-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάντως δεν βλέπω ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές παρά μόνο στην έκδοση του βενζίνης με τα 150 αλόγατα προφανώς γιατί εκεί πλέον παίζουν καταξιωμένοι παίκτες με επικεφαλή την BMW. Μόνο θιασώτης του γκρουπ θα προτιμούσε αυτή την έκδοση σε σχέση με την Χ1 ή το αντίστοιχο κούγκα κλπ.Κατ’ αντιστοιχία, μ’ αυτά που ανέφερες, μόνο θιασώτες premium εταιρειών, θα διέθεταν πολύ περισσότερα χρήματα, προκειμένου να αγοράσουν πολύ λιγότερα.
Υπάρχουν και αυτοί, που έχουν την ανάγκη της κοινωνικής καταξίωσης και της προσθήκης κύρους στην προσωπικότητά τους, χρησιμοποιώντας ως μέσο το αυτοκίνητό τους. Αυτοί δεν θα λάβουν ποτέ υπ’ όψιν τους άλλα στοιχεία, στην επιλογή του αυτοκινήτου τους.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, κάποιος που επιλέγει μία κατ’ όνομα ταπεινή μάρκα «volks wagen = αυτοκίνητο του λαού», το κάνει όχι για να επιδειχθεί και να μπει στο μάτι του γείτονά του, αλλά έχοντας ως κριτήριο τα προσφερόμενα, σε σχέση με την τιμή του προϊόντος, και μόνο αυτά!
Όποιος δε, εξυμνεί ένα αυτοκίνητο των γνωστών premium εταιρειών, και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τον ανταγωνισμό, μόνο βαθειά προκατάληψη μπορεί να έχει για τις λοιπές εταιρείες, σε σχέση με τις «καταξιωμένες».Και εδώ προκύπτει το ερώτημα, ποια στοιχεία συνθέτουν τον όρο «καταξίωση»;
Μία τυχαία κλίμακα «καταξίωσης» μάρκας αυτοκινήτου, θα μπορούσε να υλοποιηθεί βάσει των κατωτέρω:- Την απροβλημάτιστη λειτουργία του αυτοκινήτου στη διάρκεια των χρόνων κατοχής του.
- Τις after sales υπηρεσίες από την εταιρεία προώθησης και υποστήριξης του συγκεκριμένου προϊόντος.
- Την απτή ποιότητα που εισπράττεις, και την αίσθηση που αποκομίζεις κατά την οδήγηση.
- Το χαμόγελο που σου προκαλεί, όταν αποφασίζεις να κινηθείς με γρήγορους ρυθμούς.
- Τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, σε σχέση με τα αντίστοιχου κινητήρα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα.
Ως κάτοχος BMW (βλέπε την φωτογραφία-1) μέχρι πρότινος, έχω να αναφέρω τα κάτωθι:
- Συνεχή προβλήματα βλαβών του αυτοκινήτου. (βλέπε και την ανάρτηση στο link: http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=59474#p3160374
- Μέτρια οδική συμπεριφορά σε σχέση με το προηγούμενό μου αυτοκίνητο που ήταν Ford Focus (βλέπε την φωτογραφία-2), ειδικά σε στροφιλίκι!
Εν κατακλείδι, το BMW δεν ξεχώρισε πουθενά, σε σχέση με την ανωτέρω κλίμακα «καταξίωσης».
Η επιλογή του τωρινού μου αυτοκινήτου έγινε μεταξύ της Χ1 sdrive 18i και του VW TIGUAN 1.4 Tsi. Όταν επέλεξα το TIGUAN, η τιμή του σε σχέση με την Χ1 ήταν χαμηλότερη περίπου 1500 €, το επίπεδο όμως εξοπλισμού του και γενικότερα η εικόνα που αποκόμιζες μπαίνοντας στο αυτοκίνητο ήταν σαφώς ανώτερη. Μέχρι σήμερα δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Με τις νέες τιμές μάλιστα η αγορά του αυτοκινήτου, σε επιλογή R line, θεωρώ ότι είναι η βέλτιστη.
