-
Επειδή αναφερθηκε σεταρισμα ελαστικών μεταξύ civic / focus και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω διαφορές μεταξύ primacy 4 / ps4. και αυτές είναι τεράστιες μεταξύ των 2 ελαστικών. Μάντεψτε υπέρ τίνος; Κατά τα άλλα το συγκεκριμένο τεστ είναι μόνο 1 παράγων και σπουδαίο ρόλο σ' αυτό παίζουν τα ελαστικά. Εγώ ανακάλυψα αυτό το άλλο αυτοκίνητο στο civic όχι από επιδόσεις αλλά από αισθητή αλλαγή συμπεριφορας του αυτοκινήτου στις ίδιες στροφοδιαδρομες.
-
Επειδή αναφερθηκε σεταρισμα ελαστικών μεταξύ civic / focus και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω διαφορές μεταξύ primacy 4 / ps4. και αυτές είναι τεράστιες μεταξύ των 2 ελαστικών. Μάντεψτε υπέρ τίνος; Κατά τα άλλα το συγκεκριμένο τεστ είναι μόνο 1 παράγων και σπουδαίο ρόλο σ' αυτό παίζουν τα ελαστικά. Εγώ ανακάλυψα αυτό το άλλο αυτοκίνητο στο civic όχι από επιδόσεις αλλά από αισθητή αλλαγή συμπεριφορας του αυτοκινήτου στις ίδιες στροφοδιαδρομες.
Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο otokomae. Από προσωπική εμπειρία, με αλλαγή σε ζαντολάστιχα( 2 forge zanta 7.6kg η μία σφυρίλατη ντυμένες με MICHELIN PILOT SPORT 4, η διαφορά σε στρίψιμο είναι πλέον χαωτική.
Πλέον το αυτοικίνητο στρίβει με ταχύτητες που στην κυριολεξία σε τρομάζουν και λές 'δεν μπορεί θα πάω απέναντι', αλλά το αυτοκίνητο αρνείται πεισματικά να φύγει από την τροχιά του. Αν δε, παίξεις και λίγο με το γκάζι, πλασάρεται με τα τέσσερα με ελαφρύ γλίστριμα. Πραγματική απόλαυση.
-
Για να επανέλθω στο θέμα μας, θέτω προς αξιολόγηση από όλους το πόσο σοβαρό μπορεί να είναι ένα τεστ που δίνει καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε ένα οικογενειακό 25ετίας και βάλε; Και θα κάνω και μια αναλογία:
Έστω ότι το Sports Illustrated είχε τα τελευταία 30 χρόνια ένα τεστ με το οποίο έκρινε την απόδοση αθλητικών παπουτσιών. Αν λοιπόν σε αυτό το τεστ την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών την είχε μια Ελβιέλα ή ένα Converse All-Star, θα συνεχίζατε να πιστεύετε ότι αυτό το τεστ είναι ενδεικτικό της απόδοσης ή της ποιότητας ενός αθλητικού παπουτσιού;
Η ένσταση μου είναι ότι αντί να σκεφτείτε πόσο ουσιαστικό και ενδεικτικό είναι το τεστ του ταράνδου, κάποιοι προτιμάτε να χρησιμοποιείτε επιλεκτικά τα αποτελέσματα όπως σας βολεύουν είτε για να προβάλλετε ένα αυτοκίνητο που συμπαθείτε είτε για να καταβαραθρώσετε κάποιο άλλο που δεν συμπαθείτε...
-
Ανάβει η ειδοποίηση για το σερβις και βλέπω αυτό!!! Και σκέφτομαι, πάει τα παίξε!!!!!
-
Ξεφεύγοντας αρκετά από τα παραπάνω θέματα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ενισχυθεί ο ανεπαρκέστατος, κατά τη γνώμη μου, φωτισμός στο χώρο αποσκευών του hatcback.
-
Ανάβει η ειδοποίηση για το σερβις και βλέπω αυτό!!! Και σκέφτομαι, πάει τα παίξε!!!!!
Και τελικά; Τα θέλει όλα αυτά;
-
Ξεφεύγοντας αρκετά από τα παραπάνω θέματα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ενισχυθεί ο ανεπαρκέστατος, κατά τη γνώμη μου, φωτισμός στο χώρο αποσκευών του hatcback.
