-
Και εμένα μου φαίνεται σαν ψηλωμένο Polo (το πίσω μέρος κυρίως), αλλά νομίζω πως με τιμή από 23 χιλιάρικα και με αρκετά καλό εξοπλισμό από ότι ακούγεται, θα είναι μια αρκετά καλή επιλογή για την Ελλάδα.
Μήκος αρκετά μικρό για ευελιξία στην πόλη, αλλά χώροι αρκετά καλοί, και σίγουρα καλύτεροι από Juke κλπ. Νομίζω πως τοποθετείται απέναντι σε Countryman, Fiat 500X και ίσως Honda HRV.
Πιστεύω πως με το όνομα που έχει η Audi στην Ελλάδα, θα σημειώσει αρκετά καλές πωλήσεις.
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/odigoyme-neo-audi-q2-10-tfsi-6mt
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Εδώ ρε δεν κράζω το tiguan πλέον ! Χαχαχαχα .Στα της audi απέναντι από το σπίτι της κοπέλας μου στην Εύβοια έφτιαξε ένας τύπος μια ξενοδοχειακή μονάδα . Είχε ένα Q5 λευκό .
Αρνητικό ότι του είχε καεί η αριστερή μπροστινη Led σειρά και μου είπε ότι θέλουν γύρω στα 1500 ευρώ για να την φτιάξουν ! Ουάου ! -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εδώ ρε δεν κράζω το tiguan πλέον ! Χαχαχαχα .
Στα της audi απέναντι από το σπίτι της κοπέλας μου στην Εύβοια έφτιαξε ένας τύπος μια ξενοδοχειακή μονάδα . Είχε ένα Q5 λευκό .
Αρνητικό ότι του είχε καεί η αριστερή μπροστινη Led σειρά και μου είπε ότι θέλουν γύρω στα 1500 ευρώ για να την φτιάξουν ! Ουάου !Ας δώσει 10€ να του σβήσουν και το άλλο....και όλα μια χαρά
-
Χαχαχαχα ! Μου φάνηκε πολύ ακριβό πάντως . Δεν ξέρω κατά πόσο μου είπε αλήθεια αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ μακρυά από την πραγματικότητα.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
*Το νέο SUV της Audi το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει την SUV τεχνογνωσία και τις premium προδιαγραφές της γερμανικής φίρμας σε compact διαστάσεις εγκαινιάζει την άφιξή του –και- στην ελληνική αγορά όπου θα είναι διαθέσιμο με αρχική τιμή από 23.900 ευρώ σε αποδοτικές εκδόσεις βενζίνης 1,0 και 1,4 λίτρων και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 1,6 και 2,0 λίτρων προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης αλλά και του αυτόματου κιβωτίου S tronic.
Αναλυτικότερα, εφαλτήριο για την γκάμα εκδόσεων βενζίνης του compact premium SUV που θα είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού -«απλό» Sport και Design , αποτελεί ο αποδοτικός κινητήρας TFSI των 999 κ.εκ. με απόδοση 116 ίππων και 200 Nm ροπής ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί τόσο με μηχανικό έξι σχέσεων όσο και το αυτόματο κιβώτιο της Audi S Tronic, με τα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα να διαμορφώνονται σε 5,1 λίτρα/100 χλμ. και 117 γρ./χλμ. αντιστοίχως.
Την ίδια δυνατότητα επιλογής μεταξύ του μηχανικού και αυτόματου κιβωτίου προσφέρει και η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση η οποία εξοπλίζεται με τον TFSI των 1,4 λίτρων απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm ροπής ο οποίος επωφελείται επιπλέον από το αποδοτικό σύστημα αδρανοποίησης των μισών κυλίνδρων του κινητήρα όταν δεν απαιτείται η συνδρομή τους, εξασφαλίζοντας μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που ξεκινούν από τα 5,2 λίτρα/100 χλμ. και τα 119 γρ./χλμ. αντίστοιχα, ενώ εφαλτήριο για τη συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα αποτελούν τα 27.600 ευρώ.
Τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση η οποία ξεκινά από τα 27.300 ευρώ, εφοδιάζει ο αποδοτικός TDI των 1,6 λίτρων προσφέροντας ισχύ 116 ίππων και 250 Nm ροπής σε συνδυασμό με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.
