-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Θελω να πιστεύω οτι δεν ειναι ετσι, αλλα πραγματικά ορισμένα άρθρα σε βάζουν σε σκέψεις..ειδικά οταν πρόκειται για τη vw:)
Πρόσφατα επιβεβαίωσα (άλλη μια φορά) ότι έτσι είναι δυστυχώς...
Ειδικά αν σκεφτείς ότι εδώ και δεκαετίες είναι το σημείο αναφοράς,ο ηγέτης,η γνωστή κορυφαία ποιότητα,υποδειγματική εργονομία κτλ κτλ ε φτανει,νισαφι !!!!
-
Καταρχάς καλορίζικο το Α3 σου κ καλα km.
Προσωπικά θεωρώ οτι το χοντα στα λεφτα που ζηταει δινει περισσότερα πραγματα. Το Α3 1.5 ποσο παει με κλειδί στο χέρι;
Όσον αφορά την τεχνολογία των κινητήρων, δεν βλεπω τι εχει να ζηλέψει το vtec απο τον tsi Eco.
Α3 δεν εχω οδηγήσει και δεν εχω αμφιβολία οτι θα εχει πολυ καλη ποιότητα κύλισης, αλλα απο την άλλη παρα πολλα τεςτ γράφουν πως το χοντα ειναι η χρηση τομή σπορ και άνετου. Πιο είχες οδηγήσει το 1.5; Σου είχε φανεί σκληρό;Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ. Δοκίμασα το Civic σε έκδοση 1.0 χωρίς να γνωρίζω αν έχει διαφορές στο στήσιμο σε σχέση με το 1.5. Το αμάξι μου φάνηκε σφιχτό οδηγικά αλλά όχι σκληρό...Ακριβώς όπως πρέπει για στριφτερές διαδρομές και ικανοποιητικό για αστική χρήση. Μην έχοντας όμως κάτι αντίστοιχο να το συγκρίνω (εφόσον το Primera P12 που οδηγούσα μέχρι πρότινος είναι τεχνολογικά και χρονικά υποδεέστερο) δεν μπορώ να το κατατάξω αντικειμενικά σε σχέση με άλλα μοντέλα ίδιας κατηγορίας. Ως προς το Α3, κόστισε 27 χιλ. στην ενδιάμεση έκδοση εξοπλισμού sport, η οποία όντως υστερεί σε κάποια στοιχεία σε σχέση με την ακριβή έκδοση του 1,5 Civic. Βέβαια η ύπαρξη του Audi Drive Select σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου ανάλογα με τη χρήση που του κάνεις. Πάντως από κατανάλωση είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, λέγοντας ενδεικτικά πως με 6 φορές τη διαδρομή Καλαμάτα-Τρίπολη (σχεδόν 90 χλμ) και με περιορισμένη αστική χρήση και τούμπαλιν και με μ.ω.τ. 120-130 χλμ, το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 200 χλμ ακόμα, βλέποντας κατανάλωση απο 4 έως 7 λιτρα/χλμ το μέγιστο.
Θα συμφωνήσω μαζί σου πως ο vtec (και κάθε κινητήρας Honda) είναι κινητήρας διαμάντι, θα συμφωνήσω για τα προβλήματα αξιοπιστίας του Group προγενέστερα, δεν θα συμφωνήσω όμως σε μια λογική ισοπέδωσης και απόλυτης σύγκρισης που βλέπω σε αρκετό κόσμο. Και οι δύο κινητήρες είναι υπερσύγχρονοι και αποδοτικοί, με διαφορετικά στοιχεία λειτουργίας ο καθένας τους, ας μην προσπαθούμε σώνει και ντε να βγάλουμε ''καλύτερο'' και ''χειρότερο''. Ας πούμε απλά ότι απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και ας αναγνωρίσουμε πως σε κάθε δοκιμή υπάρχει το υποκειμενικό στοιχείο. Σαν απόλυτα νούμερα επιδόσεων θα επαναλάβω την αποψή μου ότι Golf και Civic δεν απέχουν αρκετά, αλλά όπως προανέφερε κι ένας φίλος δεν είναι όλα σε ένα αμάξι το 0-100.Υ.Γ. Συγγνώμη που δεν κατάφερα ακόμα να βρω το πως απαντάω σε ποστ με παράθεση.
-
Στο ποστ μου πχ......πανω δεξια γραφει 'παραθεση'
Κανε μια δοκιμη...... -
Οδήγησα για λιγο ενα 1.5 σημερα.
