-
Για το sedan , η comfort και η Eleganace που φέρνει ο Σ. δεν έχουν LED προβολείς. Ενδεχομένως να είχε η Executive όμως αυτή δεν φαίνεται να εισάγεται.
Στο hatchback στο 1.5 ακόμη και η 'Φτωχή' sport έχει LED προβολείς σαν std.
To αμαξί από κοντά είναι πολύ όμορφό. Το μόνο faul που βρήκα είναι στο sport 1.5 η εξάτμιση κλέβει τον χώρο της ρεζέρβας.
Για Τουρκία δεν έχω δει κάτι αλλά ακούγεται λογικό καθώς το Τουρκικο εργοστάσιο ασχολειται συχνά με civic.Ομως δεν έχω δει κάπου αναφορά για αυτό.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πολύ σωστά και όπως το γράφει ο Nick. Πάντως εγώ για suv θα προτιμούσα έναν V6 3000 κυβ.εκ με απόδοση 150 ίππων από ένα τρικύλινδρο 1000άρι με την ίδια ιπποδύναμη.
Αν ηταν θα το ειχες ηδη. Φορολογια, τεκμηρια αλλα και καταναλωση θα το σκοτωναν. Στο μονο που υπερεχει ο ηχος. Επηδη εχω οδηγησει αρκετα 3800 V6 με τους παλιους κινητηρες με 170-180 αλογα (νομιζω υπηρχαν και με 140) απλα καταναλωση μονο στην αμερικη, βαρος μπροστα μεγαλο κλπ. Τα μειον ειναι ατελειωτα.
Στη θεωρία πολλά τα πλην των ατμοσφαιρικών κινητήρων. Στην πράξη πολλά τα πλην των τούρμπο. Εφόσον βέβαια οι επιταγές της εποχής είναι αυτές που είναι και η Ελληνική πραγματικότητα αυτή που είναι... για το λόγο αυτό δεν κινούμαι με ένα τέτοιου τύπου όχημα. Τρικύλινδρα μοτεράκια 1000 κυβικών των 100 + ίππων είναι για εκείνους που δεν σκοπεύουν σε βάθος δεκαετίας να ξεπεράσουν με το ίδιο αυτοκίνητο τα 100000 χλμ. Για εμένα που το αυτοκίνητο είναι στην καθημερινότητα μου εργαλείο και έπειτα ότι άλλο... υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Δεν ισχυει αυτο που λες και στο λεω σαν κατοχος και 2.8 V6 με χαμηλη αποδοση (176 ιππους) και τρικυλιδνρου τουρμπο 1.5. Το τουρμπο ειναι ποιο efficient στις περισσοτερες παραμετρους εκτος απο την ροπη στο ρελαντι και τον ηχο του μοτερ. Τα προβληματα που μπορει να βγαλει το καθε μοτερ εχει σχεση πολυ περισσοτερο με την ποιοτητα που εχουν φτιαχτει και των περιφερειακων τους παρα με την αρχη λειτουργιας. Μια χαρα θα φτασει το τουρμπο τα 150 χιλ χμ. Εξαλλου ντηζελ κανουν 300 χιλ χμ τουρμπο ειναι. Βεβαια ο τροπος που τα οδηγας ειναι λιγο διαφορετικος και στο τουρμπο πρεπει να προσεχεις να μην το υπερθερμαινεις.
Βεβαια αν με ρωτησεις τι μου αρεσει περισσοτερο φυσικα το V6 και δεν μου αρεσει το 3κυλινδρο. Τι θελω να πληρωσω και τι συμφερει ομως ειναι αυτο που μετραει.
-
Καλα να ειμαστε και εδω να ειμαστε να τα λεμε.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για το sedan , η comfort και η Eleganace που φέρνει ο Σ. δεν έχουν LED προβολείς. Ενδεχομένως να είχε η Executive όμως αυτή δεν φαίνεται να εισάγεται.Στο hatchback στο 1.5 ακόμη και η 'Φτωχή' sport έχει LED προβολείς σαν std.
To αμαξί από κοντά είναι πολύ όμορφό. Το μόνο faul που βρήκα είναι στο sport 1.5 η εξάτμιση κλέβει τον χώρο της ρεζέρβας.
Για Τουρκία δεν έχω δει κάτι αλλά ακούγεται λογικό καθώς το Τουρκικο εργοστάσιο ασχολειται συχνά με civic.Ομως δεν έχω δει κάπου αναφορά για αυτό.