Ψηλότερα στην πετρελαιοκίνητη γκάμα τοποθετείται ο δίλιτρος TDI των 150 ίππων σε συνδυασμό αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο S tronic, ξεκινώντας από τα 32.500 ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει και τη δυνατότητα επιλογής του συστήματος quattro με τις τετρακίνητες εκδόσεις να ξεκινούν από τα 35.500 ευρώ.Στην κορυφή της γκάμας του Q2, τοποθετείται επίσης TDI 2,0 λίτρων σε εκδοχή ισχύος που όμως φτάνει τους 190 ίππους και συνδυάζεται de facto με το αυτόματο κιβώτιο S Tronic και τετρακίνηση ξεκινώντας από 39.800 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του νέου Q2 αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις συνήθεις τεχνολογικές περγαμηνές και ποιοτικές προδιαγραφές με την σφραγίδα της Audi, το «μικρό» SUV των Γερμανών, διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης που λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 65 χλμ./ώρα.
Tην εικόνα των προηγμένων συστημάτων άνεσης και ασφάλειας συμπληρώνουν συστήματα όπως το Audi side assist το οποίο, με την συνδρομή radar, καθιστά ασφαλέστερες τις αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας και το Audi active lane assist το οποίο συνδράμει τον οδηγό στην διατήρηση της πορείας του αυτοκινήτου και παρεμβαίνει, ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο σε περίπτωση που οδηγός δεν αναλάβει πρωτοβουλία καθώς και το καινοτόμο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης που αναλαμβάνει τους ελιγμούς στάθμευσης τόσο σε παράλληλες όσο και κάθετες θέσεις χωρίς την συνδρομή του οδηγού. *
-
Ακριβούτσικα τα ντιζελ και φαρμακείο η βενζινη.
-
Όπως είπα και στο άλλο σχετικό θέμα, είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.
-
Δύσκολος γρίφος προς επίλυση η τιμολόγηση των SUV του γκρουπ. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να τιμολογήσουν τα Audi Q2, VW Tiquan, Skoda Kodiaq και Seat Ateca. Συν το Q3 που υπήρχε ήδη.
-
Σωστό όπως και η διαπίστωση ότι είναι ακριβό αλλά αυτό δεν ξαφνιάζει...όποιος επιλέξει Audi, γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα πληρώσει και το premium σήμα της εταιρείας.
Θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό με το Renegade στα 1600άρια diesel και στα 1400άρια βενζίνης. -
Πολλα, παρα πολλα λεφτά για το q2. Δηλαδή σε αντίστοιχες εκδόσεις εξοπλισμών ποςο έχουν τα μεγαλύτερα q ?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όπως είπα και στο άλλο σχετικό θέμα, είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.+1
-
Test drive επί ελληνικού εδάφους για το Q2 1.6 tdi 6MT.
Κάποια βασικά σημεία:
Ο χώρος αποσκευών είναι εύκολα προσβάσιμος, αλλά κάπως ρηχός. Από την άλλη, έχει δοθεί η δέουσα προσοχή για να βολέψεις μικροπράγματα.
Υπάρχουν πολύ προσεγμένες διχρωμίες, ενώ τα υλικά είναι περίπου κορυφαία, αν εξαιρέσεις το σκληρό πλαστικό στις πόρτες και τα ελαφρώς υποδεέστερα πλαστικά στο κάτω μέρος της κονσόλας. Η συναρμογή όμως και το γενικότερο φινίρισμα είναι άψογα.
Ο 1.6 TDI εδώ βρίσκεται ήδη στην τρίτη αναβάθμισή του. Πλέον αποδίδει 116 PS και 25,5 kgm ροπής από τις 1.500 rpm. Κάτι που φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Η γραμμικότητα από χαμηλά και μέχρι τις 4.500 rpm είναι εντυπωσιακή. Δεν νιώθεις πουθενά έντονο lag το οποίο θα διαδεχόταν εξίσου έντονη ώθηση, αλλά μια αδιάλειπτη δύναμη, όσο περνάς σε πιο μεγάλη σχέση. Σε αυτό συμβάλλει η σωστή κλιμάκωση του χειροκίνητου κιβωτίου. Το ημιαυτόματο S tronic θα προστεθεί από τις αρχές του 2017. Το κιβώτιο λοιπόν έχει ωραία, ελαφριά αίσθηση, κουμπώνει με θετικό τρόπο και έχει σχετικά μικρές διαδρομές.
Ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετός για να τοποθετήσει το Q2 στην κορυφή της κατηγορίας από πλευράς επιδόσεων.
Συνολικά το Q2 είναι σβέλτο και στον αυτοκινητόδρομο και στους δρόμους της περιφέρειας.Προφανώς δεν περιμένεις πολλά πράγματα από έναν κινητήρα 116 PS που πρέπει να κινήσει 1.390 κιλά, αλλά είναι αρκετά. Η σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες είναι υποδειγματική και o αεροδυναμικός θόρυβος σε χαμηλό επίπεδο. Μόνο αυτός, όμως. Διότι ο θόρυβος του κινητήρα γίνεται ενοχλητικός. Ειδικά σε ταχύτητα πάνω από τα 130 km/h εκπέμπει έναν συντονισμό που σε αποσυντονίζει.