Συνολικά μου άφησε πολυ καλές εντυπώσεις, με εξαίρεση την καπως περίεργη αίσθηση του τιμονιού. Η ανάρτηση μου φάνηκε καλη , μονο σε εγκάρσιες ανωμαλίες χτύπαγε λιγο. Αυτο ομως που ειναι ολα τα λεφτα ειναι το μοτέρ.Απλα ΚΟΡΥΦΑΙΟ! Μεχρι τις 4000σαλ τραβάει καλα, απο εκει κ πανω τρελαίνεται μεχρι τον κόφτη. Μου θύμισε τα παλια vtec, κ αυτο μου άρεσε πολυ.
Σε συνδυασμό δε με το κιβώτιο φτιάχνουν κορυφαίο σύνολο. Για τις διαστάσεις του περίμενα καλύτερους χώρους, ειδικά για τα κεφάλια των πισω. Κρίμα που η εκδοση αυτη χάνει κ 60 Λίτρα λόγω εξάτμισης.
Αν έπαιρνα αυτοκινητο αυτής της κατηγοριας σημερα, μαλλον θα αποτελούσε την πρώτη επιλογή. -
Α μπράβο και έχω απορία. Ο κόφτης που ήταν, θυμάσαι; Σε ποιες στροφές εννοώ. Γιατί εγώ οδήγησα το 1000αρι κ με ξενέρωσε πολύ ότι με έκοβε στις 5500.
-
Στις 6500. Αν είχε κι αλλο περιθώριο έδινε την εντύπωση οτι θα τράβαγε.
Ο 1000αρης για μενα δεν αξίζει. Πέρα από το οτι ξεφουσκώνει νωρίς, έχει και αυτό τον απαίσιο ήχο του τρικύλινδρου.
Απορώ τι μανία είναι αυτή που έχει πιάσει όλους τους κατασκευαστές με τα τρικύλινδρα. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα με τίποτα.
Αντίθετα ο 1.5 είναι διαμάντι. Και μετά τις 4000σαλ έχει ωραίο ήχο. Ένα καλύτερο τιμόνι να βάζανε μόνο...
-
Ευχαριστώ φίλε. Συμφωνώ μαζί σου για τον 1.5, όπως τα λες, θα είναι άψογος.
Το τιμόνι από την άλλη εμένα μου φάνηκε αρκετά καλό. Ένα κλικ κάτω σε πληροφόρηση κ ακρίβεια από του φόκους που οδήγησα μετά. Βέβαια, οφείλω να πω ότι ίσως είμαι biased γιατί μετά μπήκα στο astra H της γυναίκας μου να φύγω οπότε όλα φαίνονται γαμάτα σε σχέση με αυτό... -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Στις 6500. Αν είχε κι αλλο περιθώριο έδινε την εντύπωση οτι θα τράβαγε.Ο 1000αρης για μενα δεν αξίζει. Πέρα από το οτι ξεφουσκώνει νωρίς, έχει και αυτό τον απαίσιο ήχο του τρικύλινδρου.
Απορώ τι μανία είναι αυτή που έχει πιάσει όλους τους κατασκευαστές με τα τρικύλινδρα. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα με τίποτα.
Αντίθετα ο 1.5 είναι διαμάντι. Και μετά τις 4000σαλ έχει ωραίο ήχο. Ένα καλύτερο τιμόνι να βάζανε μόνο...
Αν και γούστα ειναι αυτά νομίζω οτι υπερβάλλεις κάπως.
Μια χαρά λύσεις για οικονομία ειναι οι τρικικυνδροι ή η απενεργοποίηση ακομα και 2 κυλίνδρων σε άλλες περιπτωσεις.
Σε σχεση δε με την ταξιλα πολλών diesel δεν νομίζω οτι υπαρχει περισσοτερο πρόβλημα -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ευχαριστώ φίλε. Συμφωνώ μαζί σου για τον 1.5, όπως τα λες, θα είναι άψογος.
Το τιμόνι από την άλλη εμένα μου φάνηκε αρκετά καλό. Ένα κλικ κάτω σε πληροφόρηση κ ακρίβεια από του φόκους που οδήγησα μετά. Βέβαια, οφείλω να πω ότι ίσως είμαι biased γιατί μετά μπήκα στο astra H της γυναίκας μου να φύγω οπότε όλα φαίνονται γαμάτα σε σχέση με αυτό...Ισως κ εγω ειμαι αρκετα αυστηρός, γιατι μετα μπήκα στην τζουλιεττα που το τιμόνι της μου αρεσει παρα πολυ. Η αλήθεια ειναι οτι δεν ειχα την ευκαιρία να το ζορίζω κ παρα πολυ , ομως γύρω απο τη θεση της ευθείας κ σε μια δυο στροφές μου φανηκε υποδεεστερο της Αλφα.
