-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εντάξει υπερβολικό σε βρίσκω, δεν μπορούσαν να βρουν την απάτη οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και θα την έβρισκαν τα περιοδικά;
Μάλλον εννοεί την τακτική του ειδικού τύπου να ακολουθεί το marketing των εταιριών.
Μέχρι το 2010 πάντως ΟΛΟΙ ειδικοί και μη κραζαμε τον νόμο της απαγόρευσης.
Με την άρση του γίναμε και εμείς 'οικολόγοι'...
Βρε μπας και το κράτος μας ήταν πιο 'έξυπνο' από τα άλλα κράτη που είχαν την βενζίνη μόνο για ποτά και εντριβές?Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ακριβώς.
-
ΜΠΗΚΑΝ και οι Νορβηγοι και οι Ινδοι και οι Αυστραλοι στη διαδικασια........
http://www.newsit.gr/kosmos/Skandalo-Vo ... eis/433304
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
ΜΠΗΚΑΝ και οι Νορβηγοι και οι Ινδοι και οι Αυστραλοι στη διαδικασια........http://www.newsit.gr/kosmos/Skandalo-Vo ... eis/433304
Αν το επίμαχο λογισμικό «χρησιμοποιήθηκε σε αυτοκίνητα Volkswagen ή Audi στην Αυστραλία, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι **δεν θα ξανακυκλοφορήσουν **στην αυστραλιανή αγορά και ότι αυτά που αφορά και κυκλοφορούν ήδη θα ανακληθούν το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε.
Τι παιζει εδω; Θα παρουν τα αυτοκινητα απο τους ιδιοκτητες; Αν γινει αυτο ακομη και αν σε πληρωσει η VW ή η Audi οσο το πηρες, ενταξει ειναι σπασιμο. Με ποια εννοια. Εγω ρε παιδι μου το γουσταρω το Audi (που δεν εχω). Εχω λοξα μαζι του κλπ. Ε θα μου τη δωσει να μου το παρουν και ας μου το πληρωσουν οσο το πηρα. Το θελω δεν το δινω. Πανω απο το πτωμα μου μονο Ή να το κανω ποιο λιανα. Το XTX αν μου λεγανε πως πρεπει να μου το παρουν, θα ειχαν θεμα μαζι μου. -
Να στο πάρουν που λες δεν σημαίνει κατάσχεση. Το άρθρο μιλάει για ανάκληση. Το λογικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και έτοιμο για κυκλοφορία.
-
-40 ίπποι και έτοιμο για κυκλοφορία
http://www.wired.com/2015/09/vw-owners- ... s-diesels/
-
Είπαμε το πιο δίκαιο είναι να πληρώνει το γκρούπ vw τη διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας για καμιά 10-15 χρόνια (μην πω μέχρι να αποσυρθεί το αυτοκίνητο)... Θα ήταν τραγικό για τους ιδιοκτήτες να τους κόψουν την ιπποδύναμη... Η εταιρία πρέπει να τιμωρηθεί όχι οι καταναλωτές...
-
Ο χρήστης Manker έγραψε:
Να στο πάρουν που λες δεν σημαίνει κατάσχεση. Το άρθρο μιλάει για ανάκληση. Το λογικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και έτοιμο για κυκλοφορία.Ενταξει τοτε. Ανακληση ειναι σωστα. Το μυαλο μου lagαρει πολλες φορες και αργω να στροφαρο....Δεν ειναι τπτ σοβαρο. Προς το παρον
-
Είμαι κάτοχος diesel, η VW διάλεξε να μην ακολουθήσει την διαδικασία ψεκασμού ουριας για τα αμερικανικά αυτοκίνητα . Το πρόβλημα ειναι το το NOX ειναι εκτός ελέγχου. Στην Γαλλία η αιθαλομίχλη οφείλεται στα πριν του euro 5 diesel οχήματα . Στο Μιλανο στον περιβαλλοντικό δακτύλιο δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παλαιό όχημα βενζίνης η σε όχημα diesel κάτω του Euro 5......γιατί ξαφνικά έγινε ο κακός χαμός με τα diesel δεν καταλαβαίνω. Όταν στο δικό μου euro 5 βάλεις πχ v power diesel που ειναι gas to liquid οι εκπομπές ειναι αστείες. Κατα συνέπεια πριν μας πιάσει όλους ταραχή και πανικός φαίνεται μέχρι στιγμής οτι το ζήτημα VW αφορά τον 2λιτρο κινητήρα στην Αμερική και τον αρχαίο 1.6 στην Ευρώπη ο οποίος δεν εχει εξελιχθεί ουσιαστικά τα τελευταία 15 χρόνια. Επισης θα επρεπε να προβληματιστούμε όλοι γιατί επιλέγουν οι Κορεάτες και οι Ιάπωνες 1.4 diesel έναντι 1.6 που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί και οι οι πρωτοπόροι Γαλλοι και Ιταλοί στο diesel. Η απάντηση ειναι οτι ΔΕΝ μπορούν να πιάσουν τα όρια που θέτουν οι χώρες. Αντίθετα οι Γαλλοι και κάποιοι Γεμανοι με το eolys και το ad blue σε συνδυασμό με τα τεχνολογικά προηγμένα dpf φίλτρα δεν έχουν πρόβλημα. Αυτο ίσως απαντάει γιατί η Ford , Volvo και παλαιότερα η BMW Mini χρησιμοποιεί στα χαμηλά κυβικά μοτέρ PSA, η Daimler Renault και η Opel της Fiat. Άρα πριν αφορίζουμε κάτι να δούμε μην τυχών υπάρχει κάτι ΑΛΛΟ απο κατω
http://news.sky.com/story/1558200/vw-em ... y-reaction
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Υπάρχουν ωστόσο άρθρα οτι ο ICCT βρήκε σημαντικά αυξημένες εκπομπές NOx σε 9/10 diesel που δοκίμασε. Κατα εμένα η ιστορια εχει ακόμα πολύ ζουμί και η μονη περίπτωση να μην εχει άσχημο τέλος για τους ντιζελοκινητηρες ειναι να αφορά προβλήματα που υπήρχαν στην παλαιότερη και έχουν λυθεί στην νεώτερη γενιά τους.