Ωστόσο, ποτέ δεν θα γίνω ενθουσιώδης οπαδός μίας και μόνο μάρκας αυτοκινήτου. Θεωρώ ότι στη ζωή μας πρέπει να επιζητούμε την αλλαγή, σ’ όλες τις εκδηλώσεις και εκφράσεις της, ακόμα και στο αυτοκίνητο που αγοράζουμε ως καταναλωτικό προϊόν. Η επιλογή του αυτοκινήτου πρέπει να προκύπτει μέσα από καθαρή σκέψη και υπό το πρίσμα πολλών γωνιών και δεδομένων. Τότε έχεις αποδεσμευτεί από τις εμμονές, τις δεσμεύσεις, τις προκαταλήψεις και τη συμβατικότητα. Η ζωή θέλει αλλαγές! Ξεκίνα από την αλλαγή της σκέψης σου, αμφισβητώντας την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων σε σχέση με την αυτοκίνηση.Και για να επανέλθω, από τον φιλολογικό οίστρο, σε προτρέπω να αναγνώσεις το συγκριτικό των 4τροχών **«Audi Q2 1.4 TFSI - Mini Cooper Countryman».
**
Έτσι στο συγκριτικό test γράφεται: «…Έτσι και εδώ, χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις στο Q2, το οποίο και αποδεικνύεται σαφώς ταχύτερο από το Mini. Δεν είναι τόσο το «0-100» (8,5 αντί για 9,7 δλ.) που γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Audi, αλλά οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Η διαφορά είναι σημαντική χαμηλά (50-80 χλμ./ώρα με 3η: 4,2 δλ., έναντι 5,7 δλ.), ενώ η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο με ακόμα μεγαλύτερες σχέσεις (120-140 με 5η/6η: 6,2/7,9 δλ. και 8,2/12,4 δλ. για Q2 και Mini, αντίστοιχα). Σε αυτό παίζει το ρόλο του και το αυξημένο βάρος του νέου Countryman. Βλέπετε, η νεότερη γενιά είναι κατά 100 κιλά βαρύτερη από την προηγούμενη, αγγίζοντας τα 1.365 κιλά πλέον, την ώρα που το Q2 ζυγίζει 1.265 κιλά».**Οι διαφορές επιδόσεων είναι ουρανομήκεις υπέρ του VAG. **
-
Βοακ απο Ηρακλειο προς Σητεια -
Ο χρήστης Greg_CivEng έγραψε:
Εγώ πάντως δεν βλέπω ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές παρά μόνο στην έκδοση του βενζίνης με τα 150 αλόγατα προφανώς γιατί εκεί πλέον παίζουν καταξιωμένοι παίκτες με επικεφαλή την BMW. Μόνο θιασώτης του γκρουπ θα προτιμούσε αυτή την έκδοση σε σχέση με την Χ1 ή το αντίστοιχο κούγκα κλπ.
Κατ’ αντιστοιχία, μ’ αυτά που ανέφερες, μόνο θιασώτες premium εταιρειών, θα διέθεταν πολύ περισσότερα χρήματα, προκειμένου να αγοράσουν πολύ λιγότερα.
Υπάρχουν και αυτοί, που έχουν την ανάγκη της κοινωνικής καταξίωσης και της προσθήκης κύρους στην προσωπικότητά τους, χρησιμοποιώντας ως μέσο το αυτοκίνητό τους. Αυτοί δεν θα λάβουν ποτέ υπ’ όψιν τους άλλα στοιχεία, στην επιλογή του αυτοκινήτου τους.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, κάποιος που επιλέγει μία κατ’ όνομα ταπεινή μάρκα «volks wagen = αυτοκίνητο του λαού», το κάνει όχι για να επιδειχθεί και να μπει στο μάτι του γείτονά του, αλλά έχοντας ως κριτήριο τα προσφερόμενα, σε σχέση με την τιμή του προϊόντος, και μόνο αυτά!
Όποιος δε, εξυμνεί ένα αυτοκίνητο των γνωστών premium εταιρειών, και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του τον ανταγωνισμό, μόνο βαθειά προκατάληψη μπορεί να έχει για τις λοιπές εταιρείες, σε σχέση με τις «καταξιωμένες».Και εδώ προκύπτει το ερώτημα, ποια στοιχεία συνθέτουν τον όρο «καταξίωση»;
Μία τυχαία κλίμακα «καταξίωσης» μάρκας αυτοκινήτου, θα μπορούσε να υλοποιηθεί βάσει των κατωτέρω:- Την απροβλημάτιστη λειτουργία του αυτοκινήτου στη διάρκεια των χρόνων κατοχής του.
