-
Μου ήρθε εικόνα και ο τράκος του βλαμμένου που πήγε να κάνει μαγκιά στο τζι βι, αλλά και του τιγκ παρκαρισμένου έξω απο την εταιρία!!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!
Υ.Γ. 'λιγο πλαστικο χρωμα απο αυτο για τους τοιχους και ειμαστε οκ' ρε κάφρε, κρίμα είναι, περίμενε καμία άλλη ξυσιά από κανά κλαδί στα βουνά και βαψ' το κανονικά!!!
-
Γάτε, πολύ μπούζινες θα ήταν να έχει το αφεντικό παρκαρισμένο τον βεδουίνο στο πάρκινγκ της εταιρείας.
Το τιχουάν πιο πολύ πάει σε καμιά σαύρα διευθύντρια υποκαταστήματος ΙΚΑ που το παίζει κούγκαρ, καθώς λέει 'The Tiguan name is a cross between tiger and leguan, the German words for tiger and iguana.'
...και για τις γρατσουνιές στο τζιβι, θέλει ένα κουτάκι μίνιο και πινέλο στις αποσκευές...
-
αποψις εταιρη.
ο συναδεφος τεχνικος διευθυντης, εχει υπαρξει κατοχος gulia - της κανονικης,gtv 2.5, 635, mr2, 207 gt, clio rs και λοιπων, εχει καιρο τωρα ενα βιτ ντηζελ μανιουαλ. εταιρικο. γατος κυκλοφορει με το τζιβι αφου, ζητησε ο αποπανω και ελαβε το τιγκ. σημερα ανακεφαλαιωσε: πολυ ησυχο, πολυ ευρυχωρο, κυριλε στησιμο. αλλα τη χαρα του βιτ δεν, ουτε ακουμπαει. δηλαδη εξαιρετο το τιγκ για διεκπεραιωση αλλα ουχι για οποιαδηποτε χαρα στη σκελια.
-
Δεν διαφωνω αλλα ειναι αλλη κατηγορια μεγεθους, ειδικα σε χωρους. Πριν καταληξω στο τιγκ, ειδα ειλικρινα, ΟΛΗ την κατηγορια. Για το βιταρα ειχα διαβασει τα καλυτερα (απο εσενα κυριως ) αλλα και απο youtube reviews, αλλα απλα δεν χωρουσαμε εκει μεσα. Το 'χωρουσαμε' βεβαιως ειναι μια πολυ σχετικη εννοια. Σε στενα πρακτικα πλαισια, προφανωςκαι χωρουσαμε, αλλα αν μπαινεις στην διαδικασια να αγορασεις καινουριο αμαξι, θελεις να σου προσφερει τουλαχιστον τα ιδια με αυτο που ειχες πριν (a4 avant 2003).
Στην παρουσα φαση εχω την μεγαλυτερη αναγκη χωρων καθως εχω μικρα παιδια, τα οποια μας ακολουθουν παντου (διακοπες κτλπ). Δεν ξερω την οικογενειακη σου κατασταση αλλα αν θυμαμαι καλα εχεις ενα παιδι, το οποιο (παλι αν εχω καταλαβει καλα) ειναι μεγαλυτερο απο τα δικα μου (δημοτικο πανε τα δικα μου). Επισης, υπο κανονικες συνθηκες (οχι μεσα στον χαμουλη του 2020), η οικογενεια φευγει ενα μεγαλο ταξιδι το οποιο απαιτει μεγαλο πορτ μπαγαζ (3 μεγαλες βαλιτσες + 1-2 σακκιδια). Σκεψου οτι ειχα μπει σε σκεψεις και για το kodiaq...