-
Η VW γιατι ρισκαρε να κανει κατι τετοιο; Πιστευε πως μπορουσε να το κρατησει μυστικο οταν το εβαζε σε 11.000.000 αυτοκινητα; Περιμενε πως αν την τσακωσουν θα της ριξουν κανενα προστιμο που θα ηταν μικροτερο απο τα κεδη που θα αποκωμιζε; Ηθελε να αυτοκτονησει επιχειρηματικα; Εκτος αν ξερει πως το κανουν και αλλοι και περιμενει να σκασουν και αλλου εκπληξεις οποτε δεν θα φαινεται σαν τη μυγα μες το γαλα. Αυτα τα πραγματα δεν μπορουν να κρατηθουν μυστικα. Εκτος αν εχεις 'πλατες'.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Η VW γιατι ρισκαρε να κανει κατι τετοιο; Πιστευε πως μπορουσε να το κρατησει μυστικο οταν το εβαζε σε 11.000.000 αυτοκινητα; Περιμενε πως αν την τσακωσουν θα της ριξουν κανενα προστιμο που θα ηταν μικροτερο απο τα κεδη που θα αποκωμιζε; Ηθελε να αυτοκτονησει επιχειρηματικα; Εκτος αν ξερει πως το κανουν και αλλοι και περιμενει να σκασουν και αλλου εκπληξεις οποτε δεν θα φαινεται σαν τη μυγα μες το γαλα. Αυτα τα πραγματα δεν μπορουν να κρατηθουν μυστικα. Εκτος αν εχεις 'πλατες'.γιατί όσο διάβαζα το μήνυμα σου σκεφτόμουν την τελευταία σου πρόταση χωρίς να την έχω δει;
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Η VW γιατι ρισκαρε να κανει κατι τετοιο; Πιστευε πως μπορουσε να το κρατησει μυστικο οταν το εβαζε σε 11.000.000 αυτοκινητα; Περιμενε πως αν την τσακωσουν θα της ριξουν κανενα προστιμο που θα ηταν μικροτερο απο τα κεδη που θα αποκωμιζε; Ηθελε να αυτοκτονησει επιχειρηματικα; Εκτος αν ξερει πως το κανουν και αλλοι και περιμενει να σκασουν και αλλου εκπληξεις οποτε δεν θα φαινεται σαν τη μυγα μες το γαλα. Αυτα τα πραγματα δεν μπορουν να κρατηθουν μυστικα. Εκτος αν εχεις 'πλατες'.+1
Η απλή λογική απαντάει στο ερώτημα ' γιατί?'.
'Εκτός αν ξέρει ότι το κάνουν και άλλοι' και 'Εκτός αν έχουν πλάτες'.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μακάρι στο όλο θέμα να μην πάει η αστεία πολιτεία μας για την δική μας περίπτωση και πάρει καμιά κουλή απόφαση προτού βάλει όλα τα δεδομένα κάτω. Και ο νοών νοείτω.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Η VW γιατι ρισκαρε να κανει κατι τετοιο; Πιστευε πως μπορουσε να το κρατησει μυστικο οταν το εβαζε σε 11.000.000 αυτοκινητα; Περιμενε πως αν την τσακωσουν θα της ριξουν κανενα προστιμο που θα ηταν μικροτερο απο τα κεδη που θα αποκωμιζε; Ηθελε να αυτοκτονησει επιχειρηματικα; Εκτος αν ξερει πως το κανουν και αλλοι και περιμενει να σκασουν και αλλου εκπληξεις οποτε δεν θα φαινεται σαν τη μυγα μες το γαλα. Αυτα τα πραγματα δεν μπορουν να κρατηθουν μυστικα. Εκτος αν εχεις 'πλατες'.γιατί πίστευε πως δεν θα ανακαλύψουν ποτέ την απάτη..............τόσο απλά!!!!