- Τις after sales υπηρεσίες από την εταιρεία προώθησης και υποστήριξης του συγκεκριμένου προϊόντος.
- Την απτή ποιότητα που εισπράττεις, και την αίσθηση που αποκομίζεις κατά την οδήγηση.
- Το χαμόγελο που σου προκαλεί, όταν αποφασίζεις να κινηθείς με γρήγορους ρυθμούς.
- Τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, σε σχέση με τα αντίστοιχου κινητήρα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα.
Ως κάτοχος BMW (βλέπε την φωτογραφία-1) μέχρι πρότινος, έχω να αναφέρω τα κάτωθι:
- Συνεχή προβλήματα βλαβών του αυτοκινήτου. (βλέπε και την ανάρτηση στο link: http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=59474#p3160374
- Μέτρια οδική συμπεριφορά σε σχέση με το προηγούμενό μου αυτοκίνητο που ήταν Ford Focus (βλέπε την φωτογραφία-2), ειδικά σε στροφιλίκι!
Εν κατακλείδι, το BMW δεν ξεχώρισε πουθενά, σε σχέση με την ανωτέρω κλίμακα «καταξίωσης».
Η επιλογή του τωρινού μου αυτοκινήτου έγινε μεταξύ της Χ1 sdrive 18i και του VW TIGUAN 1.4 Tsi. Όταν επέλεξα το TIGUAN, η τιμή του σε σχέση με την Χ1 ήταν χαμηλότερη περίπου 1500 €, το επίπεδο όμως εξοπλισμού του και γενικότερα η εικόνα που αποκόμιζες μπαίνοντας στο αυτοκίνητο ήταν σαφώς ανώτερη. Μέχρι σήμερα δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Με τις νέες τιμές μάλιστα η αγορά του αυτοκινήτου, σε επιλογή R line, θεωρώ ότι είναι η βέλτιστη.
Ωστόσο, ποτέ δεν θα γίνω ενθουσιώδης οπαδός μίας και μόνο μάρκας αυτοκινήτου. Θεωρώ ότι στη ζωή μας πρέπει να επιζητούμε την αλλαγή, σ’ όλες τις εκδηλώσεις και εκφράσεις της, ακόμα και στο αυτοκίνητο που αγοράζουμε ως καταναλωτικό προϊόν. Η επιλογή του αυτοκινήτου πρέπει να προκύπτει μέσα από καθαρή σκέψη και υπό το πρίσμα πολλών γωνιών και δεδομένων. Τότε έχεις αποδεσμευτεί από τις εμμονές, τις δεσμεύσεις, τις προκαταλήψεις και τη συμβατικότητα. Η ζωή θέλει αλλαγές! Ξεκίνα από την αλλαγή της σκέψης σου, αμφισβητώντας την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων σε σχέση με την αυτοκίνηση.Και για να επανέλθω, από τον φιλολογικό οίστρο, σε προτρέπω να αναγνώσεις το συγκριτικό των 4τροχών **«Audi Q2 1.4 TFSI - Mini Cooper Countryman».
**
Έτσι στο συγκριτικό test γράφεται: «…Έτσι και εδώ, χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις στο Q2, το οποίο και αποδεικνύεται σαφώς ταχύτερο από το Mini. Δεν είναι τόσο το «0-100» (8,5 αντί για 9,7 δλ.) που γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Audi, αλλά οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Η διαφορά είναι σημαντική χαμηλά (50-80 χλμ./ώρα με 3η: 4,2 δλ., έναντι 5,7 δλ.), ενώ η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο με ακόμα μεγαλύτερες σχέσεις (120-140 με 5η/6η: 6,2/7,9 δλ. και 8,2/12,4 δλ. για Q2 και Mini, αντίστοιχα). Σε αυτό παίζει το ρόλο του και το αυξημένο βάρος του νέου Countryman. Βλέπετε, η νεότερη γενιά είναι κατά 100 κιλά βαρύτερη από την προηγούμενη, αγγίζοντας τα 1.365 κιλά πλέον, την ώρα που το Q2 ζυγίζει 1.265 κιλά».**Οι διαφορές επιδόσεων είναι ουρανομήκεις υπέρ του VAG. **
το 316 ειχες?