-
ρε συ ντετολε ο μεγαλος μου ειναι 4ο φαρμακευτικο και η μικρη 3ο οδοντιατρικη. προφανως οταν ηταν ηταν μικροτερα πηγα και πηρα ενα ματριξ - τοσα λεφτα ειχα - για να χωρανε μεσα τα απιστευτα. και παλι δεν χωρουσανε. που ηταν διεκπεραιωτικο. το συγκεκριμενο και αθανατο. και αλλαχτηκε τοτες με γκολφ πλας τι ες άι οταν ηρθανε λεφτα. οταν πλεον 'μπαμπα δεν ερχομαι με τους γερους' το γυρισα σε πραματα που γουσταρα. και το βιτ ειναι αυτο που λεμε σου φτιαχνει τη μερα. δεν εχει το στιβαρο και αθορυβο πατημα του τιγκ, δεν εχει τα καυλωτικα μαλακα πλαστικα - πλην τιμονιου που εχει καλυτερο σκεψου αφη κωλαρας μιλφατου στην αρχη κυτταριτιδας - δεν εχει εντυπωσιακη οθονη - αν και εχει απλουστερη μεν εμφανισιακα αλλα καλυτερη οβερ ολ με περισσοτερα πραγματα πανω - δεν εχει τη μυοχαλαρωτικη επιδραση του τιγκ γενικως. αλλα τσιτωνεις οταν μπεις μεσα και δινεις ασεβαστα. το τιγκ ειναι λυσις το βιτ αποψις.
-
Απεχω 15 χρονια μεχρι να φτασω στην κατασταση σου. Οταν (και αν) με το καλο φτασω εκει, ευελπιστω να μπορω να παρω ενα ομορφουλι μικρο premium hatchback. Δεν με ενδιαφερουν οι εκτος δρομου αναζητησεις οποτε ενα hatch θα ειναι μια χαρα για εμενα!
-
Γατε μη spamaρεις με το vitara σου. Τελειωσε το εδωσες πια. Τωρα vag. Αϊντε πια!
-
Γατε μη spamaρεις με το vitara σου. Τελειωσε το εδωσες πια. Τωρα vag. Αϊντε πια!
Κυριε, δεν δικαιουστε δια να ομιλειτε! Ακομα και σε νημα με tupperware να μπειτε, καπου θα βρειτε τροπο να φερετε στην κουβεντα το swift
-
Η αληθεια ειναι οτι χωρουν πολλα μεσα του
Αν παρατηρησεις περα απο καποιες αναφορές και εδω στο thread και δη καπως χιουμοριστικες κανω αναφορα μονο σε ανταγωνιστικα αυτοκινητα. Απλα ο μεσος ελληνας σε αυτα τα κυβικα κινείται και ετσι εμφανιζεται πιο συχνα ως εναλλακτική σε σκεψεις αγοραστων.
Μωρε καλα κανω και ενημερωνω τον κόσμο διοτι αν περιμεναν απο καποιες δοκιμες με οτι να ναι συμπερασματα και απο δημοσιογραφους μεταεφηβιας .... Αστα να πανε. Γενικα ο χωρος των δοκιμαστων ειναι πλεον για γελια και για κλαματα εκτος φυσικα απο καποιες σοβαρες εξαιρεσεις.
