-
μηπως εχει φαει κανα καλο τρακο το αυτοκινητο και δεν καθονται σωστα οι βασεις στις κουπες τους? παραξενο τοσο νωρις να την κοψει οσο χαλια ποιοτητα και να ηταν.
-
οταν την έβαλα πάντος δέν ζωρίστηκε είχα μέν τον γρύλο απο κάτω και σήκωνα λίγο την μηχανή αλλα πιστέυω οτι και να μήν τον είχα θα ηταν στην σωστή θέση.ισα ισα που σήκωνα λίγο την μηχανή.
ολα πιθανά είναι..'εστο και να είναι αυτο.. η λύση με την σιλικόνη θα κρατήσει? η σιλικόνη που έβαλα δέν θυμάμαι το μάρκα ήταν αλλά ήταν σε μεταλλικό σωληνάριο την είχα πάρει για άλη δουλεια και κρατάει πολύ καλά..
γενικά εχω την εντύπωση οτι οι βάσεις μου είναι πάρα πολύ μαλακές.
αν πχ βάλω 1η χωρίς χειρόφρενο και κουνάω το αμάξι μπρος πίσω με σβηστό κινητήρα και ανοιχτό το καπό βλέπω το κινητήρα να κουνιέται αρκετά, περίπου 1 εκατοστό μπρος πίσω και σκέψου το κάνω εγώ σπρώχνοντάς το, πόσο μάλλον να κινείτε με την δύναμη του μοτέρ...(αυτήν την απίστευτη ροπή που εχει αυτός ο κινητήρας 100-150 άλογα πόσα είναι τελος πάντον.. )
διαβαζω σε κάποια φόρουμ που ''γεμίζουν'' τα κενά των βάσεων με κάτι ειδικές κόλλες και το σκέπτομαι να το κάνω κ εγώ για να σκληρύνουν. -
Mήπως το πρόβλημα είναι ότι διαβάζεις πολλά φόρουμ;
-
Ο χρήστης giannis_007 έγραψε:
οταν την έβαλα πάντος δέν ζωρίστηκε είχα μέν τον γρύλο απο κάτω και σήκωνα λίγο την μηχανή αλλα πιστέυω οτι και να μήν τον είχα θα ηταν στην σωστή θέση.ισα ισα που σήκωνα λίγο την μηχανή.
ολα πιθανά είναι..'εστο και να είναι αυτο.. η λύση με την σιλικόνη θα κρατήσει? η σιλικόνη που έβαλα δέν θυμάμαι το μάρκα ήταν αλλά ήταν σε μεταλλικό σωληνάριο την είχα πάρει για άλη δουλεια και κρατάει πολύ καλά..
αν πχ βάλω 1η χωρίς χειρόφρενο και κουνάω το αμάξι μπρος πίσω με σβηστό κινητήρα και ανοιχτό το καπό βλέπω το κινητήρα να κουνιέται αρκετά, περίπου 1 εκατοστό μπρος πίσω και σκέψου το κάνω εγώ σπρώχνοντάς το, πόσο μάλλον να κινείτε με την δύναμη του μοτέρ...(αυτήν την απίστευτη ροπή που εχει αυτός ο κινητήρας 100-150 άλογα πόσα είναι τελος πάντον.. )
διαβαζω σε κάποια φόρουμ που ''γεμίζουν'' τα κενά των βάσεων με κάτι ειδικές κόλλες και το σκέπτομαι να το κάνω κ εγώ για να σκληρύνουν.Δεν επρεπε να βαλεις σιλικονη....παμπριζοκολλα βαζουν,αλλες είναι πιο μαλακες και άλλες πιο σκληρες.....εχω βαλει κι εγω σε κατι κουφια σινεμπλοκ.
Δεν τα εχω τοποθετησει ακομα αλλα πλεον δεν τερματιζουν όπως τερματιζαν πανεύκολα με την πενσα.
Όλα τα αυτοκίνητα εχουν βουτηρενιες βασεις για τους λογους τους αλλα η κινηση του κινητηρα-σασμαν μπροστα πισω είναι πολύ εντονη σε αφημα του γκαζιού με γεματη 2α π.χ. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
διαβαζω σε κάποια φόρουμ που ''γεμίζουν'' τα κενά των βάσεων με κάτι ειδικές κόλλες και το σκέπτομαι να το κάνω κ εγώ για να σκληρύνουν.Δεν επρεπε να βαλεις σιλικονη....παμπριζοκολλα βαζουν,αλλες είναι πιο μαλακες και άλλες πιο σκληρες.....εχω βαλει κι εγω σε κατι κουφια σινεμπλοκ.
