-
Ε τωρα να πω την αλήθεια οταν δινεις 25 -28 χηνες και σκεφτεσαι τα 100 ευρω στα λαδια...ανα 10.000 χλμ
Ενταξει.....κατι εχεις κανει λαθος.
-
Ε τωρα να πω την αλήθεια οταν δινεις 25 -28 χηνες και σκεφτεσαι τα 100 ευρω στα λαδια...ανα 10.000 χλμ
Ενταξει.....κατι εχεις κανει λαθος.
Συμφωνώ αλλά άμα ανάψουν όλα εκείνα τα Α τα Β και τα συν πλην και λίγο τα φρένα τα κατοσταρικα θα είναι μπόλικα. Και αυτά δεν αργούν πολύ, κάπου 40/50000 km ερχονται. Με αυτά και με τις υπολοιπες επιτυχίες του Σαρακακη στις πωλήσεις που έχει το civic νιώθουμε ότι έχουμε Lamborghini.
-
Παίρνω τον Civicαρο προχθές να πάω σούπερμάρκετ μόνος μου και κάνω και μία μεγάλη βόλτα όπως συνήθως-γιατί ακόμα δεν το έχω χορτάσει το αμάξι! Όπως κινούμαι σε επαρχιακές στροφοδιαδρομές με νορμαλ ταχύτητα ακούγοντας μουσικούλα, νατηνε μια bmw 520 e60 που έρχεται και μου κολλάει στον προφυλακτήρα. Συνεχίζω να κινούμαι νορμαλ και καθώς ο τύπος οδηγεί νευρικά, περιμένω φυσιολογικά να με περάσει στις διάφορες ευκαιρίες που αφήνει ο δρόμος . Αλλά τίποτα αυτός! Εκεί κολλημένος πίσω μου (γενικά το Civic λόγω εμφάνισης προκαλεί τέτοιες συμπεριφορές πιο συχνά από άλλα αμάξια που είναι πιο διακριτικά). Ώσπου κάποια στιγμή διαολίζομαι και εγώ και αρχίζω να το πλακώνω! Εκεί αυτός πίσω μου κολλημένος. Εντυπωσιάστηκα! Καλό πιλοτάκι πρέπει να ήταν. Αναγκαστικά λοιπόν, πίεσα πολύ το αμάξι και φυσικά όταν άρχισα να πηγαίνω του σκοτωμού, άρχισε να χάνεται αυτός στον καθρέπτη μου...Οπότε αφού του 'έδειξα' ποιος ήταν το αφεντικό στη φάση (), ξαναχαλάρωσα στους προηγούμενους ρυθμούς μου. Μετά από λίγο με πέρασε τόσο γρήγορα που φοβήθηκα για αυτόν! Έβγαλα 2 συμπεράσματα:
-
Δε μου άρεσε η όλη φάση διότι στη μανία του να με κοντράρει θα μπορούσε να σκοτωθεί και μετά θα το είχα βάρος ότι έφταιγα εγώ.
-
Και γενικά δε μου άρεσε που έτρεχα του σκοτωμού γιατί θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε. Ίσως σταματήσω να τρέχω γιατί μεγαλώνω και έχω και υποχρεώσεις πλέον...Ίσως περιοριστώ σε μερικά ανοίγματα σε ευθείες από εδώ και πέρα.
Είναι εθιστικό το Civic όμως παιδιά! Το χαίρομαι πραγματικά σαν την πρώτη μέρα και συμπληρώνουμε σε λίγο 2 χρονάκια.
Καλοτάξιδοι και με μυαλό στην κεφαλή όλοι σας!
-
-
Δηλαδή έβαλες δευτερα;
-
Γιατί ρε Lap; Μια χαρά πάει και εκείνη η μπέμπα!
-
Έχω κάνει κοντριτσες με αυτήν....με τα 150 αλογατα αν θυμάμαι σωστα....ψοφιά πράγματα...Φάλαινα σε βάρος.
Άντε εσένα να ήταν με τα 170 αλιγατα.
Φυσικά πιο δυνατό το civic και αυτή όποιο πλεονέκτημα από την πίσω κίνηση. Δίνει καλύτερα στα ανοίγματα η πίσω κινηση
-
Δίνει καλύτερα στα ανοίγματα η πίσω κινηση
Πως προκύπτει αυτο?
-
Καλα....
-
Παντού υπάρχει ένας μύθος...
Για εξήγησε μας ρε γύρε, τι ρόλο παίζει η πίσω κίνηση σε ανοίγματα ρεπρίζ (γιατί για τέτοια μιλούσε ο σαργός και όχι από στάση).
-
Έχει να κάνει με τις μεταβλητές
F=τριβή
Apparent weight=συνισταμένη του βάρους με την τριβή κατά την επιταγχυνση
Αυτες η μεταβλητεςνισχυουν κατα την επιταγχυνση.
Έτσι λοιπόν η πίσω κίνηση βοηθά στην πρόσφυση
-
Physics,
-
Οπως σου λεει κι ο harisma23 , μιλαμε για ρεπριζ, οχι απο σταση , αρα δεν τιθεται θεμα προσφυσης (για τετοιας κατηγοριας ιπποδυνάμεις)
-
Υπάρχει αλλά είναι μικρότερες οι δυνάμεις. Δεν είναι όμως και μηδαμινές.
Δηλαδή, με μια δευτερα σχέση στο κιβώτιο και καρφωμα στο πενταλ του γκαζιου θα υπαρχει εντονη ορμη και επιταγχυνση προς τα εμπρος και αντίστοιχα θα δυναμώνουν οι άλλες δυνάμεις
-
Μπορει να ηταν με 3ες ή 4ες . Τελος παντων, εννοεις σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Οταν υπαρχει πληρης πρόσφυση, δεν τίθεται θεμα πισω ή μπροστινης κινησης. Συμφωνεις?
-
Όχι, διότι θα ήθελα ψηλότερα πίσω ελατήρια ωστε να γινει μεταφορα του κενρου βαρους και να ελαχιστοποιηθει το θετικο συνημιτονο του βάρους κατά την επιτάχυνση.
Οπότε και πάλι η επιταγχυνση σε πισωκινητο είναι καλύτερη.
Περιμένω κατακραυγή....
Υ.γ άλλη φορά sargus να αφήνεις τις μπέμπες να σε προσπερνούν
-
Δεν προκύπτει καλυτερη επιταχυνση (σε συνθηκες πληρους προσφυσης) απο τα ελατηρια που λες
-
Η γωνία της μεταβολής του βάρους ως προς τον κάθετο άξονα του;
-
Ε τι θα γινει δλδ ? Θα επιταχυνει καλυτερα επειδη θα αλλαξει το κεντρο βαρους κατα την επιταχυνση?
-
Ακόμα και αν δρόμος προσφέρει μια αλφα πρόσφυση που εντάξει πότε δεν είναι ίση με την δυνατότητα του πέλματος επί την ανωτατη ροπη στρέψης του ελαστικου,
το βάρος θα κάτσει με απλά λόγια στους πίσω τροχούς και θα τους πιέσει στο έδαφος ενώ οι μπροστά θα σηκωθούν.
-
Στο ειπα τοσες φορες. Μιλαμε για συνθηκες πληρους προσφυσης
Νέο Honda Civic 2017