-
Καλά εςυ αν θες μπορείς να πιστεύεις οτι το Tiguan ειναι το ίδιο και περισσότερο ευέλικτο απο giulia, focus RS, tt, mx5 κτλ η και στην ύπαρξη του Άι Βασίλη αν σε ευχαριστεί.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλά εςυ αν θες μπορείς να πιστεύεις οτι το Tiguan ειναι το ίδιο και περισσότερο ευέλικτο απο giulia, focus RS, tt, mx5 κτλ η και στην ύπαρξη του Άι Βασίλη αν σε ευχαριστεί.Φιλε μου aikibill πριν λιγο στολιζα δεντρο παντως!!!
Εννοειται πως η giulia και η καθε τζουλια σε μια πιστα nurburgring θα αφηνουν το tiguan και το καθε suv 1 λεπτο πισω. Αυτο το γνωριζουν και οι πετρες.
Ομως να μην αποκλειει καποιος πως σε μια αποφυγη ταρανδου ή ιπποποταμου ή γατας οτι δε θα παει το ιδιο καλα ή καλυτερα ενα suv.
Τουλαχιστον στα φρενα το tiguan απεδειξε τι φρεναρες εχει και ας μην ειναι gti ή rs ή wrsgsd -
Βρε παιδιά προς θεού δεν είπα πως το tiguan έχει συνολικά καλύτερη οδική συμπεριφορά από την Giulia η την M2 η τα υπόλοιπα σπορ αυτοκίνητα που παρέθεσα. Θα ήταν το λιγότερο ηλίθιος κάποιος που θα υποστήριζε ένα τέτοιο επιχείρημα.
Απλά μου έκανε έκπληξη η επίδοση και ο τρόπος που το είδα να στρίβει χωρίς εξωφρενικά απότομες αντιδράσεις παρά το υψηλότερο κέντρο βάρους. Σίγουρα δείχνει την καταπληκτική δουλειά που έχει γίνει με το esp πρώτα και μετά με τα δυναμικά χαρακτηριστικά της ανάρτησης πλαισίου κλπ.
Δεν έχω οδηγήσει ποτε κάποιο τέτοιου είδους αυτοκίνητο και η εντύπωση που έχω από το πως οδηγούν οι κάτοχοι τους είναι πως είναι αισθητά κατώτερα ακόμη και στις ανοικτές καμπές της Εθνικής.
Πριν 2 ώρες περίπου βρισκόμουν στην ΕΟ Αθηνών Κορίνθου και υπό βροχή ακολουθούσα χάζευα λίγο ένα καινούργιο Discovery και πηγαίναμε με 160-180 στις ευθείες αλλά μέχρι 130-135 στις ανοιχτές καμπές.Στην αριστερή στροφή αν δεν κάνω λάθος πριν την Κινέτα μας προσπέρασε ένα αθλιοδεστατο Opel astra H με 160 περίπου απο την εξωτερική στα δεξιά μας (ο οδηγός του Discovery μετά και για ένα χιλιόμετρο περίπου πήγαινε δίπλα και με την ίδια ταχύτητα περίπου στα 170-180 με το astra ... δεν ξέρω τι έκανε δεν έμεινα για να δω.)
Θέλω να πω πως δεν μπορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μην μπορεί να στρίψει όπως κάποια πολύ κατώτερα αν και χαμηλότερα.Μαλλον θα υπάρχει κάποιος αρχικός φόβος λόγω ύψους που πρέπει να ξεπεράσεις.Ως προς το Tiguan τώρα με βάση το τεστ εμένα μου δίνει την εντύπωση πως με μια πιο σπορ ρύθμιση της ανάρτησης (δεν ξέρω αν το πακέτο R Line δίνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε σπορ και κομφορτ ρύθμιση της ανάρτησης) στα χέρια ενός καλού οδηγού θα μπορεί να κινηθεί το ίδιο σβέλτα με ένα καλό σεντάν όπως ένα Passat , η ένα 508 , η ένα S60 κλπ σε όλες τις συνθήκες.
Άρα και εκεί θέλω να καταλήξω , θεωρώ πως δεν αποτελεί τελικά σημαντική υποχώρηση η επιλογή ενός τέτοιου οχήματος για κάποιον που προκρίνει την σβέλτη οδική συμπεριφορά , και άρα μπορείς να έχεις και τα καλά της επιπλέον πρακτικότητας και off road δυνατοτήτων χωρίς μεγάλες θυσίες.
Ίσως και φυσικά να κάνω λάθος ,ελπίζω να μπορέσω να οδηγήσω ένα Tiguan η κάποιο παρόμοιο έτσι όπως θέλω για να βγάλω σαφή συμπεράσματα.
Sorry για το off topic.
-
Δεν μου φαίνεται για off-topic, μια χαρά στο θέμα είσαι.
Η άποψή μου είναι ότι για το μέσο οδηγό μια χαρά συμπεριφορά έχουν και τα suv/crossover, δεν θα καταλάβει διαφορές.Όταν όμως μιλάμε για οριακές καταστάσεις όπως το τέστ που γίνεται ο λόγος, τότε δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση ανάμεσα σε οχήματα διαφορετικών κατηγοριών.