Σε πρώτη φάση άλλαξε τη λάμπα που έχει με ποιό ισχυρή. Φθηνή και εύκολο μετατροπή
Αν δεν σε καλύπτει τότε θέλει να προσθέσεις επιπλέον φωτισμό σε άλλο σημείο του χώρου αποσκευών
-
thesniki wrote:
Και τελικά; Τα θέλει όλα αυτά;
Ε λογικά ναι, αλλά δεν έχω βρει ακόμα τι ειναι το 8!!
-
Thesniki, πόσα χλμ έχεις?
-
136k
-
Hondara wrote:
136k
Πω ρε φίλε, respect!
Παίζει και να μην τα φτάσω πότε εγώ
Ενημέρωσε μας όταν το πας για service τι έκαναν.
-
Για να επανέλθω στο θέμα μας, θέτω προς αξιολόγηση από όλους το πόσο σοβαρό μπορεί να είναι ένα τεστ που δίνει καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε ένα οικογενειακό 25ετίας και βάλε; Και θα κάνω και μια αναλογία:
Έστω ότι το Sports Illustrated είχε τα τελευταία 30 χρόνια ένα τεστ με το οποίο έκρινε την απόδοση αθλητικών παπουτσιών. Αν λοιπόν σε αυτό το τεστ την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών την είχε μια Ελβιέλα ή ένα Converse All-Star, θα συνεχίζατε να πιστεύετε ότι αυτό το τεστ είναι ενδεικτικό της απόδοσης ή της ποιότητας ενός αθλητικού παπουτσιού;
Η ένσταση μου είναι ότι αντί να σκεφτείτε πόσο ουσιαστικό και ενδεικτικό είναι το τεστ του ταράνδου, κάποιοι προτιμάτε να χρησιμοποιείτε επιλεκτικά τα αποτελέσματα όπως σας βολεύουν είτε για να προβάλλετε ένα αυτοκίνητο που συμπαθείτε είτε για να καταβαραθρώσετε κάποιο άλλο που δεν συμπαθείτε...
Ανάθεμα την ώρα που πόσταρα το βίντεο
Αν ήξερα τι θα ακολουθούσε θα το είχα αποφύγει ειλικρινά. Λες και πάτησα τον κάλο σε κάποιους.
Φίλε harisma23 μάλλον έχεις χαθεί λίγο, αφού το θέμα μας στο συγκεκριμένο νήμα δεν είναι το τεστ ταράνδου νομίζω, αλλά το Civic. Το να επανέρχεσαι λοιπόν ξανά και ξανά μάλλον είναι λάθος. Εντελώς φιλικά και ειλικρινά με εκτίμηση για τις αυτοκινητιστικές γνώσεις σου, αλλά το παραπάνω παράδειγμα είναι τόσο ατυχές που δεν επιδέχεται καν σχολιασμού.
Κατ'ουσία εγώ βλέπω οτι δεν διαφωνεί κανείς για τη βαρύτητα που πρέπει να δίνει κανείς στο συγκεκριμένο τεστ. Εμπλέκονται τόσες παράμετροι και τόσες μεταβλητές που όντως μπορεί να χειραγωγηθεί κατά το δοκούν. Και έχει γίνει επανειλημμένως απο τον δήθεν αντικειμενικό ειδικό τύπο.
Αυτό δε σημαίνει οτι δεν είναι ενδεικτικό κάποιων πραγμάτων, ειδικά όταν μια επίδοση είναι καλή. Η Xantia για παράδειγμα μπορεί να μην ήταν ανώτερη απο όλα τα αυτοκίνητα ever, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί την εξαιρετική της συμπεριφορά, ειδικά στην εποχή της.
Να θυμήσω την A Class και τι συνέπειες είχε στην Mercedes αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία γενικά. Αν έχουμε όλοι σήμερα standard ESP στα αυτοκίνητά μας, το χρωστάμε εν μέρη στην τούμπα της A Class
Να συνεχίσουμε με κάτι άλλο εκτός απο τον τάρανδο και τα βάσανά του??
