-
Οι ζάντες είναι σίγουρα προσωπικό ζήτημα και όλες οι γνώμες είναι σεβαστές. Σίγουρα όμως η διαφορά που ένιωσα στο αμάξι ήταν αρκετή. Παραθέτω και μια πολύ ωραία δοκιμή με focus st και αρκετές διαφωτιστικές μετρήσεις στο πεδίο για όσους έχουν όρεξη να διαβάσουν τις διαφορές.Τα υπόλοιπα είναι για το μάτι πιο πολύ. Μια παρατήρηση μόνο. Το λεβιεδάκι δεν μπαίνει κατευθείαν και θέλει ένα εξαρτηματάκι ακόμη για να κρατά τη φούσκα.
Καλό βράδυ
Όλα ωραία είναι φίλε μου, αλλά πιο πολύ από όλα μου αρέσει το λεβιεδάκι (και λιγότερο η ζάντα που δεν είναι και τόσο του γούστου μου)! Ebay νομίζω και αυτό, έτσι;
Καλά χιλιόμετρα λοιπόν και σε εσένα (γιατί έχεις λίγα για ντιζελ) και να το χαρείς όσο δεν πάει!
-
Βάλε το link να το διαβάσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε αν δε σου κάνει κόπο.
-
Καλησπέρα,
το τιμόνι είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στο αυτοκίνητό μας, για αυτό είναι σαν μαμά και δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα. Τιμή αγοράς απο e-bay -εξωτερικό γύρω στα 35 ευρώ. Μετά υπολογίζεις άλλα 20 - 30 για να βρείς κάποιον να στο ράψει πάνω στο τιμόνι σου με ότι χρώμα κλωστής επιθυμείς. Το έχω 2 χρόνια και είναι σαν καινούριο ποιοτικά αλλά και το feeling στο χέρι είναι καταπληκτικό.
Το είχα προτείνει και στο μέλος sargus και μάλιστα είχα παραθέσει συνδέσμους στο αντίστοιχο τεύχος δοκιμής του αυτοκινήτου στο drive.
Έχουν περάσει χρόνια και δεν θυμάμαι πλέον.
RF4E wrote:
@graa
Καλησπέρα,Χρόνια πολλά,καλή χρονιά!!!
Το δερμάτινο τιμόνι που το έβαλες φίλε κ πόσο κόστισε αν επιτρέπεται?Γιατί ενδιαφέρομαι, αλλά είδα πρόσφατα σε φίλο μου που έβαλε στην bmw του κ ήταν μια μαλακια, ήταν ντυμένη μόνο η στεφάνη ενώ εσένα βλέπω έχει ντύσει όλη την λεπτομέρεια του τιμονιού .
Μία εταιρεία που έχει πολύ καλής ποιότητας δερμάτινα καλύμματα είναι η MEWANT. Μπορείτε να τη βρείτε και στο ebay (http://www.ebaystores.com/mewantofficialstore)και στο aliexpress (https://mewant.aliexpress.com/store/1290006?spm=a2g0o.detail.1000002.2.441373d0llxyVk). Υπάρχει επιλογή γνήσιου δέρματος ή δερματίνης (μιλάμε για το πρώτο) με πολλές επιλογές διαμόρφωσης (τρυπητό δέρμα, suede, χρώμα, κλωστή). Τα καλύμματα είναι φτιαγμένα για το κάθε τιμόνι και μπαίνουν κάτω από πιθανές πλαστικές προσθήκες που υπάρχουν στο τιμόνι με εργαλεία που περιέχονται στο κιτ. Η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή (έχω αγοράσει για το τωρινό μου αυτοκίνητο και είναι σαν καινούργιο μετά από δύο χρόνια καθημερινής χρήσης) και η τοποθέτηση μπορεί να γίνει με μικρή προσπάθεια και από τον οδηγό χωρίς να βγει το τιμόνι.
-
Πολύ ωραίο αλλά πρέπει να έχεις πάρει μάστερ στην σταυροβελονιά ! Πρέπει να να πάω στο χωριό στην γιαγιά να το μοντάρει ! Πόσο να σε χρεώσει κάποιος ταπετσιέρης να στο ράψει?
-
Στο YouTube υπάρχουν video για το πως γίνεται. Δεν τρυπάς κάτι. Εμένα μου πήρε περίπου 45 λεπτά να το κάνω. Αύριο θα βγάλω φωτογραφία. Λίγη υπομονή και προσοχή θέλει μόνο. Από την άλλη 20-30 ευρώ για την τοποθέτηση που γράφεται παραπάνω δεν είναι τρελό ποσό.
-
@gpaa: μήπως έχεις και link για το πλαστικό στο κάτω μέρος του τιμονιού; Το 'V' εννόω.