Δεν τα εχω τοποθετησει ακομα αλλα πλεον δεν τερματιζουν όπως τερματιζαν πανεύκολα με την πενσα.
Όλα τα αυτοκίνητα εχουν βουτηρενιες βασεις για τους λογους τους αλλα η κινηση του κινητηρα-σασμαν μπροστα πισω είναι πολύ εντονη σε αφημα του γκαζιού με γεματη 2α π.χ.Ακριβός αυτό φίλε μου! εμένα πιστέυω πάει πολύ εύκολα μπροστά- πίσω και με τα χέρια που λέει ο λόγος αν τραβήξω το μοτέρ θα κουνηθεί πιστεύω..
την σιλικόνη την έβαλα γιατί δέν το έψαξα καθόλου ποιο πριν την είχα και έτοιμη, ποιο πολύ να κάνω την δοκιμή να δώ αν θα φύγει το τρέμουλο που κάνει στα 80-100 οταν επιταχύνω και ας κοπεί μετα ξανά....
Τώρα περιμένω να μεσημεριάσει να σφίξει καλύτερα η κόλλα και θα το κάνω δοκιμή..
αν βάλω παμπριζοκολλα ποια θα μου πρότεινες? -
Δεν ξερω αν θα εχει στεγνωσει η σιλικονη μεσα σε μια μερα ειδικα αν εχεις βαλει πολύ...Π.χ. η παμπριζοκολλα θελει μερες αν μιλαμε για πολύ υλικο.
Όπως σου ειπα υπαρχουν πολλες....είναι άλλες που διατηρουν αρκετη ελαστικοτητα και άλλες μετρια....Επισης διαφερει και ο χρονος ωρίμανσης του υλικου...Μπορω να σου στειλω μετα ποια λενε ότι εχουν δοκιμασει σε αλλα φορουμ αλλα εγω επρεπε να την παραγγειλω.....πολύ φασαρια για μια κολλα και ετσι πηρα ότι βρηκα....ολες καλες είναι.
Ο κινητήρας αν τον σπρωξεις με το χερι δεν θα πρεπει να κουνηθεί πιστευω..
Παντως σιγουρα νιώθεις ότι σου τρεμει ΜΟΝΟ το πενταλ? -
Πήγαινε και αγόρασε την original και βάλε την μόνος σου να είσαι σίγουρος ότι μπήκε η σωστή, υπάρχουν καλές και κακές αφτερμάρκετ, oι επώνυμες έχουν σχετικά την ίδια σκληρότητα ( shore ) με τις μαμά, οι κακές είναι πολύ μαλακές και κόβονται γρήγορα, μια μαλακή βάση ταλαιπωρεί και τις υπόλοιπες.
-
Τρέμει το αμάξι γενικά. η αίσθηση στο πεντάλ είναι εντονη γιατί εγω οταν οδηγάω ακουμπάω το πόδι, γόνατο πάνω στα πλαστικά εκει που ειναι ο λεβιες ταχυτήτων και ειναι πολύ έντονο λές και παίζει το πεντάλ αλλα δέν είναι το πεντάλ είναι γενικά το αμάξι απλά σε εκείνο το σημείο του λεβιέ και στα πόδια είναι πάρα πολύ πολύ έντονο σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξι εχθές που κάναμε βόλτα με το μάστορα ήμουν συνοδηγός και το ένιωθα και εγώ πχ στην πόρτα αλλα σε μικρότερο βαθμό.
την βάση που την έχω ανεβάσει φωτο πός την βλέπεις?η μεμβράνη έχει κοπεί και σκέψου την έβαλα πρίν λίγο καιρό που ήμουν μόνο σπίτι δουλεια και προχθές πήγα ένα ταξιδάκι μονο και στο δρόμο πάπαλα..
η μεμβράνη είναι πολύ λεπτη ωστε να κρατάει σταθερό τι κινητήρα και είναι αυτονόητο οτι θα κοπεί κάποια στιγμή αλλα άν κοπεί γιατί να παίζει τόσο το μοτέρ?
αν είναι θα το αφήσω και σήμερα έτσι κ αλιώς δέν εχω να πάω πουθενά με τα πόδια ήρθα στη δουλεια σήμερα.
