-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Για να κανω πλακα το κουγκα χωρις αυτοματο και χωρις 4x4 καιει το ιδιο
Δεκτή η πλάκα, αλλά το Kuga καίει λιγότερο (το αυτόματο 4κίνητο καίει το ίδιο, ίσως και λίγο περισσότερο). Είναι περί το 10-10.5 στην πόλη και περί το 7-8 εκτός. Σαφώς ο Ecoboost είναι πιο φαγανός από τον αντίστοιχο TSi. Το Kodiaq με 4κίνηση, DSG και τέτοιο βάρος / μέγεθος, πολύ καλά καίει!
-
Νίκο δεν είπα οτι δεν το ήξερα. Όπως επουδενί δεν το έχω μετανιώσει. Απλά, εαν μπορούσα να πληρώνω λιγότερα για καύσιμα, γιατί να μην το κάνω. Άλλωστε, σκέψεις έκανα και ρώτησα για να δω εαν υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει και να μου μεταφέρει feedback.
Το αυτοκίνητο πηγαίνει άψογα και δεν θα ήθελα να το ρισκάρω προξενώντας κάποια δυσλειτουργία, βλάβη ή να του μειώσω την απόδοση.
-
Συνηθως το αεριο μετα απο χρονια σου βγαζει θεμα. Αν κανεις πολλα χλμ αξιζει να το βαλεις σε κανα παλιο αμαξι και μετα του ανακατασκευαζεις τη μηχανη η το πετας. Σε καινουριο εγω δε θα το εκανα. Γι αυτο πηρα πετρελαιο και ξεμπερδεψα. Βεβαια εμενα ειχε ιδια τιμη με το βενζινης
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Eνημερωτικά ο κατασκευαστης λεει εντος πολης 8.4, εκτος 6.2 μικτος 7.0.Ποιος πραγματικα θα πιστευε ομως την σκοντα οτι το θηριο των 1650 κιλων και 4,70μ 4Χ4 θα εκαιγε 8.4λτ εντος πόλης με εναν μικρο τουρμπο κινητηρα υψηλης πιεσης...ερχεται η καθημερινοτητα και βαζει τα πραγματα στην θεση τους...
Ενα θεμα ειναι τι κανει ενας αγοραστης που δεν είναι ψαγμενος και εμπιστεύεται τα μανιουαλ και τους πωλητες.
Για 12000χλμ πολης ανα ετος σε μια 7ετια πεφτει 5000 (!!!) ευρώ έξω στα καυσιμα που νομιζε και στα πραγματικα που θα καψει...δλδ πανω από το 15% της αξιας του αυτοκινητου του εμφανιζονται ως απρόβλεπτα έξοδα!!!
Υποτιθεται οτι η μεταβαση στον τροπο μετρησης wltp εχει γινει και για αυτον τον λογο, δηλαδη να δινεται στους καταναλωτες πιο ορθη εικονα της καταναλωσης. Οι μετρησεις που ειχαμε ως τωρα ηταν κουκουρουκου
-
Ισχύει ότι στο 2.0 ντίζελ αυτό που βλέπω ότι δίνουν ίδια τιμή αυτόματο και χειροκίνητο;
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το ένα είναι 4χ4, το άλλο όχι.
-
Σωστά αυτό δεν το πρόσεξα. Πάντως εξαιρετική τιμή για 2.0 αυτόματο!
-
indeed. Αλλά αν δεις γενικά την πολιτική της skodα, δείχνει σαν να θέλει να τα ξεφορτωθεί τα diesel μιας και δεν υπάρχει διαφορά με τα μοντέλα βενζίνης. Πράγμα καλό, για όποιον συνειδητοποιημένα θέλει diesel, παρ' όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για σταδιακή κατάργησή του.