Επίσης ψάχνω για CVT κάλυμμα για τα γράμματα του λεβιέ αλλά βρίκω παντού αυτά με το L ενώ εδώ Ευρώπη (νομίζω) έχει μόνο P RNDS. Έχει κάποιος λάτι υπ΄όψιν του;
-
Γενικώς, για να γίνει καλύτερη καύση και να έχεις λιγότερα καυσαέρια, πρέπει να διατηρείς σχετικά υψηλές και συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο, 2013 - 2017 i-dtec, με τις πιο χαλαρές προδιαγραφές ρύπων, δεν χρειαζόταν να έχουν τέλεια καύση στο μοτέρ, ρίχναν λιγότερο καύσιμο, είχαν καλύτερες καταναλώσεις, αλλά γέμιζε πιο εύκολα το dpf.
Για αυτό και έχει έρθει και οδηγία απο τη honda για επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου στα civic diesel 2015 - 2017. Ουσιαστικά θέλουν να ψεκάζουν περισσότερο για να μην μπουκώνουν το dpf και έχουμε δράματα και να κάνουν καλύτερη καύση.
Σκέψου σε ένα ενεργειακό τζάκι - σόμπα με τζαμάκι, ότι όταν το ανάβεις, βγάζει αρκετό καπνό και πολλές φορές όταν δεν ρίξεις μέσα ξύλα να ανεβάσεις τη θερμοκρασία, το τζάμι γεμίζει κάπνα η οποία κολλάει και στο τζάμι και δεν βλέπεις μέσα. Αν όμως έχεις υψηλές θερμοκρασίες ρίχνοντας μέσα ξύλα, η κάπνα - τέφρα καίγεται και δεν έχεις μάζεμα κάπνας στο τζαμάκι του ενεργειακού τζακιού το οποίο παραμένει καθαρό.
Επίσης επειδή το bluespark σου επιτρέπει να ρίξεις και περισσότερο καύσιμο στο θάλαμο καύσης, και στην τελευταία έκδοση boost pro, το κάνει σε συνεργασία με το boost του αυτοκινήτου, αν ξέρεις τι να κάνεις μπορείς ταυτόχροινα να έχεις και περισσότερη δύναμη, και να βλάπτεις λιγότερο το dpf, αλλά θα καίς και λίγο παραπάνω. Ο απαράβατος νόμος της φύσης. Δεν μπορείς να κερδίσεις κάτι, χωρίς να χάσεις κάτι άλλο.
Παραθέτω το σύνδεσμο.
https://www.civinfo.com/threads/mpg-on-2019-1-6-diesel-help.418814/page-2
Βάλε το link να το διαβάσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε αν δε σου κάνει κόπο.
-
Αναφέρει adblue και μετά λέει για DPF και καύση. Άσχετα μεταξύ τους.
-
Άμα γνωρίζεις κάτι πιο σχετικό γραφτο, αλλιώς αυτό που κάνεις είναι λίγο σπαστικο
-
Απόλυτα σχετικά μεταξύ τους. Προφανώς δεν έχεις γνώση μηχανολογίας. Για να βοηθήσω εν συντομία, για να μπορέσουν οι εταιρίες να περάσουν τα υπερβολικά αυστηρά όρια ρύπων με το πετρέλαιο το 2021, είσαγαν καθολικά τη χρήση ουρίας (adblue) στα αυτοκίνητά τους με μια μόνο εξαίρεση. Τη HONDA. Η HONDA είπε ότι μετά απο εκτενή μελέτη βρήκε τη 'μαγική' συνταγή να περνά αυστηρά όριο ρύπων του 2021 στο πετρέλαιο ΧΩΡΙΣ τη χρήση ουρίας, αλλά με τη διατήρηση της καύσης - θερμοκρασιών κινητήρα εντός συγκεκριμένων ορίων κανοντάς την όσο πιο τέλεια γίνεται,
Τώρα αν δεν μπορείς να καταλάβεις την 'αμεση σχέση της τέλειας- ατελής καύσης με το γέμισμα τέφρας στο dpf και θές βοήθεια πές μου να σου στείλω σύνδεσμους να διαβάσεις,
-
super@t wrote:
Απόλυτα σχετικά μεταξύ τους. Προφανώς δεν έχεις γνώση μηχανολογίας. Για να βοηθήσω εν συντομία, για να μπορέσουν οι εταιρίες να περάσουν τα υπερβολικά αυστηρά όρια ρύπων με το πετρέλαιο το 2021, είσαγαν καθολικά τη χρήση ουρίας (adblue) στα αυτοκίνητά τους με μια μόνο εξαίρεση. Τη HONDA. Η HONDA είπε ότι μετά από εκτενή μελέτη βρήκε τη 'μαγική' συνταγή να περνά αυστηρά όριο ρύπων του 2021 στο πετρέλαιο ΧΩΡΙΣ τη χρήση ουρίας, αλλά με τη διατήρηση της καύσης - θερμοκρασιών κινητήρα εντός συγκεκριμένων ορίων κανοντάς την όσο πιο τέλεια γίνεται,
Τώρα αν δεν μπορείς να καταλάβεις την 'αμεση σχέση της τέλειας- ατελής καύσης με το γέμισμα τέφρας στο dpf και θές βοήθεια πές μου να σου στείλω σύνδεσμους να διαβάσεις,
Έχεις πλάκα.
