-
Εγώ ρε παιδιά κάθε φορά που καβαλάω ένα suv με πιάνει το αυχενικο μου. Συμβαίνει και σε σας!
-
sargus wrote:
Φυσικά και αξίζει η μετάβαση. Είναι ένα εξολοκλήρου καινούργιο αυτοκίνητο καλύτερο μάλλον σε όλους τους τομείς.
Αλλά γιατί στο 1.0 και όχι στο 1.5;1ον Ξεφεύγει λιγο το 1.5 απο το μπάτζετ.
Απο την αλλη κανω αρκετά km σε πόλη που το 1.0 ισως συμφέρει λόγω κατανάλωσης.Ετσι ειχα κανει και με το 1.4 και δε το μετάνιωσα.
Καλημερα! Γιατι δεν πας στο 1,5 comfort sedan που βγαινει στα 22.500? Εγω αυτο εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος παρολο που ειναι η απλη εκδοση!
-
Φίλε μου, είχες/έφτιαξες και το συντονισμό πίσω από την οθόνη;
Ναι, είχα ξαναγράψει που οφείλεται αυτός. Αθήνα μένεις? Πιο εύκολο μου φαινεται να στο δείξω παρά να το περιγράψω :). Anyway, είναι στη μεριά του συνοδηγού, στα πόδια αριστερά, μέσα απο το μεγάλο πλαστικό. Στην άκρη αυτού του πλαστικού απο τη μέσα μεριά έχει ενα άλλο μικρό πλαστικο που κουνιέται ανεξέλεγκτα και συντονιζει.Με ένα σφουγγαράκι εκεί λύθηκε το πρόβλημα
-
Φίλε μου, είχες/έφτιαξες και το συντονισμό πίσω από την οθόνη;
www.youtube.com/watch?v=qgIMHx-lT3g
Πας αντιπροσωπεία τους το δείχνεις και στο κάνουν. Πάντως ως υποψήφιος αγοραστής να πω οτι αυτό είναι μεγάλη ξενέρα. Να πρέπει να πας να σου 'ξανασυναρμολογήσουν' το όχημα για να μην έχεις τριγμούς...
-
1ον Ξεφεύγει λιγο το 1.5 απο το μπάτζετ.
Απο την αλλη κανω αρκετά km σε πόλη που το 1.0 ισως συμφέρει λόγω κατανάλωσης.Ετσι ειχα κανει και με το 1.4 και δε το μετάνιωσα.
Η πραγματική κατανάλωση του 1,5 είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτή του χιλιαριού. Αν έχεις τα χρήματα πάρε το εναμισάρι και δεν θα το μετανιώσεις.
-
στο site έχουν και έκπτωση σε κάποια άσπρα 1,5
-
Είναι 8.30 το πρωί Πηγαίνω στη μαμά εταιρεία για τα πρώτα λάδια φιλτρα. Δίνω το βιβλιαρακι στον υπεύθυνο και γεμάτος απορία μου λέει 10000 χιλ. σε 1 μήνα. Του λέω από τη χαρά μου εδώ μέσα τη βγάζω. Πράγματι μου λέει πρόκειται για1 εξαιρετικό αυτοκίνητο. Ναι αλλά δεν βλέπω να πουλάει, και πραγματικά στη Θεσσαλονίκη το συναντάς σπανιοτατα. Βέβαια αυτό είναι στανταρ παντού. Ferrari μου λέει εχεται κύριε. Και εδώ είναι το άξιον απορίας. Πώς ένα τόσο δυνατό project της honda με τόσες τεχνικές και μηχανολογικές πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα δεν παρουσιάζει ανάλογες πωλήσεις. Η απάντηση είναι μια. Η αντιπροσωπεία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
-
στα Γιάννενα έχει 4 5? στην Δράμα το κουμπαρακι μου λέει είδε 2. η αναλογια πρέπει να είναι κάπου ένα civic ανά 30000. μαλάκια αναλογία αλλά λέμε καμία χαζομαρα
-
Πώς ένα τόσο δυνατό project της honda με τόσες τεχνικές και μηχανολογικές πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα δεν παρουσιάζει ανάλογες πωλήσεις. Η απάντηση είναι μια. Η αντιπροσωπεία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Υπάρχει και άλλος λόγος πολύ πιο απλός. Ο Έλληνας ποζεράς το hot hatch το προτιμάει με κάποιο πιο 'πιασάρικο' σήμα κλειδιού...