για το θεμα της συμπεριφορας το αμαξι ηθελε μια καλυτερη αναρτηση αλλα αν ηταν 316 λογο μικρυς ισχυς δεν θα αξιζε τα χρηματα να την βαλεις. παντως οτι το φοκους ειναι καλυτερο στην οδικη συμπεριφορα δεν μπορεις να κανεις συγκριση γιατι ενα ειναι μπροστοκινητο και το αλλα πισωκινητο. Σαφεστατα η σειρα 3 ειναι σε αλλο επιπεδο οδηγικα απο τα Φοκους.
Το Τιγκουαν με ποσα χρονια εγγυηση το πηρες?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
...για το θεμα της συμπεριφορας το αμαξι ηθελε μια καλυτερη αναρτηση αλλα αν ηταν 316 λογο μικρυς ισχυς δεν θα αξιζε τα χρηματα να την βαλεις. παντως οτι το φοκους ειναι καλυτερο στην οδικη συμπεριφορα δεν μπορεις να κανεις συγκριση γιατι ενα ειναι μπροστοκινητο και το αλλα πισωκινητο. Σαφεστατα η σειρα 3 ειναι σε αλλο επιπεδο οδηγικα απο τα Φοκους.
Το Τιγκουαν με ποσα χρονια εγγυηση το πηρες?Αυτό πρώτη φορά το ακούω!
Το ότι δηλαδή δεν μπορείς να συγκρίνεις οδηγικά ένα πισωκίνητο μ’ ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.
Απλά θα σου πω, όταν το Focus έμπαινε σε στροφιλίκι, σου δημιουργούσε τον ενθουσιασμό για πιο γρήγορη οδήγηση. Η BMW στην ίδια διαδρομή πάλευε με το dtc και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, προκειμένου να επιτύχει τις ίδιες ταχύτητες εισόδου στις στροφές.
Κατά τα λοιπά, η BMW είχε την sport ανάρτηση, όπως βέβαια και το Focus.
Όμως στην περίπτωση της BMW, ο συνδυασμός της sport ανάρτησης με τα runflat ελαστικά, έκαναν τον γιό μου να μην θέλει να ταξιδεύει μ’ αυτό, και μας ζητούσε πάντα να ταξιδεύουμε με το Peugeot 206 της συζύγου μου.
Για το θέμα της εγγύησης δεν απαντώ, διότι διακρίνω την επόμενη απάντησή σου, που ενδεχομένως θα είναι εμπαθής ως προς το Tiguan. -
Ως κάτοχος BMW (βλέπε την φωτογραφία-1) μέχρι πρότινος, έχω να αναφέρω τα κάτωθι:Μέτρια οδική συμπεριφορά σε σχέση με το προηγούμενό μου αυτοκίνητο που ήταν Ford Focus (βλέπε την φωτογραφία-2), ειδικά σε στροφιλίκι!
Έχω και τα δύο και η BMW είναι κλάσεις ανώτερη σε οδική συμπεριφορά. Το Focus έχει καλό ζύγισμα, αλλά δεν έχει την ακρίβεια του μπροστινού, ούτε της πρόσφυση της 3αρας. Για να μη μιλήσουμε για το μέτριο 1600άρι, το θεόμακρο κιβώτιο και τα απλά συμπαθητικά φρένα του.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Βοακ απο Ηρακλειο προς ΣητειαΝικο πολυ ωραιο νουμερο!!
Περιμενω να δω τι θα πετυχω με την octavia σε ταξιδι
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό το νούμερο μπορεί να το πετύχει κανείς μόνο σε δρόμους χωρίς ανηφόρες και με αρκετές κατηφόρες με κλειστό γκάζι. Εγω σε αυτοκινητόδρομο με 130 με τίποτα δε πέφτω κάτω από 5,8λτ/100 .
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Βοακ απο Ηρακλειο προς ΣητειαΝικο πολυ ωραιο νουμερο!!
Περιμενω να δω τι θα πετυχω με την octavia σε ταξιδι
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ursus με 120 εγω εχω 5,0-5,1 πολυ ευκολα. Εσυ θα εισαι πιο χαμηλα
Αυτό το νούμερο μπορεί να το πετύχει κανείς μόνο σε δρόμους χωρίς ανηφόρες και με αρκετές κατηφόρες με κλειστό γκάζι. Εγω σε αυτοκινητόδρομο με 130 με τίποτα δε πέφτω κάτω από 5,8λτ/100 .
Εγω το πετυχα σε ισιο και με ανηφορες και κατηφορες. Οποιος εχει παει τη διαδρομη προς Σητεια θα την ελεγε επαρχιακο και οχι εθνικη.
