-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το μετριοτατο κιβωτιο
Περίεργο. Το κιβώτιο της το βρήκα υπέροχο. Αλλά μιλάω για το καινούριο που μπαίνεις στις βενζίνες, το 635 δηλαδή. Τα πετρέλαια έχουν άλλο κιβώτιο;
Δεν θα μπω σε συζήτηση περι γερμανικού κτλπ...παμε αλλού και νομίζω πρώτα πρέπει να δουμε τα του οίκου μας και μετά να κοιτάμε τους ξένους.
Ναι σίγουρα, αλλά για αυτό έφτασαν να τυραννούν την Ευρώπη. Προσωπικά θα προτιμούσα 1000 φορές να τα δώσω στους Ιταλούς αν τα δύο προϊόντα ήταν ισάξια.
Νομιζω οτι ειναι το c635 χωρις να βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
θόρυβοι απο τη μετάδοση κάποιες φορές σκαλωματα στις γρήγορες αλλαγές. Έχουν αναφερθεί απο αρκετούς ιδιοκτήτες. Δεν ειναι και τραγικό θέμα παντως.Εσυ το βρήκες υπέροχο;; Ποσά km είχε αυτη που οδήγησες;
Όσο για τα υπόλοιπα ένα μικρό σχόλιο κ απο εμένα συμφωνώ μαζι σου. 1000 φορές στους γείτονες.
-
Σε παρόμοιο δίλημμα ήμουν και γω.
Διάβασε και εδώ να δεις τι απαντήσεις είχα πάρει και γωhttp://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=58152
Τελικά κατέληξα στον άσσο και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.
Δε μπορώ να σου πω τι θα διαλέξεις, πάρε αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις καλύτερα...
Απλά όταν είναι να το αγοράσεις, κάνε παζάρια, οι τιμές πέφτουν άνετα αρκετά. Και παίρνε τηλεφωνο τους διάφορους τύπους και να τους λές για την προσφορά που σου δώσανε. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τους και δε θέλουν να χάσουν πελάτες. Αλλά τιμές ρίχνουν μόνο όταν σε δούνε αποφασισμένο ν ααγοράσεις. Πιο πριν είναι όλοι τους πως οι τιμές δεν πέφτουν. -
Το idrive δεν είναι πιο βολικό από την οθόνη αφής και το λέω γιατί το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα είχε οθόνη αφής. Παράδειγμα με το idrive για να πας στον 5ο σταθμό στη σειρά θα πρέπει να κοιτάς την οθόνη και να κάνεις με το ιdrive μια περιστροφή με 5 κλίκ για να σταματήσεις στον σταθμό που θες. Με την οθόνη αφής απλά επιλέγεις κατευθείαν και ξεμπερδεύεις. Γενικά όταν χάσεις την οθόνη αφής τότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι.
Όσο αφορά τριγμούς κτλ. στο bmw δεν υπάρχει κάτι που να ενοχλεί. Το κιβώτιο και το τιμόνι απαιτούν δύναμη αν και αυτό το καταλαβαίνεις εάν αλλάξεις αυτοκίνητο. Όσο αφορά την ποιότητα το μόνο που μου έχει κάνει άσχημη εντύπωση είναι ότι έχει σχιστεί στο bmw το υποβραχιόνιο της πόρτας του οδηγού σε 5-6 σημεία χωρίς να δικαιολογείται μια τέτοια φθορά.
Τα καθίσματα που έχω πρόβλημα με την σκόνη είναι τα μαύρα της βασικής έκδοσης.Επίσης στη θέση σας θα κοίταζα και το megane με το κινητήρα με τα 130 άλογα που λένε ότι έχει και πολύ καλή οδική συμπεριφορά (ίσως αντάξια της alfa παρόλο που είναι αρκετά πιο απλή η αρχιτεκτονική της ανάρτησης του). Ειδικότερα στην έκδοση gt line με τη sport ανάρτηση και τα φοβερά bucket δεν παίζεται
Επίσης ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και με το καλύτερο value for money είναι το Citroen C4 στο οποίο πρόσφατα έγινε ανανέωση (facelift).
