-
Μηπως μπερδευτηκες? 182 αλογα δεν βγαζει μαμα το μοτερ σας οσα και η δυναμομετρηση σου? Τα αλογα αυτα αποσο ξερω ειναι στροφαλο.
Έχει ειπωθεί και γραφτεί πολλάκις ότι το civic είναι πιο δυνατό από ότι ανακοινώνεται.
-
Τα εργοστάσια ανακοινώνουν μέτρηση από στρόφαλο μετρημένο σε δυναμομετρο πάγκου.που είναι αξιόπιστη μέτρηση. Οι μετρήσεις που αναφέρουν οι αγαπητοί φίλοι εδώ , είναι όλες από τροχό που ειναι έως και 15% κατώτερες μετρήσεις, και το λογισμικό υπολογίζει απώλειες κατά το δοκουν που προστίθενται στις προηγουμενες. Υπάρχουν ένα σωρό ρυθμίσεις και συνθήκες που το πρωτόκολλο επιβάλει για να έχουμε μια κοντά στη πραγματικότητα μέτρηση. Άξιον απορίας δε είναι το ομιχλώδες τοπίο που καλλιεργούν αυτές οι μετρήσεις. Ρωτήστε τους πόσα είναι στο τροχο; Και βέβαια δε μπορώ να μη ρωτήσω αν είναι λογικό να πετάς άλογα στο δρόμο και να μη σε νοιάζει η πρόσφυση.
-
petran17 wrote:
Μηπως μπερδευτηκες? 182 αλογα δεν βγαζει μαμα το μοτερ σας οσα και η δυναμομετρηση σου? Τα αλογα αυτα αποσο ξερω ειναι στροφαλο.
Έχει ειπωθεί και γραφτεί πολλάκις ότι το civic είναι πιο δυνατό από ότι ανακοινώνεται.
Καλά τα λέει ο Πέτρος! Σιγά μην δηλώνεται 182 άλογα και αποδίδει στην πραγματικότητα 210 άλογα! Γιατί τόσα περίπου θα ήταν στο στρόφαλο, αν τα 181 ήταν μετρημένα στον τροχό...
-
Το κάθε δυναμόμετρο δείχνει τα δικά του. Δεν έχει σημασία το αρχικό νούμερο που έδειξε. Σημασία έχει η διαφορά η οποία προέκυψε!
Ναι η διαφορά έχει σημασία. Πάντως το δυναμομετρο συνέπεσε με τα επίσημα 182 ανακοινωμένα από τη Honda. Το μοτέρ μου έχει 4.000 και είναι σφικτό ακομα, οπότε αναμένεται να πάρει 3-5 άλογα μόλις ανοίξει.
Σήμερα πήγα και βρήκα ξανά αυτόν που μου έφτιαξε το αυτοκίνητο για να κάνει βόλτα να πει τη γνώμη του για το πώς εκατσε το πρόγραμμα (πολλά χρόνια οδηγός αγώνων σε τοπικές διοργανώσεις). Του άρεσε πολύ το αυτοκίνητο όπως μπαίνει στις στροφες, μου έφυγαν τα έντερα. Κάναμε ανοίγματα από όλο το φάσμα των στροφών και ήταν όλα καλά.
-
Τα εργοστάσια ανακοινώνουν μέτρηση από στρόφαλο μετρημένο σε δυναμομετρο πάγκου.που είναι αξιόπιστη μέτρηση. Οι μετρήσεις που αναφέρουν οι αγαπητοί φίλοι εδώ , είναι όλες από τροχό που ειναι έως και 15% κατώτερες μετρήσεις, και το λογισμικό υπολογίζει απώλειες κατά το δοκουν που προστίθενται στις προηγουμενες. Υπάρχουν ένα σωρό ρυθμίσεις και συνθήκες που το πρωτόκολλο επιβάλει για να έχουμε μια κοντά στη πραγματικότητα μέτρηση. Άξιον απορίας δε είναι το ομιχλώδες τοπίο που καλλιεργούν αυτές οι μετρήσεις. Ρωτήστε τους πόσα είναι στο τροχο; Και βέβαια δε μπορώ να μη ρωτήσω αν είναι λογικό να πετάς άλογα στο δρόμο και να μη σε νοιάζει η πρόσφυση.
