-
Για να μην τρελαινόμαστε, γιατί πολλοί από μας, με δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις κλπ δεν προλαβαίνουμε ούτε βενζίνη να βάλουμε, όχι να κάνουμε detailing και άλλες τέτοιες πολυτέλειες, εγώ έχω βρει ένα πλυντήριο 2' από το σπίτι μου, το οποίο έχει πανιά που -υποτίθεται ότι- πλένουν 'σαν στο χέρι', έχουν δυνατότητα ψεκασμό teflon ή υγρού κεριού, μπορούν να κάνουν δεύτερο κέρωμα ή και λεπτομερές detailing, ενώ κάνουν και πολύ καλό καθαρισμό σε σαλόνι και κινητήρα. Είναι αρκετό φθηνό, και μέχρι σήμερα δεν έχω παρατηρήσει καμία φθορά ή ζημιά σε όσα αυτοκίνητα τους έχω πάει (2 εξ'αυτών μαύρα). Άρα θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος και δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Για να μην τρελαινόμαστε, γιατί πολλοί από μας, με δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις κλπ δεν προλαβαίνουμε ούτε βενζίνη να βάλουμε, όχι να κάνουμε detailing και άλλες τέτοιες πολυτέλειες, εγώ έχω βρει ένα πλυντήριο 2' από το σπίτι μου, το οποίο έχει πανιά που -υποτίθεται ότι- πλένουν 'σαν στο χέρι', έχουν δυνατότητα ψεκασμό teflon ή υγρού κεριού, μπορούν να κάνουν δεύτερο κέρωμα ή και λεπτομερές detailing, ενώ κάνουν και πολύ καλό καθαρισμό σε σαλόνι και κινητήρα. Είναι αρκετό φθηνό, και μέχρι σήμερα δεν έχω παρατηρήσει καμία φθορά ή ζημιά σε όσα αυτοκίνητα τους έχω πάει (2 εξ'αυτών μαύρα). Άρα θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος και δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα....Μάλλον στο ίδιο πλυντήριο πηγαίνουμε! Λές αυτό στην λεωφόρο Δ. Πλακεντίας, δεξιά όπως ανεβαίνουμε?
-
Ε ναι Θεωρώ ότι το 'σαν στο χέρι' με πρόδωσε, σωστά ?
-
Εγώ πάω στην auto star στην Πεύκη που είναι απίστευτοι επαγγελματίες και ότι και να έχει το αμάξι με τον τρόπο αυτό φεύγει.
Κατά τα άλλα ο Φάνης σωστά τα λέει και έτσι πρέπει να γίνεται.
Εγώ έχω περάσει και προστασία για να μην κάνω αυτή τη διαδικασία με πυλους κλπ κάθε χρόνο.Ευτυχώς κυκλοφορώ λίγο το QQ και έτσι το μόνο μετά από ταξίδι.
Το 108 δεν με νοιάζει (το πήγα και σε αυτόματο στην Αντύπα στο Ηράκλειο και το έσκισαν) ενώ το γιαρις της γυναίκας που είναι λευκό περλε το πάω είτε στην autostar είτε σε ένα καλό βενζινάδικο στην Κύμης που βάζω και καύσιμα που πλένουν με τον ίδιο τρόπο (αν και βάζουν και λίγο σφουγγάρι χαμηλά και πανί στο στέγνωμα).Η κουβέντα άνοιξε για το θέμα αυτό πάντως επειδή μιλαγαμε για παραλαβή ολοκαίνουριου αυτοκινήτου και δυστυχώς κάνεις έμπορος δεν νοιάζεται να κάνει καλή δουλειά σε αυτό και τα δίνουν για καθάρισμα όπου να ναι με τα γνωστά αποτελέσματα ειδικά σε σκούρα χρώματα.
Είναι κρίμα να σου σκίζουν το καινούργιο σου αυτοκίνητο για ελάχιστα ευρώ, μιας και σε suv ένα πλύσιμο σε προσεκτικό μαγαζί όπως αυτό που έγραψα πάει μαξιμουμ 15 ευρώ. Δηλαδή στο Χ διπλανό τους βενζινάδικο αν το δώσουν πόσα θα γλυτώσουν;
Θα μου πεις τώρα βέβαια τι σκας όταν όλοι οι έμποροι ειναι γύφτοι και ούτε 5 ευρώ καύσιμο δεν σου βάζουν μέσα να μπορέσεις να πας κάπου αξιόπιστα για φουλάρισμα. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ε ναι Θεωρώ ότι το 'σαν στο χέρι' με πρόδωσε, σωστά ?Αυτό και το ότι είναι κοντά σου (γείτονες είμαστε) και το Teflon.
