-
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Ωτοασπίδες ή ηρεμιστικα
Επέλεγες ποιο θελειςΩτοασπίδες αποκλείεται, θέλω να ακούω τα παιδικά τραγούδια της κόρης μου... Ηρεμιστικά;; Για αυτοκίνητο;;; Πίστεψέ με φίλε μου υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα για να κρατήσει κάποιος τα ηρεμιστικά κάβα!
Ας μην είμαστε υπερβολικοί... Φιλικά πάντα
Πλακα εκανα
-
Παιδιά οι τριγμοι που ακούγονται παρατηρούνται στις λακούβες η σε καλό δρόμο και απλά συντονιζει;
-
Ο χρήστης katsivis έγραψε:
Παιδιά οι τριγμοι που ακούγονται παρατηρούνται στις λακούβες η σε καλό δρόμο και απλά συντονιζει;Στη δική μου περίπτωση σε λακουβες ή πολύ τραχυ δρόμο αλλά όχι πάντα. Πιθανολογω ότι έχει να κάνει και με τη θερμοκρασία στην καμπίνα.
-
Ο χρήστης katsivis έγραψε:
Παιδιά οι τριγμοι που ακούγονται παρατηρούνται στις λακούβες η σε καλό δρόμο και απλά συντονιζει;Εμένα συντονίζει (κάποιες φορές όχι πάντα-ας πούμε σήμερα δεν το έκανε) εκεί χαμηλά κάπου στις 1500-3000 στροφές (όχι σε όλο το εύρος αλλά κάπου εκεί μέσα). Τριγμούς δεν έχω (φτου φτου μην το ματιάσω!!).
ΥΓ: @sargus αν θες έλα να πάρεις και μένα να κάνουμε μαζί τη βόλτα που καίγομαι..
Λίγο δύσκολο γιατί είμαι Κρήτη . Αν βρεθείς όμως εδώ και βόλτα θα σε κάνω και ρακές θα σε κεράσω .
-
@sargus ευχαριστω παλικαρε...
Να ρωτήσω κάτι;;Τι δώρα πήρατε από τις αντιπροσωπείες ο καθένας;;Και έβαλε κανένας ογκομετρικο συναγερμό;;Εγώ προσωπικά μέσα στα δώρα ζήτησα και συναγερμό..
-
To sport έχει συναγερμό από τη μάνα του. Είναι κάτι απλό όμως, μόνο για παραβίαση πορτών αν θυμάμαι καλά.
Εγώ προσωπικά από δώρα, ζήτησα και πήρα λαστιχένια πατάκια και λαστιχένιο κάλυμμα πορτ-μπαγκαζ. Στο τελευταίο όμως έγινε ένα μπέρδεμα καθώς (αν μου λένε αλήθεια) δεν υπήρχε ο κωδικός να το παραγγείλουν οπότε μου έδωσαν το ίδιο σε μοκετένιο (μια χαρά είναι και αυτό, απλά όχι για τη χαρντκορ χρήση του άλλου).
Εγώ δε θα ήθελα να βάζουν χέρι στο αμάξι μου να μου περνάνε συναγερμούς ή αισθητήρες ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και τις πολύ χρήσιμες αντιηλιακές μεμβράνες, με μισή καρδιά τις έβαλα. Εσύ από την άλλη, κάνεις ότι αντέχεις! -
Ο χρήστης xaris_honda έγραψε:
@sargus ευχαριστω παλικαρε...Να ρωτήσω κάτι;;Τι δώρα πήρατε από τις αντιπροσωπείες ο καθένας;;Και έβαλε κανένας ογκομετρικο συναγερμό;;Εγώ προσωπικά μέσα στα δώρα ζήτησα και συναγερμό..
Εγώ λόγω leasing δεν πήρα δώρα αλλά έβαλα το λαστιχένιο προστατευτικό στο Πορτμπαγκάζ που είναι άψογο, έξτρα φωτισμό στα πόδια (καλό αλλά όχι να τρελαίνεσαι) και μεταλλικά στα μασπιε κάτω από τις πόρτες...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ούτε εγώ ηθελα να το πειράξουν αλλά ηθελα πολύ τον ογκομετρικο συναγερμό για να καλύπτονται όλες οι επιφάνειες (πόρτες,παράθυρα, περιμετρικά στις λαμαρίνες)..Θα μου βάλουν έναν της MetaSystem..!!Περνανε οι ώρες και δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω με το Sport Plus..
