-
Με αφορμή αυτό που είπε ο Stefan, να πω εδώ στο φόρουμ ότι τα παιδιά από το car detailing μου είπαν -είχαν πάει στην Αθήνα σε μια επίδειξη του type r κάτι σε σχέση με κεραμικά και χρώματα- οτι αυτή η γενιά civic είναι η πρώτη που έχει 'Γερμανικό' χρώμα! Σε αντίθεση με τα Γιαπωνέζικα του προσφατου παρελθόντος.
Κατά πόσον ισχύει ή όχι, δε μπορώ να το ξέρω εγώ φυσικά. -
Προς κάθε ενδιαφερόμενο:
https://www.autoblog.com/2019/05/24/hon ... ccounter=2Καλημέρα!
-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχοντας συμπληρώσει 5.500 χλμ επανέρχομαι για ένα update εντυπώσεων. Να σημειώσω ότι από τα χιλιόμετρα τα 2.000 περίπου έχουν γίνει σε ταξίδια και τα υπόλοιπα μέσα στην πόλη.
Κατανάλωση: Επί συνόλου χιλιομέτρων έχω γράψει μέχρι τώρα 7,5. Όσον αφορά τα ταξίδια κι επειδή έχουν γίνει σε διαφορετικά σημεία (το πρώτο με την παραλαβή, το δεύτερο στα 3.000 και το τελευταίο λόγω εκλογών πήγαινε - έλα Καλάβρυτα), να σημειώσω ότι έχω δει πτώση στην κατανάλωση (φαντάζομαι λόγω στρωσίματος) καθώς τις ίδιες τιμές τις πετυχαίνω με μεγαλύτερες ταχύτητες (οι συνθήκες πάνω κάτω οι ίδιες). Να θυμήσω ότι στο πρώτο ταξίδι έγραψε 6,4 με ταχύτητα σταθερά 130 και μόνο Εθνική
Αναφορικά με το τελευταίο τώρα. Εθνική στο πήγαινε, ACC στο 140, αρκετά ανοίγματα (150 - 160) όπου χρειάστηκε για προσπεράσεις, κλιματισμό ανοιχτό, 3 ενήλικες και σχεδόν γεμάτο χώρο αποσκευών. Στο βουνό έκλεισε ο κλιματισμός (να πάρουμε καθαρό αέρα, να ακούμε πουλάκια, ποτάμια κτλ). Η ανάβαση έγινε σε γρήγορους ρυθμούς, όχι σκοτωμένα, με προσπεράσεις όπου χρειάστηκε. Το τελικό νούμερο 6,6... Στην επιστροφή, κατεβαίνοντας το βουνό, με μισογεμάτο χώρο αποσκευών, κλιματισμός κλειστός στο βουνό και ανοιχτός στην Εθνική, με ίδιες συνθήκες οδήγησης έγραψε 5,9Οδηγική Συμπεριφορά: Απολαυστικό... Ειδικά στην ανάβαση... Σε σχέση με το προηγούμενο (1,8 / 2007) λίγο μεγαλύτερες κλίσεις. Καμία σχέση βέβαια στα περάσματα από ανωμαλίες, λακούβες και σαμάρια, απλά η μέρα με τη νύχτα. Εντός πόλης επίσης καμία σχέση... δεν χτυπάει, δεν κοπανάει! Η ανάρτηση για τα δικά μου θέλω δουλεύει υποδειγματικά
Φρένα: Πολύ καλά, χωρίς δείγματα κούρασης (ειδικά στην κατάβαση) και αποδοτικά.
Για τα διάφορα μπλιμπλίκια δεν έχω να προσθέσω κάτι, νομίζω ότι όλα λειτουργούν προς διευκόλυνση οδηγού και επιβατών. Κλιματισμός αποδοτικός σε κρύο και ζέστη. Hill Assist - Brake Hold απλοποιούν την οδήγηση στην πόλη. ACC μια χαρά όταν προσαρμοστεί ο οδηγός. Στην αρχή τα απότομα φρεναρίσματα είναι λίγο εκνευριστικά αλλά μόλις προσαρμοστεί κάποιος στις αποστάσεις ξεκουράζει τον οδηγό. Infotainment όπως το ξέρουμε με τα καλά του και με τα κακά του. Μουσική με spotify premium, εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα καλυμμένος.
Έχω ένα θεματάκι με τους εμπρός αισθήτηρες σε συνθήκες βροχής αλλά όχι κάτι σπουδαίο και δεν παρουσιάζεται συνέχεια. Μερικά τριξιματάκια και συντονισμοί είχαν κάνει την εμφάνισή τους με τα κρύα, μόλις ζέστανε ο καιρός έχουν εξαφανιστεί. Ίσως τα αναφέρω στο service για έναν έλεγχο και μέχρι εκεί.
Μία ζάντα που έφαγε το κορίτσι και με ποναέι!! Ρώτησα για επισκευή 100 + ΦΠΑ. Γέλασα και έφυγα... Αποφάσισα να πάρω ένα σπρέυ για να μην κάνει μπαμ, να μαζέψω ότι άλλο γίνει και βλέπουμε.