Υπ οψην εχω το 1,6tdi -
...για το θεμα της συμπεριφορας το αμαξι ηθελε μια καλυτερη αναρτηση αλλα αν ηταν 316 λογο μικρυς ισχυς δεν θα αξιζε τα χρηματα να την βαλεις. παντως οτι το φοκους ειναι καλυτερο στην οδικη συμπεριφορα δεν μπορεις να κανεις συγκριση γιατι ενα ειναι μπροστοκινητο και το αλλα πισωκινητο. Σαφεστατα η σειρα 3 ειναι σε αλλο επιπεδο οδηγικα απο τα Φοκους.
Το Τιγκουαν με ποσα χρονια εγγυηση το πηρες?Αυτό πρώτη φορά το ακούω!
Το ότι δηλαδή δεν μπορείς να συγκρίνεις οδηγικά ένα πισωκίνητο μ’ ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.
Απλά θα σου πω, όταν το Focus έμπαινε σε στροφιλίκι, σου δημιουργούσε τον ενθουσιασμό για πιο γρήγορη οδήγηση. Η BMW στην ίδια διαδρομή πάλευε με το dtc και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, προκειμένου να επιτύχει τις ίδιες ταχύτητες εισόδου στις στροφές.
Κατά τα λοιπά, η BMW είχε την sport ανάρτηση, όπως βέβαια και το Focus.
Όμως στην περίπτωση της BMW, ο συνδυασμός της sport ανάρτησης με τα runflat ελαστικά, έκαναν τον γιό μου να μην θέλει να ταξιδεύει μ’ αυτό, και μας ζητούσε πάντα να ταξιδεύουμε με το Peugeot 206 της συζύγου μου.
Για το θέμα της εγγύησης δεν απαντώ, διότι διακρίνω την επόμενη απάντησή σου, που ενδεχομένως θα είναι εμπαθής ως προς το Tiguan.Δεν μου απαντησες, το 316 ειχες? ΕΠηδη το συγκεκριμενο ειχε αδυνατο κινητηρα και δεν εκμεταλλευεται καλα το σασι. Κατοχοι 320 Ε90 ειναι ευχαριστημενοι με το αμαξι απο οτι ακουω περα απο τα προβληματα με τους πολλαπλασιαστες και αλλα θεματα που φυσικα εχει το συγκεκριμενο μοντελλο. Ειναι και πολυ οικονομικο. Δεν λεω οτι δεν ειναι σπασιμο η κακη αξιοπιστια αλλα ειναι αλλο θεμα απο την συμπεριφορα που περιγραφεις.
Για τη οδικη συμπεριφορα και το δικο μου BMW με Μ sport αναρτηση και runflat αλλα επομενη γενια (F20) και ειναι πολυ καλο και ουδετερο, ηλεκτρονικα σπανια βαζει και αρκετα γρηγορο. Επισης για τα γουστα μου σουπερ ανετο και επιβατες που εβαλα μεσα ταξιδευουν ανετοτατα. Βεβαια πολλα θεματα που ειχε η εταιρεια με τα λαστιχα πρωτης γενειας τα εχει διορθωσει τωρα.Ομως τα αμορτισερ δεν ειναι τα καλυτερα (πλεει λιγο στις στροφες) και θα ηθελαν αλλαγη.
Για το δικο σου μια αναρτηση να εβαζες και μια καλυτερη ευθυγραμμιση θα μεταμορφωνονταν. Ο λογος που δεν συγκρινεις ενα πισωκινητο με Φοκους ειναι γιατι εχει 50-50 κατανομη βαρους αρα θα ειναι γενικα ουδετερο ενω το Φοκους με 60-40 κατανομη βαρος θα ειναι υποστροφικο. Ο λογος που το δικο σου δεν ηταν ετσι ειναι γιατι δεν ειχε καλη αναρτηση, καλα λαστιχα και η ευθυγραμιση δεν ηταν η σωστη (και γενικα ισχυει αυτο για τις εργοστασιακες επιλογες της εταιρειας που τα θελουν μαλθακα και υποστροφικα τα αμαξια αυτα). Ειδικα αυτο που λες με τις ταχυτητες εισοδου ειναι 100% αναρτηση και επιλογη ελαστικων. Στο δικο μου με 245 πισω S001 ειναι απλα εκπληκτικο οταν ζεσταθουν τα λαστιχα παροτι τα αμορτισερ οπως ειπα δεν ειναι και της καλυτερης ποιοτητας.