Εγώ πάω στην auto star στην Πεύκη που είναι απίστευτοι επαγγελματίες και ότι και να έχει το αμάξι με τον τρόπο αυτό φεύγει.
Κατά τα άλλα ο Φάνης σωστά τα λέει και έτσι πρέπει να γίνεται.
Εγώ έχω περάσει και προστασία για να μην κάνω αυτή τη διαδικασία με πυλους κλπ κάθε χρόνοΚαι εγώ εκεί πήγαινα (μάλιστα πήγαινα εδώ και χρόνια, στο 'παλιό' μαγαζί στην Πεύκη) και έχω περάσει και κεραμικό, το Williams, όταν το είχε πρωτοφέρει, πολύ πρίν το 9Η. Αλλά πλέον έχω σταματήσει εδώ και 2 χρόνια να πηγαίνω εκεί, κυρίως λόγο χρόνου και κάποιων άλλων πραγμάτων που με χάλασαν πάρα πολύ. Τον εκτιμώ τον Πλάτωνα, αλλά για εμένα έκανε πολλά λάθη (όχι στο αυτοκίνητο, μην παρεξηγηθώ) και πλέον δεν πηγαίνω.
-
Φανή και εγώ αν δεν είχα μαύρο ίσως να μην έμπαινα καν στα έξοδα και τη διαδικασία να βάλω κεραμικό αλλά δεν παλεύεται η κατάσταση με το κολο χρώμα αυτό. Τελωσπαντων πάθημα μάθημα.
Εδώ βέβαια ένα άλλο παιδί από το νέο φόρουμ έβαλε 9 στρώσεις σε qq... -
Εμενα για Κεραμεικό ο πατέρας μου με συμβούλευσε αρνητικά, μου είπε οτι δε πιανει οτιδήποτε πανω μετά , ουτε πχ βαφή αν χρειαστεί. Ο ιδιος ειναι χημικός ακριβως στο κομμάτι της βιομηχανίας χρωμάτων-πολυμερών-πρώτων υλών , κι έτσι όπως μου ήρθε η σκέψη, μου έφυγε κιόλας
Αν θες να σαι σίγουρος για το αμάξι σου, πρέπει να το πλένεις μόνος σου. Εγώ αν και προμηθεύτηκα τα κατάλληλα προϊόντα, έν τελεί δε τα χρησιμοποίησα και το πάω σε πλυντήριο. Καλώς ή κακώς βαριέμαι να το κάνω.
Παντως θέλω να παρω ενα σπρέι της meguiars που το λεει all purpose αν θυμαμαι καλα, για να καθαρίζω μικρό βρωμιες.
Οσο για τους Γερμανούς στη πίσω σελίδα, να τους χαίρεστε παιδιά!!!!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί λες για ρατσισμό. Για να τρολαρεις πάλι; πως θα τους έλεγες; και στη πολιτικά ορθή αμερικανική η n word είναι ρατσιστική. Blacks λέγονται ή ακόμα πιο ορθά African Americans. Στα φθηνά πλυντηρια τέτοιους έχουν και δεν κάνουν αυτοί τη ζημιά αλλά οι άθλιες ασυντηρητες βούρτσες. Την έχω πατήσει με πολλά σημαδια και μετά οι σύγχρονοι Έλληνες δουλεμπόροι κάνουν την παπια (αν πω τον Κινέζο θα είμαι πάλι ρατσιστής;)
Ρώτα και κανένα με detailing να σου πει. Μόνο στο χέρι με πολύ προσοχή και χωρίς πανιά. Σπρέι αφρού και μετά στέγνωμα με αέρα. Έτσι πλένονται πλέον σωστά τα αμάξια λόγω των μαλακών βερνικιών που έχουν.Μιλάς για τρολλιά όταν χαρακτηρίζεις έναν εργαζόμενο από το χρώμα του; Τι πάει να πει δεν θες να στο πλύνει μαύρος; Είναι κατώτερο είδος; Αν είχες πρόβλημα με την εργασία έπρεπε να πεις ότι δεν θα το πας σε πλυντήριο του πρωκτού, όχι δεν θα αφήσεις να στο πλύνει μη άριος άνθρωπος!