Vw, BMW, 'Αουντί' (που το έλεγαν κάποτε και μου γυρνούσαν τα μυαλά), γιατί νομίζει ότι αυξάνει τις πιθανότητες να βγάλει γκόμενα (παίζει).
Ξέρετε καμία γυναίκα που μπορεί να εκτιμήσει όταν δει το Civic VTEC turbo στο δρόμο; Θα εκτιμήσει το μπρελόκ της Honda στο τραπεζάκι όταν θα γνωρίσει κάποιον; Δύσκολα. Το μπρελόκ Audi όμως; Εεεε; Άλλη αίγλη.... Τώρα αν για να πάρεις κάτι αντίστοιχο ως οδηγική εμπειρία σε VAG/BMW θέλεις >40.000€ και κυρίως ότι είναι 'KTM' (Κάθε Τετάρτη Μάστορα) δεν έχει καμία σημασία....Φτάνει η γλάστρα από το Μαρκιζ να τσιμπήσει....
-
Hot hatch ακούω... για το Type R μιλάμε;
-
Έλα αφού καταλαβαίνεις τι εννοώ μην κάνεις τον έξυπνο. Στην Ελλάδα του 2019 ένα hatch 150-180 ps ναι θεωρείται 'hot'. Type R, ST, RS κλπ θεωρούνται σχεδόν super cars. Μιλάμε για τον μέσο οικογενειάρχη. Εδώ δεν τολμάμε να πλησιάσουμε τα 2.0 λίτρα (φορολογικά, τιμές αγοράς ειδικά στις premium μάρκες) λες και είμαστε κεντροαφρικανική δημοκρατία, εσύ πνευματώδες σχόλιο για τα hot hatch κάνεις. Δεν λες αν διαφωνείς ή οχι με το πνεύμα του post. TSI χτυπάς; Ρισκάρεις; BMW σειρά 1 χτυπάς να θες 50€ είσοδο στην αντιπροσωπεία όσο διαρκεί η εγγύηση; Να θες 250€ για να πάρεις άβαφο καπάκι καθρέπτη; Hot hatch λοιπόν τα ευρωπαϊκά τουρμπάκια και η BMW. Μπορεί οχι για εσένα αλλά για κάποιος παίζει να καεί ο κ@λ@ς μας αν τα πάρουμε...
ΥΓ1: Με ρεαλιστικά κριτήρια ίσως και το Civic με τον κεντρικό αντιπρόσωπο που έχει να εμπίπτει στην κατηγορία hot hatch (40€ είσοδο/ελεγχο έχει εκτός εγγύησης λες και είναι hipster bar στην Γλυφάδα και να μην μιλήσουμε για ανταλλακτικά) απλά κατ΄ εμέ είναι πολύ μικρότερο το ρίσκο στο συγκεκριμένο ένεκα αξιοπιστίας.
ΥΓ2: Μπές σε διαμορφωτή για Octavia, A3, GOLF, BMW 1, Focus φτιάξτο όπως θα το ήθελες και αν δεν περάσεις τα 30 χαρτιά λιανικής τιμής μιλάμε. Ακόμα και το Civic για να αποφύγεις την ασχήμια/εκκεντρικότητα του hatch πας στο sedan και περνάς τα 28.000€ για να το πάρεις όπως πρέπει (και ακόμα δεν ήρθε το Brexit να κλάψουμε). Οκ δεν έχουν >200ps αλλά για την Ελλάδα του σήμερα δεν τα λες και cold....
-
otokomae wrote:
Πώς ένα τόσο δυνατό project της honda με τόσες τεχνικές και μηχανολογικές πληροφορίες που κατά τη γνώμη μου ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα δεν παρουσιάζει ανάλογες πωλήσεις. Η απάντηση είναι μια. Η αντιπροσωπεία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Υπάρχει και άλλος λόγος πολύ πιο απλός. Ο Έλληνας ποζεράς το hot hatch το προτιμάει με κάποιο πιο 'πιασάρικο' σήμα κλειδιού...
Vw, BMW, 'Αουντί' (που το έλεγαν κάποτε και μου γυρνούσαν τα μυαλά), γιατί νομίζει ότι αυξάνει τις πιθανότητες να βγάλει γκόμενα (παίζει).