Γιατι εμπαθεια? Αν εχεις καλη εγγυηση οτι και να χαλασει στο φτιαχνουν δωρεαν οποτε δεν υπαρχει καποιο θεμα.
-
Το Φόκους δεν είναι υποστροφικό, είναι ρυθμισμένο αρκετά υπερστροφικά σε μεταφορά βάρους ή τιμονιά. Φυσικά είναι θέμα χειρισμών όλα. Μπορείς να το κάνεις να υποστρέψει αν επιμείνεις στο γκάζι σε κλειστές στροφές. Σε ανοικτές καμπές όμως φεύγει πρώτα ο κώλος.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τις μικρές 'κινητηριακά' Ε90-2, αλλά οι μεγάλες έχουν άψογο ζύγισμα, ευθυγράμμιση κλπ και η υποστροφή είναι απλά άνοιγμα τροχιάς όταν ξεπεράσεις τα όρια. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ουδέτερες, ενώ με γκάζι διώχνουν την ουρά τους άνετα.
-
Εστω για το Φοκους αλλα γενικα τα μπροστοκινητα εχουν την ταση να υποτρεφουν λογω φυσικης.
Παντως αυτα που εγραφε δεν διαφωνω οτι οι επιλογες της εταιρειας στα μικρα μοντελλα Ε90 σε αναρτηση και τα λαστιχα πρωτης γενιες ειναι απαραδεκτες. Για μεγαλες Ε90 αυτο εχω ακουσει και εγω οτι ειναι πολυ καλες.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν μου απαντησες, το 316 ειχες? ΕΠηδη το συγκεκριμενο ειχε αδυνατο κινητηρα και δεν εκμεταλλευεται καλα το σασι. Κατοχοι 320 Ε90 ειναι ευχαριστημενοι με το αμαξι απο οτι ακουω περα απο τα προβληματα με τους πολλαπλασιαστες και αλλα θεματα που φυσικα εχει το συγκεκριμενο μοντελλο. Ειναι και πολυ οικονομικο. Δεν λεω οτι δεν ειναι σπασιμο η κακη αξιοπιστια αλλα ειναι αλλο θεμα απο την συμπεριφορα που περιγραφεις.Για τη οδικη συμπεριφορα και το δικο μου BMW με Μ sport αναρτηση και runflat αλλα επομενη γενια (F20) και ειναι πολυ καλο και ουδετερο, ηλεκτρονικα σπανια βαζει και αρκετα γρηγορο. Επισης για τα γουστα μου σουπερ ανετο και επιβατες που εβαλα μεσα ταξιδευουν ανετοτατα. Βεβαια πολλα θεματα που ειχε η εταιρεια με τα λαστιχα πρωτης γενειας τα εχει διορθωσει τωρα.Ομως τα αμορτισερ δεν ειναι τα καλυτερα (πλεει λιγο στις στροφες) και θα ηθελαν αλλαγη.
Για το δικο σου μια αναρτηση να εβαζες και μια καλυτερη ευθυγραμμιση θα μεταμορφωνονταν. Ο λογος που δεν συγκρινεις ενα πισωκινητο με Φοκους ειναι γιατι εχει 50-50 κατανομη βαρους αρα θα ειναι γενικα ουδετερο ενω το Φοκους με 60-40 κατανομη βαρος θα ειναι υποστροφικο. Ο λογος που το δικο σου δεν ηταν ετσι ειναι γιατι δεν ειχε καλη αναρτηση, καλα λαστιχα και η ευθυγραμιση δεν ηταν η σωστη (και γενικα ισχυει αυτο για τις εργοστασιακες επιλογες της εταιρειας που τα θελουν μαλθακα και υποστροφικα τα αμαξια αυτα). Ειδικα αυτο που λες με τις ταχυτητες εισοδου ειναι 100% αναρτηση και επιλογη ελαστικων. Στο δικο μου με 245 πισω S001 ειναι απλα εκπληκτικο οταν ζεσταθουν τα λαστιχα παροτι τα αμορτισερ οπως ειπα δεν ειναι και της καλυτερης ποιοτητας.
To BMW ήταν το 316 lci 122ps.