Την ίδια έλλειψη θα έχει μάλλον και το χιλιάρι που εισάγεται στις δυο αυτές εκδόσεις. Και κατα την προσωπική μου γνώμη χωρίς τα LED και το full honda sensing, το μοντέλο εν ελλάδι μάλλον θα πάει άπατο.
-
Led μόνο στο 1.5 sport
http://www.honda-cars.gr/downloads/spec ... ations.pdf
Honda Sensing σε όλους.
Το 1.5 sport έαν εξαιρέσεις το ζήτημα με την εξάτμιση και τον χώρο αποσκευών είναι πλήρες.
-
Το χιλιάρι πιστεύω οτι θα είναι η πρώτη επιλογή για την ελλάδα και με αυτές τις ελλειψεις και σε αυτήν την τιμή δεν το βλέπω να περπατάει. Γιατί λες οτι το 1.5 sport είναι πλήρες αφου λογικά ειναι η αντίστοιχη comfort; Θα πάω να το δω απο κοντά γιατι δεν υπάρχει κατάλογος με το τι προσφέρει η κάθε έκδοση.
-
Οι μεγάλες ελλείψεις ειναι τα full led?
Τι ποσοστό απο hatchback στην ελλαδα άραγε πωλείται με full led? -
Ναι τα full led τα θεωρώ αλλά και είναι μεγάλη έλλειψη. Τώρα για ποσοστό δεν μπορώ να σου παρουσιάσω γιατί δεν γνωρίζω αλλά σχεδόν όλα τα νέα seat έχουν full led, το golf έχει led, πολλά bmw και merc επίσης αγοράζονται με αυτά. Και στην τελική κάτι που μπορεί να είναι ουσιαστικό για τον ένα, για τον άλλο μπορεί να είναι ασήμαντο.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Ναι τα full led τα θεωρώ αλλά και είναι μεγάλη έλλειψη. Τώρα για ποσοστό δεν μπορώ να σου παρουσιάσω γιατί δεν γνωρίζω αλλά σχεδόν όλα τα νέα seat έχουν full led, το golf έχει led, πολλά bmw και merc επίσης αγοράζονται με αυτά. Και στην τελική κάτι που μπορεί να είναι ουσιαστικό για τον ένα, για τον άλλο μπορεί να είναι ασήμαντο.Είσαι λίγο υπερβολικός. Το 90% του κόσμου ούτε που έχει ξαναακούσει τον όρο led, πόσο μάλλον να τα παραγγείλει κιόλας. Μην κοιτάς εμάς εδώ μέσα σε αυτοκινητιστικό φόρουμ.
-
[url][/url]>Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ναι τα full led τα θεωρώ αλλά και είναι μεγάλη έλλειψη. Τώρα για ποσοστό δεν μπορώ να σου παρουσιάσω γιατί δεν γνωρίζω αλλά σχεδόν όλα τα νέα seat έχουν full led, το golf έχει led, πολλά bmw και merc επίσης αγοράζονται με αυτά. Και στην τελική κάτι που μπορεί να είναι ουσιαστικό για τον ένα, για τον άλλο μπορεί να είναι ασήμαντο.
Είσαι λίγο υπερβολικός. Το 90% του κόσμου ούτε που έχει ξαναακούσει τον όρο led, πόσο μάλλον να τα παραγγείλει κιόλας. Μην κοιτάς εμάς εδώ μέσα σε αυτοκινητιστικό φόρουμ.
Περι ορεξεως...........και για μενα τραγικο κριτηριο τα led για την επιλογη αυτοκινητου. Οπως επισης καποιος αλλος ειχε ως καθοριστικο παραγοντα,στην τελικη επιλογη,την καμερα οπισθοπορειας!!!
Πανε πια τα 0-100,τα 100-0,οι καταναλωσεις,το κοστος συντηρησης κτλ .......μικροπραγματα. -
Κατατοπιστικο εως και απολαυστικο οπως παντα το 4drivers...
https://www.4drivers.gr/single-post/-Ho ... VTEC-Turbo -
Σε διαφορα παντως ιντερνετικα review, εν αντίθεση με το 4driners, δεν ηταν ενθουσιασμένοι με το nvh του χιλιαριου σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-
Δεν ξέρω ρε παιδιά...ποτέ δε μου άρεσαν τα Γιαπωνέζικα σα σχεδίαση (φυσικά με εξαιρέσεις μοντέλων και τελευταία όλη τη γκάμα της Mazda) και βασικά ποτέ δε μου άρεσαν τα Honda. Επιπροσθέτως, αυτό το Σιβικ το θεωρώ άσχημο στα όρια του ανεκδότου. Δε μπορώ επομένως να καταλάβω για ποιο λόγο μου έχει κάνει κλικ και πραγματικά θα το σκεφτώ σοβαρά για επόμενο μου αυτοκίνητο. Περίεργα πράγματα...
