-
Τι μπορεί να παίζει με την εγγύηση? Φυσικά την ξεχνάς.
Τα 1.6αρια vag συνήθως πάνε γύρω στα 140hp. Εννοείται χωρίς καγκουριές με αφαίρεση dpf κτλ.
-
Μπορεις να το κανεις κ μεσα στην αντιπροσωπεια με κανα 1000αρικο αν θυμαμαι καλα..σε αυτη τη περιπτωση η εγγυηση ισχυει.
Επισης υπαρχουν και οι διαφοροι παραλληλοι εγκεφαλοι π αφαιρουνται οποτε θελεις...
Αυτα τα προγραμματα βελτιωσης ειναι 100% οτι δεν επηρεαζουν τη ζωη του κινητηρα???Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλά η ιστορία με τα προγράμματα και τις εγγυήσεις είναι χιλιοειπωμένη κοντά 20 χρόνια τώρα, από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα μαζικά τουρμπάκια. Εγγύηση γιοκ και άσε το κάθε προγραμματιστή και αντιπρόσωπο να λέει ότι θέλει.
Παράλληλος εγκέφαλος = τραγική μορφή βελτίωσης
Το κάθε πρόγραμμα σαφώς και επηρεάζει διάφορους τομείς στο αμάξι και πρωτίστως τη μετάδοση. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα σπάσει το αμάξι σε 2 μήνες, ούτε όμως ότι θα βγάλει απροβλημάτιστα 500Κ χλμ. Όλα είναι θέμα χρήσης, συντήρησης και τύχης.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ολα τα diesel ειδικα στα στενα δε τραβανε με 2 ταχυτητα. Εγω το υποβραχιονιο το εντυσαΝίκο, αυτό δεν είναι φυσιολογική ντήζελ λειτουργία. Ακριβώς το αντίθετο, ψηλά ψοφανε, χαμηλά είναι κομπλέ.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Εάν δεν τουρμπίσει λογικό είναι να σέρνεται 1600αρι diesel σε 1.5 τόνο αμάξωμα. Πριν τουρμπίσει πρέπει να βγάζει 60 άλογα το μοτεράκι αυτό. Έχετε οδηγήσει ατμοσφαιρικό diesel να δείτε λειτουργία? Γελάει ο κόσμος.
-
Το πρόγραμμα στοίχισε 300 Ευρώ με black friday προσφορά πέρσι, τώρα έχει 400. Εννοείτε οτι στο επόμενο σέρβις που μπήκε στον υπολογιστή αμέσως έγινε flagged το αμάξι οτι έχει πρόγραμμα και βγήκε εκτός εγγύησης όσο αφορά το μοτέρ και τυχόν περιφερειακά που μπορεί να επηρεάζονται .
Το αμάξι όμως είναι απόλαυση με το πρόγραμμα..
-
Για να μη συμβεί αυτό, χρειάζεσαι κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες είχα εξασφαλίσει στο δικό μου 1.6TDi (VAG non VW).
Πρώτα απ' όλα 'ευέλικτη' αντιπροσωπεία. Εγώ είχα συνεννοηθεί με τη δικιά μου να με καλύψουν με εγγύηση, παρά το πρόγραμμα, αν παρουσιαστεί πρόβλημα, με αντάλλαγμα οτι έκανα όλα τα σέρβις σε αυτούς. Επιπλέον είχα τη δυνατότητα από τον προγραμματιστή μου να μου περάσει το εργοστασιακό πρόγραμμα σε περίπτωση προβλήματος και πριν πάω στην αντιπροσωπεία. Τελευταία προϋπόθεση, ήταν ότι είχα απαιτήσει όταν πήγαινα για σέρβις να μην συνδέεται με τον υπολογιστή και να μη γίνει καμία αναβάθμιση λογισμικού.Τίποτα δεν σε εξασφαλίζει βεβαίως, αλλά γιατί να ξεκινάς με γκολ εις βάρος σου από τα αποδυτήρια;
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Όντως σβήνει με 2α και χαμηλές στροφές, γι'αυτό το λόγο έβαλα πρόγραμμα revo και πλέον στρίβω με 3η !Πέρα από το ύφασμα του τεμπέλη και της πόρτας έχει γίνει χάλια.. Αυτό https://www.amazon.de/dp/B003AW3C7I/ref ... 11727&sr=1 κάνει εξαιρετική δουλειά σε ύφασμα.
