-
Έχεις δίκιο για τα πλεονεκτήματα που έχει ProCeed δεδομένων των αναγκών μου απλά τέτοια μεταξόνια είναι απαγορευτικά για τους δρόμους του νησιού (Κρήτη)...
Αν δεν σου είναι απολύτως απαραίτητη η λίγο μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, να το ξανασκεφτείς. 11-12 εκατοστά είναι μεγαλύτερο το μήκος του Proceed, μεταξόνιο πρέπει να είναι το ίδιο. Θα έχεις τουλάχιστον 600λίτρα κάτω απ' την εταζέρα, αν φορτώνεις και λίγο πάνω απ' τα καθίσματα σε ύψος (π.χ. τοποθετήσεις και ένα διαχωριστικό πλέγμα του κατασκευαστή για να φορτώνεις άνετα σε όλο το ύψος, θα πλησιάσεις το 1 κυβικό με τα καθίσματα στη θέση τους) θα καταργήσεις τη μπαγαζιέρα και θα κερδίσεις άλλη ποιότητα στο ταξίδι και λίγο καλύτερη οικονομία καυσίμου, ενώ το κόστος δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα και το αμάξι είναι επίσης πολύ εμφανίσιμο, αντίθετα με άλλα 'βάγκον' που δεν αρέσουν σε πολλούς. Το ίδιο και με Focus Active Wagon (που έχει και ύψος, επίσης όμορφο και με μεγάλη εγγύηση σαν το ΚΙΑ). Τα τελευταία 100 χρόνια, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας να αγόρασε τέτοιας χωρητικότητας αυτοκίνητο και να το μετάνιωσε.
(εμείς έχουμε παλιο wagon Focus, 4.6m, το Sportage που είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που είχα δει, τελικά δεν το πήρα γιατί ενώ είναι αρκετά μπούγιο εξωτερικά 4μιση μέτρα, οι αποσκευές είναι λιγότερο από 500 λτ (στο υβριδικό 440λτ) κι επέλεξα ένα 'κοντό' αμάξι 4.10μ που έχει μεταβαλλόμενο χώρο αποσκευών 410-520 λτ. οπότε θα βολεύουμε πολλά πράγματα όταν χρειάζεται, χωρίς μπαγαζιέρα, ενώ προς το παρόν θα υπάρχει και το βάγκον).
-
Καλημερα ,ειχα ποσταρει πριν καποιες μερες και εγραφα ποσο ανετα κινειται το αμαξι σε ολες τις συνθηκες και ειχα αναφερει για την ανηφορα που ακουλουθει μετα την βεροια για πολυμυλο οπου με 5 ειχα δει 140 με 4 ατομα και αποσκευες οχι πολυ φορτωμενος βεβαια . Οπως ειπε και ενας φιλος πιο πριν δεν εκτοξευεσαι οταν το πατας κιολας αλλα ο κινητηρας ειναι υπερεπαρκης για την πλειοψηφεια των οικογενειαρχων που θα το επιλεξουν.ειχα και εγω τους ενδοιασμους αυτους οταν το αγορασα αλλα εν τελει οσο το οδηγεις τοσο το εκτιμας.Φυσικα ο μεγαλυτερος με τα 136 θα ηταν ο ιδανικος αλλα δινεις και κανα 2 χιλ παραπανω.
-
3 χιλιάδες θες για τον 136 παραπάνω. Είναι αρκετά λεφτά για 20 μόνο άλογα.
-
Κάτοχος από σήμερα το πρωί Kia Sportage 1600cc 115ps 48V Diesel Mild Hybrid!