Εκείνο που δεν μπορώ να διανοηθώ, είναι το να αγοράζω ένα καινούριο αυτοκίνητο και να θέλει από την πρώτη στιγμή αντικατάσταση των αμορτισέρ και αλλαγή των γωνιών στην ευθυγράμμιση, προκειμένου να αποκτήσει ικανοποιητική οδηγική συμπεριφορά.Έχω και τα δύο και η BMW είναι κλάσεις ανώτερη σε οδική συμπεριφορά.
Για μένα, δεν προέκυψε όπως ανέφερα από κάπου η ανώτερη οδική συμπεριφορά του bmw.
Το ΒΜW όταν απενεργοποιούσες τα ηλεκτρονικά ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό λόγω της πίσω κίνησης, ενώ το Focus έμπαινε με γραμμές και αν δεν άφηνες, σημαδεύοντας την κορυφή της στροφής, έβγαινες με πολύ καλούς ρυθμούς στην έξοδο, παρά τον μικρότερης ιπποδύναμης κινητήρα 1.6 115 ps.
To Focus για μένα ήταν από τα πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα που χαιρόσουν να οδηγείς και απολάμβανες να έχεις. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι το focus είχε τα αγωνιστικά γονίδια του WRC.Και μία φωτό από το μεγάλο Carlo Sainz, να πυροβολεί με το Focus στα ελληνικά βουνά.
-
Ωραία η φωτογραφία, αλλά καμία σχέση το WRC με τα δικά μας!!! Επίσης 100 άλογα έχει, τα άλλα 15 ούτε με έρανο δεν τα μαζεύει...
Με ίδιες γραμμές με την 330 είμαι 15-20 χλμ πιο πάνω σε γρήγορες καμπές σε σχέση με το Focus 1.6 Trend (σπορ ανάρτηση και τα δύο), την στιγμή που το πρώτο είναι ακλόνητο και ακούει ακαριαία, ενώ στο δεύτερο αρχίζει το ανάποδο τιμόνι και οι διορθώσεις. Και με παλιά Dunlop Sport Maxx η BMW, την ώρα που το Focus φοράει καινούρια Bridgestone Potenza 002.
-
Εκείνο που δεν μπορώ να διανοηθώ, είναι το να αγοράζω ένα καινούριο αυτοκίνητο και να θέλει από την πρώτη στιγμή αντικατάσταση των αμορτισέρ και αλλαγή των γωνιών στην ευθυγράμμιση, προκειμένου να αποκτήσει ικανοποιητική οδηγική συμπεριφορά.
Έχω και τα δύο και η BMW είναι κλάσεις ανώτερη σε οδική συμπεριφορά.
Για μένα, δεν προέκυψε όπως ανέφερα από κάπου η ανώτερη οδική συμπεριφορά του bmw.
Το ΒΜW όταν απενεργοποιούσες τα ηλεκτρονικά ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό λόγω της πίσω κίνησης, ενώ το Focus έμπαινε με γραμμές και αν δεν άφηνες, σημαδεύοντας την κορυφή της στροφής, έβγαινες με πολύ καλούς ρυθμούς στην έξοδο, παρά τον μικρότερης ιπποδύναμης κινητήρα 1.6 115 ps.Δυστυχως εκεινη την εποχη ειχαν φτωχες και ακριβες επιλογες απο εξοπλισμο. Τωρα τα εχουν βελτιωσει τα πραγματα και σαφως εχουν ριξει τις τιμες. Ειναι γεγονος οτι τα μικρα μοντελλα δεν εχουν καλες αναρτησεις αλλα απο Μ Σπορτ και μετα τα πραγματα βελτιωνονται πολυ ειδικα αν βαλεις τα M Adaptive supsension που γυρω στα 900ε ειχε αν ηξερα οτι ειχε τοση διαφορα θα την ειχα βαλει.
Δεν ξερω για Φοκους παντως το σασσι του 118 (το φθηνοτερο στην γκαμα της εταιρειας αυτην την στιγμη) ειναι ανωτερο απο ολα τα μπροστοκινητα που ειχα. Εγω εκανα το αντιθετο απο εσενα. Καηκα με το ΦαουΒε πριν 10-15 χρονια και εχασα μια περιουσια και ειπα ποτε πια αυτη την εταιρεια και τωρα πηρα BMW και βλεπουμε απο αξιοπιστια.