Από εκεί και πέρα οι βούρτσες αν δεν είναι φθαρμένες ή λασπωμένες δεν ενέχουν κινδύνους και είναι σαφώς καλύτερες από το σφουγγάρι και το πλύσιμο στο χέρι. Αν φυσικά έχεις λεφτά για detailing με γεια σου, με χαρά σου...
-
Φανή και εγώ αν δεν είχα μαύρο ίσως να μην έμπαινα καν στα έξοδα και τη διαδικασία να βάλω κεραμικό αλλά δεν παλεύεται η κατάσταση με το κολο χρώμα αυτό. Τελωσπαντων πάθημα μάθημα.
Εδώ βέβαια ένα άλλο παιδί από το νέο φόρουμ έβαλε 9 στρώσεις σε qq...Και εγώ έβαλα κεραμικό (Williams όμως) και ας έχω άσπρο, βασικά για να μην ασχολούμαι συνέχεια με πλύσιμο, κέρωμα κλπ. Το 9Η είναι καλύτερο από το Williams, αλλά τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα.
Εμενα για Κεραμεικό ο πατέρας μου με συμβούλευσε αρνητικά, μου είπε οτι δε πιανει οτιδήποτε πανω
μετά , ουτε πχ βαφή αν χρειαστεί.Σωστά σου είπε ο πατέρας σου. Εάν χρειαστεί βαφή, πρέπει πρώτα να φύγει το κεραμικό και μετά να βαφτεί το μέταλλο (ή το πλαστικό).
-
Ποςο σου είχε κοστίσει η εφαρμογή;
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ποςο σου είχε κοστίσει η εφαρμογή;H αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι ακριβώς (μετά από 5 χρόνια)...περί τα €450-500 ήταν συνολικά (καθάρισμα, γυάλισμα και εφαρμογή κεραμικού). Εξ όσων γνωρίζω το 9Η είναι λίγο πιο ακριβό.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Εμενα για Κεραμεικό ο πατέρας μου με συμβούλευσε αρνητικά, μου είπε οτι δε πιανει οτιδήποτε πανω μετά , ουτε πχ βαφή αν χρειαστεί. Ο ιδιος ειναι χημικός ακριβως στο κομμάτι της βιομηχανίας χρωμάτων-πολυμερών-πρώτων υλών , κι έτσι όπως μου ήρθε η σκέψη, μου έφυγε κιόλας
Αν θες να σαι σίγουρος για το αμάξι σου, πρέπει να το πλένεις μόνος σου. Εγώ αν και προμηθεύτηκα τα κατάλληλα προϊόντα, έν τελεί δε τα χρησιμοποίησα και το πάω σε πλυντήριο. Καλώς ή κακώς βαριέμαι να το κάνω.Ετσι είναι αλλά υπάρχουν πια πολλοί που ξέρουν, ενώ και τα παιδιά στο detailing shop σε κατευθύνουν άψογα (έτυχε σε φίλο και δεν ταλαιωπωρήθηκε περισσότερο).
Το ορθότερο είναι το προσωπικό πλύσιμο αλλά που χρόνος και πού χώρος. Εκεί που μένω δεν επιτρέπεται (και ορθώς) το πλύσιμο στους χώρους σταθμευσης, οπότε μένει μόνο μία επιλογή!Μιλάς για τρολλιά όταν χαρακτηρίζεις έναν εργαζόμενο από το χρώμα του; Τι πάει να πει δεν θες να στο πλύνει μαύρος; Είναι κατώτερο είδος; Αν είχες πρόβλημα με την εργασία έπρεπε να πεις ότι δεν θα το πας σε πλυντήριο του πρωκτού, όχι δεν θα αφήσεις να στο πλύνει μη άριος άνθρωπος!
Από εκεί και πέρα οι βούρτσες αν δεν είναι φθαρμένες ή λασπωμένες δεν ενέχουν κινδύνους και είναι σαφώς καλύτερες από το σφουγγάρι και το πλύσιμο στο χέρι. Αν φυσικά έχεις λεφτά για detailing με γεια σου, με χαρά σου...Εξακολουθείς να επιμενεις σε κάτι που δεν είναι έτσι όπως θες να το καταλάβεις.