Το έκανα μια γρήγορη βόλτα καμιά 50ρια χλμ πέριξ της πόλης μου και λίγο εντός (Σέρρες). Απολύτως ικανοποιημένος για αυτό που περιμένω από ένα αυτοκίνητο τέτοιου μεγέθους. Θα μου πάρει λίγο καιρό να συνηθίσω τις διαστάσεις του και τα μπιχλιμπίδια στο τιμόνι, όπως επίσης και την οδηγική εν γένει συμπεριφορά ενός diesel αυτοκινήτου (αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο, ροπή κινητήρα κλπ) προερχόμενος από ατμοσφαιρικό βενζίνης 15ετιας.
Όποια συμβουλή καλοδεχούμενη!
-
Καλά κι ασφαλή χιλιόμετρα! Να το χαρείτε οικογενειακώς!
-
Καλοτάξιδο!
-
Καλοτάξιδο, ότι πρέπει για να γράφεις χλμ. με εκδρομάρες!
-
Να το χαρείς με υγεία! Από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα. Περιμένω με ανυπομονησία το καινούργιο, πιστεύω θα προκαλέσει αίσθηση, και επιτέλους και εμπορική επιτυχία και στην Ελλάδα.
Χαλαρά τις αλλαγές, τα πετρέλαια δουλεύουν χαμηλά, θα σου έχει και ένδειξη αλλαγής ταχύτητας λογικά.
Τι καταναλώσεις σου δίνει;
Χώρος αποσκευών οκ;
-
Καλοταξιδο και απο εμενα ,το ιδιο εχω εδω και ενα χρονο τωρα 12000 χιλ εως τωρα .Προβλημα ουδεν,την προηγουμενη εβδομαδα εκανα το πρωτο σερβις λαδια ,φιλτρα αερος και λαδιου,κοστος 150 .Το αμαξι ειναι απολαυστικο σε ανοιχτο δρομο ,καταληλο για μακρινες εκδρομες χωρις να σε κουραζει.Οταν θα συνηθισεις τον ογκο του θα σε εκπληξει και σε διαδρομες με στροφιλικια και εκει θα καταλαβεις ποσο καλα στημενο ειναι για την κατηγορια του.Μεσα δεν ακους κανενα τριγμο απο πουθενα ,πραγματικα μετα απο ενα χρονο δεν το περιμενα γεροδεμενη κατασκευη.Τωρα στις αρχες δεν ξερω τι σου ειπαν ,εγω για τα πρωτα 1000 χιλ δεν το ζοριζα μετα σταδιακα το ανοιγα .Καταναλωση εως τωρα 6 ,9 ευχαριστημενος για το βαρος που εχει και πως το παω .Τι χρωμα το πηρες;Εχω το ανθρακι το οποιο παιζει και με τον ηλιο.
-
Να το χαρείς με υγεία! Από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα. Περιμένω με ανυπομονησία το καινούργιο, πιστεύω θα προκαλέσει αίσθηση, και επιτέλους και εμπορική επιτυχία και στην Ελλάδα.
Χαλαρά τις αλλαγές, τα πετρέλαια δουλεύουν χαμηλά, θα σου έχει και ένδειξη αλλαγής ταχύτητας λογικά.
Τι καταναλώσεις σου δίνει;
Χώρος αποσκευών οκ;
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Νομίζω έκανα μια ασφαλή επιλογή στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου. Περισσότερο νομίζω η επιλογή αυτοκινήτου είναι υποκειμενικό πράγμα για τον καθένα μας ξεχωριστά. Αισθάνθηκα άνετα μέσα του από την πρώτη στιγμή, εμφανισιακά μου αρέσει και ο κινητήρας του πιστεύω ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου ως οικογενειάρχης με δύο μικρά παιδιά.
Για αρχή διαπίστωσα ότι πράγματι οι αλλαγές στις σχέσεις γίνονται πιο χαμηλά σε σχέση με το προηγούμενο αυτοκίνητό μου, σε βοηθάει το γεγονός ότι στο καντράν σου δείχνει πότε να αλλάξεις ταχύτητα.
