-
Ότι θέλουν ζητάνε...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σε diesel Νίκο καλύτερα να κάνεις αλλαγή στο χρόνο ή ανά 10000 χιλιόμετρα. Αν ήταν βενζίνη ας το άφηνες και στη διετία.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σε diesel Νίκο καλύτερα να κάνεις αλλαγή στο χρόνο ή ανά 10000 χιλιόμετρα. Αν ήταν βενζίνη ας το άφηνες και στη διετία.Αυτο εχω σκοπο
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πρέπει ντε και καλά να αλλάξεις λάδια στην αντιπροσωπεία?
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Πρέπει ντε και καλά να αλλάξεις λάδια στην αντιπροσωπεία?Πες οτι παιρνω εγω τα λαδια και το φιλτρο θα μου παει κανα 70αρι χωρις να υπολογιζω εργασια.
Αρα θα γλυτωσω κανα 20αρικο απο τα 115 της αντιπροσωπειας χωρις να περαστει και ενα update που εχει βγει.
Αρα χανοντας και την εγγυηση ή μπλεκοντας σε περιπετειες αν παρουσιαστει κατι μεχρι να αποδειξω οτι ο μηχανικος ειναι πιστοποιημενος δε νομιζω πως αξιζειΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Με όλο το θάρρος κάνεις κάποιο λάθος. Υπάρχει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι εφόσον χρησιμοποιηθούν ανταλλακτικά τουλάχιστον ίδιων προδιαγραφών με τον κατασκευαστή,καμία εγγύηση δεν χάνεται. Το update είναι υποχρέωση τους να στο περάσουν στην αντιπροσωπεία,χωρίς κόστος αν δεν κάνω λάθος. Για το δικό μου όχημα δίνω 40 για τα λάδια και 11 για το φίλτρο. Πολλά δεν είναι τα 70 για λάδια? Πάντως και σε αντιπροσωπεία που πάω για σέρβις τους πάω τα δικά μου λάδια.
-
Με όλο το θάρρος κάνεις κάποιο λάθος. Υπάρχει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι εφόσον χρησιμοποιηθούν ανταλλακτικά τουλάχιστον ίδιων προδιαγραφών με τον κατασκευαστή,καμία εγγύηση δεν χάνεται. Το update είναι υποχρέωση τους να στο περάσουν στην αντιπροσωπεία,χωρίς κόστος αν δεν κάνω λάθος. Για το δικό μου όχημα δίνω 40 για τα λάδια και 11 για το φίλτρο. Πολλά δεν είναι τα 70 για λάδια? Πάντως και σε αντιπροσωπεία που πάω για σέρβις τους πάω τα δικά μου λάδια.Κανενα προβλημα Κωστα. Την ξερω την οδηγια αλλα ου μπλεξεις που λενε.
5 λ θελω επι 12 κανουν 60 τα λαδια. Βαλε και το φιλτρο κανα 10αρικο παμε στα 70.
Οποτε αν βαλεις και εργασια φτανω κοντα στην τιμη της αντιπροσωπειας που κανει 115. Αν παω σε εξωτερικο συνεργειο μετα θα πρεπει να χασω χρονο και για το update.
Πολυ φασαρια για τοσο μικρη χασουρα. Αν η4αν μεγαλυτερη θα το εψαχναΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ειλικρινά σε νέα αμάξια θεωρω ανοησία να πας εκτος δικτύου απαιτώντας και την καλύτερη εξυπηρέτηση και ότι άλλο μπορεί να έχει βγει σε καμπάνιες ή ανακλήσεις.
Για παλιά οκ να πας κάπου γενικά αν πραγματικά μπορείς να ξέρεις ότι θα κάνουν σωστή δουλειά.
Σε κάθε περίπτωση μένοντας στο μαντρί έχεις απαιτήσεις και από το βοσκό -
Ειδικά στην vw , παρά την μέτρια ποιότητα των επισήμων αντιπροσωπειών, θα πήγαινα αποκλειστικά σε επίσημο συνεργείο.
