-
Καλημέρα σε όλους!
Διαβάζω αρκετό καιρό το forum και αποφάσισα να γραφτώ για να ζητήσω τη συμβουλή σας.
Θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο που θα οδηγώ **και εγώ και η γυναίκα μου **(32 χρονών είμαστε), αρχές του χρόνου, αφού γεννήσουμε!
Το θέλω diesel γιατί σκέφτομαι μετά από κάποια χρόνια να το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, για τις ανάγκες της οποίας κάνω περίπου 100χλμ τη μέρα, όποτε έστω και τότε, να κάνω κάποια απόσβεση.
Θα μπορώ να διαθέσω γύρω στις 25000-26000€ και έχω καταλήξει στα παρακάτω,τα οποία παραθέτω ανά κατηγορία:-
Νέο Opel Astra ή Peugeot 308 ή Alfa Romeo Giulietta.
-
Opel Mokka ή νέο Citroen DS4 Crossback ή Nissan Qashqai.
Είμαι ανάμεσα σε μικρομεσαίο και SUV όπως καταλάβατε..
Απλά να σημειώσω ότι το αμάξι θα το κρατήσω μέχρι να πεθάνει στα χέρια μου, αποκλείεται να πουληθεί..
Κάθε συμβουλή δεκτή!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
-
Καλημέρα σε όλους!
Διαβάζω αρκετό καιρό το forum και αποφάσισα να γραφτώ για να ζητήσω τη συμβουλή σας.
Θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο που θα οδηγώ **και εγώ και η γυναίκα μου **(32 χρονών είμαστε), αρχές του χρόνου, αφού γεννήσουμε!
Το θέλω diesel γιατί σκέφτομαι μετά από κάποια χρόνια να το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, για τις ανάγκες της οποίας κάνω περίπου 100χλμ τη μέρα, όποτε έστω και τότε, να κάνω κάποια απόσβεση.
Θα μπορώ να διαθέσω γύρω στις 25000-26000€ και έχω καταλήξει στα παρακάτω,τα οποία παραθέτω ανά κατηγορία:-
-
Απλά να σημειώσω ότι το αμάξι θα το κρατήσω μέχρι να πεθάνει στα χέρια μου, αποκλείεται να πουληθεί..
Κάθε συμβουλή δεκτή!
-
Καλημέρα σε όλους!
-
Κάθε συμβουλή δεκτή!
-
Για τα λεφτά που δίνεις έχεις και καλύτερες επιλογές. Εγώ θα έβλεπα Passat
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Qq,Giulietta(120ps πλέον) ή DS 4crossback(δεν είναι πια citroen! )θα ήταν η δική μου τριάδα + το vitara!
Και εγώ ανάμεσα στις δύο αυτές κατηγορίες αμφιταλαντευόμουν...πρέπει να ζυγισεις τις ανάγκες σου
Ποια από αυτά έχεις οδηγήσει; -
Όπως σου λέει ο Λεωνίδας φίλε. Ξεκίνα να οδηγείς (παίρνε και τη γυναίκα σου μαζί αν της επιτρέπει η κατάστασή της) και θα δεις ότι θα αρχίσεις να κλίνεις προς τα κάπου.
Η δική μου άποψη είναι ότι τα suv/crossover είναι αποτελούν εκπτώσεις από τα κανονικά αυτοκίνητα και δε θα διάλεγα ποτέ ένα τέτοιο αλλά η αλήθεια είναι ότι, όσον αφορά στα παιδιά, είναι πολύ βολικά στο βάλε βγάλε το παιδί και/ή το καθισματάκι του διότι είναι σε κατάλληλο ύψος και δε χρειάζεται να κάνεις όλη τη διαδικασία σκυφτός. -
Κανένα δεν έχω οδηγήσει ακόμα lleonidas !
Αφού γεννήσει και μετά, θα πάμε σιγά σιγά να κοιτάμε.
Απλά προς το παρόν ψάχνω για να καταλήξω σε 3-4, να μάθω χρηματοδοτικά κτλ.