Όσο για τα φρένα που γράφει ο Νίκος, αν και δεν έχουν σχέση με την οδηγική συμπεριφορά, το δέχομαι πως είναι σημαντικό να πετυχαίνει τέτοια απόδοση, όμως μιλάμε για ένα φρενάρισμα.
Τι γίνεται εάν σε μια κατηφορική διαδρομή πραγματοποιηθούν 10 -15 δυνατά φρεναρίσματα??
Συμπεριφέρονται το ίδιο με των σπορ μοντέλων ή επηρεάζονται από το βάρος και δεν επαρκούν?? -
Από προσωπική εμπειρία με μεγάλο, βαρύ και δυνατό SUV, και μάλιστα από τα πιο sport της αγοράς, θα πω ότι (α) καμία σχέση με πραγματικά sport κατασκευές, (β) υποφέρουν στα παρατεταμένα ή επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα από πολλά χαω, και (γ) δεν ξέρω για τον 'μέσο οδηγό', πάντως εγώ καταλάβαινα τεράστιες διαφορές με sport αυτοκίνητο, οι οποίες δεν με ενοχλούσαν μεν, αλλά ήταν ευδιάκριτες και πάντα παρούσες δε.
-
Συμφωνω με αυτα που λετε. Εγω σαν μεσος οδηγος που οδηγαω νορμαλ και εχω την οικογενεια μεσα βλεπω πως σε μια εκτακτη αναγκη υπαρχουν διαφορες στα 100-0 με αλλα suv ή κανονικα ιχ μεχρι και πανω απο 3 μετρα. Σε εκεινο το σημειο λοιπον αυτη η διαφορα μπορει να ειναι ζωη ή θανατος. Δε το ηξερα οταν το πηρα αλλα με ευχαριστει ιδιαιτερα τωρα που το εμαθα
-
Volkswagen Tiguan, la prova del 1.6 TDI solo per l'Italia
http://www.omniauto.it/magazine/42459/v ... -tdi-prova
-
Καλημέρα και καλό μήνα. Νέος στο forum.
Είχα παραγγείλει το TDI 1.6 ADVANCE σε SILVER TUNGSTEIN, τέλη ιουλίου και το παρέλαβα 11/11 από ΕΤΕΑ. Στοίχισε 28.200 μαζί με την επέκταση εγγύησης από τα 2 στα 4 έτη και δώρο συναγερμό με CANBUS για πλήρη συνεργασία με το ηλεκτρονικό εγκέφαλο.
Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως το AUTO HOLD, Lane Assist, CARPLAY, η αυτόματη μεγάλη σκάλα στα φώτα, ο προβολέας ομίχλης που ανάβει σε κάθε στροφή, αλλά κυρίως η ηχομόνωσή του (δεν ακούς τίποτε-ούτε το ενοχλητικό γκρρρρ των diesel) και η δύναμή του, γιατί να πω την αλήθεια φοβόμουν ότι θα είναι 'ψόφιο'. Τουλάχιστον το 1,6 TDI GOLF που είχα οδηγήσει σε test drive αυτή την εντύπωση μου είχε αφήσει.. Εδώ όμως παρόλο που τα άλογα είναι τα ίδια 115, η ροπή πήγε από 25 στα 27,5 που είναι νομίζω αρκετή. Και δε το τσιτώνω ακόμη..
Το μόνο που δεν μου άφησε την καλύτερη εμπειρία χρήσης, είναι η touch screen ή ακόμη και το δεξί κουμπί για τον χειρισμό των media από SD cart. H αντίστοιχες λειτουργίες γίνονται πολύ πιο ξεκούραστα και εύκολα στο X1 ή στο Q2-Q3, χωρίς να χρειάζεται να 'ξεκολάς' το χέρι σου από το rest arm..
Φωτογραφίες σύντομα... Θέλω όμως και μία βοήθεια. Δυσκολέυομαι να βρώ αλυσίδες για τα 2156517 που φοράει. Καμία πρόταση στα 100-150 €?Ευχαριστώ, Αλέξανδρος
ΥΓ Σχετικά με συγκριτικά που αναφέρθηκαν σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, επειδή το 'ψάχνω' περίπου 1 χρόνο και τα έχω οδηγήσει σχεδόν όλα (εκτός από Q2 & Atecca), νομίζω ότι το Tiguan υπερτερεί σε ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό (εκτός από X1, GLA, Q2). Στο LEON που μπήκα και έχει το ίδιο εσωερικό με το Ateca, η ποιότητα, τα κουμπιά, οι επιφάνειες είναι σαφώς υποδεέστερα, το ίδιο και το Kadjar.
-
Πόσο κοστίζει η επέκταση εγγύησης; Τιμολογείται μαζί με το αυτοκίνητο ή σε ξεχωριστό παραστατικό; (ξέρω οτι πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την αγορά).