Γνωρίζω τουλάχιστον τρεις φιλους (συνοδοιπόρους από την εποχή του Golf) που πάθανε γερή ζημιά στο tiguan και η αντιπροσωπεία έκανε τεράστια good will έκπτωση επειδή όλα τα service είχαν γίνει σε επίσημο. Καλό είναι να μην σου τύχει άλλα έαν είναι αντι να πληρώσει 4.000 σου βγει κοντα στο 500 έχεις πάρει ολα τα λεφτά σου πίσω.
-
Όπως σε όλους τους τομείς,έτσι και στις αντιπροσωπείες υπάρχουν και καλοί και κακοί. Εγώ πχ παρότι υπάρχει αντιπροσωπεία στα 5 λεπτά από το σπίτι μου για το Σιτροέν,προτιμώ να πάω σε αντιπροσωπεία στα Γιαννιτσά γιατί εκεί με χρέωσαν 107 ευρώ για μεγάλο σέρβις (όλα τα φίλτρα,πλήρης έλεγχος με διαγνωστικό,μέτρηση αμορτισέρ-φρένων-φώτων) κλπ ενώ ο εδώ 'μάγκας' 77 ευρώ για αλλαγή λαδιών και φίλτρου. Με δικά μου λάδια και στις δυο περιπτώσεις.
-
Όπως σε όλους τους τομείς,έτσι και στις αντιπροσωπείες υπάρχουν και καλοί και κακοί. Εγώ πχ παρότι υπάρχει αντιπροσωπεία στα 5 λεπτά από το σπίτι μου για το Σιτροέν,προτιμώ να πάω σε αντιπροσωπεία στα Γιαννιτσά γιατί εκεί με χρέωσαν 107 ευρώ για μεγάλο σέρβις (όλα τα φίλτρα,πλήρης έλεγχος με διαγνωστικό,μέτρηση αμορτισέρ-φρένων-φώτων) κλπ ενώ ο εδώ 'μάγκας' 77 ευρώ για αλλαγή λαδιών και φίλτρου. Με δικά μου λάδια και στις δυο περιπτώσεις.Αυτό βέβαια καταδεικνύει ότι ο εισαγωγέας δεν ελέγχει το δίκτυο του!
Σε πολλές εταιριες συμβαίνει αυτό, αλλά δεν είναι σωστό! -
Συμφωνώ απόλυτα! Οι εδώ αντιπρόσωποι μου έκαναν και άλλα χαζά...μικρά βέβαια αλλά αρκετά για να τους κόψω δια παντός. Όταν έχεις πάει 5 φορές και έχεις φύγει και τις 5 μέσα στα νεύρα,απλά δεν ξαναπατάς.
-
@NikosGolf στη Θεσσαλονίκη η καλύτερη τιμή που βρήκα ήταν στην ΕΤΕΑ στα 145€ και σε εξωτερικό εξειδικευμένο που πήγαινα το Golf ήθελαν 90€ (μαύρα εννοείται!) . Προτίμησα να δώσω το επιπλέον 50άρικο, και αν στα επόμενα σέρβις παραμένει στο 50άρικο η διαφορά θα πηγαίνω εκεί (που σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη η διαφορά).
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
@NikosGolf στη Θεσσαλονίκη η καλύτερη τιμή που βρήκα ήταν στην ΕΤΕΑ στα 145€ και σε εξωτερικό εξειδικευμένο που πήγαινα το Golf ήθελαν 90€ (μαύρα εννοείται!) . Προτίμησα να δώσω το επιπλέον 50άρικο, και αν στα επόμενα σέρβις παραμένει στο 50άρικο η διαφορά θα πηγαίνω εκεί (που σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη η διαφορά).Μαυρα οποτε αν ειχες καποιο θεμα και ηθελες εγγυηση χωρις αποδειξη θα ειχες θεμα. Με αποδειξη θα εφτανες κοντα στην τιμη αντιπροσωπειας. Καλα εκανες
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απ οσο ειχα δει το βιβλιο σερβις δεν εγραφε τι κανεις και ποτε. Θα ρωτησω βεβαια μεθαυριο στην αντιπροσωπεια αλλα δε θα επρεπε να γραφει τι αλλαζεις και ποτε?