-
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το πισωκίνητο 116i (136 άλογα) που είχα οδηγήσει ήταν πολύ πλαδαρό σε σχέση με την προσθιοκίνητη Giulietta.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το πισωκίνητο 116i (136 άλογα) που είχα οδηγήσει ήταν πολύ πλαδαρό σε σχέση με την προσθιοκίνητη Giulietta.Πράγματι, η Giulietta και γενικότερα τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo, έχουν μια διαφορετική ομορφιά, φινέτσα και κομψότητα, η οποία συνδυάζεται με μια εξαιρετική οδική συμπεριφορά.
Αχ, αυτή η Giulietta με τα λογότυπα «Veloce» στα πλαϊνά… -
Εγώ πάντως δεν βλέπω ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές παρά μόνο στην έκδοση του βενζίνης με τα 150 αλόγατα προφανώς γιατί εκεί πλέον παίζουν καταξιωμένοι παίκτες με επικεφαλή την BMW. Μόνο θιασώτης του γκρουπ θα προτιμούσε αυτή την έκδοση σε σχέση με την Χ1 ή το αντίστοιχο κούγκα κλπ.
Κατ’ αντιστοιχία, μ’ αυτά που ανέφερες, μόνο θιασώτες premium εταιρειών, θα διέθεταν πολύ περισσότερα χρήματα, προκειμένου να αγοράσουν πολύ λιγότερα.
**
Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Τώρα είδα ότι εξάντλησες τον φιλολογικό σου οίστρο ως απάντηση στις 3 γραμμές μου. Ευχαριστώ για την τιμή αλλά αυτό που ανέφερα είναι μια απλή διαπίστωση των πολλών και όχι αποκλειστικά δική μου. Θεωρώ μάλιστα αναμενόμενη και πολύ φυσιολογική την μείωση της τιμής του εν λόγω οχήματος που το φέρνει έστω και λίγο πιο κοντά στον 'Λαό'. Ξαναγράφω πως με 4 και χιλιάρικα επάνω αναγκαστικά έμπαινε στην σύγκριση με εφαμιλλης απόδοσης και αξίας BMW κάνοντας φίλους όπως ο Στέφανος να προτιμήσουν μια Χ1 από δαύτο. Επίσης θεωρώ πως σε χαμηλές ιπποδυνάμεις ζητά πολύ περισσότερα από όσα εκτιμώ πως δίνει ως όχημα. Γιατί δεν μπορεί να σκας ένα σκασμό χρήματα για ένα αυτοκίνητο και αυτό να είναι απλά λίγο καλύτερο από άλλα κατα πολύ φθηνότερα εφοδιασμένο μάλιστα με κινητήρες που στην συνείδηση πολλών δεν είναι ούτε οι πιο πράσινοι ούτε και οι πιο αξιόπιστοι. Μη θυμώνεις. Δεν μπορεί να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις και παραστάσεις. Χαίρομαι όμως γιατί αν μη τι άλλο συμφωνούμε σε άλλα αυτοκίνητα όπως το φόκους ή η Τζουλιέτα. Όσον αφορά την 3άρα σου δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς ποια ήταν τα στραβά της αλλά όταν με απασχόλησε το ζήτημα παραλίγο να βρεθώ με μια των 170 ίππων που στα μάτια μου ήταν από τα πλέον ευχάριστα αυτοκίνητα από κάθε άποψη. Αψεγάδιαστη η ρουφιάνα!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω και τα δύο και η BMW είναι κλάσεις ανώτερη σε οδική συμπεριφορά. Το Focus έχει καλό ζύγισμα, αλλά δεν έχει την ακρίβεια του μπροστινού, ούτε της πρόσφυση της 3αρας. Για να μη μιλήσουμε για το μέτριο 1600άρι, το θεόμακρο κιβώτιο και τα απλά συμπαθητικά φρένα του.
Εχεις 330 Δια, οχι 316 ουτε καν 320.
Αυτα που γραφει ο φιλος δε μου κανουν εντυπωση. Τουλαχιστον για το fun to drive κομματι κυριως αν ηταν 316 ( ) -
330i έχω. (Α το άλλαξες βλέπω. )
Αλλά και 320i φίλου που έχω οδηγήσει δεν μου φάνηκε σε καμία περίπτωση πλαδαρή. -
Το θυμηθηκα πριν απαντησεις και το διορθωσα! Αλλωστε δε φαινεται καν το ''επεξεργαστηκε'' στο ποστ απο κατω
VW Tiguan 2016