-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Opel είναι ότι και να κάνει κανείς δεν πρόκειται να στρίψει με τίποτα.Χαχα
Δεν θελει να στριψει, θελει να μην κανει σαν βαρκα. Τον καταλαβαινω απολυτα.Γενικοτερα με εμπροσθιοκινητο αμαξι δεν στριβεις. Μονο με πισωκινητο ή τετρακινητο.
-
Τι λάστιχα φορας?Απο πιεσεις πως εισαι?
Καποτε όταν ημουν γυμνασιο είχαμε βαλει κοντινενταλ λάστιχα....και είμασταν με πιεσεις 2,1 2,3.Πριν από κάθε στροφη περιμενες να πιεσθει το προφιλ του λαστικου και μετα εστριβες.Δυστυχως το πηραμε αργα χαμπαρι και εξ αιτιας αυτου είχαμε αλλαξει αμορτισέρ με ΑΛΚΟ καλη διαφορα αλλα παλι τα ιδια στην εισοδο των στροφων.Βαλαμε πισω αντιστρεπτικη(πολλαπλων συνδέσμων πισω και δεν ειχε αντιστρεπτικη-ΕΓΚΛΗΜΑ) βελτιωση παντου αλλα στην εισοδο παλι τα ιδια.Λεμε τα ΑΛΚΟ είναι μλκιες και βαλαμε bilstein b6 τα ιδια(για μενα κοιτα τα αλκο στο γραψα και παραπανω....είναι φοβερα τα ειχαμε κρατησει 80.000χιλιομετρα)εν τω μεταξυ αλλαξαμε λάστιχα με bridg er 300 και καταλάβαμε ότι τα λεφτα α πετουσαμε σε ακυρα πραγματα.....με τσιτωμένες πιεσεις ....αν και μερσεντές(ότι συνεπάγεται αυτό για σινεμπλοκ-τιμονι)ηταν ακαριαιο χωρις ασαφειες. -
Όσον αφορά την συμβατότητα των ΚΥΒ με ευρωπαϊκά αυτοκίνητα καταλαβαίνω την διαμαρτυρία σας αλλά από τις εμπειρίες όλων των γνωστών μου, τα χαρακτηριστικά απόσβεσης και γενικότερα λειτουργίας των μοντέλων που βγάζει η ΚΥΒ δεν ταιριάζει με τα εργοστασιακά ΟΕΜ των ευρωπαικών
ΟΛΟΙ που επιδίωξαν αλλαγή με έμφαση στα ίδια χαρακτηριστικά με τα ΟΕΜ απογοητεύτηκαν
Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις χαρακτηριστικά καθώς πας από ένα τελειωμένο αμορτισέρ σε ένα καινούργιο -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Opel είναι ότι και να κάνει κανείς δεν πρόκειται να στρίψει με τίποτα.
Χαχα
Δεν θελει να στριψει, θελει να μην κανει σαν βαρκα. Τον καταλαβαινω απολυτα.Γενικοτερα με εμπροσθιοκινητο αμαξι δεν στριβεις. Μονο με πισωκινητο ή τετρακινητο.
Μην το λες γιατί αν μπείς σε κανένα Clio RS ή Megane RS θα αλλαξοπιστήσεις, καλά δεν μιλάω για Megane R26R ή Megane 3 cup γιατί δεν θα πιστεύεις ότι αυτό που ζείς είναι από προσθιοκίνητο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Opel είναι ότι και να κάνει κανείς δεν πρόκειται να στρίψει με τίποτα.
Χαχα
Δεν εχεις παει βολτα με γαλλικο , γι αυτο το λες
-
Λοιπον για το φιλο με το κορσα τουινπορτ, η καλυτερη λυση ειναι ενα οικονομικο αμορτισερακι, any*, μαζι με τα ελατηρια του κορσα σπορτ, και τελος!
- koni str, al-ko, record sp, sachs performance, κονι κοκκινα, κ.α.
-
Τα γαλλικα στριβουν καλυτερα ολων των εμπροσθοκινητων. Η αισθηση και το αποτελεσμα που σου δινει ενα καλο πισωκινητο δεν υπαρχει ομως.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Μην κάνεις τίποτα
Αν το θεωρεία ΑΠΟΛΥΤΑ απαραίτητο τότε SACHS ή BOGEΤα ΚΥΒ δεν ταιριάζουν καλά με τα ευρωπαικά
Τωρα το παραμυθι-μυθος οτι τα ευρωπαικα αυτοκινητα δεν φορανε ιαπωνικα περιφερειακα και το αντιστροφο, πρεπει να σταματησει. Φοραω τα kyb σε ιδιο αυτοκινητο corsa c και ειναι πολυ πολυ καλυτερα απο τα sachs που φοραγε πριν. Εχει φιλος corsaki με τα bilstein τα κιτριναβκαι τα αμορισερ ειναι αλλιυ. Αλλα κοστιζουν... Τα λιγουρευομουν αλκα με την λιγουρα εμεινα.
Γενικα τα opel απο μαμα μου φαινεται φορανε Sachs. Σε Astra H ειναι λιγο σκληρα αλλα οχι κουραστικα. Στο Corsa δεν ξερω αν εχει sachs. Τα Kyb που εβαλες, δεν το εκαναν ποιο σκληρο και με ποιο εντονο κοπανημα απο οτι τα εργοστασιακα;
Και κατι αλλο. Τα B4 προς τα που γερνουν; Σκληρα, μαλακα; -
Απο οτι φαινεται, οτι thread ανοιξει ο giannis_007 θα φτασει 30 σελιδες.
