-
Mε την κρίση στο φουλ, λίγα λεφτά και μεγάλες ανάγκες για αυτοκίνηση, ο κόσμος φυσιολογικά στρέφεται στα μεταχειρισμένα. Παρατηρούμε όμως τις τιμές στις εμπορίες να διαμορφώνονται σε ίδια ή, πολύ συχνά, χαμηλότερα πλαίσια από τις αγγελίες ιδιωτών. Δεν θα έπρεπε σε μια λογική κατάσταση, να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο; Να είναι πιο φθηνά τα μεταχειρισμένα από ιδιώτες, αφού ο έμπορος πρέπει να προσθέσει κάποιο κέρδος ενώ έχει και έξοδα;
Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι αιτίες της στρέβλωσης, μαζί με χίλια δυό παράξενα που συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα; -
Mε την κρίση στο φουλ, λίγα λεφτά και μεγάλες ανάγκες για αυτοκίνηση, ο κόσμος φυσιολογικά στρέφεται στα μεταχειρισμένα. Παρατηρούμε όμως τις τιμές στις εμπορίες να διαμορφώνονται σε ίδια ή, πολύ συχνά, χαμηλότερα πλαίσια από τις αγγελίες ιδιωτών. Δεν θα έπρεπε σε μια λογική κατάσταση, να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο; Να είναι πιο φθηνά τα μεταχειρισμένα από ιδιώτες, αφού ο έμπορος πρέπει να προσθέσει κάποιο κέρδος ενώ έχει και έξοδα;
Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι αιτίες της στρέβλωσης, μαζί με χίλια δυό παράξενα που συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα; -
Πουλανε τα σαπακια.
-
Παρε κοσμε μεταχειρο εισαγωγης ντιζελ 5ετιας με γυρισμενα τα km στο μισο.. Περιμενω ν αρχισουμε και τις αδηλωτες μετατροπες σιγα σιγα , the '80s-'90s are back
-
Οι βασικές αιτίες,αν πρόκειται για εισαγόμενο όχημα,είναι τα γυρισμένα χλμ,η κακή κατάσταση ή/και κάποια καλή τιμή που θα πετύχουν έξω.
Για τα ελληνικά μεταχειρισμένα αλλάζει λίγο το πράγμα μόνο ως προς το τελευταίο κομμάτι...πάλι δηλαδή μία μάντρα μπορεί να πουλήσει αμάξι με γυρισμένο κοντέρ ή κάποιο σε κακή κατάσταση η οποία όμως δεν είναι εμφανής σε όλα τα μάτια αλλά υπάρχει και άλλος λόγος:ο ιδιώτης πηγαίνοντας στον έμπορο ξέρει ότι κάτι χάνει,κάτι παίρνει:χάνει χρήματα αλλά γλιτώνει χρόνο και τρέξιμο και επίσης παίρνει άμεσα ζεστό χρήμα.
Η πετσοκομμένη λοιπόν τιμή με την οποία θα αγοράσει ο έμπορος,θα μεταβιβαστεί σε κάποιο ποσοστό και στον ιδιώτη που θα αγοράσει αυτό το αμάξι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αμάξι μου που πούλησα προ ημερών...η καλύτερη τιμή που μου έδιναν οι έμποροι για ανταλλαγή ήταν 4 χιλιάρικα και αυτή με χίλια ζόρια.Μάλιστα ο έμπορος που είχαμε συμφωνήσει και από τον οποίο τελικά πήρα καινούριο,μου έδινε 2500€...αστείο ποσό,γελοίο.Τελικά το πούλησα σε ιδιώτη με τα διπλάσια λεφτά... -
Μπορει να ειμαι και λαθος, αλλα πιστευω πανω κατω στις ιδιες τιμες πουλανε και οι μεν και οι δε... απλα ο μαντρας αγοραζει φθηνοτερα απο τον ιδιωτη για τον λογο που προαναφερθηκε , ζεστο χρημα στο χερι ευκολα και αβαδιστα, ευκολια για αυτον που πουλαει κλπ.. Μετα σαφως οι ιδιοι βαζουν το καπελο τους στην τιμη, θελω να πιστευω περιπου + - 500 για αυτοκινητο μεχρι 5000 και + - 1000 για μεγαλυτερης αξιας... ολα αυτα ομως ειναι υποθεσεις..
-
Γιατί οι μάντρες έχουν καλύτερες τιμές από τους ιδιώτες?
Γιατί οι μάντρες θέλουν να ξεφορτωθούν και επειδή συνήθως αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές, μετά έχουν περιθώριο να πουλήσουν σε ποιο χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τις τιμές των ιδιωτών και με μικρό περιθώριο κέρδους.
Όσο αφορά τον ιδιώτη, καταρχήν δεν ξέρεις αν πουλάει.
Ο έμπορος πουλάει γιατί είναι η δουλειά του αυτή.
Ο ιδιώτης πουλάει; Άγνωστο.