-
Προσωπικά αν το κοντιακ ήταν 20-25 πόντους κοντύτερο θα το κτυπούσα. Η τιμή αυτή για 2.0 αυτόματο είναι εξαιρετική! Μόνο το ατεκα την ανταγωνίζεται αλλά δεν το έχω δει από κοντά δυστυχώς
-
Επειδή έχω δει από κοντά και το skoda και το ateca και έχοντας οδηγήσει το πρώτο σε διαβεβαιώνω ότι τα 2 αυτοκίνητα τα χωρίζει το χάος στους χώρους και επίσης ο τσέχος έχει αρκετά καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Αν μένεις επαρχία δε νομίζω ότι οι 20 επιπλέον πόντοι στο συνολικό μήκος έχουν μεγάλη σημασία. Μόνο για έναν Αθηναίο ή θεσσαλονικιό που μπαίνει συχνά στο κέντρο υπάρχει θέμα. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι το γκαράζ ή ένα δεύτερο μικρό ή τα ΜΜΜ.
-
Το μέγεθος το συνηθίζεις, δεν είναι πρόβλημα.
Μετά από 500κμ δε με προβληματίζει καθόλου.
Στο κέντρο αν πας ούτως ή άλλως σε πάρκινγκ θα το βάλεις, οτιδήποτε κι αν είχες.
Το μόνο θέμα είναι αν δεν έχεις πάρκινγκ στο σπίτι ή στο γραφείο γιατί θα σε ζορίσει.
Όμως είναι φοβερό. Πολύ καλή ποιότητα κύλισης, πολύ ήσυχο και γενικά ξεκούραστο. Δεν καταλαβαίνεις για πότε φτάνεις ατσαλακωτος. Μεγάλο συν το dsg7 και το auto brake. Ούτε το φρένο δε χρειάζεται να κρατάς στη κίνηση.
Μαζί με το Android auto είναι ένα ευχάριστο μέρος να περνάς χρόνο κατά τη μετακίνηση σου.
Όμως καίει για diesel. Κάτω από 9 δε πέφτει στη πόλη.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Φαντάζομαι το 9 είναι με βαρύ δεξί πόδι. Ή σε πολύ κίνηση.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Προσωπικά αν το κοντιακ ήταν 20-25 πόντους κοντύτερο θα το κτυπούσα. Η τιμή αυτή για 2.0 αυτόματο είναι εξαιρετική! Μόνο το ατεκα την ανταγωνίζεται αλλά δεν το έχω δει από κοντά δυστυχώςΣτάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν ήταν 25 πόντους κοντύτερο.... Θα ήταν karoq [emoji3]
-
Ε εντάξει δε θα το έλεγα βαρύ, σβέλτο μάλλον αλλά και αρκετή κίνηση. Για Αθήνα μιλάμε. [emoji38]
Στον ανοιχτό δρόμο θα πέσει κάτω από 7.
Πάντως είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα διότι όπως είχα παρατηρήσει και στο octavia, μετά από τα πρώτα 5000 κμ η κατανάλωση έπεσε αισθητά.
Πάντως σίγουρα καίει περισσότερο από τον 1.6tdi αλλά λιγότερο από τον 1,5 tsi.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Επειδή έχω δει από κοντά και το skoda και το ateca και έχοντας οδηγήσει το πρώτο σε διαβεβαιώνω ότι τα 2 αυτοκίνητα τα χωρίζει το χάος στους χώρους και επίσης ο τσέχος έχει αρκετά καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Αν μένεις επαρχία δε νομίζω ότι οι 20 επιπλέον πόντοι στο συνολικό μήκος έχουν μεγάλη σημασία. Μόνο για έναν Αθηναίο ή θεσσαλονικιό που μπαίνει συχνά στο κέντρο υπάρχει θέμα. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι το γκαράζ ή ένα δεύτερο μικρό ή τα ΜΜΜ.Δυστυχώς είναι Θεσσαλονίκη με στενάχωρο πάρκιγκ σε πυλωτη.
Το auto brake που αναφέρθηκε πιο πάνω πως λειτουργεί;Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Επειδή έχω δει από κοντά και το skoda και το ateca και έχοντας οδηγήσει το πρώτο σε διαβεβαιώνω ότι τα 2 αυτοκίνητα τα χωρίζει το χάος στους χώρους και επίσης ο τσέχος έχει αρκετά καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Αν μένεις επαρχία δε νομίζω ότι οι 20 επιπλέον πόντοι στο συνολικό μήκος έχουν μεγάλη σημασία. Μόνο για έναν Αθηναίο ή θεσσαλονικιό που μπαίνει συχνά στο κέντρο υπάρχει θέμα. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι το γκαράζ ή ένα δεύτερο μικρό ή τα ΜΜΜ.