Από κατανάλωση δεν μπορώ να σου πω, ούτε 100 χλμ δεν έχω κάνει ακόμα. Σήμερα θα κάνουμε μια βόλτα (θάλασσα ή βουνό, ανάλογα τον καιρό).
Οι χώροι του εντός είναι πολύ καλοί και άνετοι (1.83 είμαι). Το πορτ μπαγκάζ χάνει λίγο λόγω υβριδικού, αλλά έχουμε ξεμπέρδεψει από καρότσια κλπ, 4 βαλίτσες μεγάλες με άνεση, αν και τόσα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση να κουβαλήσουμε ποτέ!
-
Καλοταξιδο και απο εμένα... Τωρα στις αρχες δεν ξερω τι σου ειπαν ,εγω για τα πρωτα 1000 χιλ δεν το ζοριζα μετα σταδιακα το ανοιγα .Καταναλωση εως τωρα 6 ,9 ευχαριστημενος για το βαρος που εχει και πως το παω .Τι χρωμα το πηρες;Εχω το ανθρακι το οποιο παιζει και με τον ηλιο.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Μου είπαν ότι γράφει και στο εγχειρίδιο, τα πρώτα 1000 χλμ χαλαρά και στο γκάζι και στα φρένα, να μην το ζορίσω.
Χρωματάκι πήραμε το Canyon Silver, χρυσαφίζει στο φως του ήλιου, σκουραίνει όσο νυχτώνει. Ο γιος μου ήθελε το ανθρακί, το οποίο μας άρεσε εξίσου, αλλά δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο. Είναι ο μόνος στενάχωρημένος με το χρώμα ο μπαγάσας
-
Καλοριζικο! Ευχομαι πολλα ασφαλη και απροβληματιστα χλμ.
-
Τέλεια τα χρώματά σας! Νομίζω αυτά είχα ξεχωρίσει. Το αυτοκίνητο είναι απίστευτο στο δρόμο, οδηγείται σαν μικρότερο.
Οι χώροι μέσα αχανείς!! Είδα φωτογράφιση που δώσανε στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, κ τα γομαρια φαινόντουσαν σαν κανονικοί άνθρωποι μέσα!
Ο κινητήρας είναι επαρκεστατος για τα πάντα, η πιο σοφή επιλογή για αυτό το αυτοκίνητο για οικονομία κ χαμηλά τέλη κ καλή τιμή κτήσης, οι βενζίνες δεν το συζητάμε, ξεφεύγουν σε ΟΛΑ.
Εμένα προσωπικά μου αρέσει και παρα πολύ. Αυστηρό, δωρικό, non nonsense design και χρηστικότητα. Αυτό κ C5 Aircross από την κατηγορία.
Κρίμα που δεν το έδινε με τα βασικά ηλεκτρικά συστήματα ασφαλείας κ ρεζερβα, και επίσης μου πασαρανε κάτι άσπρα (δεν με χάλαγε, αλλά ήθελα χρώμα αυτή τη φορά).
Και εγώ 2 παιδάκια, αλλά έχουμε πρόβλημα σε χώρους κ πάρκινγκ, οπότε τελικά παίξαμε B suv. Το επόμενο θα το πάρω μαουνα, 6 μέτρα, να το ευχαριστηθω!
Να το χαρείτε με υγεία, από τις καλύτερες επιλογές, σε σχέση με κάτι βαρετά QQ και αμφίβολα VAG.
Μην κοκκινίζεις τα κοντέρ με το πετρέλαιο, ή τουλάχιστον περίμενε μερικές χιλιάδες χλμ, μην είσαι και ψόφιος όμως. Μόλις περάσεις τα 1000-1300 άνοιξέ το λίγο και μετά φυσιολογικά.