αυτο σεν υπάρχει Ελλάδα μόνο από Amazon το έχεις πάρει;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ναι από το amazon.de το είχα πάρει.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Καλά η ιστορία με τα προγράμματα και τις εγγυήσεις είναι χιλιοειπωμένη κοντά 20 χρόνια τώρα, από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα μαζικά τουρμπάκια. Εγγύηση γιοκ και άσε το κάθε προγραμματιστή και αντιπρόσωπο να λέει ότι θέλει.Παράλληλος εγκέφαλος = τραγική μορφή βελτίωσης
Το κάθε πρόγραμμα σαφώς και επηρεάζει διάφορους τομείς στο αμάξι και πρωτίστως τη μετάδοση. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα σπάσει το αμάξι σε 2 μήνες, ούτε όμως ότι θα βγάλει απροβλημάτιστα 500Κ χλμ. Όλα είναι θέμα χρήσης, συντήρησης και τύχης.
Διαβάζω ότι κυκλοφορούν προγράμματα, 'κονσέρβες' που έχουν στάνταρ ρυθμίσεις για το μοντέλο που απευθύνονται. Δεν κάθεται ο βελτιωτής να βάλει τις δικές του. Γνωστός μου που τσιπάρει ότι Audi A3 αγοράζει δεν έχει πρόβλημα, πέρα από την κατανάλωση που αυξάνεται.
Ο παράλληλος μου φαίνεται είναι για προχωρημένη βελτίωση όπου μπαίνει μεγαλύτερη τουρμπίνα κλπ Εγώ αυτό που θυμάμαι είναι από τότε που μπήκε το ηλεκτρόγκαζο (ηλεκτρονικό) που βγήκαν προγράμματα - πατέντες για να παρακαμφθεί. Στο Opel είναι κουραστικό. -
Τα έχεις μπερδέψει πολύ... Ειδικά με τον παράλληλο και το ηλεκτρόγκαζο είσαι πολύ μακριά.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Τα έχεις μπερδέψει πολύ... Ειδικά με τον παράλληλο και το ηλεκτρόγκαζο είσαι πολύ μακριά.Δε με βοηθάς
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Διαβάζω ότι κυκλοφορούν προγράμματα, 'κονσέρβες' που έχουν στάνταρ ρυθμίσεις για το μοντέλο που απευθύνονται. Δεν κάθεται ο βελτιωτής να βάλει τις δικές του. Γνωστός μου που τσιπάρει ότι Audi A3 αγοράζει δεν έχει πρόβλημα, πέρα από την κατανάλωση που αυξάνεται.
Ο παράλληλος μου φαίνεται είναι για προχωρημένη βελτίωση όπου μπαίνει μεγαλύτερη τουρμπίνα κλπ Εγώ αυτό που θυμάμαι είναι από τότε που μπήκε το ηλεκτρόγκαζο (ηλεκτρονικό) που βγήκαν προγράμματα - πατέντες για να παρακαμφθεί. Στο Opel είναι κουραστικό.Δεν πάει έτσι.
Παράλληλος = κονσέρβα που έχει το πλεονέκτημα να μπαινοβγαίνει εύκολα όποτε το επιθυμεί ο κάτοχος ώστε (κυρίως) να τη γλιτώνει στις αντιπροσωπείες και να μην ακυρώνεται η εγγύηση. Ιδιαίτερα ξεπερασμένη λύση που πάντα ήταν πίσω σε αποτελέσματα από τον custom επαναπρογραμματισμό. Ισχύει ακόμα σε κάποιες λίγες περιπτώσεις που οι προγραμματιστές, επώνυμοι και μη, δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν τους εργοστασιακούς εγκεφάλους.
