιο
-
Θα βγει σε λίγο και το 3008 σε εφταθεσιο και θα λέγεται 5008
Skoda Kodiaq