-
@gkouk καλορίζικο και σε σένα...Μια ερώτηση, το προστατευτικό στο πορτ μπαγκαζ ποσό έκανε;;Και είναι αυτό που χωρίζει σε χώρους το πορτ μπαγκαζ, σωστά;; Και μια απορία προς όλους: Το βράδυ είναι πολύ σκοτεινή η καμπίνα χωριά κανέναν έξτρα φωτισμό;;
-
Με το καλό να παραλάβετε παίδες!!!Πάντως εγώ 2,4κ δεν θα τα έδινα. Εξαρτάται το τι θέλει ο καθένας βεβαια. Gkouk: ψήνομαι και εγω να κάνω root το inforainment αλλα εχω δει οτι μονο με το hondahack γινεται και το φοβάμαι. Ψιλοχασιμο οι οδηγιες.αν το κάνεις root ενημέρωσε μας:)
Κώστα: ωτοασπίδες δεν μου έκαναν δώρο πάντως χαχαχαχα. Τα φωτιζόμενα μαρσπιε και την ηλιοπροστασία πηρα. By the way,σαν καινουριος hondakias ξέρει κανένας παλιός κανένα ΚΑΛΟ εξουσιοδοτημένο συνεργειο στα βορεια προάστια? -
Ποιός ψήνεται για καφέ το ΣΚ να τα πούμε απο κοντά και πού; Εγω μένω Βριλήσσια αλλά δεν έχω προβλημα με το μέρος. Μόνο κέντρο να μην είναι γιατι μου τη σπάει το θέμα parking
-
-
από alexandros.K » 22 Οκτ 2018 21:59
kostas4c έγραψε:
Ωτοασπίδες ή ηρεμιστικα
Επέλεγες ποιο θελειςΩτοασπίδες αποκλείεται, θέλω να ακούω τα παιδικά τραγούδια της κόρης μου... Ηρεμιστικά;; Για αυτοκίνητο;;; Πίστεψέ με φίλε μου υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα για να κρατήσει κάποιος τα ηρεμιστικά κάβα!
Ας μην είμαστε υπερβολικοί... Φιλικά πάντα
Πλακα εκαναΝαι ρε συ μην το συζητάς!!
Να ρωτήσω κάτι;;Τι δώρα πήρατε από τις αντιπροσωπείες ο καθένας;;Και έβαλε κανένας ογκομετρικο συναγερμό;;Εγώ προσωπικά μέσα στα δώρα ζήτησα και συναγερμό..
Ποιος σου έδωσε δώρο ογκομετρικό ρε θηρίο? Κι εγώ το σκεφτόμουν αλλά τελικά πήρα δώρο τέλη και έξοδα, δεν ξέρω αν τα δίνον σε όλους, το κάλυμμα από καουτσούκ για πορτ μπαγκαζ και αντηλιακές μεμβράνες μπροστά. Τώρα αν γίνει ότι περιγράφει ο sargus με το δικό του...το βλέπουμε! Προσπάθησα να τσιμπήσω και λίγο την τιμή ανταλλαγής στο παλιό αλλά τζίφος. Ευελπιστώ να το πουλήσω μόνος μου μέχρι την παραλαβή
Και είναι αυτό που χωρίζει σε χώρους το πορτ μπαγκαζ, σωστά;;
Δεν είμαι σίγουρος ότι δίνουν (σαν δώρο) και το διαχωριστικό μαζί, εμένα τουλάχιστον δεν μου το έχουν επιβεβαιώσει ακόμα.
Κώστα: ωτοασπίδες δεν μου έκαναν δώρο πάντως χαχαχαχα. Τα φωτιζόμενα μαρσπιε και την ηλιοπροστασία πηρα. By the way,σαν καινουριος hondakias ξέρει κανένας παλιός κανένα ΚΑΛΟ εξουσιοδοτημένο συνεργειο στα βορεια προάστια?
Μάκη δεν σε βολεύει καθόλου mobility για να παίρνεις και την έκπτωση στα αναλώσιμα? Ο ζαφείρης στο Γαλάτσι είναι καλός (τουλάχιστον όσο το πήγαινα το δικό) αλλά χτύπαγε υπερβολικά την εργασία και τον έκοψα. Δες εδώ https://honda-cars.gr/ στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο
-
Κώστα, μάλλον εκεί θα το πηγαίνω για αρχή και θα δώ τι σοι μάστορας είναι και αν είναι τσιμπημένος ή όχι. (Για δες και τον Ρέλλα για το δέρμα που λέγαμε)
-
Τελικά το πήρα απόφαση. Πήγα και έκλεισα το Sport σε Sonic Grey Pearl.