Το cvt το εχει οδηγήσει κανεις;Στέφανε, δε νομιζω οτι τίθεται θεμα καταναλωςης για τους 3κυλινδρους, ηδη ο 4κυλινδρος του σιβικ αναλογικά με τη δύναμη του ειναι πολυ πιο δυνατός.Οικονομια υπαρχει μονο για τους κατασκευαστές απο αυτη την ιστορία. Ο αγοραστής δεν βλεπω να κερδίζει κατι.
Οι ACT τεχνολογίες ειναι άλλη ιστορία κ εκει ναι συμφωνω μαζι σου οτι υπαρχει όφελος για τον αγοραστή.
Σίγουρα βεβαια εξαρτάται κ απο την υλοποίηση, αλλα του σιβικ κ της vag τα τρικύλινδρα που εχω οδηγήσει δε μου άρεσαν , ενω δε θα άντεχα με τπτ κ αυτο τον απαίσιο ήχο.
Για της BMW δεν τον εχω οδηγηςει κ δεν ξερω.
Θα τα έπαιρνα μονο αν δε μπορούσα να φτάσω σε λεφτα τα τετρακυλινδρα σύνολα. -
Υπάρχουν 3κυλινδροι 1000αρηδες οικονομικοί όπως του 108/Aygo που οκ δεν περιμένεις κατι αλλα και παλι σαν θόρυβο δεν έχουν διαφορά με αντίστοιχα μικρα σύνολα(οδηγούσα για ενα μήνα το micra σε 1200 ως αντικατάστασης και ισως να ηταν και πιο τραχύς ο ήχος του) και 3κυλινδροι σαν της bmw που εξοπλίζουν τοσα μοντέλα της..
Η οικονομία ειναι αδιαμφισβήτητη γιατι η Χ1 πχ με κανονική οδηγήση σε εθνική και παρά τα κιλά της βγάζει 6-7 (ανάλογα αν ειναι manual ή αυτόματη) και προφανώς θόρυβος ή κραδασμοί σε σχεση με ενα κανονικό 4κυλινδρο ποσο μαλλον ενα diesel δεν υπάρχουν..και αυτο το λέω μετα απο πολυ μελέτη γιατι και εμένα αν με προβλημάτιζε κατι στην αγορα ηταν αυτο ακριβώς.Μην κολλάμε σε θέματα αν δεν έχουμε δοκιμασει. Τέτοιες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσοτερο και η τεχνολογια προχωράει....
-
Ο τρικύλινδρος βενζίνη του σιβικ που οδήγησα χθες, στο ρελαντί ακουγόταν πολύ χειρότερα από τον ντίζελ του φόκους!!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Υπάρχουν 3κυλινδροι 1000αρηδες οικονομικοί όπως του 108/Aygo που οκ δεν περιμένεις κατι αλλα και παλι σαν θόρυβο δεν έχουν διαφορά με αντίστοιχα μικρα σύνολα(οδηγούσα για ενα μήνα το micra σε 1200 ως αντικατάστασης και ισως να ηταν και πιο τραχύς ο ήχος του) και 3κυλινδροι σαν της bmw που εξοπλίζουν τοσα μοντέλα της..
Η οικονομία ειναι αδιαμφισβήτητη γιατι η Χ1 πχ με κανονική οδηγήση σε εθνική και παρά τα κιλά της βγάζει 6-7 (ανάλογα αν ειναι manual ή αυτόματη) και προφανώς θόρυβος ή κραδασμοί σε σχεση με ενα κανονικό 4κυλινδρο ποσο μαλλον ενα diesel δεν υπάρχουν..και αυτο το λέω μετα απο πολυ μελέτη γιατι και εμένα αν με προβλημάτιζε κατι στην αγορα ηταν αυτο ακριβώς.Μην κολλάμε σε θέματα αν δεν έχουμε δοκιμασει. Τέτοιες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσοτερο και η τεχνολογια προχωράει....
Οτι έγραψα το έγραψα κατόπιν δοκιμών!
Στην περιπτωση δε του σιβικ , υπάρχουν και τεστ που επιβεβαιώνουν την ελάχιστη διαφορα σε καταναλωση μεταξύ των 2 κινητήρων, παρα την κατα πολυ μεγαλύτερη ιπποδύναμη του τετρακιλυνδρου, ενω σαν χαρακτηριστικά λειτουργίας τους χώριζε μια αιωνιότητα!