-
Νομίζω είναι όπως τα γράφεις. Μόλις γυρίσαμε από το σπήλαιο Αλιστράτης. Μια διαδρομή μικτή θα την χαρακτήριζα, ευθείες, ανηφόρες, κατηφόρες, αρκετές στροφές... Το αμάξι δεν σκάλωσε πουθενά. Με κλιματισμό ή χωρίς, πολύ άνετο ταξίδι. Δυστυχώς δεν είμαι εξοικειωμένος στο πετρέλαιο και επειδή είναι και σχεδόν αθόρυβο (φανταστική αίσθηση αυτο), συνέχεια κοιτούσα το καντράν. Μια διαδρομή λοιπόν 110 χλμ και η κατανάλωση έδειξε 5,5lt/100km! Κινηθήκαμε κυρίως με 5η-6η, εύρος στροφών 1.600-2.200 (ολίγον τι φλώρικα δηλαδή)... Μαλακά το γκάζι και το φρένο όπου χρειαζόταν. Το απολαύσαμε κάθε στιγμή και κυρίως τα παιδιά μου!
Πιστεύω πως αν έχεις λυμένο το πάρκινγκ, ένα τέτοιο αυτοκίνητο για οικογένεια είναι μια πολύ καλή επιλογή. Προφανώς και υπάρχουν καλύτερα και ομορφότερα αυτοκίνητα. Είπαμε, ο καθένας στην τελική παίρνει αυτό που του αρέσει, μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά του.
-
Στο πετρελαιο σε αυτο το ευρος στροφων θα κινεισαι αντε και ως τις 3000 εχει χαμηλα τη μεγιστη ροπη .Θα το συνηθισεις μην ανησυχεις δεν ειναι φλωρια ετσι ειναι ολα.Σημερα και εγω ειπα να το ξεκαπνισω λιγο και εκανα μια Καστορια Ιωαννινα και πισω 340 χιλ με μεση 7,8 .Εγνατια λιγες φορες επεσα κατω απο 140 και αυτο μεσα στα τουνελ ,δεν ειχε κινηση και πρωτη φορα απο τοτε που το πηρα του δωσα και καταλαβε 160 170 στα περισσοτερα κομματια .Πηγα ηρθα ατσαλακωτος χωρις να βουιζει το κεφαλι μου οπως συνεβαινε με την αλφιτσα μου ,τεσπα αλλο αυτοκινητο εκεινο προ δεκαπενταετιας .Στο σημερα αυτο που ηθελα το βρηκα ,ανετες μετακινησεις ησυχες ,χωρις αγχος ,χαλαρα και ωραια και ο χωροι μεσα σουπερ ανετοι και ο χωρος αποσκευων για τις αναγκες μου υπεραρκετος παρολο που θα μπορουσε να ειναι μεγαλυτερος αλλα εχει μεγαλο πλατος 1 μετρο περιπου βαθος δεν εχει λογω μπαταριας αλλα οτι χανεις εκει το παιρνεις σε υψος.Ωραιο πρεπει να δειχνει στο canyon silver διαφερει απο το απλο ασημι και σπανιο θα ελεγα μεχρις στιγμης δεν εχω πετυχει κανενα ,κανα δυο που πετυχα σε blue flame εβγαζαν ματι αλλα δεν το τολμησα και ισως να το εχω μετανοιωσει λιγο αλλα ειναι λιγ ο αργα πλεον .Καλα να ειμαστε ολοι για αυτον τον χειμωνα τον δυσκολο που ερχεται ,και να απολαυσουμε περισσοτερες διαδρομες με τις αμαξαρες μας ο καθενας μας μολις τελειωσει ολο αυτο .
-
Canyon Silvere super!
1800-2800 περίπου θα το δουλεύεις νομίζω, θα το μάθεις, δεν θυμάμαι και ακριβώς τώρα τι αλλαγές έκανα, όσο αυξάνεις σχέση θα αυξάνεις και λίγο τις στροφές, αλλά θα το δεις με το χρόνο σου, στρώσε το πρώτα, αλλά μην τρελαθείς και θες να φτάσεις 4-5.000!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ! Οι υψηλές στροφές είναι ο 'θάνατος' των diesel, έχουν άλλο είδος οδήγησης.