Επειδή έχει βάλει αγγελία;; Δεν λέει τίποτα αυτό.
Πολύ το κάνουν από χόμπι για να περνά η ώρα τους.
Αλλά και πραγματική αγγελία να έχει βάλει, οι ιδιώτες έχουν πλέον κουτοπονηρέψει τόσο πολύ που είναι χειρότεροι από τους εμπόρους. Ο ιδιώτης δύσκολα θα απαξιώσει το αυτοκίνητό του, το θεωρεί περιουσιακό στοιχείο του, έχει αξία για αυτόν.
Οπότε νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις ιδιώτη που θέλει να δώσει το αυτοκίνητό του σε μια φυσιολογική τιμή.
Μόνο αν έχει ανάγκη ή αν το έχει πάρει απόφαση να το πουλήσει.Και εγώ έβγαλα αγγελία σαν ιδιώτης στο car.gr το δικό μου. Ήμουν αποφασισμένος για αλλαγή αυτοκινήτου.
Αλλά μόλις διαπίστωσα ότι έμπλεξα με ιδιώτες αγοραστές, ιδιότροπους ελληναράδες, την έσβησα. Εμπορία και πάλι εμπορία. Ανταλλαγή και γειά σας. -
Υπάρχει και ή άλλη περίπτωση όπως ή δική μου που καποιοι πήγαν σε μια αντιπροσωπεία να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο ντίζελ και έδωσαν ένα παλαιό αυτοκίνητο ως ανταλλαγή ,εκεί ή αντιπροσωπεία βγάζει βασικά από το καινούργιο κατά συνέπεια θα το δώσει πιο φθηνά. Βέβαια σε εμένα δεν έγινε αυτό μάλλον κάτι τις πιο ακριβά το πήρα από ιδιώτη , αλλά ήταν όντως πολύ καλο αμάξι με ελεγμένα χιλιόμετρα και με εγγυήσεις έως και αβαφτου ( πέρα μηχανικών μερών που είναι το σύνηθες). Από Στοκ σέντερ
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
το punto το ειχα παρει απο ιδιωτη. εναν πιτσιρικα που το ειχε ξεσκισει. φαινοταν. η τιμη ηταν χωμα και ολα ενταξει. το sirion το πηρα απο φιλο οποτε κανενα προβλημα. προσφατα γνωστος πηρε ενα μτχ απο γυναικα. δεν το ξεραμε το αυτοκινητο, δυστυχως ουτε τη γυναικα (καλο κοματι). το αμαξι για τα χρηματα που ζητουσε ηταν μια χαρα. παζαρια δεν εκανε το παλικαρι, ο ελεγχος ηταν θετικος, ολα καλα. καλυτερα θα ηταν αν εβγαινα για καφε με την κοπελα αλλα παντρεμενη γμτ.
-
Τώρα ποια και τα κέρδη των μαντραδων μικρά είναι. Ιδίως στα αγορασμενα από ιδιώτες.
Ευτυχώς υπάρχουν οι εισαγωγές 'ΑΤΙΑ' diesel που ανεβάζουν τα ποσοστά τους. Αφελείς μπολικοι ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τώρα ποια και τα κέρδη των μαντραδων μικρά είναι. Ιδίως στα αγορασμενα από ιδιώτες.
Ευτυχώς υπάρχουν οι εισαγωγές 'ΑΤΙΑ' diesel που ανεβάζουν τα ποσοστά τους. Αφελείς μπολικοι ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
α καλα. στα diesel βλεπουν τα χλμ και νομιζουν οτι αγοραζουν κελεπουρια. που να ξεραν.
-
Ο ψυχισμός του ιδιώτη είναι πολύ κοντά στο 'εγώ το αμάξι μου δεν το σκοτώνω' (που σημαίνει ότι αν είχα μεγάλη ανάγκη για λεφτά, θα το είχα σκοτώσει σε έμπορο με λεφτά στο χέρι, αντί να απαντώ στο τηλέφωνο και τις βλακώδεις ερωτήσεις του καθενός, ότι ώρα θέλουνε)
Επίσης πολλοί εκμεταλλεύονται την αρνητική εικόνα για τις εμπορείες, και σου λένε αν θέλεις φθηνότερο να πας να πάρεις από μάντρα που εχουν τα σάπια. Έχω δεν κάμποσες αγγελίες στο car που το λένε ξεκάθαρα.
Επισης ο έμπορος δεν σηκώνει πολλά παζάρια, έχει μια τιμή στόχο και δεν κατεβαίνει. Ο ιδιώτης θα βάλει +1000 από το στόχο του για να μπορεί να κάνει διαπραγματευτεί στο γιουσουρούμ.
-
Πάντα θα βάλεις και κατι παραπάνω για την ψυχική οδύνη του κάθε ηλίθιου που παίρνει τηλέφωνο και νομίζει ότι μπορεί να κάνει γυφτικο παζάρι....
Γιατί οι μάντρες έχουν καλύτερες τιμές από τους ιδιώτες?