Δεν πειράζει ειμαι ο τρελος του χωριού που βγαζω πιο ρεαλιστικα συμπερασματα απο τα περιοδικα και τα sites
-
Σε πειραζω
Καλα κανεις και γραφεις ο,τι γραφεις. Το εχω ξαναπει αλλωστε οτι αν ειχα διαβασει τα ποστ σου, θα ειχα δει το swift με πολυ περισσοτερη προσοχη πριν παρουμε το πολο, απλα τοτε ειχα κολλησει και δεν ηθελα πανω απο χιλιαρι
-
ρε συ πουαπολυμενς, ισως να καμω και κατι λαθος.... εχω αρχισει να χρησιμοποιω το τιγκ περσοτερο γιατι με εχουν φαει τα βουνα με το τζιβι και ειναι μονιμα τοσο λασπωμενο που δεν μπαινεις αν δε φορας γαλοτσες (ειδε https://forum.4troxoi.gr/comment/2105806557#comment-2105806557). και εκει που εχω αρχισει να εκτιμαω τη καλη του κινηση αν αποφευγεις φρεατια και λακουβες, εχω 2-3 θεματα. το πρωτο ειναι η χρηστικοτητα του τιμονιου. ενω οδηγαω ενα σκαζμο αυτοκινητα ειναι στο μονο που με δυσκολευουν πολυ οι χειριζμοι. λαθη εργονομικα στην ενταση και στον διαχωρισμο χρησεων. επισης em el kei η γωνια που μπαινει το κλειδι στη μιζα. σαν να ειχε παει στο αρτεμις στο βερολινο ο φριτσης το βραδυ πριν. επισης ειναι μεγαλο και δεν κοβει-στριβει. και η em el kei των αισθητηρων ειναι απεριοριστη με κατι εντυπωσιακα αυτοματα φρεναρισματα την ωρα που προσπαθω να παρκαρω. και χαθηκε μια καμερουλα? ε? το μεγα μου ομως προβλημα - οκ κλάιν μάιν (σικ φριτσικα) εμενα που δεν θα πλερωσω κοστος δικοπλατο - ειναι η αδυναμια της πρωτης. οπως σου εχω ματαγραψει το ανεβαζμα στη ραμπα του παρκιν ειναι σχετικα εντονο. που ομως ανεβαινει αερα το ψοφιο τζιβι οπως ανεβαινε αερα το νιβι. με το τιγκ παιρνω φορα και ξεκιναω με τερμα γκαζι, οσο μπορει να εχει πιασει στα 4-5 μετρα που ξεκιναω, αλλα πριν να βγω πανω-πανω, σβηνει και θελει αγριο συμπεχταρισμα. και εδω υπαρχει μια δευτερη αδυναμια. εχει το χιλ χολντ με ενα κουμπακι. που οταν το εχς αναμμενο βαζει χειροφρενο σε καθε σταματημα, ακομη και σε ισιο ή κατηφορικο δρομο. με αποτελεσμα κατα το λυσιμο να ψιλοτρανταζεται. οποτε το βγαζω. και συνηθως το εχω ξεχασμενο οταν μενω στο παρκιν και αναρωτιεμαι γιατι φευγει πισω. σε οσα αλλα το ειχα το συστημα, πχ βιταρα, σιβ, ντελτα, 508 δεν πατας τπτ και δουλευει αυτοματα στις ανηφορες και ανεπαισθητα. φάουλτ εδω.
να το δικαιολογησουμε ομως και λιγο. συγκατοικοι ειναι και ενα ζευγος πολυ φραγκατων. που εχουν ενα αστερι αλφα μαζουτι 2ετιας και μια χι ενα βενζινα εναμισο. και ενα χρεπι γιαρις παλιο για εργατη. και εχουν μονο μια θεση παρκιν, στο υπογειο, κοντα μου. στο παρκιν βαζουν το χρεπι. οταν ερωτησα μα γιατι, μου ειπαν το ιδιο προβλημα: δεν βγαζουν την ανηφορα, τρωει δισκο το μερκεντε και μπλοκαρει και σταματαει το μπεμπε. και μολις φτασουν πανω-πανω, βρισκουν κιολας στο πεζοδρομιο. που το τιγκ περναει, οχι αερα καθως θελει να εισαι καθετα με το δρομο, αλλα περναει. οποτες ειναι ψιλοοκ απο υψος - αν και το βιτ περναγε σε καθε γωνια φορτωμενο με 4 ατομα και αποσκευες καλοκαιρινων διακοπων. τι σουβ ειναι αυτα, τα σουβ μου μεσα?
-
Άλλο το hill hold και άλλο το auto hold. Το δεύτερο ενεργοποιείται/απενεργοποιείται με κουμπάκι για να μη πατάς φρένο στα φανάρια και στην κίνηση.
-
Άλλο το hill hold και άλλο το auto hold. Το δεύτερο ενεργοποιείται/απενεργοποιείται με κουμπάκι για να μη πατάς φρένο στα φανάρια και στην κίνηση.
