-
Καλοταξιδο κ απο εμενα σαργε.!
Παντως το μοτερ αυτο εχει ακομα καποια θεματα νεοτητας..
https://www.reuters.com/article/us-chin ... SKBN1FW124
Στάλθηκε από το MediaPad T1 8.0 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το 1.000αρι δεν το εχει παρει κανεις ρε παιδια να μας πει εντυπωσεις; Αυριο παω για τεστ ντραιβ με τον αδερφο μου και του 1.000αριου και του 1.500αριου. Θα σας γραψω εντυπωσεις.
-
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Το 1.000αρι δεν το εχει παρει κανεις ρε παιδια να μας πει εντυπωσεις; Αυριο παω για τεστ ντραιβ με τον αδερφο μου και του 1.000αριου και του 1.500αριου. Θα σας γραψω εντυπωσεις.Περιμένουμε εντυπώσεις λοιπόν και από τους 2!
Η δική μου εντύπωση από τον 1000άρη είναι ότι είναι δυνατός κινητήρας (άλλωστε 129 άλογα είναι αυτά), σίγουρα πιο δυνατός από το 1.6 100ps που έχω τώρα, αλλά επίσης είναι τραχύς στις χαμηλές στροφές και ακούγεται. Επίσης, εμένα με χάλαγε πολύ ότι ο κόφτης είναι στις 5500 στροφές διότι το αμάξι ανέβαζε δυνατά μέχρι εκεί όπου και κοβόταν εξαιρετικά απότομα. Για εμένα μεγάλο μείον. Θα το έπαιρνα όμως με τον 1000άρη (αν δε μπορούσα να ανέβω στον 1.5) καθώς συνολικά ως αμάξι μου αρέσει. Απλά μετά δυσκολεύει η απόφαση διότι στα λεφτά του χιλιαριού παίρνεις άλλα ωραία οχήματα όπως το leon fr 1.8 180ps. Άλλης φιλοσοφίας αυτοκίνητο αλλά στα 20.500 που κοστίζει και αυτό παίρνεις ένα αμάξι πολύ δυνατό και με πολλά εξτρά. Ενώ το civic 1.0 είναι σχετικά μέτριο σε εξοπλισμό στα λεφτά αυτά. -
WAF στα τάρταρα , η γυναικα δεν το συζητουσε καν ...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
WAF στα τάρταρα , η γυναικα δεν το συζητουσε καν ...Γι' αυτο οι γυναικες σε ορισμενα θεματα (οπως αυτο της αγορας καινουργιου αυτοκινητου) δεν πρεπει να εχουν τον παραμικρο λογο. Ουτε καν για το χρωμα. Σε αλλα θεματα παλι εχουν τον απολυτο ελεγχο, οπως ας πουμε αν στο σαντουιτς θα σου βαλουν ζαμπον η τονο.
-
Το 1000άρι το είχα κάνει ένα σύντομο test-drive τον περασμένο Νοέμβριο στα Honda Days. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το civic, οδήγησα την έκδοση elegance (την καλή δηλαδή). Η σύντομη εμπειρία ήταν καθόλα θετική, το αμάξι σε απόκριση και δύναμη μου θύμισε πολύ το audi a3 1.4tsi (2009) του πατέρα μου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να καταλάβω ότι ο κινητήρας είναι μόνο ενός λίτρου.
-
Καλημερα και από εμένα!
Ερωτευμένος και γω με το hondaki, από Σεπτέμβρη ξεκινάω τα test drive με σκοπό να αποκτήσω αμάξι γύρω στα Χριστούγεννα! Θα δω 2 - 3 αυτοκίνητα ακόμα σίγουρα αλλά πρώτη επιλογή παραμένει το Civic. Μάλλον προς το sedan με βλέπω αλλά δε με χαλάει και το hatch.
Ελπίζω με την έλευση του diesel να πέσουν λίγο οι τιμές στο 1.5. Αν και διαβάζοντας το forum εδώ μου φαίνεται δύσκολο! Αυτός ο Σ τελικά ούτε ένα παζάρι στις τιμές, τίποτα???? -
Άντε να μαζευτούμε πολλοί μπας και βρίσκουμε κάνα ανταλλακτικό σε καμιά 10ριά χρόνια!
-
Σημερα ηταν η μερα του τεστ ντραιβ. Ομολογω οτι και το χιλιαρι και το χιλιοπεντακοσαρι ηταν καλυτερα του αναμενομενου. Μολις τελειωσαμε με τον αδερφο μου ηθελα για αλλη μια φορα να σφιξω το χερι των αρχιμηχανικων της Honda.
