-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Αφού κοιτάς και την οδηγική συμπεριφορά τότε μείνε μακριά από Όπελ.
Λογικά πρέπει να κινηθείς προς Τζουλιέτα, Γκολφ και Φορντ.+1
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αφού κοιτάς και την οδηγική συμπεριφορά τότε μείνε μακριά από Όπελ.
Λογικά πρέπει να κινηθείς προς Τζουλιέτα, Γκολφ και Φορντ.+1
Τόσο χάλια το οπελ; Δεν του το χα
Και με τράβαγε πολύ ο εξοπλισμός του σε σχέση με τον ανταγωνισμό (ίσως και τα 136 μουλαράκια )
Το γκολφ το γνωρίζω οτι έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά, αλλά γνωρίζω και τα προβλήματα του (ιδίως των 1.2) και το φοβάμαι.
Σίγουρα θα περάσω να πάρω προσφορά και για το V40
Το φορντ το είδα και δεν με τρελαίνει. -
-το V40, είναι στο τέλος της ζωής του, πρέπει να υπάρχουν καλες προσφορές μιας και ο D2 1.6 έχει καταργηθεί, και εδώ (ελλάδα) πρέπει να έχουν μαζέψει πολυυυ στόκ.
-όπελ και οδηγική ευχαρίστηση δεν πάνε μαζί. -
Δες το νέο auris να πάρεις ένα καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο για χρόνια. Κάθε φορά που μιλάμε με τον κ. Τάκη μου αναφέρει συνέχεια το auris.... Είπα και εγώ λοιπόν να πάω να το δοκιμάσω να έχω άποψη και ως εναλλακτική αν πάρω άλλο αμάξι μόλις δώσω το qq.
Έπαθα πλάκα!!!! Πολιτισμός!!!! -
η Giulietta με τους 120hp νομίζω ότι πρέπει να μπει στην λίστα σου πριν οδηγήσεις και αποφασίσεις....ίσως βρεις και κάποια με 105hp (και με τεράστια για την κατηγορία ροπή) που θα σε καλύπτει και θα την έχουν σε χαμηλότερη τιμή
-
Το civic δεν εχει την κατω του μέσου όρου οδική συμπεριφορά των Toyota οπότε μην ανησυχείς ειναι μια πολυ καλή επιλογη.
Το Astra επισης φαίνεται πολυ καλή επιλογη με τον συγκεκριμένο κινητηρα.
Το octavia γενικά δεν πολυκαταλαβα πως μπαίνει στη εξίσωση. Αν θες χώρους κερδίζει κατα κράτος αν δεν θες τότε γιατι το συγκρίνεις με κλασσικά χατσμπακ;
Εκτός αυτών που είπες το πιο value for money αυτοκίνητο της κατηγοριας για μένα ειναι το citroen c4,αν δεν σε ενδιαφέρει η σπορτίφ συμπεριφορά. -
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
καλή Χρονιά σε όλους, με υγεία και χαρά.Έχουμε ανάγκη για τα εξής:
- diesel (30.000 χλμ / ετος)
- Χώρους (2 παιδιά), χωρίς όμως να τρελαινόμαστε. Δεν κάνουμε και μετακομίσεις.
Έχω δει και μ αρέσουν τα εξής:
- Nεο Astra (136hp)
- Golf bluemotion (αν ήταν βενζίνη δεν θα το κοίταγα καθόλου, αλλά πετρέλαιο το κοιτάω χωρίς να τρελαίνομαι). Με βολεύει όμως η χρηματοδότηση - balloon.
- octavia (ομοίως με παραπάνω λόγω γκρουπ)
- Civic ( απο Ιάπωνα είχα corola παλιά και δεν τρελαινόμουν για οδηγική συμπεριφορά (κρατήματα κτλ), επίσης ξέρω οτι τα service θα κοστήσουν λίγο παραπάνω).
