-
Καλησπέρα κύριοι
17 Αυγούστου έκανα το πρώτο service AB στα 7.500 km (1 χρόνο μετά την αγορά).Μετά μου έγραφε πάλι 360 μέρες για service. Σημερα 40 μέρες μετά που το τσεκαρα λέει 210 μερες.Ξερω ότι παίζει ρόλο ο τρόπος οδηγησης,οι συνθήκες κτλ. αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι τραγικά από πριν,μόνο λίγα πατήματα παραπάνω όχι υπερβολές.
Όσοι έχετε το αυτοκίνητο παραπάνω από 1-2 χρόνια κ έχετε κάνει 2-3 service χρονικά πόσο κοντά σας έρχονταν γιατι δεν θυμάμαι να έχω διαβασει κάτι σχετικά εδώ.
Υπολογίζει τρόπο οδήγησης/συνθήκες/διανυθέντα χλμ/χρόνο, και τα δεδομένα του προηγούμενο σέρβις. Είναι adaptive και αυτό.
Οταν το πρωτοπήρα μου έδειχνε (όπως όλους) 365 ημέρες.
Οταν ξεκίνησα να του κάνω την καθημερινη μου χρήση, έφτασα σε 2 μήνες να κάνω σέρβις.
Οταν μου το μηδένισαν στο συνεργείο, μου έδειξε οτι το επόμενο σέρβις ειναι σε 70 ημέρες.
Σε 2 μήνες ξαναέκανα, οπότε και απο τότε μου δείχνει σε κάθε μηδενισμο 60 ημέρες.
Και να φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις καλύτερα.
Μια Δευτέρα (που θα ξεκινούσα ταξίδι) μου έδειχνε 30 ημέρες πριν το σέρβις.
¨Εκανα το ταξίδι και την Τετάρτη που επέστρεψα μου έδειχνε 20 ημέρες, γιατί το έβγαλα απο την ρουτίνα που είχε συνηθίσει και υπολόγιζε μέχρι τώρα. (υπολόγιζε να κάνω 500 χλμ και του έκανα 1500 λόγο ταξιδιού)
-
Οταν μου το μηδένισαν στο συνεργείο, μου έδειξε οτι το επόμενο σέρβις ειναι σε 70 ημέρες.
Σε 2 μήνες ξαναέκανα, οπότε και απο τότε μου δείχνει σε κάθε μηδενισμο 60 ημέρες.
[/quote]Συγνώμη γιατί είμαι και λίγο αρχαίος στο θέμα αυτοκινητου. Εσύ δηλαδή το πας ανά 2μηνο για σέρβις? Αν δεν κάνω λάθος έχεις το diesel
-
Συγνώμη γιατί είμαι και λίγο αρχαίος στο θέμα αυτοκινητου. Εσύ δηλαδή το πας ανά 2μηνο για σέρβις? Αν δεν κάνω λάθος έχεις το diesel
Ναι το πετρέλαιο έχω, και **δυστυχώς **το πετρέλαιο έχει σέρβις ανα 10.000 χλμ (ή σε ένα χρόνο) ότι έρθει συντομότερα.
-
Το χιλιάρι βενζίνη πόσο συχνά θέλει service;
-
alex mix wrote:
Συγνώμη γιατί είμαι και λίγο αρχαίος στο θέμα αυτοκινητου. Εσύ δηλαδή το πας ανά 2μηνο για σέρβις? Αν δεν κάνω λάθος έχεις το diesel
Ναι το πετρέλαιο έχω, και **δυστυχώς **το πετρέλαιο έχει σέρβις ανα 10.000 χλμ (ή σε ένα χρόνο) ότι έρθει συντομότερα.
οπότε τα κάνεις δηλαδή τα χλμ στο δίμηνο. Νόμιζα ότι σου βγάζει έτσι το αυτοκίνητο να πας.
-
Γάτε συνάδελφος (ceid); Ποια χρόνια; Εγώ μπήκα το 1999. Τα ονόματα που αναφέρεις δεν τα αναγνωρίζω.
-
Το χιλιάρι βενζίνη πόσο συχνά θέλει service;
Το βιβλίο γράφει ανά 15000 χλμ ή όταν σου πει ο υπολογιστής ανάλογα με την οδήγηση οπως αναφέρεται παραπάνω. Εγώ στις 22000 χλμ σε 1.5 χρόνο έχω πάει 2 φορες,, μία στις 10000 αν θυμάμαι καλά και μία στις 22000.
Και σε εμένα εκεί που με καθημερινή οδήγηση μου έβγαζε 30 ημέρες για το σέρβις, με δύο μεγάλα ταξίδια σε 4 μέρες, έπεσε στις 15.