Αυτά παίδες δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Συγγνώμη αν κούρασα με το σεντόνι μου.
p.s. Από που κατεβάζετε android auto; δεν έχω αξιωθεί ακόμα...
-
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Έχω ένα θεματάκι με τους εμπρός αισθήτηρες σε συνθήκες βροχής αλλά όχι κάτι σπουδαίο και δεν παρουσιάζεται συνέχεια.
Τι χρώμα το έχεις? Μπλε?
p.s. Από που κατεβάζετε android auto; δεν έχω αξιωθεί ακόμα...
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 8-release/
-
Τι χρώμα το έχεις? Μπλε?
Polished metal
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 8-release/
Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης thesniki έγραψε:
Έχω ένα θεματάκι με τους εμπρός αισθήτηρες σε συνθήκες βροχής αλλά όχι κάτι σπουδαίο και δεν παρουσιάζεται συνέχεια.
Τι χρώμα το έχεις? Μπλε?
Το να παίζει ρόλο η απόχρωση του αμαξώματος στη δυσλειτουργία των αισθητήρων παρκαρίσματος, είναι τελείως παράλογο. Καταρχάς οι 2 κεντρικοί αισθητήρες (αυτοί χτυπάνε όταν έχει βροχή/νερό) είναι πάνω στην μαύρη μάσκα των hatchback, οπότε σε όλα έχουν ακριβώς το ίδιο χρώμα - μαύρο!
Προσωπικά αυτό μου συμβαίνει όταν βρέχει πολύ, ή όταν πλένω το αυτοκίνητο. Υποπτεύομαι ότι κάτι έχει να κάνει με το νερό που μπαίνει μέσα από τις γρύλλιες της μάσκας. Ίσως να μην είναι κάτι σωστά μονωμένο?
Πάντως εγώ μπορώ να το κάνω να συμβεί, απλά ρίχνοντας νερό με λάστιχο μπροστά στην μάσκα. Οπότε και σκοπεύω να τους το δείξω όταν πάω για σέρβις, μιας και δεν επείγει.
-
Προφανώς σταγόνες κάθονται στο μάτι του αισθητήρα και η διάθλαση δίνει λάθος μετρήσεις.
-
Διάθλαση?? ? Γιατί με φως λειτουργεί?
Για μετά το πλύσιμο που ανέφερα, εννοείται ότι είχα σκουπίσει το αυτοκίνητο. Ο αισθητήρας είναι εντός του καπακιού που φαίνεται στη μάσκα? Δεν είναι φιξ αυτό?
-
Προφανώς καινό αισθητήρας βλέπει (δηλαδή διαβάζει το φως) όποτε είπα μήπως η διάθλαση από τις σταγόνες τον τρελαίνει
-
Καλημέρα ! Το πρόβλημα με τους εμπρός αισθητήρες συμβαίνει και σε εμένα, δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα του αυτ/του και προφανώς συμαβαίνει σε όλα τα σιβίκ. Εμφανίζεται συνήθως μετά από πλύσιμο ή βροχή. Κάποιοι κάτοχοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τους έχουν αλλάξει στην εγγύηση και όμως το πρόβλημα επανήλθε δριμύτερο. Η λύση κατ’ εμέ είναι να το πάρουμε απόφαση ότι «έτσι είναι» και να ζήσουμε με αυτό ή να τους έχουμε μόνιμα απενεργοποιημένους και να τους ενεργοποιούμε μόνο όταν ενεργούμε οπισθοπορεία. Άλλη λύση εγώ δεν βρίσκω και δεν προτίθεμαι να ξηλώνω προφυλαχτήρα για αλλαγή στην εγγύηση, για κάτι που αν μη τι άλλο, δουλεύει …
-
Μια φορά σε μια μεγάλη βροχή και εμένα τρελάθηκε (υπόψιν, ότι φέτος στην Κρήτη έκανε ρεκορ βροχοπτώσεων, Λονδίνο γίναμε ) και μου βάραγε ότι έχει εμπόδιο μπροστά. Τον έκλεισα λοιπόν και τον ξαναάνοιξα μετά από κάνα 10λεπτο που το θυμήθηκα και δούλευε μια χαρά. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ αν δε γίνει κάτι πιο επίμονο.
-
@sargus : Kαι επίμονο να γίνει, μην τους αλλάξεις στην εγγύηση γιατί πίστεψέ με, δε πρόκειται να γίνει τίποτα. Η ταλαιπωρία και το άνευ λόγου ξήλωμα του προφυλακτήρα θα σου μείνει … Τελικά κάποιο σοβαρό πρόβλημα, θα βγάλει αυτό το σιβίκ ???
-
Με πόνο καρδιάς πήγα 14 ημερών αμάξι και μου ξήλωσαν τους ταμπλάδες για να περάσω φιμέ (και από ότι φαίνεται μου έκαναν και διάφορες ζημιές). Οπότε δεν πρόκειται να το επαναλάβω εαν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος!
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
Τελικά κάποιο σοβαρό πρόβλημα, θα βγάλει αυτό το σιβίκ ???Ναι αμέ! Oil dillution .