Θα έχω χρηματοδότηση μέγιστων αριθμών δόσεων , οπότε το ΙΧ το υπολογίζω για min αντοχή 8ετίας
αν θες να παρεις αμαξι, διαλεξε ενα οποιοδηποτε απο τα 3 πρωτα
αν θες να παρεις ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για τα επομενα 30 χρονια, παρε το civic -
Και ο πεθερος μου έχει από το 1995 το civic και ακόμα τσουλαει αλλά ποιος θέλει να κρατήσει τόσα χρόνια αυτοκίνητο;
-
Η αξιοπιστία στα αυτοκίνητα μετριέται σε μονάδες χρόνου (έτη) και αποστάσεων (εκατοντάδες χιλιάδες χλμ). Ένα πραγματικά αξιόπιστο αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο να το κρατήσεις μια ζωή. Σου αρκεί να ξέρεις πως αν το θέλεις, αυτό μπορεί να γίνει... Το πρωτο μου Toyota το άλλαξα όταν το βαρέθηκα και οχι όταν με βαρέθηκε
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Η αξιοπιστία στα αυτοκίνητα μετριέται σε μονάδες χρόνου (έτη) και αποστάσεων (εκατοντάδες χιλιάδες χλμ). Ένα πραγματικά αξιόπιστο αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο να το κρατήσεις μια ζωή. Σου αρκεί να ξέρεις πως αν το θέλεις, αυτό μπορεί να γίνει... Το πρωτο μου Toyota το άλλαξα όταν το βαρέθηκα και οχι όταν με βαρέθηκεΈχοντας και εγώ toyota του 94 γνωρίζω περί αξιοπιστίας που είχαν τοτε. Τώρα κρατάω επιφυλάξεις. Αλλά γνωρίζω οτι δεν μπορεί να στρίψει και όλας πάνω απο 40 -50 χλμ/ω.
Όσον αφορά την αξιοπιστία του Γκολφ, όταν μπεί κάποιος στο σχετικό φόρουμ και δηλώσει υποψήφιος αγοραστής , οι υπόλοιποι ... γελάνε
Περνάω 3 ώρες περ την ημέρα στο αμάξι και κάνω 30.000 χλμ / χρόνο.
Πρέπει να βρω την χρησή τομή συμπεριφοράς (άνεση / ξεκούραση / δύναμη) και αντοχής / αξιοπιστίας. Φοβάμαι πλέον τα Γαλλικά (καμμένος) και δεν εμπιστεύομαι τα Ιταλικά.
Θα δω civic, v40 και τελευταία astra + focus (αν και δεν μ αρεσει).Ευχαριστώ πάντως για όλες τις συμβουλές.
-
Δεν μας έγραψες τον προϋπολογισμό σου. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα αυτό:
308 SW 1,6 diesel. -
Ο χρήστης Clio13 έγραψε:
4. Civic ( απο Ιάπωνα είχα corola παλιά και δεν τρελαινόμουν για οδηγική συμπεριφορά (κρατήματα κτλ)Η χώρα προέλευσης δεν έχει καμία σημασία πλέον. Το νέο Civic δεν έχει καμία σχέση με την παλιά Corolla οδηγικά. Μερικά από τα καλύτερα οδηγικά αυτοκίνητα είναι ιαπωνικά. Π.χ. όλα τα Mazda είναι στην κορυφή των κατηγοριών τους σε αυτόν τον τομέα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δες το νέο auris να πάρεις ένα καλό και αξιόπιστο αυτοκίνητο για χρόνια. Κάθε φορά που μιλάμε με τον κ. Τάκη μου αναφέρει συνέχεια το auris.... Είπα και εγώ λοιπόν να πάω να το δοκιμάσω να έχω άποψη και ως εναλλακτική αν πάρω άλλο αμάξι μόλις δώσω το qq.
Έπαθα πλάκα!!!! Πολιτισμός!!!!Δε παλευεται αισθητικα μεσα-εξω για εμενα...
-
Εντάξει το μέσα είναι λίγο παλιακο σε σχεδίαση αλλά έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και ο πεθερος μου έχει από το 1995 το civic και ακόμα τσουλαει αλλά ποιος θέλει να κρατήσει τόσα χρόνια αυτοκίνητο;Εγω που δε προκειται να τα δωσω ποτε ακομα και ν αλλαξω.
Εντάξει το μέσα είναι λίγο παλιακο σε σχεδίαση αλλά έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
Ιδιως μεσα,αποστροφη.. οπως και στο pulsar και στο απερχομενο megane..
-
Το auris με 1.6 diesel εχει έρθει ελλαδα;
Οικογενειακό diesel