-
Vw και ανάκληση; Ρωτάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Η vw δεν έκανε ανακλήσεις όταν πέφτανε οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί από τα παράθυρα ο ένας μετά τον άλλον και θα κάνει τώρα; Vw mafia
Και όμως, για το polo μας ήρθε επιστολή και email από την κοσμοκαρ για την πίσω μεσαία ζώνη ασφαλείας
-
Το ερώτημα είναι αν η VW θα καλύψει το πρόβλημα στα χερούλια και μετά τη λήξη της εγγύησης, γιατί απ' ότι γράφεται είναι όλα προβληματικά, απλά του συνοδηγού χαλάει πρώτο γιατί χρησιμοποιείται συχνότερα..
-
Το ερώτημα είναι αν η VW θα καλύψει το πρόβλημα στα χερούλια και μετά τη λήξη της εγγύησης, γιατί απ' ότι γράφεται είναι όλα προβληματικά, απλά του συνοδηγού χαλάει πρώτο γιατί χρησιμοποιείται συχνότερα..
σε εμενα χαλασε χωρις να το χρησιμοποιησουμε ποτε
-
Tkin73 wrote:
Vw και ανάκληση; Ρωτάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Η vw δεν έκανε ανακλήσεις όταν πέφτανε οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί από τα παράθυρα ο ένας μετά τον άλλον και θα κάνει τώρα; Vw mafia
Και όμως, για το polo μας ήρθε επιστολή και email από την κοσμοκαρ για την πίσω μεσαία ζώνη ασφαλείας
E στέλνουν που και πού καμία για να εμφανίζουν σωστά στατιστικά...άστα μιλάμε οι τύποι είναι επιστήμονες στην προπαγάνδα , στην απόκρυψη και παραπλάνηση του αγοραστή. Δεν σημαίνει ότι όποιος αγοραζει είναι κορόιδο απλά όλοι οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αφορούν την κουλτούρα του ομίλου. Και ούτε φυσικά ότι όλοι οι άλλοι είναι παναγιες! Απλά αυτοί είναι καθηγητες!
-
Για το dieselgate εχεις απολυτο δικιο. Δεν υπαρχει κανεις που θα βρεθει να τους υπερασπιστει. Απο εκει και περα, προσωπικα, δεν εχω κανενα παραπονο και ουτε τον πατερα μου με το audi που ειχε αγορασει, θυμαμαι να ειχε γκρινιαξει.
Τι να πω, ισως ειναι και θεμα τυχης. Αυτο που σιγουρα με στενοχωρει ειναι οτι ενω ξερουμε οτι σε αλλες χωρες (ΗΠΑ και νομιζω αυστραλια) δινουν στανταρ 4 χρονια εγγυηση, εδω πρεπει να την πληρωνουμε εξτρα. Δυστυχως ομως, παει στο ντουκου, διοτι και οι αλλοι γερμανοι τα ιδια κανουν..
Με ενα κορεατικο ή ενα γιαπωνεζικο, μαλλον θα ενιωθα πιο ανετος.
-
Όμιλο vag group από εμένα πράσινο φως μόνο ως λιζινγκ. Οτιδήποτε άλλο φέρνει ανησυχία.
-
Καλημερα σε ολους! Εχει γινει στο αγγλικο φορουμ μια κουβεντα γυρω απο το πιο αυτοματο κιβωτιο φορανε τα αυτοκινητα. Στο φορουμ αυτο (post) δειχνουν κατοχοι αυτοκολλητα στα οποια αναφερονται μια σειρα κωδικων, τα οποια δειχνουν τι 'περιεχει' το αυτοκινητο (εξτρα, μηχανη, κιβωτιο κτλπ), ενω στο ιδιο ποστ αναφερεται και σαιτ οπου μπορεις να δεις ο καθε κωδικος σε τι ακριβως αντιστοιχει.