1600 νομίζω είναι πολύ χαμηλά αν αλλάζεις εκεί, θέλει - ελάχιστα - παραπάνω.
-
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας. Να έχουμε καλό χειμώνα, με υγεία όλος ο κόσμος, να χαιρόμαστε τις οικογένειες μας και τα αυτοκίνητα μας...
-
Καλημέρα και από μένα.
Για να μην υπάρχουν λόγια του αέρα... Έχω το Sportage Hybrid 48V 136HP 2019 και έχω οδηγήσει και το hybrid 115hp του 2020. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, το δεύτερο μου έδωσε την εντύπωση πως μπορούσα να το ξεκινήσω πιο εύκολα. Το δικό μου μέχρι να το συνηθίσω με πέθανε. Ακόμη μπορεί να μου σβήσει στην εκκίνηση. Το νιώθω βαρύ όταν ξεκινάει. Στο δρόμο είναι φοβερό. Πραγματικά ότι καλύτερο έχω οδηγήσει και έχω μπει.
Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα...
-
Δεν υπάρχει τρόπος να δεις το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας.
-
Μπορείς να δεις πότε φορτίζει ή δίνει στον ηλεκτροκινητήρα
-
Φορτίζει όταν πατάς φρένο ή αφήνεις το γκάζι ενώ έχεις μέσα ΣΧΕΣΗ και όχι πάντα
-
Όταν αφήνεις το γκάζι και φορτίζει, το αμάξι κόβει πάρα πολύ. Σε σημείο που πρέπει να προσέχεις γιατί θα ζαλιστούν όσοι έχεις μέσα.
-
Αν δεν έχεις σχέση στο κιβώτιο δουλεύει το ρελαντί και δεν φορτίζει
-
Το start stop σχεδόν δεν το παίρνεις χαμπάρι.
-
Ο ηλεκτροκινητήρας δεν δίνει μόνο και πάντα όταν επιταχύνεις. Δίνει όταν 'ζητάς' από το αμάξι. Αν οδηγείς ήπια δεν θα το ενεργοποιήσει. Επίσης εννοείται πως αν δεν έχει φορτίο δεν θα δώσει ότι και να γίνει.
-
Η πρώτη είναι πάρα πολύ κοντή και γενικά το αμάξι ζητάει να αλλάξεις ταχύτητα γενικά γρηγορότερα από αυτό που περιμένεις (το auris diesel ήταν λίγο περισσότερο συγχωρητικό)
-
Όταν δουλεύει και ο ηλεκτροκινητήρας έχεις την αίσθηση πως το αμάξι πετάει.
-
Όταν πας για προσπέραση, εφόσον το κάνεις σωστά και όχι σαν κάγκουρας, το σύστημα το καταλαβαίνει και δίνει.
-
Η κατανάλωση δεν είναι εντυπωσιακή. Εγώ έχω μέσο όρο 7.5 και δεν οδηγώ πατημένος. Αυτό που έχω παρατηρήσει και είναι ενδιαφέρον, είναι πως ακόμη και αν το πατήσω λίγο, ναι μεν ανεβαίνει αλλά σε ένα πήγαινε-έλα ταξίδι ή διαδρομή, η κατανάλωση δεν ανεβαίνει όσσο περιμένεις.
Τα παραπάνω είναι 100% έγκυρα.
Επίσης, όποιος το έχει, να πάρει τηλέφωνο στα κεντρικά γιατί υπάρχει μια οδηγία και θα σας πουν αν χρειάζεται να το πάτε από την αντιπροσωπεία ανάλογα με τον αριθμό πλαισίου.
-
-
Καλημέρα. Αυτό που λες στην αρχή για δυσκολία στην εκκίνηση μεταξύ 115 και 136 αναφέρεσαι σίγουρα και τα δύο με την 48v ? Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά στην υλοποίηση μπορεί να έχουν.