Η δική σου σχέση με την μηχανολογία πια είναι; Δες μήπως υπάρχει πουθενά εξάρτηση των NOx με την θερμοκρασία καύσης. Άντε στείλε κανένα link να διαβάσουμε τίποτα καινούργιο.
-
'Έχεις πλάκα.
Η δική σου σχέση με την μηχανολογία πια είναι; Δες μήπως υπάρχει πουθενά εξάρτηση των NOx με την θερμοκρασία καύσης. Άντε στείλε κανένα link να διαβάσουμε τίποτα καινούργιο.'
Χαίρομαι να βοηθάω.
Καταρχήν δεν μίλησα μόνο για NOx (οξείδια του αζώτου) αλλά γενικά για ρύπους μιας και σε μια καύση με ότι καύσιμο και αν χρησιμοποιήσουμε παράγουμε και άλλα στοιχεία όπως HC, CO2 κτλ άσχετα αν τα μετράμε ή όχι.
Για να πάμε στο αν η θερμοκρασία καύσης επηρεάζουν ή όχι το NOx σου παραθέτω τα παρακάτω,
http://www.cres.gr/kape/publications/pdf/CleanCOALtech/5.Tomboulidis_Emissions.pdf
https://www.eca.europa.eu/lists/ecadocuments/brp_vehicle_emissions/brp_vehicle_emissions_el.pdf
https://core.ac.uk/download/pdf/38467023.pdf
Τελικά η θερμοκρασία της καύσης, επηρεάζει το ΝΟχ και τις άλλες ρυπογόνες ουσίες ή όχι, τι λές?
gpaa wrote:
super@t wrote:
Απόλυτα σχετικά μεταξύ τους. Προφανώς δεν έχεις γνώση μηχανολογίας. Για να βοηθήσω εν συντομία, για να μπορέσουν οι εταιρίες να περάσουν τα υπερβολικά αυστηρά όρια ρύπων με το πετρέλαιο το 2021, είσαγαν καθολικά τη χρήση ουρίας (adblue) στα αυτοκίνητά τους με μια μόνο εξαίρεση. Τη HONDA. Η HONDA είπε ότι μετά από εκτενή μελέτη βρήκε τη 'μαγική' συνταγή να περνά αυστηρά όριο ρύπων του 2021 στο πετρέλαιο ΧΩΡΙΣ τη χρήση ουρίας, αλλά με τη διατήρηση της καύσης - θερμοκρασιών κινητήρα εντός συγκεκριμένων ορίων κανοντάς την όσο πιο τέλεια γίνεται,
Έχεις πλάκα.
Η δική σου σχέση με την μηχανολογία πια είναι; Δες μήπως υπάρχει πουθενά εξάρτηση των NOx με την θερμοκρασία καύσης. Άντε στείλε κανένα link να διαβάσουμε τίποτα καινούργιο.
-
Το NOx-soot trade off το έχεις ακουστά;
-
Τελικά δεν μας είπες,
- Έχει σχέση η θερμοκρασία καύσης με το ΝΟχ? Γιατί δεν είδα γραπτή απάντηση. Ούτε κανένα σύνδεσμο να μας διαφωτίσεις ότι δεν έχει σχέση η θερμοκρασία με το ΝΟχ όπως είπες. Απλά πέταξες ένα πυροτέχνημα σε Αγγλικά. Μπράβο.
Έχεις κάτι χρήσιμο να κάνεις contribute to the community (forum), τεκμηριωμένα με σοβαρότητα χωρίς μπαρουφολογία?
Αν ναι, θα χαρώ να μάθω και να μας διαφωτίσεις. Αν όχι μπορείς να πεις ότι αμπελοφιλοσοφίες θέλεις, αλλά δε νομίζω να σε πάρει κανείς στα σοβαρά.