-
Ιςως γιατι ειναι καλύτερο που ειναι too much παρά σχεδιαστικά βαρετό οπως η μεγαλη πλειοψηφία του ανταγωνισμού;
-
Ποιος ξέρει; Δεν αποκλείεται.
-
Βασικα εχει κατι το ιδιαιτερο αν και εγω εχω εκφραστει θετικα απο τη πρωτη στιγμη που ειχαν αρχισει να διαρρεουν φωτογραφιες στα 'Μελλοντικα Μοντελα''. Το πιο σημαντικο ομως ειναι οτι μιλαμε για ενα πραγματικα ολοκαινουργιο αυτοκινητο σε καθε επιπεδο. Σε προδιαθετει πολυ θετικα αυτο ,απο το να πας π.χ. σ ενα golf που ειναι ξαναζεσταμμενο ψωμι και μικροβελτιωμενο στα σημεια παροτι αμεσα ανταγωνιστικο.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Το χιλιάρι πιστεύω οτι θα είναι η πρώτη επιλογή για την ελλάδα και με αυτές τις ελλειψεις και σε αυτήν την τιμή δεν το βλέπω να περπατάει. Γιατί λες οτι το 1.5 sport είναι πλήρες αφου λογικά ειναι η αντίστοιχη comfort; Θα πάω να το δω απο κοντά γιατι δεν υπάρχει κατάλογος με το τι προσφέρει η κάθε έκδοση.Μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να δείς το link που σου έστειλα
http://www.honda-cars.gr/downloads/spec ... ations.pdf
Η sport είναι πλουσιότερη από την elegance
sport= Elegance + διακοσμητικά εξωτερικής εμφάνισης, μεγαλύτερους δίσκους , LED προβολείς.
Κάνε ένα κόπο και δες το link για να μην μιλάμε αόριστα.
-
Για μένα το 1.0 δεν είναι καλη επιλογή.
Δεν έχω δει ποτέ με καλό μάτι τους τρικύλινδρους κινητήρες και παρότι honda δεν πιστεύω οτι αξίζει κάποιος να ρίξει τόσα λεφτά για τρικύλινδρο κινητήρα.
Για το 1.5 όμως πιστεύω οτι είναι οκ.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για μένα το 1.0 δεν είναι καλη επιλογή.Δεν έχω δει ποτέ με καλό μάτι τους τρικύλινδρους κινητήρες και παρότι honda δεν πιστεύω οτι αξίζει κάποιος να ρίξει τόσα λεφτά για τρικύλινδρο κινητήρα.
Για το 1.5 όμως πιστεύω οτι είναι οκ.
Έχεις δίκιο δεν είδα τις σελίδες με τον εξοπλισμό και έτσι δεν παρατήρησα τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις. Όσον δε τον χιλιάρι κινητήρα άλλοι γράφουν οτι περνάνε κάποιες δονήσεις στα πεντάλ και άλλοι τον εκθειάζουν.
-
Αυτή τη στιγμή οι Ιάπωνες έχουν 3 καταπληκτικά αυτοκίνητα με ένα κοινό χαρακτηριστικό τα 1500 κυβικά ,κατά περίεργο τρόπο σαν να σκέπτονται το ανώμαλο σύστημα της Ελλάδας
Toyota yaris hybrid αν γράφεις πολλά χλμ στη πόλη η απόλυτη επιλογή οσο πιο μεγάλο μποτιλιάρισμα τόσο πιο μικρή κατανάλωση!
Mazda mx5 1,5 μόνο μια κουβέντα αν έχεις παραπάνω κιλά θα ξεκινήσεις δίαιτα γιατί θα χαλάς την ισορροπία ,μακάρι να εισαχθεί κάποια στιγμή και σε τιμές Βουλγαρίας (αφού γίναμε έτσι και αλλιώς!)
Honda Civic 1,5 T τι να πεί κανείς, κάνει τα golf astra κλπ να μοιάζουν με αυτοκίνητα συνταξιούχων !
Σε ένα test του εξωτερικού διάβαζα ότι δε δίνουν παραπάνω από 205 άλογα στον 1,5 (στο Si) γιατί λέει πως πρέπει να αντέξει για *αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ΜΙΛΙΑ * . Εάν το αγόραζα κατευθείαν τον παράλληλο της hondata για 220 άλογα τροχό ,ας αντέξει *λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ *δε με πειράζει !
Νέο Honda Civic 2017