Ξέρετε καμία γυναίκα που μπορεί να εκτιμήσει όταν δει το Civic VTEC turbo στο δρόμο; Θα εκτιμήσει το μπρελόκ της Honda στο τραπεζάκι όταν θα γνωρίσει κάποιον; Δύσκολα. Το μπρελόκ Audi όμως; Εεεε; Άλλη αίγλη.... Τώρα αν για να πάρεις κάτι αντίστοιχο ως οδηγική εμπειρία σε VAG/BMW θέλεις >40.000€ και κυρίως ότι είναι 'KTM' (Κάθε Τετάρτη Μάστορα) δεν έχει καμία σημασία....Φτάνει η γλάστρα από το Μαρκιζ να τσιμπήσει....
το civic στο παρελθόν και πούλαγε και ποζεραδικο ήταν. Δεν νομίζω ότι τώρα δεν πουλάει γιατί ο Έλληνας θέλει πιο «βαρύ» κλειδί αλλά γιατί θέλει suv αλλά και να μην θέλει όταν του λένε 9 μήνες αναμονή για παράδοση κάνει μεταβολή.
-
Αν το ελληνικό κράτος ταξινομούμε και τανκς θα είχε γεμίσει και Leopard. Στη θέση του πυροβόλου θα μπορούσε να έχει και ένα τηλεσκόπιο για παρατήρηση των άστρων και όποιον πάρει ο χάρος Συγνώμη τώρα νομίζω το τερματισα.
-
Αν θυμαμαι σωστα, ο 1,5 ειναι αμεσου ψεκασμου.....Για τον καθαρισμο των αυλων και βαλβιδων εισαγωγης σας εχουν πει τιποτα? Εχει η Honda προγραμματισμενο καθαρισμο στα service?
-
Αν θυμαμαι σωστα, ο 1,5 ειναι αμεσου ψεκασμου.....Για τον καθαρισμο των αυλων και βαλβιδων εισαγωγης σας εχουν πει τιποτα? Εχει η Honda προγραμματισμενο καθαρισμο στα service?
Πολύ καλή ερώτηση
-
Αγαπητέ alexandros δεν νομίζω να έχει τέτοιο προγραμματισμένο καθαρισμό γιατι απλούστατα ο χρήστης θα χρειαστεί προγραμματισμένο οικονομικό προϋπολογισμό. Πολύ θα ήθελα να δω αυτή την τιμολόγηση από πλευράς Σαρακάκη.
-
Όσο έχουν προγραμματισμένο καθαρισμό οι άλλες εταιρίες.
-
1.5 Sport 14 μηνών με 9700 χλμ περίπου. Φέτος για δεύτερη χρονιά ταξίδι Θεσσαλονίκη Λευκάδα για διακοπές. Πέραν του ότι δεν μπορώ να το πάω όπως και όσο θέλω λόγω 'κόφτη' στο κάθισμα του συνοδηγού.......
Το αυτοκίνητο πάει τρένο με φοβερό πάτημα και αίσθηση ασφαλείας. Σε Εγνατία και Ιόνια οδό το adaptive cruise control με το σύστημα που στρίβει μόνο του το τιμόνι και σε κρατάει μέσα στην λωρίδα είναι φανταστικό και πολύ ξεκούραστο.
Κατανάλωση 4,5 με 5,5 περίπου με δύο άτομα και το μισό σπίτι σε αποσκευές..
Για τον κινητήρα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω κάτι που να μην το ξέρετε ήδη.....
Είχα πάρει φέτος μαζί μου και το ντεσιμπελόμετρο για μετρήσεις. Εγνατία οδό με 125 χλμ και έκτη έπαιζε από 69-70-71 db με τα νούμερα να προέρχονται καθαρά από το οδόστρωμα.
Ιόνια οδός με σαφώς καλύτερη ποιότητα οδοστρώματος τα νούμερα στα 130 με 135 χλμ έπαιζαν από 67-68-69 db και πολύ ησυχία στο εσωτερικό με τα νούμερα να προέρχονται κυρίως από μικρούς αεροδυναμικούς θορύβους διότι φυσούσε λιγάκι. Εδώ στο νησί γενικά το οδικό δίκτυο είναι του κ@λ@υ με αποτέλεσμα να ψιλοκοπανάει αρκετές φορές η ανάρτηση και μου βγάζει έναν τριγμό - συντονισμό μεταξύ της κονσόλας και του infotainment αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς από που προέρχεται....
Γενικά υπέρ του δέοντος ευχαριστημένος !!