-
Επίσης δεν θα έλεγα ότι η οδική συμπεριφορά της BMW είναι ότι καλύτερο. Σε εξιτάρει το γεγονός ότι είναι πισωκίνητο και παιχνιδιάρικη υπό προουποθέσεις αλλά δεν είναι το αυτοκίνητο που θα σου δώσει τη σιγουριά να το πας όσο πάει. Στην είσοδο των στροφών πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για υποστροφή (που μπορεί να έρθει απότομα χωρίς προειδοποίηση όταν δεν υπάρχει πολύ πρόσφυση) αλλά στη συνέχεια απολαμβάνεις πολύ υχηλό κράτημα μέχρι την έξοδο. Και αυτό γιατί ο πίσω άξονας έχει εκπληκτική πρόσφυση στην έξοδο των στροφών με τέρμα γκάζι. Το ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό (με κλειστό το DSC) φαίνεται να είναι περισσότερο marketing παρά ουσία. Θα μπορούσα να πω ότι το νοιώθω σαν ένα antispin όπου αφήνει κάποια ελευθερία στους τροχούς. Βέβαια η ροπή είναι μικρή για να καταλάβεις περισσότερα.Ίσως στα μεγαλύτερα diesel να το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά.Επίσης υπάρχει και μια ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους (όχι πολύ αλλά υπάρχει). Τέλος τιμόνι/σασί πληροφορούν μόνο σε δρόμους με πολύ καλή πρόσφυση όπου εκεί εμφανίζονται και σχετικά μεγάλες κλίσεις (αναλογικά με τη σκληρότητα της ανάρτησης)
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εσυ το βρήκες υπέροχο;; Ποσά km είχε αυτη που οδήγησες;Στην 170άρα το οδήγησα και το αυτοκίνητο είχε λίγες χιλιάδες χλμ. Κανένα σκάλωμα και μιλάμε για καρφωτές αλλαγές χωρίς καν να σηκώνεις το πόδι από το γκάζι. Γρήγορο, με μικρές διαδρομές και σαφές κούμπωμα. Ίσως παίζει ρόλο το ότι ήταν βενζίνης βέβαια...
-
Sbouras εχεις το προ facelift μοντελο?σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.den exo idea πες μου τις εντυπωσεις σου απο τον ασο.ποια εκδοση εχεις?
-
Το C4 το έχω και εγώ στην έκδοση ehdi και ειναι εξαιρετικό , αλλά εδώ ο φίλος εχει ένα σαφέστατο και συγκεκριμένο ερώτημα. Το c4 ειναι ανεπιτήδευτο ......νομίζω οτι θα αντέξει Κόμη και πυρηνικό πόλεμο !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης sbouras έγραψε:
Το idrive δεν είναι πιο βολικό από την οθόνη αφής και το λέω γιατί το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα είχε οθόνη αφής. Παράδειγμα με το idrive για να πας στον 5ο σταθμό στη σειρά θα πρέπει να κοιτάς την οθόνη και να κάνεις με το ιdrive μια περιστροφή με 5 κλίκ για να σταματήσεις στον σταθμό που θες. Με την οθόνη αφής απλά επιλέγεις κατευθείαν και ξεμπερδεύεις. Γενικά όταν χάσεις την οθόνη αφής τότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι.Επίσης στη θέση σας θα κοίταζα και το megane με το κινητήρα με τα 130 άλογα που λένε ότι έχει και πολύ καλή οδική συμπεριφορά (ίσως αντάξια της alfa παρόλο που είναι αρκετά πιο απλή η αρχιτεκτονική της ανάρτησης του). Ειδικότερα στην έκδοση gt line με τη sport ανάρτηση και τα φοβερά bucket δεν παίζεται
Επίσης ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και με το καλύτερο value for money είναι το Citroen C4 στο οποίο πρόσφατα έγινε ανανέωση (facelift).
αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου όταν έλεγα ότι η touch οθόνη είναι πιο εύκολη στην χρήση απο οποιοδήποτε idrive (ή κάποιο άλλο, εγώ θυμάμαι στο volvo V40 που έκανα test drive έπρεπε να κοιτάω, να επιλέγω με προσοχή μην πάω στην επόμενη επιλογή κλπ ενώ με μια touch το χέρι πάει πλέον μόνο του) - τέλος πάντων δεν είναι αυτό απο τα βασικά κριτήρια επιλογής αυτοκινήτου
καλό είναι να γνωρίζεις ότι θα κυκλοφορήσει νέο megane - δεν ξέρω πότε απλά κάπου το διάβασα.
θα συμφωνήσω για το C4 χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία. Απλά είναι value for money.
-
πάντως θα βοηθούσες παραπάνω την συζήτηση (και επομένως την επιλογή σου) αν μας έλεγες ακριβώς εξοπλισμό και τιμή και για τα δύο αυτοκίνητα. Τι αγοράζεις και πόσο. Ίσως σε βοηθήσουμε για παράδειγμα προτείνοντας σου κάτι που πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο ή κάτι άλλο που το δικό μας διαθέτει άλλα το έχουμε μετανιώσει.
-
Sportline στη bmw sprint στην αλφα.νομιζω κλεινω πιο πολυ μετα απο ολα αυτα στον ασο...
-
3000 περιπου ειναι η διαφορα τους
-
εσενα οτι σου κανει κλικ και οτι αντεχει η τσεπη και μετα την αγορα. εχω δει πολλους να γκρινιαζουν για τις τιμες των σερβις και να τσιγκουνευονται να τα σκασουν. δλδ δεν εχεις προβλημα να σκασεις 30.000 ευρω και εχεις προβλημα να σκασεις 300 ευρω στο σερβις; τοτε ή δεν τα εχεις και πηρες κατι που δεν ειναι για την τσεπη σου ή εισαι τσιγκουνακος και πας να τη βγαλεις στον αφρο. οσο εισαι στην εγγυηση θα τα σκας και μην σκας. υπαρχουν και τα ποδηλατα. οταν τελειωσει η εγγυηση βαλε οτι ανταλλακτικο ή αναλωσιμο θες. αν θες μην βαζεις κι ολας. αλλιως ψαξτο πριν το αγορασεις. στο εξωτερικο, πηγε ενας γνωστος που εχει εγγυηση και δεν ηθελε τα λαδια της αντιπροσωπειας και ειχε δικα του αγορασμενα. του λεει ο μαστορας ok θα στα βαλω αλλα θα πληρωσεις και για τα λαδια που δε θα σου βαλω γιατι αλλιως κοβεται η εγγυηση. φωναζε ο δικος μου. αν θες του ειπαν. αν οχι κανενα προβλημα. δεν βαζουμε σφραγιδα στο βιβλιο συντηρησης. δεν ξερω εδω τι γινεται σε αυτην την περιπτωση.
-
τι ακριβώς έχει η sportline (πάντα ζοριζόμουν να βρω ακριβώς τα επίπεδα εξοπλισμού στο site της BMW!!!)
Βρήκα ένα διαφημιστικό που είχα κατεβάσει κάποτε και αν ισχύουν τα ίδια με αυτά που βλέπω να ρωτήσωη BMW που κοιτάς είναι η βασική έκδοση + sportline ή βασική έκδοση +advantage+sportline?
αν ισχύει το πρώτο σύμφωνα με αυτό που διαβάζω δεν θα έχεις
βοήθεια παρκαρίσματος πίσω (χρήσιμο έτσι όπως είναι η ορατότητα πίσω σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα)
cruise control
διζωνικό κλιματισμό & ψυχόμενο ντουλαπάκι
ζάντες 17'
κανονική ρεζέρβα?
καθίσματα alcantaraείμαι σωστός ή όχι;
-
Ο χρήστης design26 έγραψε:
Sbouras εχεις το προ facelift μοντελο?σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.den exo idea πες μου τις εντυπωσεις σου απο τον ασο.ποια εκδοση εχεις?Η έκδοση είναι η απλή με advantage πακέτο και κάποια ακόμα extra. Επίσης είναι από τα πρώτα με κατασκευή Μάρτιο του 2012.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εσυ το βρήκες υπέροχο;; Ποσά km είχε αυτη που οδήγησες;
Στην 170άρα το οδήγησα και το αυτοκίνητο είχε λίγες χιλιάδες χλμ. Κανένα σκάλωμα και μιλάμε για καρφωτές αλλαγές χωρίς καν να σηκώνεις το πόδι από το γκάζι. Γρήγορο, με μικρές διαδρομές και σαφές κούμπωμα. Ίσως παίζει ρόλο το ότι ήταν βενζίνης βέβαια...