Το NOx-soot trade off το έχεις ακουστά;
-
Που είπα ότι δεν έχει σχέση τα NOx με την θερμοκρασία; Ότι έχει είπα. Δεν ήταν κατανοητό;
Την σχέση σου με αυτά θα μας την πεις;
-
Που είπα ότι δεν έχει σχέση τα NOx με την θερμοκρασία; Ότι έχει είπα. Δεν ήταν κατανοητό;
Άκου τι είναι για μένα κατανοητό. . Αφού λοιπόν η θερμοκρασία έχει άμεση σχέση με το ΝΟχ και συμφωνούμε, πληροφόρησα το φόρουμ ότι η honda βρήκε μετά απο R&D (Research & Development) σε ποίες ακριβώς θερμοκρασίες πρέπει να δουλέψει ο καινούργιος i-dtec ώστε να πετύχει το ιδανικό trade off μεταξύ των ελάχιστων ρύπων ώστε να περνάει το μοτέρ τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαικής Ένωσης του 2021 και μετά (ΝΟχ κτλ), και της ελάχιστης παραγόμενης τέφρας (shoot) ώστε να μη βουλώνει εύκολα το dpf.
Αφού λοιπόν τα κατάφερε έτσι με αυτό τον τρόπο, δε είχε ανάγκη τη χρήση ουρίας (adblue) στο μοτέρ της όπως έκαναν οι άλλες εταιρίες.
Άρα το ένα, έχει άμεση σχέση με το άλλο φίλε μου και προφανώς δεν είναι άσχετα όπως ανέφερες σχολιάζοντας με ελαφρότητα το ποστ μου,
Ελπίζω την επόμενη φορά να έχεις στο μυαλό σου να προσφέρεις στο φόρουμ με συνδέσμου και σωστές πληροφορίες και όχι απλά να πετάς, άσχετο χωρίς να το υποστηρίζεις.
-
Παιδιά, πάμε με το τρία και οι δύο, ποια σχέση έχετε με τη μηχανολογία.
1... 2... 3 !
-
Άκου τι είναι για μένα κατανοητό. . Αφού λοιπόν η θερμοκρασία έχει άμεση σχέση με το ΝΟχ και συμφωνούμε, πληροφόρησα το φόρουμ ότι η honda βρήκε μετά απο R&D (Research & Development) σε ποίες ακριβώς θερμοκρασίες πρέπει να δουλέψει ο καινούργιος i-dtec ώστε να πετύχει το ιδανικό trade off μεταξύ των ελάχιστων ρύπων ώστε να περνάει το μοτέρ τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαικής Ένωσης του 2021 και μετά (ΝΟχ κτλ), και της ελάχιστης παραγόμενης τέφρας (shoot) ώστε να μη βουλώνει εύκολα το dpf.
Αφού λοιπόν τα κατάφερε έτσι με αυτό τον τρόπο, δε είχε ανάγκη τη χρήση ουρίας (adblue) στο μοτέρ της όπως έκαναν οι άλλες εταιρίες.
Άρα το ένα, έχει άμεση σχέση με το άλλο φίλε μου και προφανώς δεν είναι άσχετα όπως ανέφερες σχολιάζοντας με ελαφρότητα το ποστ μου,
Ελπίζω την επόμενη φορά να έχεις στο μυαλό σου να προσφέρεις στο φόρουμ με συνδέσμου και σωστές πληροφορίες και όχι απλά να πετάς, άσχετο χωρίς να το υποστηρίζεις.
Εντελώς τυχαία πάντως βρήκα αυτό για να είμαστε και στο θέμα.
Δεν είναι ότι καταλαβαίνω τι δείχνει (αν και αυτή η καμπύλη κάποιος μου είπε ότι λέγεται NOx-soot trade off) αλλά καταλαβαίνω ότι κάναν πολύ περισσότερα (άλλα πιστόνια, EGR, turbo και calibration) από το να ρίξουν λίγο καύσιμο παραπάνω για να πιάσουν τα νέα όρια.
Κρίμα που δεν μπαίνουν σποιλερ γιατί το υπόλοιπο είναι άσχετο με το θέμα, αλλά καμία σχέση δεν έχω με αυτά, άνεργος είμαι εδώ και ένα χρόνο λόγο όσων γίνονται, πιο παλιά όμως, όπου και αν ήμουν είχε αυτά τα μηχανήματα, δεν έχω ιδέα τι κάνουν αλλά είχαν πολλά λαμπάκια.
-
Χάζευα τον νέο τιμοκατάλογο και εκδόσεις.
Είναι δυνατόν στην comfort sport line να μην έχει κάμερα οπισθοπορειας? Υποτίθεται ότι από το 21 θα είναι στον στάνταρτ εξοπλισμό. Τουλάχιστον έχει αισθητήρες?
-
Χάζευα τον νέο τιμοκατάλογο και εκδόσεις.
Είναι δυνατόν στην comfort sport line να μην έχει κάμερα οπισθοπορειας? Υποτίθεται ότι από το 21 θα είναι στον στάνταρτ εξοπλισμό. Τουλάχιστον έχει αισθητήρες?
Αν δεν έχει κάμερα δεν έχει και αισθητήρες. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν έχει κάμερα οπισθοπορειας. Θα προτιμουσα να έχει καλύτερα ελαστικά.
Νέο Honda Civic 2017