Έμεινες ευχαριστημένος από την ΕΤΕΑ ;
-
595€ (μαζί με ΦΠΑ) σε ξεχωριστό παραστατικό, αλλά μου είχαν πει ότι μπορεί να γίνει μόνο κατά την παραλαβή και όχι μετέπειτα
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Πόσο κοστίζει η επέκταση εγγύησης; Τιμολογείται μαζί με το αυτοκίνητο ή σε ξεχωριστό παραστατικό; (ξέρω οτι πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την αγορά).Έμεινες ευχαριστημένος από την ΕΤΕΑ ;
Κοστίζει 590€
-
Ο χρήστης alex65 έγραψε:
595€ (μαζί με ΦΠΑ) σε ξεχωριστό παραστατικό, αλλά μου είχαν πει ότι μπορεί να γίνει μόνο κατά την παραλαβή και όχι μετέπειταΚαλοριζικο αλεξ. Εδω μεσα ειναι λιγο αντιvw αλλα μη μασας. Αυτη τη στιγμη εχουμε το πιο καλο πακετο συνολικα στη κατηγορια. Σχεδον μαζι το πηραμε.
Η ροπη ειναι 28 και οχι 27,5 και εχω διαπιστωσει οτι μεγαλο μερος της βρισκεται ηδη απο τις 1500 στροφες.
Για αλυσιδες κοιτα σε κανα πρακτικερ ή καταστημα αξεσουαρ αυτοκινητων ή στο σκρουτζ -
Ο χρήστης alex65 έγραψε:
595€ (μαζί με ΦΠΑ) σε ξεχωριστό παραστατικό, αλλά μου είχαν πει ότι μπορεί να γίνει μόνο κατά την παραλαβή και όχι μετέπειταγίνεται και μετά με παραπάνω χρέωση, 700€ αν θυμάμαι καλά.
update : πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, διαδρομές πόλη και γύρω επαρχιακοι. εθνική δεν έχω βγει ακόμα. Πολύ άνετο, φοβερό το carplay, δεν το πατάω πολύ λόγω στρωσιματος αλλά φεύγει πύραυλος. περιμένω να το δω και σε μεγάλες ταχύτητες. θα κάνω ταξίδια αυτό τον μήνα οικογενειακως. Καλά χιλιόμετρα στον Alex και σε όλους τους νέους κατόχους.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Καλωσόρισες στο forum Alex, καλοτάξιδο το όχημα!
Νομίζω πως αν βρισκόμουν τώρα σε αναζήτηση ψηλού αυτοκινήτου σε αυτά τα χρήματα, το tiguan θα επέλεγα.
Τώρα το extra κόστος των 600€ για την επέκταση εγγύησης είναι κάπως υποκειμενικό...εγώ μάλλον δε θα τα έδινα αλλά σίγουρα δεν είναι περιττή κίνηση. -
Καλοτάξιδο και καλώς ήρθες στην οικογένεια της vw
-
Η ροπη ειναι 28 και οχι 27,5
Πως γινεται(μαλλον ξερω πως γινεται)με πιο σκεπτικο πηγαν στα 28(και καλα εκαναν αν ειναι αληθινο το νουμερο)ΜΟΝΟ για το tiguan,ενω για q2, ateca,κτλ την αφησαν στα 25
-
Έχει ασχοληθεί κανείς να δει στο βιβλίο κάθε πότε λέει αλλαγή ιμάντα;
-
Νομιζω δε γραφει. Γενικα δε γραφει κατι. Θελω να ρωτησω
-
Σήμερα βγήκα εθνική για να το πατήσω λίγο. με την οικογένεια μέσα οπότε δεν το παράκανα. μέχρι 170 πήγα. πέρασα σαν σταματημενη bmw που πήγαινε με 130, φοβερή επιτάχυνση και χωρίς να το πατάω απότομα και χωρίς πολλές στροφές.(έως 3000). στα στα 150 κμ/ώρα 2500 στροφές. καλή ήχο μόνωση, πάνω από τα 120 έχει θόρυβο από τον αέρα που ακόμα και στα 160 δε είναι ενοχλητικός. σταθερότητα φοβερή, πρέπει να κοιτάω την ταχύτητα για να μη ξεχνιεμαι αφού στα 130 νομίζεις πως πας με 80 κμ. εύκολο παρκάρισμα με τους αισθητήρες. Έχει πλάκα με το siri, έστειλα γραπτό μήνυμα στον αδερφό μου χωρίς να ακουμπήσω τίποτα, έπαθε πλάκα! από ότι καταλάβετε σα μικρό παιδί κάνω ακόμα...
-
Ο χρήστης afex έγραψε:
Σήμερα βγήκα εθνική για να το πατήσω λίγο. με την οικογένεια μέσα οπότε δεν το παράκανα. μέχρι 170 πήγα. πέρασα σαν σταματημενη bmw που πήγαινε με 130, και Ferrari να ηταν αφου πήγαινε με 130 και εςυ με 170 σαν σταματημένη θα την περναγες Sent from my iPad using Tapatalk
VW Tiguan 2016