-
REALZEUS wrote:
Έλα αφού καταλαβαίνεις τι εννοώ μην κάνεις τον έξυπνο. Στην Ελλάδα του 2019 ένα hatch 150-180 ps ναι θεωρείται 'hot'. Type R, ST, RS κλπ θεωρούνται σχεδόν super cars. Μιλάμε για τον μέσο οικογενειάρχη. Εδώ δεν τολμάμε να πλησιάσουμε τα 2.0 λίτρα (φορολογικά, τιμές αγοράς ειδικά στις premium μάρκες) λες και είμαστε κεντροαφρικανική δημοκρατία, εσύ πνευματώδες σχόλιο για τα hot hatch κάνεις. Δεν λες αν διαφωνείς ή οχι με το πνεύμα του post. TSI χτυπάς; Ρισκάρεις; BMW σειρά 1 χτυπάς να θες 50€ είσοδο στην αντιπροσωπεία όσο διαρκεί η εγγύηση; Να θες 250€ για να πάρεις άβαφο καπάκι καθρέπτη; Hot hatch λοιπόν τα ευρωπαϊκά τουρμπάκια και η BMW. Μπορεί οχι για εσένα αλλά για κάποιος παίζει να καεί ο κ@λ@ς μας αν τα πάρουμε...
ΥΓ1: Με ρεαλιστικά κριτήρια ίσως και το Civic με τον κεντρικό αντιπρόσωπο που έχει να εμπίπτει στην κατηγορία hot hatch (40€ είσοδο/ελεγχο έχει εκτός εγγύησης λες και είναι hipster bar στην Γλυφάδα και να μην μιλήσουμε για ανταλλακτικά) απλά κατ΄ εμέ είναι πολύ μικρότερο το ρίσκο στο συγκεκριμένο ένεκα αξιοπιστίας.
ΥΓ2: Μπές σε διαμορφωτή για Octavia, A3, GOLF, BMW 1, Focus φτιάξτο όπως θα το ήθελες και αν δεν περάσεις τα 30 χαρτιά λιανικής τιμής μιλάμε. Ακόμα και το Civic για να αποφύγεις την ασχήμια/εκκεντρικότητα του hatch πας στο sedan και περνάς τα 28.000€ για να το πάρεις όπως πρέπει (και ακόμα δεν ήρθε το Brexit να κλάψουμε). Οκ δεν έχουν >200ps αλλά για την Ελλάδα του σήμερα δεν τα λες και cold....
Βρε άσε με εμένα και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις επί προσωπικού το ζήτημα. Ο όρος hot hatch ορίζει κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί να είναι πολύ σβέλτο το Civic 1500, αλλά hot hatch είναι το Type R, και σε κινητήρα και σε στήσιμο.
Είμαι της άποψης ότι αγοράζεις αυτοκίνητο (κινητήρα, σασί, στήσιμο, φρένα κλπ), όχι εξοπλισμό, οπότε δεν με ενδιαφέρουν οι εκδόσεις που ξεφεύγουν σε τιμή, εκτός αν σου δίνουν 'οδηγικά' πράγματα (αυτόματο κιβώτιο - αν το θες, μπλοκέ, καλύτερα φρένα κλπ). Για μένα οι καλύτερες εκδόσεις των καθημερινών αυτοκινήτων (δεν μιλάμε για 911 που η καλύτερη είναι η ακριβότερη) είναι οι βασικές, εκτός αν με μικρή επιβάρυνση παίρνεις κάτι που αξίζει. Αν όμως ξεκινάς από ένα αυτοκίνητο των 20 χιλιάδων και με τα εξτρά φτάνεις στα 30, για μένα απλά δεν αξίζει! Σε αυτήν την περίπτωση πας και παίρνεις την βασική έκδοση ενός αυτοκινήτου που κοστίζει 30 χιλιάρικα και που είναι ανώτερο οδηγικά από αυτό με βασική τιμή των 20 χιλιάδων.
ΥΓ: Επειδή ανέφερες BMW... έχω ακόμα μια (αν και πλέον κατεστραμμένη λόγω της πλημμύρας του Μαΐου 2018) και μάλιστα πολύ δυνατή (3λιτρή, 272 ίππων, 0-100 σε 6'') και δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία για να σε ξεζουμίζει. Υπάρχουν πολύ αξιόπιστα εξειδικευμένα συνεργεία στην πόλη μας (Σαλονικιός κι εγώ).
-
Αν το ελληνικό κράτος ταξινομούμε και τανκς θα είχε γεμίσει και Leopard. Στη θέση του πυροβόλου θα μπορούσε να έχει και ένα τηλεσκόπιο για παρατήρηση των άστρων και όποιον πάρει ο χάρος Συγνώμη τώρα νομίζω το τερματισα.
Το 1 ή το 2;
Νέο Honda Civic 2017