Βγήκε συνολικά κάτι λιγότερο από 25κ (που ήταν το ψυχολογικό όριο στο budget) επειδή έδωσα το Clio συν 'δώρο' τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Δεν το βιαζόμουν ιδιαίτερα και είπα για παράδοση αρχές Ιανουαρίου, αλλά έχουν και οι πωλητές να πιάσουν το quota του '18 οπότε μαζί με τα τέλη και λίγο καλύτερη τιμή για το Clio δεν υπήρχε μεγάλο περιθώριο για άλλα 'δώρα'.
Το είδα σαν ευκαιρία να το έχω και να το χαρώ έστω και λίγο πριν έρθει το τέκνο και αρχίσουμε άλλες ιστορίες.
Η αναζήτηση συνολικά πήρε κάτι παραπάνω από μήνα, αλλά σχεδόν ήξερα εξ'αρχής ότι θα καταλήξουμε στο Civic.
Οι παράμετροι της αναζήτησης ήταν:
- Ταβάνι τα 25κ
- Σχετικά μεγάλοι χώροι αποσκευών
- Να μην είναι ψόφιο στο δρόμο
- Ψιψιψίνια/Κοκοκόψαρα
Μοντέλα που αποκλείστηκαν:
Suzuki S-Cross SX4: 5k κάτω στην τιμή, αλλά το εσωτερικό του θύμιζει το Clio 15ετίας. Το εξωτερικό του στην καλύτερη αδιάφορο. Από λοιπό εξοπλισμό υπολείπεται του Honda σε λεπτομέρειες αλλά τα περισσότερα είναι εκεί. Αν το budget δεν υπήρχε για το Honda θα ήταν η νούμερο ένα επιλογή. Έχασε πολλούς πόντους γιατί δεν είχαν test drive στην αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι και να έβρισκαν θα ήταν το diesel. Εδώ παντελόνι αγοράζεις και το δοκιμάζεις, αυτοκίνητο περιμένουν ότι θα αγοράσεις μόνο από το προσπέκτους ;
Peugeot 308: Mου φάνηκε συμπαθητικό εξωτερικά και εσωτερικά το μπροστά κομμάτι ήταν πολύ μοντέρνο και συμμαζεμένο. Με χάλασε ο μικρός χώρος επιβατών στο πίσω κάθισμα, αλλά overall τίμια πρόταση.
Citroen C3 Aircross: Δεν ξέρουν τι καπνίζουν στη Citroen αλλά ενώ spec-wise το αυτοκίνητο τικάρει όλα τα κουτάκια, δεν μπορώ να ξεπεράσω τη σχεδίαση ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά. Προφανώς δεν είμαι εγώ το target group τους, αλλά και πάλι. Αν και Citroen fanboy, δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα μοντέλο που να με ικανοποιεί.
Peugeot 3008: Άρεσε πολύ στη γυναίκα αλλά δεν μου άρεσε τόσο ώστε να γίνει τέτοια υπέρβαση στο budget.
Skoda Octavia: Σκληρό βέτο από τη γυναίκα, δεν ήθελε το ταριφάδικο για κανέναν λόγο. Όχι ότι εγώ τρελαινόμουν, αλλά καλή επιλογή στην κατηγορία. Μου άρεσε περισσότερο η Combi έκδοση αλλά όπως είναι αναμενόμενο ούτε στην έκθεση υπήρχε ούτε φυσικά για test drive.
Νέο Ford Focus/VW Golf: Hard pass από τα αποδυτήρια. Στα μείον οι μικροί χώροι αποσκευών τους.
VW Golf Variant & Seat Leon ST: Δεν υπάρχει πουθενά μοντέλο να δεις από κοντά (πόσο μάλλον για test drive) και ότι κυκλοφορεί προορίζεται για εταιρίες leasing. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα SW από ένα Crossover αλλά προφανώς είμαι η εξαίρεση.
VW Passat: Λίγο ακριβότερο και λίγο μεγαλύτερο από το Honda. Επίσης απορρίφθηκε από την γυναίκα λόγω της συντηρητικής του εμφάνισης μέσα και έξω.