Από κει και πέρα ως 'κονσέρβα' αναφέρονται και τα απλά προγράμματα που δε συνοδεύονται από καμία άλλη μετατροπή και απευθύνονται σε πολύ εμπορικά μοντέλα. Πχ εγώ στο Q5 που δεν έχω αλλάξει ούτε τουρμπίνες, ούτε εξατμίσεις κτλ, έχω βάλει στην ουσία ένα πρόγραμμα 'κονσέρβα' για τον συγκεκριμένο TFSI. Παρόλα αυτά έγιναν δοκιμές και fine tuning στο δρόμο για να πάρει την τελική του μορφή ενώ έγινε και επιλογή καυσίμου που θα χρησιμοποιώ (έχει για 95αρα/100αρα).
Σε πιο προχωρημένες καταστάσεις με big turbo, intercooler, εξατμίσεις κτλ πάμε σε εντελώς custom προγραμματισμό για να αποδώσουν όλα αυτά μεταξύ τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ο παράλληλος μου φαίνεται είναι για προχωρημένη βελτίωση όπου μπαίνει μεγαλύτερη τουρμπίνα κλπ Εγώ αυτό που θυμάμαι είναι από τότε που μπήκε το ηλεκτρόγκαζο (ηλεκτρονικό) που βγήκαν προγράμματα - πατέντες για να παρακαμφθεί. Στο Opel είναι κουραστικό.Δεν πάει έτσι.
Παράλληλος = κονσέρβα που έχει το πλεονέκτημα να μπαινοβγαίνει εύκολα όποτε το επιθυμεί ο κάτοχος ώστε (κυρίως) να τη γλιτώνει στις αντιπροσωπείες και να μην ακυρώνεται η εγγύηση. Ιδιαίτερα ξεπερασμένη λύση που πάντα ήταν πίσω σε αποτελέσματα από τον custom επαναπρογραμματισμό. Ισχύει ακόμα σε κάποιες λίγες περιπτώσεις που οι προγραμματιστές, επώνυμοι και μη, δεν έχουν καταφέρει να σπάσουν τους εργοστασιακούς εγκεφάλους.
Από κει και πέρα ως 'κονσέρβα' αναφέρονται και τα απλά προγράμματα που δε συνοδεύονται από καμία άλλη μετατροπή και απευθύνονται σε πολύ εμπορικά μοντέλα. Πχ εγώ στο Q5 που δεν έχω αλλάξει ούτε τουρμπίνες, ούτε εξατμίσεις κτλ, έχω βάλει στην ουσία ένα πρόγραμμα 'κονσέρβα' για τον συγκεκριμένο TFSI. Παρόλα αυτά έγιναν δοκιμές και fine tuning στο δρόμο για να πάρει την τελική του μορφή ενώ έγινε και επιλογή καυσίμου που θα χρησιμοποιώ (έχει για 95αρα/100αρα).
Σε πιο προχωρημένες καταστάσεις με big turbo, intercooler, εξατμίσεις κτλ πάμε σε εντελώς custom προγραμματισμό για να αποδώσουν όλα αυτά μεταξύ τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Για τον παράλληλο είχα την εντύπωση πως μπαίνει σε 2ο στάδιο όπου ο βελτιωτής ανάλογα με τις αλλαγές που έχουν γίνει, ρυθμίζει τις παραμέτρους του εγκεφάλου. Λάθος μου.