Το χιλιαρι ειναι δυνατο, σιγουρα δε θυμιζει χιλιαρι και εχει την απαραιτητη δυναμη για να ανταπεξελθει σε ολες τις δοκιμασιες ενος καθημερινου αυτοκινητου. Ο κινητηρας του δεν ειναι τελικα τοσο πολυ θορυβωδης οσο διαβαζα στα reviews του ιντερνετ αλλα η καταναλωση του με απογοητευσε. 12 lt/100 km εγραψε υπο πιεση μεν αλλα περιμενα κατι καλυτερο. Επισης ο κοφτης ερχεται σχετικα νωρις στις 5.500 στροφες. Απο την αλλη το χιλιοπεντακοσαρι νταξει τι να λεμε τωρα. Δυναμη. Δεν ειναι κατι εξωπραγματικο, εχει πολιτισμενη λειτουργια αλλα η δυναμη ειναι εκει οποτε τη χρειαστεις. Η εκπληξη ηταν η καταναλωση. 9,9 lt/100 km υπο μεγαλυτερη πιεση. Το αμαξι εχει περισσοτερο αερα οποτε οταν κινεισαι σβελτα καις λιγοτερο απο το χιλιαρι. Πολυ καλο σασμαν - λεβιες ταχυτητων, λιγο περιορισμενη η ορατοτητα προς τα πισω λογω σχεδιασμου πισω τζαμιου και C pillars. Το hatch 1.5 sport ειναι η ιδανικη εκδοση αλλα και τα 26.000 ευρω πολυ αλμυρα. Το sedan 1.5 comfort ειναι καλη ευκαιρια στα 22.000 ευρω. Το hatch 1.0 δεν θα το σκεφτομουν μετα τη σημερινη εμπειρια. Εκτος αν καποιος το προτιμα για συγκεκριμενους λογους. Αλλωστε καθε 8 χιλιοπεντακοσαρια πουλανε 2 χιλιαρια απο οτι μου ειπαν. -
Ωραίος! Μεστός και κατατοπιστικός.
Κοίτα, η κατανάλωση είναι όπως το είπες. Και το χιλιάρι μπορεί να τη ρίξει πολύ απλά πρέπει να κινηθείς ακόμη πιο χαλαρά. Συνεχίζω όμως να θεωρώ το χιλιάρη της VW τον καλύτερο μικρό κινητήρα που υπάρχει.
Το χιλιάρι θα το επιλέξει αυτός που δε θέλει να περάσει τα 20-21.000 και του αρέσει το χατς όπως και αυτός που θέλει το σιβικ αλλά δε θέλει να περιμένει τόσους μήνες για το 1.5. Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του στα πάντα το χιλιάρι. Ειδικά όταν κινιόμουν σε χαλαρούς ρυθμούς (κρούιζινγκ) με την οικογένεια μέσα, ήταν απολαυστικό. Τόσα χρόνια δηλαδή πως ζούσαμε οι περισσότεροι με ατμοσφαιρικά 1.4 και 1.6; -
Ωραίο review.
Επισης, μια άλλη διαφορα ειναι οτι το 1.0 εχει κατα 50 λίτρα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Κατι που για εναν οικογενειαρχη ειναι μεγάλο πλεονέκτημα.λαθος της χοντα που στο 1.5 'χάθηκε' αυτός ο χώρος για χάρη της εξάτμισης. Ισως ειναι το μεγαλύτερο μείον που εχει το 1.5 αυτο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ωραίο review.
Επισης, μια άλλη διαφορα ειναι οτι το 1.0 εχει κατα 50 λίτρα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Κατι που για εναν οικογενειαρχη ειναι μεγάλο πλεονέκτημα.λαθος της χοντα που στο 1.5 'χάθηκε' αυτός ο χώρος για χάρη της εξάτμισης. Ισως ειναι το μεγαλύτερο μείον που εχει το 1.5 αυτο.Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτό ισχύει μόνο στο 1,5 έκδοση sport που έχει την εξάτμιση στην μέση. Οι άλλες εκδόσεις έχουν την την εξάτμιση στην άκρη όπως το 1.0 και έχουν τον ίδιο χώρο αποσκευών με το 1.0
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αυτό ισχύει μόνο στο 1,5 έκδοση sport που έχει την εξάτμιση στην μέση. Οι άλλες εκδόσεις έχουν την την εξάτμιση στην άκρη όπως το 1.0 και έχουν τον ίδιο χώρο αποσκευών με το 1.0Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ναι αλλά στην Ελλάδα το χατς 1.5 έρχεται μόνο στην sport έκδοση οπότε δεν έχεις άλλη επιλογή. Αυτό που έχει αναφερθεί ξανά είναι ότι τα 50 υπολοιπόμενα λίτρα δεν αφαιρούνται από τον κύριο χώρο του πορτ-μπαγκάζ αλλά από το 'βαθούλωμα' για την ρεζέρβα. Οπότε ίσως δεν είναι και τόσο σημαντικό.