Skoda Karoq/VW Tiguan/Opel Grandland: Η γυναίκα το έψηνε κάποιο Crossover/SUV αλλά τα συγκεκριμένα έβγαιναν εκτός budget αν δεν έπαιρνες απαραίτητα την βασική τους έκδοση. Δεν τρελαίνομαι για τα 'ψηλά' αυτοκίνητα, αλλά βλέπω τον λόγο που όλο και περισσότεροι πάνε προς εκεί.
Nissan Qashqai (Renault Kadjar): Κάτι τους φταίει, χωρίς να μπορώ να πω ακριβώς τι. Εξωτερικά και τα 2 όμορφα είναι, εσωτερικά τρώγονται, χώρους έχουν, οι κινητήρες (οι νέοι) είναι ανταγωνιστικοί στην κατηγορία τους, τιμολογιακά είναι σχετικά κομπλέ. Ίσως είμαι προκατειλημένος αρνητικά με τα Crossover ή υποσυνείδητα τα θεωρώ αυτοκίνητα για suburban housewives αλλά όπως και με τα παραπάνω είναι κατανοητοί οι λόγοι αγοράς των συγκεκριμένων.
Πάντως ενώ αρχικά το Civic φαίνεται ιδιαίτερα ακριβό, αν προσπαθήσεις να αντιστοιχίσεις τον εξοπλισμό στις περισσότερες εταιρίες βγαίνουν είτε ακριβότερα είτε το περίπου το ίδιο.
Οπότε το καλό επίπεδο εξοπλισμού της Sport μαζί με αυτό το μοτέρ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Honda.Το ιδανικό θα ήταν μια έκδοση με τον 1.5 με full led αλλά χωρίς την διπλή εξάτμιση για παραπάνω χώρο αποσκευών (ίσως και χωρίς τα πλαστικά).
Για λίγο σκέφτηκα και το sedan αλλά τα είδα δίπλα δίπλα και απλά το hatch είναι πολύ πιο όμορφο.
Συγγνώμη για το σεντόνι, θα επανέλθω όταν με το καλό παραλάβω και γράψω μερικά χλμ.
-
Με το καλό να παραλάβεις λοιπόν!!!!
Και με το καλό να έρθει και το μωρό!! Και εγώ είχα άγχος αν θα προλάβαινα να χαρώ λίγο το αμάξι πριν έρθει η μπέμπα.Ο χρήστης mazixoom έγραψε:
Πάντως ενώ αρχικά το Civic φαίνεται ιδιαίτερα ακριβό, αν προσπαθήσεις να αντιστοιχίσεις τον εξοπλισμό στις περισσότερες εταιρίες βγαίνουν είτε ακριβότερα είτε το περίπου το ίδιο.Έτσι είναι. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου .
-
Παίδες, αρχίζω και ανησυχώ για την αξιοπιστία των Honda (εκτός αν αυτό αντιπροσωπεύει μόνο τη μηχανή). Χθές κόλλησε στα καλά καθούμενα το infotainment. Εκεί που οδηγούσα ξαφνικά τπτ. Πάταγα για reset, τπτ και αυτό. Χρειάστηκε να σβήσω μηχανή και να ξαναβάλω μπροστά. Τότε μου εμφάνισε το σήμα της HONDA για κανα 2λεπτο (αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα) και μετά έστρωσε. Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο κάτι αντίστοιχο;
-
Αυτό είναι θέμα της android χαζοταμπλέτας επιπέδου MLS που βάλει για infotainment η Honda. Από το λίγο που το χω δουλέψει πρέπει να ναι με 2GB ram και κάνα επεξεργαστή της πλάκας που αν το φορτώσεις με εφαρμογές κτλ σε 2 χρόνια θα τα χει φτύσει.
-
Nai stefan,του android θεμα είναι αλλα μέσα σε Honda αυτοκίνητο που πίστευα οτι τέτοια τυχον θέματα θα είχαν ελεγθεί πριν βγεί στην παραγωγή. Εξάλλου δεν σε αφήνει να περάσεις νέες εφαρμογές που μάλλον για αυτό που λές θα το έχουν βάλει το restriction. Λογικά θα γονατίζει άσχημα.
-
Περιορισμοί έχουν μπει γιατί η Honda αλλά και οποιαδήποτε άλλη εταιρία θα είναι υπόλογοι σε περίπτωση ατυχήματος. Ειδικά στην Αμερική που κάνουν μήνυση για ψύλλου πήδημα. Για τον ίδιο λόγω που η Google δεν επιτρέπει προβολή video στο android auto κτλ
Νέο Honda Civic 2017