-
Hondara wrote:
136k
Πετρέλαιο λογικά..Είσαι απο τούς λίγους τυχερούς που πρόλαβαν κ το πήραν...Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το σταμάτησαν να το φέρνουν αφού εδώ πουλάνε τα πετρέλαια ακόμα...Εμείς με βενζίνη δύσκολο να τα φτάσουμε γρήγορα...Ωραιοςςςςςς
-
thesniki wrote:
Hondara wrote:
136k
Πω ρε φίλε, respect!
Ο Θεσσαλονίκη έχει ακουμπήσει γύρω στα 2500 με 3000€ μέχρι τωρα στο Σαρακάκη για τα τετριμμένα. Προφανώς θα το επιβεβαιώσει.
-
Τελευταία νέα: Σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού για το 2021 προχωράει ο όμιλος Σαρακάκη λόγω νεωτέρων προβλέψεων για αυξημένα έσοδα!
-
Πω ρε φίλε, respect!
Όλα μέχρι και το 8 είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν, το 8 δεν γνωρίζω και γκουγκλάροντας δεν μπόρεσα να βρω!!
**Αν δεν βγάλω άκρη μέχρι τότε, ναι θα ρωτήσω στην αντιπροσωπία και θα ενημερώσω **
Πετρέλαιο λογικά..Είσαι απο τούς λίγους τυχερούς που πρόλαβαν κ το πήραν...Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το σταμάτησαν να το φέρνουν αφού εδώ πουλάνε τα πετρέλαια ακόμα...Εμείς με βενζίνη δύσκολο να τα φτάσουμε γρήγορα...Ωραιοςςςςςς
Ναι ναι πετρέλαιο.
Το ίδιο είπε και ο μπάτσος σήμερα που με σταμάτησε για έλεγχο. Για το αμάξι τελικά ήθελε να ρωτήσει και έβριζε που το σταμάτησαν
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το σταμάτησε Ελλάδα μιας και η τιμή του ήταν άκρως ανταγωνιστική.
Δεν πειράζει, όταν πουληθεί θα φύγει σαν ζεστό ψωμάκι
Ο Θεσσαλονίκη έχει ακουμπήσει γύρω στα 2500 με 3000€ μέχρι τωρα στο Σαρακάκη για τα τετριμμένα. Προφανώς θα το επιβεβαιώσει.
Δεν γνωρίζω πόσα, μιας και είναι χρονομίσθωση, ευτυχώς δηλαδή. Αν ήταν προσωπικό αυτοκίνητο θα προβληματιζόμουν αρκετά πάντως μιας και έχει σέρβις κάθε 10.000 χλμ, το οποίο εκτός απο τα αυξημένα έξοδα έχει και την ταλαιπωρία κάθε 2 μήνες να κανονίζεις συνεργείο.
Τελευταία νέα: Σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού για το 2021 προχωράει ο όμιλος Σαρακάκη λόγω νεωτέρων προβλέψεων για αυξημένα έσοδα!
Δεν έχει ανάγκη αυτός
Πάντως αν βρει κανείς τι ειναι το 8, ας το γράψει να μου φύγει η απορία
-
anestist wrote:
Σε πρώτη φάση άλλαξε τη λάμπα που έχει με ποιό ισχυρή. Φθηνή και εύκολο μετατροπή
Αν δεν σε καλύπτει τότε θέλει να προσθέσεις επιπλέον φωτισμό σε άλλο σημείο του χώρου αποσκευών
Άλλαξα ήδη την υπάρχουσα με μία Τ10 led που είχα, η οποία όμως δεν δίνει κάτι παραπάνω. Έχω ήδη παραγγείλει μία Τ15 led που θεωρητικά χωράει και βγάζει περισσότερο φως. Δεν περιμένω τρομερή βελτίωση. Αν δεν κάνει κάτι κι αυτή θα το ξαναψάξω.
-
Ο κωδικός 8 φίλε σημαίνει στο αυτοκίνητό μας αντικατάσταση του στοιχείου καθαρισμού του αέρα, δηλαδή φίλτρο αέρα.
Αυτό λέει τουλάχιστον το δικό μου service manual.
Αναφορικά με τα συχνά servis λαδιών των 10.000, έχω να σου πω ότι η honda δεν κοροιδεύει .όπως κάποιες άλλες εταιρίες και θέλει τα προϊόντα της και οι κινητήρες να αντέχουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και να μην παθαίνουν το παραμικρό.