Για της BMW που δεν εχω δοκιμάσει οπως ειδες δεν έγραψα κατι, αν κ θυμαμαι οτι κάποιο μέλος του φόρουμ -δε θυμαμαι nick- είχε γράψει οτι ειναι χειρότερος σε θέματα κραδασμών απο τους τετρακυλινδρους που αντικατέστησε, ενω -χωρις να ειμαι 100% σίγουρος κ δεν μπορω να ψάξω τωρα - δε θυμαμαι σε δοκιμές περιοδικών να είχε τόση μεγαλη διαφορα σε καταναλωση με τους παλιούς τετρακυλινδρους της ίδιας εταιρείας.Προσωπικά δε νομιζω οτι υπάρχουν πολλοί που θα προτιμούσαν ενα 3κυλινδρο σε σχεση με ενα 4κυλινδρο, πέραν βεβαια της χαμηλότερης τιμής που διατίθεται κατα κανόνα ο πρώτος.
-
O τρικύλινδρος ακούγεται και έχει κραδασμούς. Με τους κραδασμούς μπορείς να το διορθώσεις - με άξονες εξισορρόπισης και λοιπά. Με τον ήχο έαν έχει καλά μονωμένη καμπίνα πάλι δεν μπαίνει και πολύ ο ήχος μέσα.
Όμως η πραγματικότητα παραμένει οτιο τρικυλίνδρος (τετράχρονος κινητήρας μη ξεχνάμε) έχει θέμα στις χαμηλές στροφές το όποιο μόνο να το μασκαρέψεις μπορείς και όχι να το λύσεις. Ακόμη και σε τέλειες υλοποιήσεις δείτε πως ακούγεται για παραδειγμα στις χαμηλές στροφές .
-
Ένας αξιοπρεπής τρικύλινδρος είναι και της Ford.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
O τρικύλινδρος ακούγεται και έχει κραδασμούς. Με τους κραδασμούς μπορείς να το διορθώσεις - με άξονες εξισορρόπισης και λοιπά. Με τον ήχο έαν έχει καλά μονωμένη καμπίνα πάλι δεν μπαίνει και πολύ ο ήχος μέσα.Όμως η πραγματικότητα παραμένει οτιο τρικυλίνδρος (τετράχρονος κινητήρας μη ξεχνάμε) έχει θέμα στις χαμηλές στροφές το όποιο μόνο να το μασκαρέψεις μπορείς και όχι να το λύσεις. Ακόμη και σε τέλειες υλοποιήσεις δείτε πως ακούγεται για παραδειγμα στις χαμηλές στροφές .
+1.
Σίγουρα μπορει να υπάρχουν καλές υλοποιήσεις, αλλα τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του τετρακυλινδρου δε νομιζω οτι μπορούν να τα φτάσουν .
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ο τρικύλινδρος βενζίνη του σιβικ που οδήγησα χθες, στο ρελαντί ακουγόταν πολύ χειρότερα από τον ντίζελ του φόκους!!Να οδηγήσεις και αυτόν της BMW πριν τα τσουβαλιάσεις ολα
-
Υπάρχουν 3κυλινδροι 1000αρηδες οικονομικοί όπως του 108/Aygo που οκ δεν περιμένεις κατι αλλα και παλι σαν θόρυβο δεν έχουν διαφορά με αντίστοιχα μικρα σύνολα(οδηγούσα για ενα μήνα το micra σε 1200 ως αντικατάστασης και ισως να ηταν και πιο τραχύς ο ήχος του)Να κοιταξεις τ αυτια σου. Τα μικρα ατμοσφαιρικα τρικυλινδρα ακουγονται σα πορδη 6κυλινδρου, εχουν χαρακτηριστικο ηχο που διαφερει αισθητα απο τα ατμοσφαιρικα 4κυλινδρα. Δεν εξεταζω ποιο ηχος ειναι προτιμοτερος, αναφερω την αληθεια σε σχεση με το οτι εγραψες οτι ηχοι ειναι ιδιοι. Ειναι εντελως διαφορετικοι. Στο λεει ενας αυτο που καταλαβαινει χωρις να κοιταει τι μαρκας αμαξι ερχεται απο τον ηχο πολλες φορες.
-
Να οδηγήσεις και αυτόν της BMW πριν τα τσουβαλιάσεις ολα
Όπα φίλε, κάπου μπερδεύτηκες. Εγω δεν τσουβάλιασα τίποτα.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Να οδηγήσεις και αυτόν της BMW πριν τα τσουβαλιάσεις ολα
Όπα φίλε, κάπου μπερδεύτηκες. Εγω δεν τσουβάλιασα τίποτα.
Πιθανό βρε συ να μπερδεύτηκα... γραφονται και τοσα πολλά!
Με συγχωρείς! -
Νέο Honda Civic 2017