Θα μου πείτε τώρα, premium αυτοκίνητο με ημιάκαμπτο άξονα πίσω; Εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Το οποίο είναι ως επί το πλείστον θετικό. Από τα πρώτα μέτρα αντιλαμβάνεσαι πως η ρύθμιση της ανάρτησης έχει γίνει με γνώμονα πιο σπορ κριτήρια. Που σημαίνει ότι είναι σφιχτή. Απροσδόκητα σφιχτή, θα έλεγα. Δεν εντοπίσαμε θορύβους και κοπανήματα, αλλά θα περιμέναμε από τα αμορτισέρ να έχουν λίγη περισσότερη διαδρομή. Εξαιτίας αυτού αναπόφευκτα σε πιο μεγάλες εγκάρσιες ανωμαλίες, ο πίσω άξονας παρουσιάζει κάποιες τάσεις αναπήδησης. Από την άλλη ωστόσο, δεν είχαμε παράπονο από την ποιότητα κύλισης και πολύ περισσότερο από τον έλεγχο των κινήσεων του αμαξώματος. Έτσι παρουσιάζεται η παραδοξότητα το ψηλότερο Q2 να είναι πιο σπορ από το A3. Η θέση οδήγησης είναι πιο ψηλή μεν αλλά συνολικά καλή, η κλίση στις στροφές πολύ περιορισμένη και, το κυριότερο, το τιμόνι είναι το καλύτερο που έχουμε δοκιμάσει σε Audi. Δεν έχει την αμεσότητα ενός MINI, αλλά είναι γρήγορο και έχει σωστή και άμεση πληροφόρηση.
Σε οποιαδήποτε πρόγραμμα(comfort,auto,sport,individual) η εικόνα από την οδική συμπεριφορά του Q2 είναι ίδια: Στρίβει με εξαιρετικά σίγουρο τρόπο, υποστρέφει ελάχιστα, ανταποκρίνεται έξοχα στις διαδοχικές αλλαγές κατεύθυνσης και σου δίνει τη βεβαιότητα πως μπορεί να διαχειριστεί σαφώς μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Τα φρένα είναι εξαιρετικά σε απόδοση και αντοχή, ενώ μέσα στην πόλη αποδεικνύεται εύχρηστο, λόγω μεγέθους και εποπτικής θέσης οδήγησης. Η ορατότητα προς τα πίσω ωστόσο περιορίζεται σοβαρά από τις φαρδιές κολόνες. Η κατανάλωση θα μπορούσε να είναι ένα τσικ καλύτερη. Τα 7,3 lt/100 km είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας.
Η τιμή του Q2 με τον 1.6 TDI είναι αδιαμφισβήτητα ακριβή, με απόλυτα κριτήρια. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι το φθηνότερο premium ντίζελ που μπορείς να αγοράσεις. Και το καλύτερο είναι πως σε αυτή συμπεριλαμβάνεται πλούσιος βασικός εξοπλισμός. Η έκδοση Design μάλιστα είναι ακόμα πιο value for money, παρά το γεγονός ότι κοστολογείται €31.200.Υπάρχει και η ακόμα φθηνότερη έκδοση με το 1.000άρη κινητήρα. -
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Εδώ ρε δεν κράζω το tiguan πλέον ! Χαχαχαχα .
Στα της audi απέναντι από το σπίτι της κοπέλας μου στην Εύβοια έφτιαξε ένας τύπος μια ξενοδοχειακή μονάδα . Είχε ένα Q5 λευκό .
Αρνητικό ότι του είχε καεί η αριστερή μπροστινη Led σειρά και μου είπε ότι θέλουν γύρω στα 1500 ευρώ για να την φτιάξουν ! Ουάου !Ας δώσει 10€ να του σβήσουν και το άλλο....και όλα μια χαρά
-
Το είδα σήμερα από κοντά στην 'Αστερούπολη' Ιωαννίνων. Να πω την αλήθεια μου φάνηκε πιο μεγάλο από ότι στις φωτογραφίες, αν και στο πίσω κάθισμα είναι πολύ κλειστοφοβικό. Πάντως μου άρεσε περισσότερο...Live...