για να το λες, δικιο εχς
ομως αν αυτο το κουμπακι - πενηντα τριο ειναι ο γατος = μπαρμπας κατα λαπη - που δεν βλεπω καν τι γραφει, δεν ειναι αναμμενο το λαμπακι του, στην ανηφορα φευγει πισω. και οταν ειναι αναμμενο ψιλοτρανταζει οταν ξεκιναει και οταν σταματας εντελως. κατι κανει λογικα με το χειροφρενο αλλα δεν αναβει το λαμπακι του χειροφρενου.
παμε και σε κατι επισης προβληματικο, οχι του τιγκ, αλλα ολων των ευρυχωρων υποθετω. δια ημας του κονδους του εκατον ογδοντα, ειναι δυσκολα τα πραματα να δεσωμε τη ζωνη μας. πρεπει να καμω με το δεξι το χερι ενα τολουπ να τη πιασω. ενω στο μικρουλι βιτ οπως και στο στεναχωρο τζιβι ειναι σαν κινηση να ξυσω πλατη μιλφατου.
-
Περίεργο αν δουλεύουν με τον ίδιο διακόπτη. Δεν θα έπρεπε.
Στο Focus έχει το hill hold σε μενού στην οθόνη και στο auto hold (αυτό που περιέγραψα) σε κουμπί δίπλα στο χειρόφρενο.
-
πουαπολυμεν λοιπον βοηθεια, για πες πως τα ρυθμιζουμε αυτα. επισης πως βαζουμε αυτοματα σταθμους στις μνημες να φαινονται τα ομορφα τα χρωματιστα τα λογκος? γιατι πηγα σε κατι ρυθμισεις, ηθελα να βαλω Πειραικη Εκκλησια, πατησα κατι ντιλιτ και μοιαζει τωρα σαν πιτσος κουζινα με αεροθερμο φουρνο.
-
πουαπολυμεν λοιπον βοηθεια, για πες πως τα ρυθμιζουμε αυτα. επισης πως βαζουμε αυτοματα σταθμους στις μνημες να φαινονται τα ομορφα τα χρωματιστα τα λογκος? γιατι πηγα σε κατι ρυθμισεις, ηθελα να βαλω Πειραικη Εκκλησια, πατησα κατι ντιλιτ και μοιαζει τωρα σαν πιτσος κουζινα με αεροθερμο φουρνο.
Αχαχχαχα τι λέει κλαίω. Φαντάσου ότι είναι άλιενγουέαρ και ασχολήσου πάνω απο 30 δευτερόλεπτα.. Ξέρω ότι βαριέσαι αφάνταστα αλλά θα τα βρείς όλα μόνος σου...
-
Αρκετα απο τα προβληματα που εχεις δεν τα εχω συναντησει Η κλιση στο γκαραζ μου ειναι πολυ μικρη οποτε δεν εχω αντιμετωπισει το κυριοτερο προβλημα που αναφερεις. Εχω την δικινητη αυτοματη εκδοση, οποτε hill assist, αν υπαρχει, δεν το εχω. Εχω ομως auto-hold, που μαλλον σε αυτο αναφερεσαι. Αυτο εξισορροπεί την δυναμη προς τα εμπρος (ή πισω αναλογα) με το βαρος του αμαξιου. Σε κανονικες συνθηκες δεν εχω παρατηρησει κατι παραξενο. Που και που οταν το βαζω στο γκαραζ με την οπισθεν, βλεπω οτι κραταει το χειροφρενο παραπανω απο οσο θα ηθελα και δεν με αφηνει να φυγω. Επειδη ξερω οτι συμβαινει αυτο καποιες φορες, ειμαι ετοιμος να πατησει το κουμπακι του χειροφρενου ωστε να με απελευθερωσει. Οταν το auto hold ειναι ενεργοποιημενο, σε αφηνει να 'λυσεις' το χειροφρενο μονο οταν πατας γκαζι ή φρενο.
Στο τιμονι εχω εντοπισει μονο μια χαζομαρουλα. Με το κουμπακι view εναλασσεται η MFD (η οθονουλα μεταξυ των δυο καντραν) μεταξυ δυο προεπιλεγμενων θεσεων. Ελα ομως που οι θεσεις που εναλασσονται ειναι οι αναποδες απο αυτο που θα περιμενες. Κατα τα αλλα το εχω συνηθισει το τιμονι και θεωρω οτι ειναι βολικο. Λιγο μπλεξιμο ειναι στην αρχη το ACC, αλλα αν καταλαβεις την φιλοσοφια του χειρισμου, ειναι και αυτο βολικο.