Θυμομουν οτι ειδα ενα τετοιο αυτοκολλητο στην πρωτη σελιδα του εγχειριδιου του αυτοκινητου. Οι κωδικοι των εξτρα φαινεται να ειναι οι 'σωστοι' (σαν αυτους που αναφερουν οι αλλοι κατοχοι στο αγγλικο φορουμ). Δεν υπαρχει ομως αντιστοιχια στους κωδικου engine-drivetrain, βασικα στο δικο μου στικερακι δεν υπαρχει καποια ξεχωριστη γραμμη για αυτους τους κωδικους. Βλεπω εναν κωδικο D7F, ο οποιος εικαζω οτι αντιστοιχει στο DQ381. Αυτο το βασιζω σε αυτο που διαβασα στο αγγλικο φορουμ
'The 4Motion version is DQ381-7A, the front wheel drive is DQ381-7F', οποτε μου ψιλοταιριαζει το D7F.Τα δικα σας αυτοκολλητα πως ειναι;
-
Πήγαινε εδώ και βάλε το VIN σου πάνω αριστερά και θα σου βγάλει πλήρη ανάλυση των κωδικών του οχήματος.
https://www.ilcats.ru/?language=en
Εναλλακτικά υπάρχει και το επίσημο site.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Τελικά πέρασα το update για την απόκριση του γκαζιού (θυμίζω έχω το 1.5 130PS manual), μετά από 2.000 χλμ. δεν παρατήρησα καμία αύξηση στην κατανάλωση, κραδασμούς ή αύξηση στροφών στο ρελαντί (παραμένουν γύρω στις 750).
Φαινόμενο καγκουρώ δεν παρατήρησα ξανά, θεωρώ ότι το πρόβλημα λύθηκε..
Με 17.000 χλμ στο κοντέρ, οι εντυπώσεις μου συνολικά από το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικές. Μοναδικό πρόβλημα μέχρι στιγμής το γνωστό χερούλι της οροφής. Η κατανάλωση εντυπωσιακά χαμηλή, οι τιμές στην αντλία κυμαίνονται από 5,9 -6,7 lt/100χλμ, ανάλογα με το είδος της διαδρομής. Στην καθημερινή χρήση (65% αυτοκινητόδρομος, 35% πόλη) η μέση τιμή είναι γυρω στα 6,4 lt/100χλμ. Οι τιμές είναι απίστευτα χαμηλές για SUV 1,5 τόνου, θεωρώ ότι η VW έφτιαξε κινητήρα διαμάντι, ελπίζω να αποδειχθεί και αξιόπιστος στο χρόνο..
Οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης σε πολύ υψηλά επίπεδα (οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω κάνουν εξαιρετική δουλειά), τριγμοί από το αμάξωμα και τα πλαστικά ανύπαρκτοι.
Το ηχοσύστημα (έχω το απλό) έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου, η οθόνη πολύ καλή ανάλυση και ταχύτητα απόκρισης και η λειτουργικότητα με το carplay είναι άψογη.
Στα μειονεκτήματα, τα σχετικά αδύναμα φώτα αλογόνου, το ανύπαρκτο φως όπισθεν (στο σκοτάδι κυριολεκτικά κάνεις οπισθοπορεία στα τυφλά) και η ράθυμη απόκριση του κινητήρα κάτω από τις 2000 στροφές, με αποτέλεσμα την ανάγκη συχνής χρήσης του (όχι και πολύ ακριβούς) κιβωτίου...
Καλό απόγευμα!
-
Ο κινητηρας σε ταξιδια προσφερει οντως καταπληκτικη οικονομια! Μεσα στην πολη το σταματα ξεκινα 1500 κιλων, εκτοξευει την καταναλωση στα υψη, αλλα αυτο δυστυχως ειναι αναμενομενο. Μου εχει δημιουργηθει τον τελευταιο μηνα (ισως και λιγοτερο), ενας παραξενος ηχος που μοιαζει να ειναι συντονισμος, οταν οι στροφες ειναι 1300-1500 και ειμαι σε ανηφορα (ειτε κινουμενος εμπρος ειτε με οπισθεν). Τον ακουω απο τον χορο γυρω απο τον οδηγο και (νομιζω) οτι ερχεται καπου μπροστα μου (π.χ. πισω απο το καντραν). Αντικειμενικα δεν ειναι ενοχλητικο διοτι εμφανιζεται σε πολυ συγκεκριμενες στιγμες και κυριως οταν το αυτοκινητο εινα κρυο, οποτε κατι πρεπει να παιζει με συστολες. Απλα ενοχλει τον ocd ψυχισμο μου
-
Επιστρεφω μετα απο αρκετο καιρο για να μοιραστω τις εντυπωσεις μου απο το carista. To συγκεκριμενο app/dongle δεν αφορα μονο το tiguan, αλλα και αρκετα αλλα αυτοκινητα. Εγω ως κατοχος tig, το βλεπω απο αυτην την οπτικη γωνια. Εδω οι λειτουργιες που υποστηριζονται για το αυτοκινητο μας. Στο 'vehicles' μπορει να βαλει ο καθενας το δικο του αυτοκινητο και να ψαξει τι προσφερει για αυτο.