αν ήξερε οτι το κάνουν και άλλοι θα τους είχαν ''δώσει'' απο το πρώτο λεπτό που έσκασε η μπομπίθρα.....
βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι δεν το κάνουν και άλλοι.... -
Στην λαμογια ενίοτε παίζουν συνεργασίες @GGAB και όχι ανταγωνισμός και καρφώματα. Μη το απορρίπτεις ως αβάσιμο.
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Μακάρι στο όλο θέμα να μην πάει η αστεία πολιτεία μας για την δική μας περίπτωση και πάρει καμιά κουλή απόφαση προτού βάλει όλα τα δεδομένα κάτω. Και ο νοών νοείτω.Σαν να βλέπεις την φάκα μπροστά σου να πλησιάζει. Γλυτώνεις το ξαφνικό και την έκπληξη έτσι.
Και κάπου πιο πολιτισμένα (που λέει ο λόγος!) ...
http://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosm ... fon-euro-5Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μολις ακουσα στο Mega πως η Κομισιον συμφωνα με τους Financial Times γνωριζε εδω και δυο χρονια για το τι συνεβαινε. Αρα μαλλον βρεθηκαν οι 'πλατες'.
http://www.ft.com/cms/s/0/d0d7ba40-6394-11e5-9846-de406ccb37f2.html#axzz3mqOQzihv -
Tην γλιτωσε και η σουζουκι πλακα πλακα,για σκεφτειτε να τους τρεχανε και αυτους γιατι θα φορουσαν tdi. Η κομισιον ειχε απολυτη εμπιστοσυνη στο γερμανικο λομπυ,τοσα χρονια αλλωστε δεν τους προδωσαν ποτε,τηρουσαν κατα γραμμα τους κανονες.
-
Βρηκα το αρθρο στις FT και το εβαλα. Διαβαζα αλλα δεν μπορω να το βρω το site (Ελληνικο) πως η δημοτικοτητα της Μερκελ αρχισε να κατρακυλα λογω του σκανδαλου. Κριμα. Αδικειται η Αγγελικουλα. Το λενε για τα οικονομικα. Γερμανικη Ηγεμονια. Εληξε. Κανουν κουμαντο παντου και οποιος τους παει κοντρα στην Ευρωπη, καηκε (Αλεξη, ξερεις εσυ). Η Αμερικη ομως δεν χαμπαριαζει απο τις Γερμανικες φοβερες.
-
Γιαυτο βλεπεις τις δειθεν τρελες ιπποδυναμεις απο το group στα diesel. 185 + αλογα απο διλιτρο, οταν η toyota εχει 143 και η honda με χρονια εξελιξη 120 απο 1.6.Δεν μπορει οι ιαπωνες βρε γαμωτο να ειναι κουλοι, η να ξεχασαν να φτιαχνουν κινητηρες.
Εγω πιστευω οτι ειναι καθολικη η τακτικη στα 120 ενωμενα εργοστασια και μπορει να επεκτεινεται και στα βενζινοκινητα. -
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Γιαυτο βλεπεις τις δειθεν τρελες ιπποδυναμεις απο το group στα diesel. 185 + αλογα απο διλιτρο, οταν η toyota εχει 143 και η honda με χρονια εξελιξη 120 απο 1.6.Δεν μπορει οι ιαπωνες βρε γαμωτο να ειναι κουλοι, η να ξεχασαν να φτιαχνουν κινητηρες.
Εγω πιστευω οτι ειναι καθολικη η τακτικη στα 120 ενωμενα εργοστασια και μπορει να επεκτεινεται και στα βενζινοκινητα.Άρα απέκτησαν ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους και συνεπώς μιλάμε ξεκάθαρα για αθέμιτο ανταγωνισμό... Περιμένω και αντίστοιχη ποινή λοιπόν... Το ότι υπάρχει Αμερικάνικος δάκτυλος είναι ξεκάθαρο, το γνώριζαν και απλά περίμεναν την κατάλληλη στιγμή... Λογικό αφου η Γερμανία άρχισε να γίνεται παντοδύναμη στην Ευρώπη κάποιος να την 'κουρέψει'... Αν πω ότι στενοχωρέθηκα πάντως θα πω ψέματα...
Μου κάνει εντύπωση όμως ο βαθμός στον οποίο μερικά περιοδικά του χώρου έθαψαν κυριολεκτικά την είδηση και εδώ αλλά και στο εξωτερικό...
Το ξαναλέω όμως μην αποκλείεται να δούμε και άλλους με παρόμοιες τακτικές...
Σκάνδαλο VAG 2015 στις ΗΠΑ