9,5% επιτόκιο για το Astra π.χ. μου φάνηκε πάρα πολύ.. -
Υ.Γ.: Δεν μπορώ να κάνω login από το Tapatalk.. άσχετο αλλά επίκαιρο
-
Δεν ξέρω τι αυτοκινητο θα παρεις αλλα κοιταξε να εχει μεγαλο πορτπαγκαζ οταν αποφασισεις γιατι θα το βρεις μπροστα σου στο μελλον με δυο παιδια.Νομιζω το opel astra και η alfa romeo δεν κανουν για αυτη την δουλεια!
-
κάποιο από τα
focus 1.5d
116d
308 Hdi -
Ως νέος πατέρας ( η μπέμπα είναι 6 μηνών ) κοίτα για πορτ μπαγκαζ μεγαλύτερο των 400 λίτρων. Αυτό που λένε για το ύψος είναι σωστό.
-
Εντελώς υποκειμενικά εγώ θα κοίταγα DS4 και Alfa από τις επιλογές σου.
Τα θέματα συναρμογής με το Qashqai λύθηκαν;Πράγματι 9% επιτόκιο είναι πολύ υψηλό. Εγώ ψώνισα πριν περίπου 1 χρόνο, με 7,5%.
Πήρα V40 - ωραίο αυτοκίνητο αλλά χάνει σε χώρους σημαντικά σε σχέση με αυτά που αναφέρεις. -
Χμμ,βάζοντας και τη χρηματοδότηση στο κόλπο, αλλάζουν τα δεδομένα και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πλήρη άποψη γι'αυτά διότι τα θεωρώ αρκετά ασύμφορα. Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαρίσεις τι σκοπεύεις να δώσεις ως προκαταβολή και έπειτα να πάρεις αναλυτικές προσφορές από τις αντιπροσωπείες με τα ακριβή ποσά των δόσεων ώστε να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις μετά την αγορά.
Ως προς τους χώρους και μόνο αυτους,κάνε μια επίσκεψη στην Αυτοκίνηση μέχρι την Κυριακή που λήγει...θα έχεις την ευκαιρία να τα δεις όλα μαζεμένα αλλά και να μιλήσεις με πωλητές για το οικονομικό σκέλος. Ίσως μάλιστα πετύχεις και κάποιο test drive στον εξωτερικό χώρο. -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Λογικά θα πεταχτώ μέχρι την έκθεση να πάρω μια πρώτη γεύση..
Μια ερώτηση έχω ακόμα, σχετικά με την απόσυρση. Μου απάντησε ένας εκπρόσωπος αντιπροσωπείας το παρακάτω:
'...Αυτή την στιγμή, δεν έχει βγει από το Υπουργείο κάποια επίσημη απόφαση για το αν το μέτρο της απόσυρσης θα συνεχιστεί και με τι μορφή. Έτσι κατ’ επέκταση δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά εάν θα μπορέσετε να επωφεληθείτε το πόσο των 1.430€ που αναγράφεται στην προσφορά (είτε έχετε την δυνατότητα της απόσυρσης, είτε σας παρείχαμε εμείς μια)....'
Τι εννοεί 'να μου παρείχαν αυτοί μία' ? Γίνεται να επωφεληθώ ποσό απόσυρσης χωρίς να έχω αμάξι να αποσύρω?
Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία, ας μου πει! Αλλιώς, όταν πάω στον συγκεκριμένο για τελική προσφορά από κοντά, θα σας πω εγώ τι εννοούσε! -
Επειδή δεν τους παίρνει να φανεί αύξηση τιμής λόγω κατάργησης της απόσυρσης, θα κρατήσουν το όφελος απόσυρσης σαν έκπτωση ή κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης zEr0c0oL έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Λογικά θα πεταχτώ μέχρι την έκθεση να πάρω μια πρώτη γεύση..