Τι να σου πω, ίσως να θέλει λίγο χρόνο ακόμα, γιατί στην αρχή ήταν πολύ σφιχτό και μετά τα πρώτα 5-6k km άρχισε να μαλακώνει. Και νιώθω ότι όσο περνάει ο καιρός, 'στρώνει' και καλύτερα.
Επίσης, δεν ξέρω εάν και τα υπόλοιπα μέρη της μετάδοσης ανάμεσα σε βενζίνη και ντιζελ είναι τα ίδια (ισως να παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο).
Πάντως εάν δεις τα διαφορα φορα, παραπονιεται αρκετος κοσμος για το συγκεκριμενο κιβωτιο (ειδικα στις προ fl εκδοσεις).
Ομως η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με της BMW που δεν μου αρεσε καθολου, είναι καλύτερο.
-
Ο χρήστης tempo έγραψε:
καλό είναι να γνωρίζεις ότι θα κυκλοφορήσει νέο megane - δεν ξέρω πότε απλά κάπου το διάβασα.Μπορεί να κυκλοφορήσει σύντομα νέα έκδοση αλλά η τωρινή αξίζει να μπει στα 'sport' (με πολλά εισαγωγικά) 1600 diesel.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
εσενα οτι σου κανει κλικ και οτι αντεχει η τσεπη και μετα την αγορα. εχω δει πολλους να γκρινιαζουν για τις τιμες των σερβις και να τσιγκουνευονται να τα σκασουν. δλδ δεν εχεις προβλημα να σκασεις 30.000 ευρω και εχεις προβλημα να σκασεις 300 ευρω στο σερβις; τοτε ή δεν τα εχεις και πηρες κατι που δεν ειναι για την τσεπη σου ή εισαι τσιγκουνακος και πας να τη βγαλεις στον αφρο. οσο εισαι στην εγγυηση θα τα σκας και μην σκας. υπαρχουν και τα ποδηλατα. οταν τελειωσει η εγγυηση βαλε οτι ανταλλακτικο ή αναλωσιμο θες. αν θες μην βαζεις κι ολας. αλλιως ψαξτο πριν το αγορασεις. στο εξωτερικο, πηγε ενας γνωστος που εχει εγγυηση και δεν ηθελε τα λαδια της αντιπροσωπειας και ειχε δικα του αγορασμενα. του λεει ο μαστορας ok θα στα βαλω αλλα θα πληρωσεις και για τα λαδια που δε θα σου βαλω γιατι αλλιως κοβεται η εγγυηση. φωναζε ο δικος μου. αν θες του ειπαν. αν οχι κανενα προβλημα. δεν βαζουμε σφραγιδα στο βιβλιο συντηρησης. δεν ξερω εδω τι γινεται σε αυτην την περιπτωση.Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε οτιδήποτε πάνω από τις δυνατότητές μας. Με τον τρόπο αυτό μπήκε πολύς κόσμος 'μέσα' και τώρα κλαίγονται άδικα...Και το σωστό είναι ο καθένας να έχει ψάξει προκαταβολικά όλα τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου προτού κάνει την επιλογή του, προκειμένου να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων μετά.