ορίστε και ένα βίντεο της βάσης μόλις την έβγαλα για να καταλάβετε τι εννοώ. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Πήγαινε και αγόρασε την original και βάλε την μόνος σου να είσαι σίγουρος ότι μπήκε η σωστή, υπάρχουν καλές και κακές αφτερμάρκετ, oι επώνυμες έχουν σχετικά την ίδια σκληρότητα ( shore ) με τις μαμά, οι κακές είναι πολύ μαλακές και κόβονται γρήγορα, μια μαλακή βάση ταλαιπωρεί και τις υπόλοιπες.Λογικά μου έβαλε οτι φτηνότερο βρήκε..
της πλήρωσα και για επώνυμες της πάνω περίπου 45-50 ευρο δέν θυμάμαι ακριβός (την κάθε μία οχι και της 2 μαζί) και την κάτω αυτην που εχω στο βίντεο περιπου 35 ευρό..
να δώσω ξανά λευτά να πάρω βάσεις δέν παίζει οχι ακόμα τουλάχιστον.
η τουλάχιστον πρίν το κάνω θα της γεμίσω με αυτήν την παμπριζόκολλα αυτες που έχω να δώ αν θα έχει διαφορά. -
μπορει να φταιει και καποιος εσωτερικος μπιλιοφορος και να σου τσακιζει τις βασεις.
-
Δέν θα έχανε βαλβολίνες απο κάπου αν ηταν αυτό?
πάντος ότα πήγα εχτές στο μάστορα και το βάλαμε στη ράμπα έβαλε 2 κάβουρες και τσέκαρε τους εσωτερικούς μπιλιοφόρους δέν είχαν τζόγο σε σχέση με τους άξονες αλλά είχαν λίγο τζόγο σε σχέση με το σασμάν κάτι που μπου είπε οτι είναι φυσιολογικό μέχρι ένα σημείο -
βαλβολινες δεν θα εχανε, τρεμουλο θα ειχε και με καινουργια βαση αλλα μπορει να ηταν ανεπεσθητο και να μην το πηρες χαμπαρι.
-
Αυτό το αμάξι είναι ο ορισμός του sunk cost fallacy...
-
-
Καλησπέρα παιδιά έκανα δοκιμή τη βάση σήμερα χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα και είπα να περάσω σε κάτι ποιο δραστικό να δω τι στο πτσ τρέμει εκεί μέσα.
κόλλησα με ζελοτειπ το κινητό μου πάνω στης επιστροφές του ψυγείου και το άφησα να γράφει βίντεο όσο το έκανα βόλτα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι παίζει τώρα αν είναι πολύ η λίγο θα ήθελα να μ πείτε γτι δεν έχω βρει κάτι παρόμοιο. ..
παντός όλο αυτό το μπαλατζαρισμα που κάνει μεταφέρετε στης ρόδες και είναι αισθητό σε όλο το αμάξι να πάει μπρος πίσω. ..Δείτε το όλο σας παρακαλώ και πείτε μου. ..κουνιέται αρκετά από την πίσο πλευρά κάτι που με κάνει να υποπτεύομαι την κόντρα παρόλο που ο μάστορας μ είπε ότι την είδε και ήταν οκ. ...
Youtube Video -
αλλαξετες ολες τις βασεις.
-
Είναι όλες καινούριες κάνα μήνα περίπου. ..Οι 2 οι πάνω είναι κομπλέ... φαίνονται. .
Μονο η κόντρα μένει
Πώς το είδες κουνάει πολύ από το φυσιολογικό? -
πολυ ειναι γιαννη, κοιτα αν εχεις κανα μηχανουργειο κοντα σου που τις γεμιζει.
-
Αγορασα μια φορα κοντρα βαση στα 25 ευρω ιμιτασιον..η ποιοτητα της ..κλαιν μαλακη!ειμαι σσε μια μαντρα και βλεπω μια μεταχειρισμενη λιγο κομμενη αλλα τελεια γενικα απλα ειχε ενα κλικ..του λεω αφου θα την πεταξεις ρε παιδακι μου...μου λεει παρτην...μετα απο καιρο τεσπα λεω ας την βαλω..την ειχα βαλει και παμπριζοκολλα...η μερα με την νυχτα!
Αν δινετε λεφτα γξα βασεις να παιρνεται ή μεταχ ή καινουργιες γνησιες..νομιζω απο τα λιγα που αξιζουν γνησια!εκτος αν εχου 100 ευρω ... Xxx -
Να εχει θεμα η γεφυρα και οι βασεις της παιζει?
Τρέμει το πεντάλ γκαζιού μεταξυ 80-100 μόνο στην επιτάχυνση