Επειδή λοιπόν το μοτεράκι που έχεις είναι ότι καλύτερο υπάρχει στα 1.6 πετρέλαιο, παρότι βγάζει μόνο .....120 άλογα τελείως αβίαστα,μπορεί να ξεπεράσει το 1.000.000 χιλιόμετρα χωρίς πρόβλημα αλλάζοντας συχνά τα λαδάκια.
Και θα μου πεις τώρα, γιατί η vw δίνει 30.000 service longlife λάδια στα leasing αυτοκίνητά της? Απλά γιατί δεν την νοιάζει αν φθαρεί ή σπάσει ο κινητήρας λόγο κακής λίπανσης, ούτε αν πράγματι περνάει προδιαγραφές ρύπων όπως έχει δηλώσει επίσημα μιας και ελέγχει τα πάντα στην Ευρώπη. Ξέρεις πόσοι έχουν πάρει vw πετρέλαιο απο leasing και επειδή άλλαζαν κάθε 30.000, τα πήραν στα χέρια και κλαίνε? Αντίθετα στους ιδιώτες η οδηγία ήταν κάθε ..15.000 στα ίδια αυτοκίνητα!
Απεναντίας η honda, ξέρει ότι με την παραμικρή παρατυπία - απόκλιση, οι Γερμανοί θα τους βγάλουν στον τάκο και σέβονται τους αγοραστές της μάρκας.
Μη λυπάσαι λοιπόν να αλλάζεις κάθε 10.000 ότι πιο πολύτιμο υπάρχει για να μη καταστραφεί ένας κινητήρας. ΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΟΥ.
Εμένα πάντως τα sercice σε 34.000 μου έχουν κοστίσει 300 ευρώ, (Περίπου 120 ευρώ το χρόνο) μέσα στα οποία είναι και ένα ζευγάρι πίσω τακάκια, πράγμα που θεωρώ απόλυτα λογικό για το αυτοκίνητο, την κατανάλωση (5 λίτρα μέση)και το στρίψιμο που απολαμβάνω.
Όσοι τυχεροί πρόλαβαν, αρκεί να μη πέσουν στην ανάγκη του Σ όπως έχει πει και ο οτοκομαε.
Hondara wrote:
Πω ρε φίλε, respect!
Όλα μέχρι και το 8 είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν, το 8 δεν γνωρίζω και γκουγκλάροντας δεν μπόρεσα να βρω!!
**Αν δεν βγάλω άκρη μέχρι τότε, ναι θα ρωτήσω στην αντιπροσωπία και θα ενημερώσω **
stavtsim wrote:
Ναι ναι πετρέλαιο.
Το ίδιο είπε και ο μπάτσος σήμερα που με σταμάτησε για έλεγχο. Για το αμάξι τελικά ήθελε να ρωτήσει και έβριζε που το σταμάτησαν
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το σταμάτησε Ελλάδα μιας και η τιμή του ήταν άκρως ανταγωνιστική.
otokomae wrote:
Δεν γνωρίζω πόσα, μιας και είναι χρονομίσθωση, ευτυχώς δηλαδή. Αν ήταν προσωπικό αυτοκίνητο θα προβληματιζόμουν αρκετά πάντως μιας και έχει σέρβις κάθε 10.000 χλμ, το οποίο εκτός απο τα αυξημένα έξοδα έχει και την ταλαιπωρία κάθε 2 μήνες να κανονίζεις συνεργείο.
harisma23 wrote:
Δεν έχει ανάγκη αυτός
-
Hondara wrote:
Πω ρε φίλε, respect!
stavtsim wrote:
Ναι ναι πετρέλαιο.
otokomae wrote:
harisma23 wrote:
Δεν έχει ανάγκη αυτός
Αν το 8 από ότι βλέπω στο manual είναι αντικατάσταση φίλτρου αερα τότε αυτό έχει να αντικατασταθεί από την ημερομηνία παραγωγής.
-
Το 8 νομίζω ότι είναι αλλαγή υγρών φρένων. Πάντως στο βιβλιαράκι του service γράφει όλους τους κωδικούς.
Νέο Honda Civic 2017