Έχεις αρχίσει να καψουρεύεσαι και εσύ μου φαίνεται σιγά σιγά, έτσι; -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Με πόνο καρδιάς πήγα 14 ημερών αμάξι και μου ξήλωσαν τους ταμπλάδες για να περάσω φιμέ (και από ότι φαίνεται μου έκαναν και διάφορες ζημιές). Οπότε δεν πρόκειται να το επαναλάβω εαν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος!Αυτό δεν είναι τίποτα, τι να πω κι εγώ :
-
Αουτς! Πόνεσα!
Για πες...τι έγινε εκεί;Κατά τα άλλα, εγώ συνεχίζω να το απολαμβάνω πάρα πολύ. (Ειδικά τελευταία έχει μαλακώσει ακόμα περισσότερο το κιβώτιο και είναι πραγματικά 'βούτυρο'. Δε χορταίνω να κάνω αλλαγές!) Ίσως παραπάνω από όσο πρέπει. Χθες πάλι, την κοπάνησα από τη δουλειά καμιά ώρα νωρίτερα και έκανα καμιά 100στή χιλιόμετρα πριν πάω σπίτι. Και μια φωτό:
-
Long story short, με βρήκε ένα αγροτικό με τον πίσω προφυλακτηρα του. Ήταν διπλοπαρκαρισμενος δίπλα μου και έκανε τέρμα αριστερά για να φύγει, οπότε ο πίσω προφυλακτηρας πήρε τις πόρτες. Φιλική δήλωση, αντικατάσταση 2 πόρτες όταν έρθουν.
-
Αντικατάσταση; Σοβαρά; Όχι φανοποιείο; Εντυπωσιάστηκα!
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Αντικατάσταση; Σοβαρά; Όχι φανοποιείο; Εντυπωσιάστηκα!Λιγότερο από 1 χρόνο αυτοκίνητο με 7k km.
Από το φανοποιειο πιεσαν τον πραγματογνωμονα ότι δεν γίνεται να το στοκαρουν και να το βάφουν. -
Φίλε raprure, εύχομαι από καρδιάς ταχύτατη αποκατάσταση και να γίνει ποιο τέλειο απ’ ότι ήταν !!!
Και μία διαπίστωση - βεβαιότητα για το service minder :
Όσο τα διανυθέντα χλμ γίνονται με μικρές επαναλαμβανόμενες διαδρομές, συχνό άναψε – σβήσε, δίχως το μοτέρ να έρθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας για ικανό διάστημα, το ημερολογιακό έτος θα περιορίζεται σημαντικά.
Κάτι που δικαιώνει την Honda USA, που “ικέτευε» του κατόχους να λειτουργούν τον κινητήρα σωστά και για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε αυτός να έρχεται σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και να αποφεύγεται το oil dilution.
Όσο τα διανυθέντα χλμ γίνονται σε full potential με σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, ταξίδια, υψηλές στροφές κλπ, το ημερολογιακό έτος θα προσεγγίζει κατά το μέτρο του δυνατού το προσδοκόμενο και θεωρητικά θα αποφεύγεται το oil dilurion (μακριά από εμάς).
Αυτό συμβαίνει και από εμπειρίες αμερικάνων και άγγλων που διάβασα στα αντίστοιχα φόρουμ.
Από 22/02/19 έχω 260 ημέρες για σέρβις και 3434 διανυθέντα χλμ …
-
Ο χρήστης ilias7 έγραψε:
Όσο τα διανυθέντα χλμ γίνονται με μικρές επαναλαμβανόμενες διαδρομές, συχνό άναψε – σβήσε, δίχως το μοτέρ να έρθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας για ικανό διάστημα, το ημερολογιακό έτος θα περιορίζεται σημαντικά.Κάτι που δικαιώνει την Honda USA, που “ικέτευε» του κατόχους να λειτουργούν τον κινητήρα σωστά και για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε αυτός να έρχεται σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας και να αποφεύγεται το oil dilution.
Όσο τα διανυθέντα χλμ γίνονται σε full potential με σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, ταξίδια, υψηλές στροφές κλπ, το ημερολογιακό έτος θα προσεγγίζει κατά το μέτρο του δυνατού το προσδοκόμενο και θεωρητικά θα αποφεύγεται το oil dilurion (μακριά από εμάς).
Αν έχουν ειπωθεί αυτά από επίσημα χείλη, είναι απλώς γελοιότητες από πλευράς Honda!
Τι λέτε βρε νούμερα (δεν πάει αυτό σε σένα Ηλία, μην παραξηγηθώ, αλλά στους Χονταίους) περί σωστού τρόπου χρήσης; Δηλαδή αν έχω να κάνω μια μικρή διαδρομή 2-3 χιλιομέτρων, να μην πάρω το αμάξι, αλλά να πάω με τα πόδια; Ή μήπως να το πάρω και να κάνω και καμιά 20αριά χιλιόμετρα επιπλέον σε κύκλους, ώστε να έρθει στη σωστή θερμοκρασία;
Αστεία πράγματα...
Νέο Honda Civic 2017