-
Γάτε συνάδελφος (ceid); Ποια χρόνια; Εγώ μπήκα το 1999. Τα ονόματα που αναφέρεις δεν τα αναγνωρίζω.
χαχαχα.... μιλαω για αποφοιτους του 91. ηρωικων ετων που προλαβαν ριο μπο, ελυζε για σκυλε και ελυζε για πατσα, λουι πιερ, πιθαρια, συνεργειο, κτιριο β, πιντελα, τσακαλιδη στα ωραια του, σπυρακη, μαριτσα. αν τα ξερω ακομη καλα, απο τη γενια μας εχει ξεμεινει ο λιαροκαπης και ο νικολιτσεας. ακου 99, ηδη τοτες εχρωσταγα μυρια στην αγορα.... στην εταιρεια ειμαστε 4 και συντομα θα προστεθει αλλο ενα κορμι που εκανε πρακτικη - τωρα κανουνε και πρακτικες προαιρετικα - και ειναι φανταρος. ως θα γιγνωσκεις οι χρονιες μας, 85-86 ειχαν κανει το ceid τοτες την νουμερο ενα σχολη αν και επαρχια, πανω και απο ιατρικες. τοσο μαλακες ειμασταν, μετα καταλαβαμε οτι γυναικολογος σημαινει φως και παιδιατρος φωτια και ο κομπιουτερας γαλερα. και για να ειμαστε στο τοπικ, κυκλοφορουσε ενα σιβικ τοτες προαστειο-πανεπιστημιο, τριτης νομιζω γενιας με μαυρη πορτα κοφτη πισω, με κατι γκομενες χαλια που τοχανε, καπου το 87-88 μπηκανε. απο τα πρωτα. αλλα σιβικ τετοιο ηταν υγρο ονειρο εποχης σε σχεση με το c50 6βολτο χρεπι απο τον περδικοματη. χτυπησα τη πορτα να κανω βολτα, ωραιο παιδι ημουνα, χοντροσπυριαρες ηντανε και μυριζανε οιστραδιολη. αλλα εφαγα ακυρο. ειχε παντα ο σιβικας κατι το τραβηχτικο, εκανε και τα σκυλια ανθρωπους. τελικα πηρα εναν το 2008.
-
Κ στην βενζίνη κάπως έτσι πάει αν δεν κάνω λαθος,στις 10000 km περίπου ανάλογα την χρήση ή στον χρόνο αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα χιλιόμετρα.
Εσύ κάνεις σχεδόν 10000 km στο δίμηνο δηλαδή?
Εγώ όπως το υπολογίζω δηλαδή με την ίδια χρηση θα με πάει για service στα 5000 km στους 4 μήνες απ' το προηγούμενο κ μου φαίνεται κάπως υπερβολικό.Με βάση αυτό δηλαδή είμαι για 3 service το χρόνο σίγουρα.
-
Για καθηστε βρε παιδιά γιατί είχα αρχίσει να γερνω προς το χιλιάρι. Το θέμα μου είναι όχι αν κάνετε εσείς 10 20 30 Χιλ το 2μηνο 3μηνο 4μηνο αλλά αν σε στέλνει το αυτοκίνητο από μόνο του να πας, Π. Χ είσαι στα 6 με 7 χιλιάδες και σου βγάζει ένδειξη να πας για σέρβις.
-
@alex mix
Φιλε μου ότι ανέφερα εγώ είναι με βάση τι μου ζητάει το ίδιο το αυτοκίνητο με τις ενδείξεις του.
-
Δηλαδή RF4E έχεις πάει ας πούμε να κάνεις αλλαγή λαδιων και φίλτρου και με το που φεύγεις και κάνεις 5000χλμ μπορεί να σου βγάλει ένδειξη να ξαναπάς για αλλαγή λαδιων? Ποιο εχεις? Σόρυ για τις απανωτές ερωτήσεις?
-
@alex mix
Όχι ρε συ μη μπερδευεσαι
Βασικά έχω το 1.5 το comfort το πήρα πέρυσι τον Σεπτέμβρη.Ενα χρόνο μετα,τον Αύγουστο, με πήγε για service στα 7500 km (λογικά λόγω χρόνου περισσότερο κ όχι χιλιομέτρων,όταν το πήγα για service απέμεναν 15 μέρες περίπου στην ένδειξη αλλά επειδή είχα κλείσει το ραντεβού το πήγα ,αν το άφηνα κ τις υπόλοιπες 15 μέρες εβγαινε ακριβώς στον ένα χρόνο για να καταλάβεις).Όταν το πήρα απ' το service έλεγε ότι απομένουν για το επόμενο 360 μέρες.Σημερα,40 μέρες μετά που το τσεκαρα λέει ότι απομένουν 210 μέρες (σε 40 μέρες δηλαδή κ 2000 km γραμμένα απ' το προηγούμενο service έχει πέσει 150 μέρες).Με βάση αυτά κ με την λογική ότι η χρήση που θα του κάνω το επόμενο διάστημα θα είναι ίδια μου δείχνει ότι το επόμενο service θα έρθει περίπου στους 4 μήνες κ στα 5000 km απ' το προηγούμενο κ μου φαίνεται κάπως υπερβολικό.Πιστευω να έγινα κατανοητός.