Από την άλλη είναι εντελώς υποκειμενικό το τι κρίνει κάποιος άξιο - συμφέρον να πληρώσει και τι όχι. Υπάρχει και άλλη οπτική γωνία : Πληρώνω εφάπαξ 30k και θεωρώ ότι στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και άλλα από τα έξοδα του αυτοκινήτου (όταν φυσικά αυτά προβλέπονται, όπως εγγύηση, δωρεάν service κτλ.). Δηλαδή, το ότι αγοράζεις αμάξι με 30k δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι διατεθειμένος το αμάξι στα επόμενα 5 χρόνια να σου κοστίσει άλλα 10. Εάν δεν σε πειράζει, τότε αλλάζει το πράγμα. Όπως, επίσης, δεν είναι απαραίτητα τσιγκουνιά το να μη θέλεις να τα σκάσεις όλα αυτά. Μπορεί κάποιος να το δει και σαν 'θεωρώ κοροϊδία να σκάω 300-500 ευρώ για ένα service '.
Τέλος, συμφωνώ ότι, εάν θέλεις την εγγύηση, θα την πληρώσεις, εκτός κι αν υπάρχει κάποια προσφορά για τα service από την αντιπροσωπεία... -
Tempo. η sportline, εχει cruise control,sport Καθισματα-πλήρως ρυθμιζόμενα (ακομα και δεξια αριστερά το πόσο θα αγκαλιάζει τον οδηγό σαν πλευρική στήριξη, με ηλεκτρικό τρόπο), parktronik πίσω, πακετο φωτισμού, ζαντες 16, σπορ δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, αισθητικές διαφορές (εσωτερικά & εξωτερικά) και μερικά άλλα δευτερεύοντα Διζωνικό κλιματισμό έχω προσθέσει και ειναι στη διαφορά των 3.000 σε σχέση με την Alfa. Επισημαίνω οτι η BMW δίνει 5 χρόνια ή 60.0000 χλμ δωρεαν service, που ειναι σιγουρα ενα plus.
-
Tempo. η sportline, εχει cruise control,sport Καθισματα-πλήρως ρυθμιζόμενα (ακομα και δεξια αριστερά το πόσο θα αγκαλιάζει τον οδηγό σαν πλευρική στήριξη, με ηλεκτρικό τρόπο), parktronik πίσω, πακετο φωτισμού, ζαντες 16, σπορ δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, αισθητικές διαφορές (εσωτερικά & εξωτερικά) και μερικά άλλα δευτερεύοντα Διζωνικό κλιματισμό έχω προσθέσει και ειναι στη διαφορά των 3.000 σε σχέση με την Alfa. Επισημαίνω οτι η BMW δίνει 5 χρόνια ή 60.0000 χλμ δωρεαν service, που ειναι σιγουρα ενα plus.πολύ καλός εξοπλισμός. Λογικά δεν λείπει τίποτα και απο τα δύο αυτοκίνητα.
Εγώ όταν ήταν να επιλέξω έκανα μια λίστα σύγκρισης των υποψηφίων αυτοκινήτων και στο τέλος είδα αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα για τυχόν παραπάνω εξοπλισμό που προσέφερε κάποιο μοντέλο. Με βοήθησε αρκετά αυτό.....εσύ βλέπω ότι κοιτάς μόνο δύο οπότε είναι πολύ πιο εύκολο.Βεβαίως για να κλείσω θα επαναλάβω αυτό που έγραψε ο φίλος koralli
'Α, και το πιο σημαντικο ολων: Όταν την πλησιαζεις το πρωι σου φτιαχνει τη μερα!'αρκετές φορές έχω παρκάρει την giulietta και φεύγοντας γυρίζω και την κοιτάζω.....το πρωϊ πριν πάμε κανένα ταξιδάκι είμαι όλο χαρά.....
-
Επισημαίνω οτι η BMW δίνει 5 χρόνια ή 60.0000 χλμ δωρεαν service, που ειναι σιγουρα ενα plus.To πακέτο αυτό υποψιάζομαι ότι απλώς καλύπτει μια αλλαγή λαδιών και ένα service (αλλαγή λαδιών και φίλτρων) καθώς μέχρι τα 60000 km σύμφωνα με τον κατασκευαστή προβλέπει μόνο αυτά τα 2 (συνολικό κόστος περίπου 500 ευρώ). Σημαντικό είναι να δεις εάν καλύπτει τακάκια που πιο πιθανό είναι να χρειαστούν αλλαγή μετά τα 60.000km
Διλημμα νεα BMW 116D vs ALFA romeo giulietta 1.6 diesel