-
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Αυτό ισχύει μόνο στο 1,5 έκδοση sport που έχει την εξάτμιση στην μέση. Οι άλλες εκδόσεις έχουν την την εξάτμιση στην άκρη όπως το 1.0 και έχουν τον ίδιο χώρο αποσκευών με το 1.0
Ναι αλλά στην Ελλάδα το χατς 1.5 έρχεται μόνο στην sport έκδοση οπότε δεν έχεις άλλη επιλογή. Αυτό που έχει αναφερθεί ξανά είναι ότι τα 50 υπολοιπόμενα λίτρα δεν αφαιρούνται από τον κύριο χώρο του πορτ-μπαγκάζ αλλά από το 'βαθούλωμα' για την ρεζέρβα. Οπότε ίσως δεν είναι και τόσο σημαντικό.
Έχεις δίκιο, όταν πρωτοήρθε, ερχόντουσαν και οι άλλες εκδόσεις.
Μάλλον δεν πούλησαν ούτε ένα και ο Σ τα έκοψε τελείως.
Με χαλάει η μη ύπαρξη ρεζέρβας. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος απόρριψηςSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
[>Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Με χαλάει η μη ύπαρξη ρεζέρβας. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι λόγος απόρριψης
Να αναφέρω απλά ότι μπορει κάνεις να βάλει ρεζερβα και στο 1.5 sport. Όλο το κιτ με γρυλλο, κλειδί κλπ μαζί με το πάτωμα είχε 200 δολάρια αν θυμάμαι καλά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Υπάρχει κανένα λινκ για αυτό ή ρωτάμε αντιπροσωπεία;
-
@sargus το είχα δει σε forum του εξωτερικού. Απλά αλλάζουν και το πάτωμα γιατί πρέπει να σηκωθεί κάποιους πόντους για να χωρέσει. Αν το ψάξεις Google θα βρεις σίγουρα το link. Από αντιπροσωπεια δεν ξέρω, αλλά σε κάποιες χώρες αντί για το repair kit βάζουν ρεζερβα ακόμα και στο sport hatch με την εξάτμιση στη μέση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλημέρα σε όλο το πάνελ.
Για όσους περιμένουν το 1.5 sport τέλη Ιουνίου (όπως εγώ), μάλλον θα αργήσει λιγάκι, καθώς ο αντιπρόσωπος με ενημέρωσε ότι ακόμα δεν ειδοποιήθηκε για τη μεταφορά του.
Για όσους το έχουν το έχουν, ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο έξτρα (αν και είναι υπερπλήρης η έκδοση), που έβαλαν ή ήθελαν να βάλουν! πχ θα με ενδιέφερε το σκληρό πάτωμα του πορτ μπαγκάζ.
-
Ο χρήστης Tasosdio έγραψε:
πχ θα με ενδιέφερε το σκληρό πάτωμα του πορτ μπαγκάζ.Καλημέρα, το συγκεκριμένο ήταν και το μοναδικό αξεσουάρ που ενδιέφερε και εμένα (έχω το σεντάν). Το ζήτησα δώρο όταν παρήγγειλα το αμάξι και περίμενα κανά μήνα (αφού είχα ήδη πάρει το αμάξι) για να το παραλάβω. Σαν αξεσουάρ είναι πολύ καλό αφου προστατεύει τη μοκέτα του πατώματος του πορτ-μπαγκάζ. Και επειδή έχει και μεγάλο 'χείλος' γύρω γύρω προστατεύει πολύ καλά από τυχόν ατυχήματα με υγρά. Νομίζω ότι η διαφορά αυτού που έχω με του hatchback είναι ότι στου hatch έχει επιπλέον χωρίσματα ώστε να στερεώνονται και να τακτοποιούνται καλύτερα τα πράγματα. Θα το πρότεινα σε όλους.
-
Και εγώ το ζήτησα και θα το πάρω δώρο. Μου άρεσε και εμένα και είναι και χρήσιμο!
Ο χρήστης elefasgr έγραψε:
Νομίζω ότι η διαφορά αυτού που έχω με του hatchback είναι ότι στου hatch έχει επιπλέον χωρίσματα ώστε να στερεώνονται και να τακτοποιούνται καλύτερα τα πράγματα. Θα το πρότεινα σε όλους.Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει και το απλό (που έχεις εσύ και που ζήτησα και εγώ) και υπάρχει και εκείνο με τα χωρίσματα.
Νέο Honda Civic 2017