Εγω ασχοληθηκα αποκλειστικα με τα 'customizations' και θα σας γραψω τις εμπειριες μου απο αυτα που δοκιμασα. Εχει παρα πολλα, θεωρω οτι δεν ειναι ολα χρησιμα, αλλα αυτο θα το κρινει ο καθενας.
-
απενεργοποιηση start/stop. Εγινε πανευκολα, βαζοντας τα απαιτουμενα βολτ στα 12.1. Το αρνητικο ειναι οτι δεν αναβει το λαμπακι του κουμπιου start-stop και οτι δεν ειναι δυνατον αν θελησουμε να το ενεργοποιησουμε.
-
refuel quantity in MFD. Αυτη η επιλογη ενεργοποιει τη δυνατοτητα να βλεπουμε τα λιτρα καυσιμου που χρειαζονται για να γεμισει το ρεζερβουαρ. Μου αρεσε πολυ στην θεωρια, αλλα στην πραξη δεν δουλευει τοσο σωστα. Πρωτα απο ολα, το νουμερο αλλαζει ανα 5 λιτρα, δηλαδη δειχνει 40-45-50 κτλπ. Ειναι παραξενο, διοτι το vw connect obd δειχνει με ακριβεια μοναδας το καυσιμο στο ρεζερβουαρ
-
traffic sign recognition. Ενας απο τους λογους που το αγορασα. Υποτιθεται οτι αν εισαι στην beta για το app, εχεις την δυνατοτητα να το ενεργοποιησεις αυτο. Μπηκα στην beta, αλλα η επιλογη ουδεποτε εμφανιστηκε, δεν ξερω γιατι. Τους εχω στειλει email και περιμενω απαντηση.
-
throttle respone. Ο κυριοτερος λογος που το αγορασα! Εδω εχει ενδιαφερον το πραγμα. Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει μεγαλη αλλαγη στην συμπεριφορα του αυτοκινητου. Το γκαζι (μιλαω παντα για 1.5 dsg) γινεται πιο σφιχτο σε αισθηση και η αποκριση του αυτοκινητου ΑΜΕΣΗ. Ειχα αναφερθει οτι η κατασταση βελτιωθηκε σαφως μετα το update, αλλα ακομα και τωρα αμεσο δεν το λες. Στην αρχη οταν το ενεργοποιησα, ενθουσιαστηκα, αλλα στην πορεια εμφανιστηκαν και τα αρνητικα της συγκεκριμενης επιλογης. Το αμαξι ανταποκρινεται στις ελαχιστες διαφορες πιεσης του γκαζιου απο την αρχη της διαδρομης του πενταλ. Αυτο κανει μεν το αυτοκινητο πιο παιχνιδιαρικο και πιο γρηγορο στις επιταχυνσεις απο σταση (π.χ. διελευση στοπ), αλλα, εμενα τουλαχιστον, με κουραζει σε χαλαρες διαδρομες και επηρεαζει και την καταναλωση του κινητηρα.
Η αυξηση της καταναλωσης δεν οφειλεται σε καποια αλλαγη της λειτουργιας, αλλα στο γεγονος οτι ειναι δυσκολο ο οδηγος να κρατησει απολυτα σταθερο το ποδι του, ενω ευκολα βγαινει το αυτοκινητο απο το 2-cylinder mode. Εμενα που σε γενικες γραμμες οδηγω χαλαρα, δεν με βολευει τελικα, αλλα αυτο ειναι καθαρα θεμα προσωπικων προτιμησεων και ειμαι σιγουρος οτι για καποιους θα φανει θεοσταλτο δωρο. Ιδανικα θα ηθελα το συγκεκριμενο να ηταν κομματι του sport mode στο dsg.
- Auto-lock when doors are closed and smart key is outside vehicle. Το ενεργοποιησα, με το που εβγαινα απο το αμαξι, ατο κλειδωνε, αλλα... δεν διπλωναν οι καθρεφτες! Επομενως δωρον αδωρον.