Τα 7.5 λτ σίγουρα δεν είναι η κατανάλωση που θα περίμενα από ένα 'υβριδικό' ντίζελ. Δεν νομίζω να έχει διαφορά από το απλό και οι παραχωρήσεις που κανείς σε αποσκευές ,σε αυτό με την δυσκολία εκκίνησης που δεν κατάλαβα γιατί έσβηνε , με το φρενάρισμα και τα ζαλάδα των επιβατών όταν αφήνεις το γκάζι σίγουρα δεν αξίζει το 7.5 κατανάλωση....
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση ήταν όπως τα είχα γράψει και διαβάσει πολυ κακό για το τίποτα...
Το ότι δεν τσιμπά εύκολα προς τα πάνω όπως και να το πας είναι χαρακτηριστικό όλων των ντίζελ. Απλά η μέση κατανάλωση σου χωρίς μάλιστα να έχεις βαρύ πόδι όπως λες δεν είναι ενθαρρυντικο.
Το 136 48v τουσον πάντως που είχα οδήγησει δεν είχε κάποιο θέμα στην εκκίνηση να μου σβήσει κλπ. Τώρα από βάρος ναι είναι βαριά σασί και τα δύο με την μπαταρία πιάνουν 1600 κενά λογικό να έχουν κάποια έντονη αδράνεια από στάση
-
Καλημέρα. Αυτό που λες στην αρχή για δυσκολία στην εκκίνηση μεταξύ 115 και 136 αναφέρεσαι σίγουρα και τα δύο με την 48v ? Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά στην υλοποίηση μπορεί να έχουν.
Τα 7.5 λτ σίγουρα δεν είναι η κατανάλωση που θα περίμενα από ένα 'υβριδικό' ντίζελ. Δεν νομίζω να έχει διαφορά από το απλό και οι παραχωρήσεις που κανείς σε αποσκευές ,σε αυτό με την δυσκολία εκκίνησης που δεν κατάλαβα γιατί έσβηνε , με το φρενάρισμα και τα ζαλάδα των επιβατών όταν αφήνεις το γκάζι σίγουρα δεν αξίζει το 7.5 κατανάλωση....
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση ήταν όπως τα είχα γράψει και διαβάσει πολυ κακό για το τίποτα...
Το ότι δεν τσιμπά εύκολα προς τα πάνω όπως και να το πας είναι χαρακτηριστικό όλων των ντίζελ. Απλά η μέση κατανάλωση σου χωρίς μάλιστα να έχεις βαρύ πόδι όπως λες δεν είναι ενθαρρυντικο.
Το 136 48v τουσον πάντως που είχα οδήγησει δεν είχε κάποιο θέμα στην εκκίνηση να μου σβήσει κλπ. Τώρα από βάρος ναι είναι βαριά σασί και τα δύο με την μπαταρία πιάνουν 1600 κενά λογικό να έχουν κάποια έντονη αδράνεια από στάση
Νομίζω η καλύτερη σύγκριση είναι με ένα Diesel. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, τότε θα ξέραμε τί δίνει το υβριδικό. Εγώ προσωπικά περιέγραψα πολύ καλή συμπεριφορά. Δεν ξέρω πώς έβγαλες το συμπέρασμα πως είπα κάτι κακό :P.
Για την εκκίνηση, ρώτησα το Service και σύμφωνα με αυτούς είναι φυσιολογικό. Τί να πω, ίσως πρέπει να το συνηθίσω.
Απλά πρέπει να συνηθίσεις σε ένα άλλο τρόπο οδήγησης. Αυτό είναι όλο. Μετά δεν ζαλίζεται κανείς. ΑΠλά δεν πρέπει να αφήνεις γρήγορα το πεντάλ.
Kia Sportage IV