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Opel είναι ότι και να κάνει κανείς δεν πρόκειται να στρίψει με τίποτα.Ακομα γελαω
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Απο οτι φαινεται, οτι thread ανοιξει ο giannis_007 θα φτασει 30 σελιδες.Opel είναι ότι και να κάνει κανείς δεν πρόκειται να στρίψει με τίποτα.
Ακομα γελαω
Για την επιλογη δυσκολα να τις φτασει. Για την τοποθετηση αν την κανει μονος, ολα παιζουν. Ενταξει ο ανθρωπος δεν νομιζω να θελει να μπαινει γρηγορα στις στροφες. Μαλλον θελει να το φορτωνει και να μην κολυμπαει το αμαξι στον δρομο.
-
Το θεμα στριψιμο ειναι 80% ικανοτητα οδηγου. Δεν αξιζει κουβεντα πανω απο 1 σελιδα για τετοιο θεμα. Στο παρον ομως ο ανθρωπος που ανοιξε το τοπικ αναφερεται σε τελειως διαφορετικο πραμα.
-
Που είναι κιόλας; Τον χάσαμε
-
xaxax εδώ είμαι και παρακολουθώ σιωπηλώς να δώ που θα καταλήξω..
Για την τοποθέτηση πιστευω είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε συνεργείο άν αλλάξω μόνο αναρτήσεις αν αλλάξω σέτ και ελατήρια φαντάζομαι μπορώ να τα αλλάξω μόνος σωστά?
οπότε αυτο που κοιτάω οικονοκά τώρα είναι να αλλάξω αναρτήσεις ελατήρια μαζί αν το κόστος είναι πάνω-κάτω το ίδιο απο το άν αλάξω μόνο αναρτήσεις σε συνεργείο..
αν πχ ο μάστορας θέλει 100 εργατικά για να μου αλλάξει μόνο αναρτήσεις, και αν το κόστος αναρτήσεις και ελατήρια μαζι ειναι στα 100 η διαφορά πάνω-κάτω τότε θα αλλάξω και ελλατήρια αρκεί να τα πάρω έτοιμα περασμένα..
οποτε γιά πείτε μου μποορώ να αλλάξω μόνο αναρτήσεις μόνος μου?μπορώ να βγάλω τα ελλατήρια και να τα βάλω πάνω στης καινούριες αναρτήσεις η θέλει ειδικά εργαλεία κτλ?
Ακόμα δέν εχω καταλήξει κάπου σχετικά με αναρτήσεις.. οι τιμές είναι περισσότερο απ όσο περίμενα υπολόγιζα γύρο στο 200άρι μαζί με περαστικά αλα ουτε κάν -
μέσα στην πόλη δέν με νιάζει τόσο ..
το θέμα είναι οτι τότε μαζί μου ηταν και ένας με ενα opc ο οποιος με πρίζωνε συνεχεια σε όλο το δρόμο να πηγαίνω ποιο γρήγορα και ολη την ώρα μου έλεγε οτι πάμε σαν βάρκα.. αυτός με πρήζωνε να πάω για αναρτήσεις και μου έβαλε ιδέες..αν δέν ηταν αυτος μαζί εγώ χαμπάρι δέν θα έπερνα..θα το θεωρούσα φυσιολογικό... χαχαχαχα -
Γιαννη απο αναρτησεις δεν ξερω συγκεκριμενα ποιες ειναι καταλληλες κλπ. Ενταξει οι κορυφαιες μαρκες ειναι Bilstein και Koni ισως και κανα δυο ακομα. Επηδει το αμαξι ειναι 10+ ετων και δεν θελεις απο οσο καταλαβα ανησυχες βολτες, για εμενα κοιτα κατι στα 300 - 350 ευρω. Απο οσο ξερω, αν πας σε εναν που ασχολειται με αναρτησεις τα περαστικα ειναι δικα του.
-
Αα σε πριζωσε φιλος με opc χωρις εσενα να σε εχει ενοχλησει??? Αυτα τα λενε απο την αρχη! Πραγματικα, μην πειραξεις ΤΙΠΟΤΑ!!!
Ξοδεψε τα λεφτα σου σε κατι που σου χρειαζεται! -
Κι αν τελικα τις αλλάξεις μην το κανεις μόνος σου και σου πεταχτεί κανένα ελατήριο στη μάπα. Θέλεις spring compressor
-
ναι σε μάστορα θα πάω, είδα κατι βιντεακια και καταλαβα οτι δέν γινετε δουλεια ετσι.
Δεν ειναι οτι δέν με ενοχλούσε είναι οτι δέν του εδινα σημασία μέχρι τότε..το αμάξι πάει πραγματικα σάν βάρκα λίγο κουναω το τιμόνι και κανει μπάμ ασε που κοπανάνε κιόλας ακουγονται..
Θα πάρω κανα τηλεφονω εδώ λάρισα να δω τι πέζει με περαστικά -
μολης πήρα τηλ εναν εδώ λάρισα.
Λοιπόν μου είπε να βάλω τα BILSTEIN μαυρα μαζί με περαστικα +αλλαγή βάσεις 190 και κάτι άλλα λάστιχακια μου είπε (ισος ενοούσε τα σινεμπλόκ?) 190 ευρο..
Η τιμή είναι πολύ καλή και το σκευτομαι σοβαρά...σε 1 μέρα θα το έχει ετοιμο..τα κιτρινα πάνε 400+.. -
ΜΗΝ βάλεις bilstein μαύρα. Οσο γαμάτα ειναι τα κίτρινα άλλο τόσο μάπα ειναι αυτά. Βάλε sachs και εισαι φίνα.
Βελτίωση αναρτήσεων opel corsa twinport.