-
-
Καλημέρα,καλή χρονιά να έχουμε.Υγεια πάνω απ' όλα.
Μετά από 3.500 χλμ η κατανάλωση είναι στο 6λ/100 χλμ. σε μεικτή χρήση.60% εθνική,επαρχιακό δρόμο,40% αστική χρηση.
Είναι ήπιος οδηγός.
Μετο driving profile στο normal.τωρα θα παίξω το eco στις ίδιες διαδρομές για να δω διαφορά.
Δεν έχω κάνει μεγάλο ταξίδι.60-70 χλμ το πιο μακρινό.αλλα σε λίγο καιρό θα αρχίσω τα Λάρισα- Αθήνα.
Δεν έχω αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του android auto, και του infotainment.καποια πράγματα δεν τα έχω καταφέρει να δουλέψουν. Ίσως επανελθω σε αυτό.
-
Να ξέραμε και για ποιον κινητήρα μιλάς...
Γενικά παίδες, γράφετε τον κινητήρα που έχετε στις οδηγικές σας εντυπώσεις, ακόμη κι αν το έχετε αναφέρει σε προηγούμενα ποστ σας, γιατί δεν είναι πρακτικό να πρέπει να κάνουμε ολόκληρη αναδρομή για να καταλάβουμε τι οδηγείτε.
-
Δεν έχω αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του android auto, και του infotainment.καποια πράγματα δεν τα έχω καταφέρει να δουλέψουν. Ίσως επανελθω σε αυτό.
οτι θελεις ρωτα!
να υποθεσω οτι εχεις τον 1.6tdi;
-
Να Συμπληρώσω ότι έχω το 1.6 tdi
-
Καλημέρα.
Μια ερώτηση....
Τώρα, Με την απαγόρευση κυκλοφορίας,το αμάξι είναι σε ακινησία,έχω και γεμάτο ντεπόζιτο,έχω το 1.6 tdi, πρέπει να κάνω κάτι, για να μην έχω κάποιο θεμα, αργότερα...
Ευχαριστώ,
Καλή δύναμη σε όλους.
-
Καλημέρα.
Έκανα το Λάρισα - Αθήνα, με το αμάξι.εχω το πετρέλαιο 1.6 advance.
Προτίμησα το δρόμο από Δομοκό για Λαμία και μετά την εθνική.
Μέχρι και τη Λαμία,120 το πολύ...μετά που υπήρχε ανοιχτός δρόμος 130 με acc.και λίγο 140 σε κάποια κομμάτια του δρόμου.
Μόνος μου με λίγα πράγματα.
Μου έκαψε 5,6λ/100χλμ trip computer τιμή.
Πολύ καλή τιμή,στο εύρος που περίμενα.
-
Τιμή δεν θυμάμαι γιατί τα ζήτησα δώρο με την αγορά του αυτοκινήτου, πάρε στα ανταλλακτικά να ρωτήσεις κανένα 80αρι φαντάζομαι. Όμως είναι εξαιρετικά, τα υφασμάτινα τα έχω ακόμα αχρησιμοποίητα !
-
Πήρα πριν λίγο και μου είπαν σχεδόν 110 ευρώ! Πολλά τα λεφτά. Θα τα πάρω από Γερμανία μάλλον που τα βρισκω σχεδον στη μισή τιμή.
Παρεμπιπτόντως πολύ ησυχία στο forum. No news good news μάλλον.
-
Καλημέρα.
Έκανα το Λάρισα - Αθήνα, με το αμάξι.εχω το πετρέλαιο 1.6 advance.
Προτίμησα το δρόμο από Δομοκό για Λαμία και μετά την εθνική.
Μέχρι και τη Λαμία,120 το πολύ...μετά που υπήρχε ανοιχτός δρόμος 130 με acc.και λίγο 140 σε κάποια κομμάτια του δρόμου.
Μόνος μου με λίγα πράγματα.
Μου έκαψε 5,6λ/100χλμ trip computer τιμή.
Πολύ καλή τιμή,στο εύρος που περίμενα.
Εξαιρετικά νούμερα για τον όγκο του αμαξιού και όχι μόνο. Αν είχες το 1.5 tsi θα έγραφες 8.6 και πάλι θα ήσουν ευχαριστημένος.
VW Tiguan 2016