Μια ερώτηση έχω ακόμα, σχετικά με την απόσυρση. Μου απάντησε ένας εκπρόσωπος αντιπροσωπείας το παρακάτω:
'...Αυτή την στιγμή, δεν έχει βγει από το Υπουργείο κάποια επίσημη απόφαση για το αν το μέτρο της απόσυρσης θα συνεχιστεί και με τι μορφή. Έτσι κατ’ επέκταση δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά εάν θα μπορέσετε να επωφεληθείτε το πόσο των 1.430€ που αναγράφεται στην προσφορά (είτε έχετε την δυνατότητα της απόσυρσης, είτε σας παρείχαμε εμείς μια)....'
Τι εννοεί 'να μου παρείχαν αυτοί μία' ? Γίνεται να επωφεληθώ ποσό απόσυρσης χωρίς να έχω αμάξι να αποσύρω?
Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία, ας μου πει! Αλλιώς, όταν πάω στον συγκεκριμένο για τελική προσφορά από κοντά, θα σας πω εγώ τι εννοούσε!Οι περισσότεροι έμποροι παρέχουν τη δυνατότητα στον πελάτη να επωφεληθεί του οφέλους της απόσυρσης εξασφαλίζοντας εκείνοι ένα αμάξι προς απόσυρση με κόστος κοντά στα 300-400€ ή και δωρεάν.Αυτό που σου είπε ο έμπορος είναι ότι πιθανότατα σε 40 περίπου μέρες(κατά τα τέλη του έτους)θα λήξει αυτό το μέτρο οπότε μετά από αυτό δε θα ισχύει η έκπτωση των 1430€ που αναγράφεται στην έντυπη προσφορά που σου έχει δοθεί.
Είναι ένα μέσο ''πίεσης'' για να παραγγείλεις άμεσα αν και φέτος είναι όντως πολύ πιθανό να διακοπεί η απόσυρση.Το αν θα υπάρξει κάποιο άλλο μέτρο γα να μην παγώσει η αγορά,θα το δούμε σύντομα. -
Μη πάρεις το opel ή την alpha. Πολύ μικρά για 2 οικογένεια με 2 παιδιά, χρειάζεσαι από 7θέσιο και με μπαγκαζιέρα από πάνω ... τουλάστιχον!
-
1 παιδί βρε παιδιά...μην βιάζεστε! Το 1ο μας είναι!
Θα πάω να δω για αρχή Opel mokka/astra, ds4 crossback /ds4) και 308 και βλέπουμε... -
Το 308 ειναι η καλυτερη επιλογη: Υψηλη ποιοτητα κατασκευης, πλουσιους εξοπλισμος, τεραστιο χωρο αποσκευων 420 λιτρα, ατοκη χρηματοδοτηση κ 4 χρονια δωρεαν σερβις η εναλλακτικα 2000 € εκπτωση.
Το Astra καλη επιλογη αλλα 9,5% επιτοκιο?? Μας δουλευουν?? Απαραδεκτος κ ο χωρος αποσκευων με κανονικη ρεζερβα μολις 310λιτρα. Το 370 που αναφερουν ειναι με κιτ επισκευης
Οσον αφορα την Alfa ετυχε να μπω προσφατα σε diesel εκδοση και απογοητευτηκα: Μετρια εως κακη ποιοτητα κατασκευης με πολυ πλαστικουρα στο εσωτερικο, απαραδεκτοι χωροι, μετρια ποιοτητα κοιλησης, θορυβωδες κινητηρας κ κακη ηχομονωση.
Το mokka μονο εμφανησιακα μοιαζει για crossover κατα τα αλλα η αποσταση του απο το εδαφος ειναι απογοητευτικη -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Μη πάρεις το opel ή την alpha. Πολύ μικρά για 2 οικογένεια με 2 παιδιά, χρειάζεσαι από 7θέσιο και με μπαγκαζιέρα από πάνω ... τουλάστιχον!Έλα μου?????
From my SMO72HD via Tapatalk
Αγορά νέου Diesel αρχές 2016