Δυστυχώς είναι Θεσσαλονίκη με στενάχωρο πάρκιγκ σε πυλωτη.
Το auto brake που αναφέρθηκε πιο πάνω πως λειτουργεί;Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όταν το ενεργοποιήσεις και σταματήσεις στο φανάρι για παράδειγμα ανάβει στο ταμπλό μια ένδειξη όπως αυτή του χειρόφρενου αλλά πράσινη. Τότε αφήνεις το πόδι από το φρένο και το αυτοκίνητο κρατάει μόνο του το φρένο, τα στοπ ανάβουν κανονικά και θα ξεκινήσει μόλις δώσεις λίγο γκάζι.
Έτσι στη κίνηση είναι πάρα πολύ ξεκούραστο.
Χίλιες φορές το dsg7 από το 4κινητο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ε εντάξει δε θα το έλεγα βαρύ, σβέλτο μάλλον αλλά και αρκετή κίνηση. Για Αθήνα μιλάμε. [emoji38]Στον ανοιχτό δρόμο θα πέσει κάτω από 7.
Πάντως είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα διότι όπως είχα παρατηρήσει και στο octavia, μετά από τα πρώτα 5000 κμ η κατανάλωση έπεσε αισθητά.
Το δικηνητο έχεις ή 4*4? Γιατί το δεύτερο τσιμπά τουλάχιστον ένα λίτρο επιπλέον. Στον διαμορφωτή δεν βλέπω καθόλου την επιλογή του 1.6 ντίζελ. Την κόψανε ή δεν υπηρχε ποτέ;
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ε εντάξει δε θα το έλεγα βαρύ, σβέλτο μάλλον αλλά και αρκετή κίνηση. Για Αθήνα μιλάμε. [emoji38]
Στον ανοιχτό δρόμο θα πέσει κάτω από 7.
Το δικηνητο έχεις ή 4*4? Γιατί το δεύτερο τσιμπά τουλάχιστον ένα λίτρο επιπλέον. Στον διαμορφωτή δεν βλέπω καθόλου την επιλογή του 1.6 ντίζελ. Την κόψανε ή δεν υπηρχε ποτέ;
Το 2κινητο.
Τον 1.6tdi τον αναφέρω ως σημείο αναφοράς μιας και τον φοράει το ξαδερφακι tiguan που είναι σε παραπλήσια χρήματα αλλά και μοιραία καθώς τον είχα στο octavia.
-
Δεν υπήρχε ποτέ στο kodiaq ο 1.6 tdi. Στο Octavia αναφέρεται ο Νίκος. Βέβαια είναι και αρκετά πιο ελαφρύ, πιο αεροδυναμικό, λογικό να καίει λιγότερο.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δυστυχώς είναι Θεσσαλονίκη με στενάχωρο πάρκιγκ σε πυλωτη.
Όταν το ενεργοποιήσεις και σταματήσεις στο φανάρι για παράδειγμα ανάβει στο ταμπλό μια ένδειξη όπως αυτή του χειρόφρενου αλλά πράσινη. Τότε αφήνεις το πόδι από το φρένο και το αυτοκίνητο κρατάει μόνο του το φρένο, τα στοπ ανάβουν κανονικά και θα ξεκινήσει μόλις δώσεις λίγο γκάζι.
Έτσι στη κίνηση είναι πάρα πολύ ξεκούραστο.
Χίλιες φορές το dsg7 από το 4κινητο.
Αυτό δλδ δουλεύει από το πρώτο δευτερόλεπτο όταν σταματάς ή μετά από κάποια δευτερόλεπτα;
Γενικά το έχουν και άλλα σύγχρονα αμάξια ή σπανίζει; Δεν το ήξερα ως λειτουργία
Skoda Kodiaq