Κλειδι δεν χρησιμοποιω, εχω keyless και καμερα εχω επισης (360).
Αυτο με τους αισθητηρες front assist ναι ειναι θεματακι. Εχω διαβασει αρκετες γκρινιες απο εξωτερικο οπου υπαρχουν σημεια που θαμνοι μπαινουν μεσα στο οδοστρωμα και ενεργοποιειται αυτο το πραγμα χωρις να υπαρχει λογος. Εμενα μου εχει ενεργοποιηθει ασκοπα μια φορα (μαλλον διαβασε εναν πεζο που ηταν μεν ακινητος αλλα ο δρομος ηταν στενος και ηταν κοντα) και αλλη μια φορα αναψε η ενδειξη και ακουστηκε ο βομβος αλλα επειδη φρεναρα λιγο μονος μου δεν ενεργοποιηθηκε. Το 2ο εγινε σχετικα προσφατα μαλιστα και δεν καταλαβα γιατι. Πηγαινα σχετικα γρηγορα, ημουν κοντα σε φαναρι, αλλα ο δρομος ηταν αδειος μπροστα. Δεν θυμαμαι αν υπηρχε καποιος πεζος στον οριζοντα, αλλα ακομα και αν υπηρχε ηταν πανω στο πεζοδρομιο. Τεσπα, προτιμω να το εχω ενεργοποιημενο παρα οχι.
Σχετικα με τους ραδιοσταθμους ειχα κατεβασει ενα αρχιο zip που ειχε μεσα σε μορφη png τα λογοτυπα ολων των ελληνικων σταθμων. Το ειχα τσιμπησει απο επισημη σελιδα της vw. Δυστυχως τωρα βλεπω οτι εχουν αλλαξει τα σαιτ τους. Κανω μια αποπειρα να κατεβασω update χαρτων (αν και δεν εχω μαμα navigation, παρα μονο carplay), μηπως εμπεριεχονται τα λογοτυπα σε κανενα φακελο εκει μεσα. Αν δεν περιεχονται, θα σου στειλω το δικο μου zip. Απαξ και εχεις τον φακελο, φορμαρεις (οχι φερμαρεις) ενα usb stick σε fat32 και αντιγραφεις τα αρχεια εκει μεσα. Πας στο αυτοκινητο, αναβεις ραδιοφωνο, κουμπωνεις στικακι πανω σε μια απο τις μπροστινες θυρες (μην το βαλεις, αν εχεις, σε αυτες των επιβατων). Θα σου βγαλει μηνυμα 'reading usb'. Μετα πας στα settings του ραδιοφωνου, πατας station logos και σου βγαζει το μενου με τους ραδιοφωνικους σταθμους που εχεις ως preset. Πατας εναν σταθμο που εχεις και δεν εχει λογοτυπο και μετα σου βγαζει σε μενου τα λογοτυπα που υπαρχουν στο στικακι. Πατας αυτο που θες να μπει και τελος!
-
Λοιπον, γατε και οποιος αλλος ενδιαφερεται, το map pack δεν εχει ραδιοσταθμους μεσα. Απο το λινκ που παραθετω κατεβαστω το αρχειο χρησιμοποιησα εγω και καποια στιγμη ελπιζω να ξαναβρουμε αρχειο με τετοια μορφη πιο καινουριο.
http://www.mediafire.com/file/fltzwi8dt4wn5on/GRE_20200331.zip/file
-
ντετ-ολε, εχει καπου μεσα τις εικονες, δεν εχω βρει να βαζει αυτοματα σταθμοι στις μνημαι και απο τους σταθμοι να βαζει τα λογκια. πρεπει να μπουν σε ενα-ενα με το χερι.
παμε εις την ουσιαν ολην...