https://s11.postimg.org/5irxaicjn/IMG_2 ... 124952.jpg
https://s11.postimg.org/67x92ew43/IMG_2 ... 125003.jpg
https://s13.postimg.org/bf8k3nhdz/IMG_2 ... 125019.jpg -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το είδα σήμερα από κοντά στην 'Αστερούπολη' Ιωαννίνων. Να πω την αλήθεια μου φάνηκε πιο μεγάλο από ότι στις φωτογραφίες, αν και στο πίσω κάθισμα είναι πολύ κλειστοφοβικό. Πάντως μου άρεσε περισσότερο...Live...https://s11.postimg.org/5irxaicjn/IMG_2 ... 124952.jpg
https://s13.postimg.org/bf8k3nhdz/IMG_2 ... 125019.jpgΟ καψιωχας εκανε παρουσιαση;
-
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Το είδα σήμερα από κοντά στην 'Αστερούπολη' Ιωαννίνων. Να πω την αλήθεια μου φάνηκε πιο μεγάλο από ότι στις φωτογραφίες, αν και στο πίσω κάθισμα είναι πολύ κλειστοφοβικό. Πάντως μου άρεσε περισσότερο...Live...
https://s11.postimg.org/5irxaicjn/IMG_2 ... 124952.jpg
https://s13.postimg.org/bf8k3nhdz/IMG_2 ... 125019.jpgΟ καψιωχας εκανε παρουσιαση;
Καλημέρα! Είσαι από Ήπειρο;
Πήγα τις κόρες μου (ούτε 2 και 3 ετών ακόμη...) με τον πεθερό μου Αστερούπολη, για να δουν κάτι σαν παράσταση που είχε...
Απλά είχαν αραγμένα ένα Q2 και ένα Tiguan
Έβγαλα φωτογραφία αυτό που μου άρεσε περισσότερο!
Εν τω μεταξύ μάντεψε ποιο άρεσε περισσότερο στον...70χρονο πεθερό μου... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εν τω μεταξύ μάντεψε ποιο άρεσε περισσότερο στον...70χρονο πεθερό μου...
Πανευκολη μαντεψια! Το Q2!
Ο πατέρας μου, παλιός κλασικός οπαδός της κούρσας, 'μόνο η Mercedes στην κορυφή' και με αγαπημένο του αυτοκινητο ακόμα και τώρα σαν σχήμα ... το Volvo 850 ... προχθές μου έλεγε ότι του άρεσε πολύ ένα Citroen που υπάρχει στη γειτονιά, 'ασπρόμαυρο ήταν...', 'σαν το QQ σου αλλά πιο μοντέρνο...'. Το Cactus εννοούσε ... [emoji15] [emoji15] [emoji15] -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εν τω μεταξύ μάντεψε ποιο άρεσε περισσότερο στον...70χρονο πεθερό μου...
Πανευκολη μαντεψια! Το Q2!
Ο πατέρας μου, παλιός κλασικός οπαδός της κούρσας, 'μόνο η Mercedes στην κορυφή' και με αγαπημένο του αυτοκινητο ακόμα και τώρα σαν σχήμα ... το Volvo 850 ... προχθές μου έλεγε ότι του άρεσε πολύ ένα Citroen που υπάρχει στη γειτονιά, 'ασπρόμαυρο ήταν...', 'σαν το QQ σου αλλά πιο μοντέρνο...'. Το Cactus εννοούσε ... [emoji15] [emoji15] [emoji15]Κώστα μου...μάλλον έπεσες έξω!
Ο πεθερός μου, συντηρητικός άνθρωπος, προφανώς αρέσκεται σε απλές συντηρητικές γραμμές σαν αυτές του VW...
Και δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι το tiguan το κοίταζαν κυρίως τύποι άνω των 45-50 ενώ το Q2 κυρίως νεαρότερες ηλικίες... -
Ναι ε? Ο δικός μου μου έκανε την έκπληξη τότε. Δείχνει ότι δεν θέλει άλλο το συντηρητικο σχήμα. Και μου έχουν τύχει και άλλες τέτοιες περιπτώσεις από μεγάλες ηλικίες.
Το νέο Tiguan και για μένα μεγαλιστικο είναι. Στο κόκκινο το Q2 μ' αρέσει όπως το βλέπω στις φωτογραφίες σου. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ναι ε? Ο δικός μου μου έκανε την έκπληξη τότε. Δείχνει ότι δεν θέλει άλλο το συντηρητικο σχήμα. Και μου έχουν τύχει και άλλες τέτοιες περιπτώσεις από μεγάλες ηλικίες.
Το νέο Tiguan και για μένα μεγαλιστικο είναι. Στο κόκκινο το Q2 μ' αρέσει όπως το βλέπω στις φωτογραφίες σου.Και εμένα μπορώ να πω ότι από κοντά μου άρεσε, ενώ από τις φωτογραφίες στο νετ είχα σχηματίσει αντίθετη εντύπωση...
Και να γράψω ότι από κοντά δεν μου φάνηκε τόσο μικρό...Σαν ένα λίιιιιγο μικρότερο Q3 είναι...
Το πίσω κάθισμα μόνο μου φάνηκε αρκετά 'μικρό'...αλλά και του Q3 δεν το λες άνετο...
Audi Q2 2016