Για την κονσέρβα διάβασα σε φόρουμ της Opel για μοντέλο όπως το γράφεις stefan147 εμπορικό. Γίνονται αναφορές σε βελτιωτές που εκείνοι αναλαμβάνουν την χαρτογράφηση και αναφορές σε 'κονσέρβα', έτοιμες χαρτογραφήσεις και γράφουν τα μέλη τη γνώμη τους για την κάθε επιλογή. Απ' ότι κατάλαβα υπάρχει διχογνωμία.
http://www.opel-club.gr/vbulletin/archive/index.php/t-29420.html
Και μάλιστα προτείνουν και το sprint booster για την απόκριση στο γκάζι, που όπως έγραψα παραπάνω στο opel είναι έντονη η λειτουργία του ηλεκτόγκαζου. Σε πολλά φόρουμς διαφορετικών εταιριών αυτοκινήτων διαβάζω παλιά post (παλιό είναι και το δικό μου opel) με παράπονα για το ηλεκτρόγκαζο.
http://opelclub.gr/index.php?topic=378.30
Αν τα έχω κατανοήσει σωστά. Σε ευχαριστώ και για τη βοήθεια - πληροφορίες stefan147!! -
Ο γαμπρός μου είχε το sprint booster σε ford focus 1.6. Το έβγαλε, δεν ξέρω γιατί και αν είχε κάποιο θέμα. Πάντως μια φορά είχα δει στο διαγνωστικό ότι είχε σφάλματα από το ποτενσιόμετρο του γκαζιού, πολύ πιθανόν λόγω του τρόπου που λειτουργεί.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Τα έχεις μπερδέψει πολύ... Ειδικά με τον παράλληλο και το ηλεκτρόγκαζο είσαι πολύ μακριά.
Δε με βοηθάς
Έχεις δίκιο. Αλλά τελικά τα εξήγησε πολύ σωστά ο Stefan147.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ο γαμπρός μου είχε το sprint booster σε ford focus 1.6. Το έβγαλε, δεν ξέρω γιατί και αν είχε κάποιο θέμα. Πάντως μια φορά είχα δει στο διαγνωστικό ότι είχε σφάλματα από το ποτενσιόμετρο του γκαζιού, πολύ πιθανόν λόγω του τρόπου που λειτουργεί.Άλλοι γράφουν ότι είναι ευχαριστημένοι και άλλοι όχι. Το θέμα για εμένα δεν είναι το οικονομικό. Είναι μην έχω πρόβλημα με την πεταλούδα όπως διάβασα σε ένα φόρουμ, ή με κόλλημα του γκαζιού σε δύο άλλα. Δεν έχει κολλήσει ποτέ, αλλά το ανέφεραν.
Τα σφάλματα διάβασα ότι μπορεί να δημιουργηθούν (αυτό έχει 3 modes, το ένα είναι το off και άλλα δύο για διαφορά στην απόκριση) αν αλλάζεις modes εν κινήσει. Αν λέμε το ίδιο:
'Αν τελικα το βαλεις πλεον υπαρχει μονο αυτο με τις ρυθμισεις.Η συμβουλη ειναι ποτε με πατημενο γκαζι μην τις αλλαζεις. Παντα στο ρελαντι.
Μαζευει σφαλματα στις τασεις του γκαζιουπεταλουδας και αργα ή γρηγορα σε πεταει σε safe mode.
+1 και καλυτερα ακομα οταν ειναι σβηστο με τον διακοπτη στο on'
https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/46400-sprint-booster/&
Τέλος πάντων όταν οι γνώμες διχάζονται τόσο πολύ, καλύτερα να μείνω όπως είμαι.Τα έχεις μπερδέψει πολύ... Ειδικά με τον παράλληλο και το ηλεκτρόγκαζο είσαι πολύ μακριά.
Δε με βοηθάς
Έχεις δίκιο. Αλλά τελικά τα εξήγησε πολύ σωστά ο Stefan147.
Βοήθησε αρκετά. Όλα εντάξει!
-
Γεια σας έχω το 1.4 -125ps ο χώρος καυσιμου είναι στα 67lit; Γιατί στο βιβλίο για 63 γράφει
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν γράφει 63 γιατί να είναι 67? Τα 4 παραπάνω μπορεί να μοιράζονται στα σωληνάκια!
-
Από που είδες ότι είναι 67?
Από γέμισμα σε βενζινάδικο;Sent from my Pixel XL using Tapatalk
VW Tiguan 2016