Το αυτοκίνητο έχει αγριεψει αλλά δεν έγινε και κανένας πύραυλος!!! Δεν υπάρχει θέμα κρατημάτων ή φρένων. Το μόνο που θέλει είναι καλύτερα λάστιχα από τα εργοστασιακά γιατί τώρα σπινάρει η 3η στα 80-100 χλμ/ω στους περισσότερους δρόμους.
-
Βαλτε PS4 παιδια!! και θα με θυμηθειτε!!
Ακριβο αλλα αλλο ελαστικο.. καμια σχεση με τα Primacy που νομιζω φορατε.. Θα δειτε αλλο αμαξι... θα αλλαξει ολη η συμπεριφορα..
-
Δεν έχω δοκιμάσει τα PS4 πάντως τα PS3 με τα οποία ήρθε το focus είναι καταπληκτικά. Φαντάζομαι τα 4 θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένα! Αυτά θα βάλω στην αλλαγή.
-
Εχω κανει σε αυτόν το yaris μου σχεδόν 1,5 χρόνο κανένα πρόβλημα.
ειναι πολύ καταρτισμένος αυτό φαίνεται στο οτι κρατησε τη ροπή να μην ανέβει πάνω απο τα ορια αντοχής του cvt που εχει το κόκκινο civic
-
Η πιο διαδεδομένη λύση στο εξωτερικό είναι το K tuner και το Hondata flash pro. Και στις δύο περιπτώσεις αγοράζεις τη συσκευή και περνάς έτοιμα προγράμματα που έχει μέσα ενώ παράλληλα αποθηκεύεις το μαμά για όταν θες να το ξαναβάλεις.
Εκεί υπάρχουν πολλές επιλογές συμπεριλαμβανομένου και του Rev Hang
-
Λοιπόν,
συνειδητοποίησα τώρα ότι έχω να αλλάξω λάδια από το Μάιο πέρισυ όπου είχα 8.700 χλμ. Τώρα είμαστε Ιούνιο (13 μήνες μετά) και έχω περίπου 22.000 χλμ. και μου λέει ο υπολογιστής ότι σερβις (δεν ξέρω ποιο από όλα) θα χρειαστώ σε 50 ημέρες! Δηλαδή θα πάμε περίπου στους 15 μήνες.
Τι έγινε ρε παιδιά; Φυσιολογικό είναι άραγε; Ή μήπως χάλασε κάνας μετρητής;
-
Αφού είπες ότι θα έκανες μια ενδιαμεση αλλαγή νωρίτερα για παν ενδεχόμενο, τον Μαίο ήταν;;
-
Αυτό το είπα και το έκανα για το στρώσιμο. Άλλαξα περίπου στις 4500 χλμ.
-
Εγώ θα το πήγαινα καλού κακού και ας μηδενίσουν τον μετρητή αυτοί
-
Εγώ δε θα άφηνα με τίποτα πάνω από χρόνο τα ίδια λάδια. Ό,τι και να έλεγαν αυτοί. Μόνο καλό κάνει μια αλλαγή και δεν είναι και απαγορευτικό το κόστος για μια φορά τον χρόνο. Θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
-
Αν κάποιος αλλάζει τα λάδια σε βενζινάδικο η σε συνεργείο της γειτονιάς ο μετρητής μηδενίζει η αυτό γίνεται μόνο με πρόσβαση σε ειδικά προγράμματα της χοντα?
-
Δεν θυμάμαι πιο ήταν το παλληκάρι που μου είχε προτείνει το Polarchem Carnauba. Το σαμπουάν τα σπάει . Χθες με ρωτούσε ένας έξω από την καφετέρια αν το έχω κερώσει. Επειδή αυτός είχε κερώσει το αυτοκίνητο του και του έμοιαζε ίδια η γυαλάδα
-
Αυτό έχω και εγώ. Μπορεί να στο πρότεινα στο παρελθόν. Είναι φοβερό! Που να δοκιμάσεις και το swifter...
-
Αν κάποιος αλλάζει τα λάδια σε βενζινάδικο η σε συνεργείο της γειτονιάς ο μετρητής μηδενίζει η αυτό γίνεται μόνο με πρόσβαση σε ειδικά προγράμματα της χοντα?
Αναφέρεται στο manual και είναι κάτι απλό.
-
Ok,ευχαριστώ.
-
Αυτό έχω και εγώ. Μπορεί να στο πρότεινα στο παρελθόν. Είναι φοβερό! Που να δοκιμάσεις και το swifter...
Σε ευχαριστώ, να σε καλά!
Τι είναι το swifter;
Νέο Honda Civic 2017