-
Όχι τώρα το κατάλαβα. Ευχαριστώ πολυ
-
2 service στα 22000 km μου ακούγεται πολύ τιμιο, αυτό που προβλέπω για μένα δεν είναι καθόλου τίμιο.
-
Προτιμώ (προσεύχομαι) ειλικρινά να διαβάζει με τον αλγόριθμο του πότε θα με στείλει για σέρβις βάση χρήσης το αμάξι. Το κατανοώ και μου ακούγεται απόλυτα λογικό ακόμα και αν θα με έστελνε 'νωρίτερα' για σέρβις μικρό ή μεγάλο. Μακάρι όλα τα οχήματα να λειτουργούσαν έτσι. Η πρόληψη αποδεδειγμένα είναι προς όφελος της τσέπης μας (μακροχρόνια), της μακροζωίας των οχημάτων, της σωστής λειτουργίας τους ανά πάσα στιγμή αλλά και της ψυχικής μας υγείας...
Άλλοι κατασκευαστές με αντίθετο της Honda παρελθόν 'θεωρητικής αξιοπιστίας' μιλάνε για 15.000km ανά ένα έτος (ή 2ετη!!). Αν καταλήξω σε κάποιο τέτοιο δεν θα τολμήσω να το κάνω ποτέ. Βασικά ήδη δεν το έκανα στο 308 με πρόωρη αλλαγή λάδια/φίλτρα γύρω στα 5κ km (και άργησα).
Η προσέγγιση της Honda πάλι αναδεικνύει το επίπεδο της ειλικρίνειας και του σεβασμού με τον οποίο αντιμετωπίζει τον πελάτη της. Όσοι τυχεροί να θυμούνται πάντα τι πληρώνουν 'ακριβά'.
Δεν ανοίγω συζήτηση για τον άδικο κατ'εμε χαρακτηρισμό ότι η Honda πουλάει 'ακριβά' καθώς βλέπω να γίνεται πάλι 'πόλεμος' χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Καλημέρα σε όλους.
-
@ RF4E
Δεν θα σε στείλει για σέρβις στις επόμενες 5000.
Όπως σου είπα το σύστημα είναι adaptive.
Σε 350 μέρες έκανες 7500.
Αναλογικά δηλαδή ~860 / 40 ημερες
Τώρα σε 40 μέρες έκανες 2000 χλμ.
Έρχεται και διαβάζει ο εγκέφαλος ότι με τον Ρυθμό που πας σε 210 ημέρες θα φτασει η ώρα για σέρβις (όχι λόγο χρόνου αλλά λόγο χιλιομέτρων )
Όταν γυρίσεις στα επίπεδα που θα του κάνεις όπως λες υπολογιζεις ότι σε 210 ημέρες θα κάνεις ακόμα 3000 χλμ, οπότε με.προχειρους και υπολογισμούς σέρβις θα κάνεις πάλι στους 12 μηνες.
Παρατήρησε το να δεις, δεν θα κατεβαίνει κάθε ημερολογιακή μέρα οι μέρες του σέρβις
-
1.5 hatch 9.922 χιλ 5 μηνες 4ος του 20 και εχω αλλες 60 ημερες για service. Υπολογιζω θα με παει για service μεσα στον Νοεμβριο και αν.
-
1.5 sport
Το πήρα Μάιο του 2019.
1ο service ένδειξη Α (λάδια): 30/01/2020 με 14.500 χιλιόμετρα, 87€.
2ο service ένδειξη Β2 (Έλεγχος κ φίλτρο καμπίνας): 25/05/2020 με 17.700 χιλιόμετρα, 67€. -
Ελεγχος μισή ώρα δουλειά το πολύ που την χρεώνουν 1 εργατοώρα 45 ευρω , φιλτρο καμπίνας 10 ευρώ χρεωση 22 ...αλλα τι να κανεις αντιπροσωπείες...
Γνωστά είναι απλα πιο πολυ τα γράφω γιατί καμια φορά λέμε δεν χρεώνουν πολυ εκει αλλα όταν τα βάζεις κατω βλεπεις ότι παντου πέφτει τσεκουρι...
Νέο Honda Civic 2017