Το χρώμα του καθενός μας είναι fact και ιδιότητα και δεν αναιρείται. Δεν έγιναν άλλοι χαρακτηρισμοί, ούτε μίλησε κανείς για άρειους και λοιπές μαλακίες.
Στην Αθήνα τουλάχιστον τα πολύ φθηνά αυτόματα πλυντήρια και γενικά τα low cost έχουν αφρικανούς (καλύτερα τωρα; ) για ευνόητους οικονομικούς λόγους, οπότε ναι υπό την έννοια αυτή δεν θα ήθελα το νέο μου αυτοκίνητο να μου το στέλνει ο τσιφούτης έμπορος στο φθηνότερο για να του κάνει την πρώτη σοβαρή του περιποίηση, όπου οι πιθανότητες να γινει ζημιά είναι μεγαλύτερη μιας και την πρώτη φορά θα υπάρχουν ακόμα κεριά ή και βαριά βρωμία αν το αμάξι ήταν καιρό στο τελωνείο....Για τις βούρτσες δεν έχεις άδικο γι' αυτό και οι χρήση τους είναι παγκοσμίως διαδεδομένη.
Δυστυχώς όμως εδώ οι κύριοι επιχειρηματίες δεν τις αλλαζουν όταν και όποπε πρέπει με τα γνωστά αποτελέσματα.
Γι' αυτό πέρα από τις εμφανείς και σε κάθε πλύσιμο συνέπειες (που σιγά βέβαια μην σου αναγνωρίσουν πότε, γιατί και μην πάτε ποτέ στο αυτόματο πληντύριο της Αντύοπα στο Ηράκλειο) - να δεις γρατσουνιές στο βερνίκι και στους ανεμοθραύστες του 108 - πολλές εταιρείες detailing δεν καλύπτουν με την ίδια εγγύηση προϊοντα τους στη χώρα μας.
Παράδειγμα που ξέρω από πρώτο χέρι η ceramic pro που ενώ παγκοσμίως δίνει lifetime εγγύηση, εδώ την περιορίζει σε 7 χρόνια ακριβώς λόγω της κατάστασης στα αυτόματα πλυντήρια! -
Τη βαθμολόγηση πέντε αστέρων έλαβε το Volkswagen Tiguan τον περασμένο Ιούνιο από τη Euro NCAP, όμως τώρα ήρθε μία μεγαλύτερη διάκριση γι' αυτό. Για την ακρίβεια, τ' ονόμασε ως το καλύτερο στην κατηγορία του για το 2016 λόγω των συστημάτων προστασίας που έχει για παιδιά, ανηλίκους, πεζούς και φυσικά για την ασφάλεια του οδηγού.
Επίσης, αυτό που βοήθησε το Tiguan να ψηφιστεί το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του ήταν το σύστημα που έχει στο καπό του, ώστε να μειώσει τους επικίνδυνους τραυματισμούς στο κεφάλι σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό.
Gazzetta. Gr
-
Και στην ασφαλεια δειχνει το δρομο. Ξεχωριζει απο τα αλλα με τον αεροσακο γονατων και το ενεργο καπο
-
Αερόσακο γονάτων εχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα πλέον.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αερόσακο γονάτων εχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα πλέον.Εχουν ναι αλλα αεροσακο γονατων και ενεργο καπο μπορει και κανενα ή ενα.
Γονατων ας πουμε το 3008,κασκαι και μαλλον το κατζαρ δεν εχουν. Δε θυμαμαι για αλλα τωρα -
Ενεργο καπο οντως δεν ξερω ποσα εχουν...εαν θυαμαι σωστα εχουν καποια βοβλο και καποιες bmw. Αεροσακο γονατων εχει το Kuga απο SUV...για τα αλλα δεν το εχω ψαξει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ενεργο καπο οντως δεν ξερω ποσα εχουν...εαν θυαμαι σωστα εχουν καποια βοβλο και καποιες bmw. Αεροσακο γονατων εχει το Kuga απο SUV...για τα αλλα δεν το εχω ψαξει.Ειναι διακριση οταν σε αναφερουν σαν το κορυφαιο στη κατηγορια σου
-
Τι κανει το ενεργό καπω και πως αυτο βοηθάει στην ασφάλεια των επιβατών;
-
Τι κανει το ενεργό καπω και πως αυτο βοηθάει στην ασφάλεια των επιβατών;για τους πεζούς είναι, μειώνει τη πρόσκρουση.
VW Tiguan 2016