προχθες ανεβαινα βραδυατικα πετρουπολεως, πολυ-πολυ αργα νυχτα, ενα ταξι μπροστα εδινε με χιλια. εδωσα και εγω. εχει φρεατια πολλα. ποτες δεν εχω ξαναμετρησει φορες τοσες που εχω περασει ποσα ειναι τα φρεατια. ειναι πολλα και πονανε, τρανταζει το τιγκ σαν να παει να διαλυθει, αν κουβαλας κοκακολες απο το s/m (το αλλο, οχι το ντάντζεον) θα σκασουν μεσα.
ΑΛΛΑ, βασικο ΑΛΛΑ. χρειαστηκε να παω προς τα μερη του γιοχανες - χαλκις. και ειπα να το καμω ενδιαφερον, ακα αγιος μερκουριος - ριτσωνα. οεο. μαγκα μου... παρα πολυ καλα παταει. για αψηλο δεν το περιμενα. στο ζμπορτ μοντ εχεις και καλο τιμονι κουρσα απο τις καλες. ξεχνας και τις λακουβαι, ξεχνας και το μεγεθος βαγονι, στριβει με τα οσο. θα το καταφχαριτιομουνα σαν παλια αλλα με ψιλοχαλασε πραγματι αυτη η αυνανια με το φρεναρισμα, εβλεπε φτερη και τη περναγε για μεταναστη. βαριομουν και να ψαχνω να βρω πως βγαινει. γενικα δεν του τοχα οτι ειναι τοσο ικανο κουρσακι. σουβ δεν ειναι, τουλαχιστον οπως εγω τα ξερω, αλλα κουρσα ειναι το γραμμα μετα το γιωτα+αβλα. δεν τους τοχα των γερμανωνε.... ευγε...
-
αχ βρε γατε, βαριεσαι να βαλεις τα λογοτυπα ενα-ενα, αλλα το μυαλο σου στα νταντζεον ειναι. Που θα πας βρε παιδακι μου εκει μεσα; θα λιωσουν το κορμακι σου!
Προσωπικα ειμαι φοβερα ηρεμος οδηγος (το εχω ξαναπει αυτο), αλλα συζητουσα μεσω email, με ανθρωπο απο το φορουμ που ενδιαφερεται για αγορα σε αυτην την κατηγορια και πηγε και εκανε TD το q3, xc40 και το tucson (το καινουριο θελω να πιστευω). Του φανηκε το tiguan ως αυτο με την καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα. Δεν σου κρυβω οτι μου εκανε εντυπωση. Απο την μια περιμενα το q3 να ειναι ολοϊδιο, απο την αλλη εγω μαλλον θα πηγαινα για το xc40, μονο και μονο για να χαιδευω το σαλονι του. Παντως, ακομα και απο τις δικες μου εμπειριες, δεν νιωθω οτι οδηγαω suv, αλλα μαλλον υπερυψωμενο γκολφακι. Ποτε δεν εχω νιωσει να πλεει ή να γερνει. Ο μικρος μου γιος που ζαλιζεται, εχει παραπονεθει (και εχουμε αναγκαστει να σταματησουμε) 1-2 φορες μονο και αυτο σε τελειως ορεινη διαδρομη με στροφες συνεχομενες και 90-180 μοιρων.
Οσο για το front assist απανεργοποιησε το βρε. Πατας το κουμπακι που βρισκεται στον αριστερο αντιχειρα. Ειναι αυτο που δειχνει ενα αυτοκινητο και μια διακεκομμενη γραμμη γυρω του. Αυτο σου δειχνει ολα τα βοηθηματα οδηγησης. Διαλεξε το front assist και σβησε το να ξεμπερδευεις. Μου εκανε λιγο εντυπωση αυτο που ειπες στην αρχη με το κοπανημα στα φρεατια. Θυμισε μου, εχεις το 'κανονικο' ή το r-line; Στο κανονικο με τις 17αρες ζαντες παντως, περναω πανω απο ανωμαλιες (του οδοστρωματος ετσι; δεν μιλαμε για off road φαση) like a boss.
VW Tiguan 2016