Π.χ. ιμαντες,φιλτρα..... -
Έπεσε στο μάτι μου αυτό το συγκριτικό:
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/sygkriti ... 150-ps-actΠρώτη φορά βλέπω σε τεστ να υπερέχει τόσο ξεκάθαρα το Tiguan έναντι της X1.
ΑΝ (με κεφαλαία ) ο TSi ACT αποδειχθεί αξιόπιστος, τότε αποτελεί μάλλον την καλύτερη επιλογή της κατηγορίας σε βενζίνη πάντα. Ειδικά στα 30500 με τετρακίνηση δείχνει κελεπούρι.
-
Διαβάζοντας το συγκριτικό θυμήθηκα κάτι που δεν έχει πάρει το μάτι μου να αναφέρεται κάπου αλλού, το σύστημα κλιματισμού του tiguan είναι Α_Π_Ι_Σ_Τ_Ε_Υ_Τ_Ο ! Σε 2 λεπτά έχει κάνει ψυγείο τη καμπίνα ακόμα και με 40 βαθμούς μετά τη παραλία . Επίσης στη χειμερινή λειτουργία το καλοριφέρ έχει μια πολύ ωραία λειτουργία (REST ονομάζεται) όπου αφού σβήσεις το κινητήρα και φύγεις από το αυτοκίνητο συνεχίζει να λειτουργεί η θέρμανση για ένα διάστημα οπότε γυρνάς πχ από το σούπερ μάρκετ και βρίσκεις πολύ καλή ζεστούλα μέσα .
Όσο αφορά το κινητήρα αν αποδειχτεί όσο αξιόπιστος ο TSI 122 θα είναι καλά, ειδικά με ένα πρόγραμμα REVO φτάνει τα 200 άλογα και έχεις πυραυλάκι..
-
Πάντως ο twincharger είτε σε 140 είτε σε 170 άλογα είχε πολύ σοβαρά θέματα. O TSi ACT 150 τα πάει καλύτερα; Έχει ιμάντα ή καδένα;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/sygkriti ... 150-ps-actΠρώτη φορά βλέπω σε τεστ να υπερέχει τόσο ξεκάθαρα το Tiguan έναντι της X1.
ΑΝ (με κεφαλαία ) ο TSi ACT αποδειχθεί αξιόπιστος, τότε αποτελεί μάλλον την καλύτερη επιλογή της κατηγορίας σε βενζίνη πάντα. Ειδικά στα 30500 με τετρακίνηση δείχνει κελεπούρι.
Έαν και είναι λίγο vw bias , το συμπέρασμα είναι σωστό. Στην μικρά κυβικά το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Χ1 είναι ο κινητήρας. Έαν ο νεος κινητήρας 1.5 (τον 1.4 τον θεωρούμε παρελθόν καθώς θα αντικατασταθεί- ελπίζουμε να είναι λόγω ρύπων η αλλαγή διαφορετικά κλάψε Χαράλαμπε) αποδειχθεί καλύτερος από τους κινητήρες που αντικαθιστά και έχουν κάνει πολύ κόσμο να καταραστεί την vw τότε είναι δίκαιη η επικράτηση.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Έαν και είναι λίγο vw bias , το συμπέρασμα είναι σωστό. Στην μικρά κυβικά το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Χ1 είναι ο κινητήρας. Έαν ο νεος κινητήρας 1.5 (τον 1.4 τον θεωρούμε παρελθόν καθώς θα αντικατασταθεί- ελπίζουμε να είναι λόγω ρύπων η αλλαγή διαφορετικά κλάψε Χαράλαμπε) αποδειχθεί καλύτερος από τους κινητήρες που αντικαθιστά και έχουν κάνει πολύ κόσμο να καταραστεί την vw τότε είναι δίκαιη η επικράτηση.
Κι εγώ αυτή την άποψη έχω, με αυτούς τους κινητήρες το Tiguan είναι σαφώς προτιμότερο.
Για τον 1.5 έχει ανακοινωθεί ότι θα μπει στο Tiguan;
VW Tiguan 2016