-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
ρανταρ που δε δουλευουν. ρανταρ που δεν υπαρχουν μεσα στις πολεις. τροχονομοι εξαφανισμενοι. πολεις που δεν φτιαχτηκαν για τοσα αυτοκινητα. εγινε και ενα τραγικο τροχαιο με δυο αυτοκινητα που χτυπησαν και το ενα που το οδηγουσε 19χρονος ανεβηκε το πεζοδρομιο και σκοτωσε μια μανα που κρατουσε το παιδακι της. στη Αθηνα αυτο.όσα αναφέρεις δεν έχουν σχέση με την οδική παιδεία του καθενός απο εμάς...............συμφωνώ όμως οτι μας βοηθούν στην καθημερινότητα μας.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ρανταρ που δε δουλευουν. ρανταρ που δεν υπαρχουν μεσα στις πολεις. τροχονομοι εξαφανισμενοι. πολεις που δεν φτιαχτηκαν για τοσα αυτοκινητα. εγινε και ενα τραγικο τροχαιο με δυο αυτοκινητα που χτυπησαν και το ενα που το οδηγουσε 19χρονος ανεβηκε το πεζοδρομιο και σκοτωσε μια μανα που κρατουσε το παιδακι της. στη Αθηνα αυτο.
όσα αναφέρεις δεν έχουν σχέση με την οδική παιδεία του καθενός απο εμάς...............συμφωνώ όμως οτι μας βοηθούν στην καθημερινότητα μας.
βοηθουν στο να αλλαξει ο οδηγικη παιδεια
-
η παιδεία δεν αποκτάται με τον φόβο του ραντάρ,του περιπολικού,του μπλόκο κτλ
-
για αυτο στην Ελλαδα ο καθενας εχει τους δικους του νομους. μην κανουμε ντα τους κακους οδηγους. θα εχουν ψυχολογικο τραυμα.
-
Σίγουρα η παιδεία δε θα αποκτηθεί μόνο από τα ραντάρ και την αυστηρή αστυνόμευση. Αν αναρωτηθούμε όμως, ειδικά στην επαρχία, πόσοι οδηγούν χωρίς κράνος και χωρίς ζώνες επειδή, ποιος θα με σταματήσει μωρέ; Πόσοι δεν έχουν δίπλωμα, ασφάλεια, κτεο, κεκ, επειδή και να τους σταματήσει κάποιος, γνωστός θα είναι και δεν θα τους γράψει. Πόσοι παρκάρουν όπου να είναι και επειδή έχουν πινακίδες της περιοχής δεν τους γράφουν σε αντίθεση με τα ξένα αυτοκίνητα. Γενικά πιστεύω οδηγική παιδεία στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε γενικές γραμμές ούτε σε νέους ούτε σε παλιότερους οδηγούς.
Για να είμαστε και στο θέμα, οι νεότεροι οδηγοί υπερτερούν στα καλύτερα αντανακλαστικά, ενώ οι παλαιότεροι στην εμπειριά τόσο από χιλιομετρικές αποστάσεις σε διάφορες συνθήκες, όσο και από παλιότερα αυτοκίνητα χωρίς τα σημερινά ηλεκτρικά βοηθήματα... -
Η οδηγική παιδεία σχετίζεται άμεσα με την γενικότερη παιδεία ενός ανθρώπου.
Σε μία χώρα με μεγάλο (πολύ μεγάλο) ποσοστό ανθρώπων με μυαλά μπαμπουίνων, λογικό είναι να συμπεριφέρονται σαν τους μπαμπουϊνους και στους δρόμους και όχι μόνο.
Και η παιδεία κυρίως αποκτιέται από την οικογένεια και μετά από το σχολείο και τον κοινωνικό περίγυρο.
Θεωρώ πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο να διορθωθεί η κατάσταση έλλειψης παιδείας.
Πλέον αποτελεί βαθειά ριζωμένη κουλτούρα και στοιχείο του DNA που περνά από γενιά σε γενιά. -
η ελλειψη παιδειας (οχι μονο οδηγικης ) ειναι μεγαλο προβλημα που (μεταξυ μας) δεν θα λυθει στην εποχη της κρισης και ναι το DNA που λες ειναι στραβο :
ΟΜΩΣ θελω να πιστευω οτι με αργα και βασανιστικα βηματα η κατασταση βελτιωνεται. παραδειγματα απο τον δικο μου μικροκοσμο: στο αυτοκινητο της οικογενειας μου μεχρι το 2000 χοντρικα δεν φορουσαμε ποτε ζωνη. δεν θυμαμαι πως και γιατι αλλα η φαση αλλαξε και πλεον εχουμε αγχος να κινουμαστε σε αυτοκινητο χωρις ζωνη.
Επισης διαφοροι γνωστοι και συγγενεις , απο γκαζακηδες της συμφορας σιγα-σιγα εχουν γινει πολυ πιο ηρεμοι οδηγοι.
Επισης οι σχολες οδηγησης νομιζω οτι εχουν πλεον ενα πιο ευρωπαικο-οργανωμενο-τυπολατρικο στυλ σε σχεση με παλιοτερα και αυτο καπως βοηθαει να μην βγαινουν μονο καφροι στο δρομο.
πχ εχουμε λιγοτερους γκαγκουρομπουρναζιωτες να κυκλοφορουν αυτα τα ανεκδοτα που μετρουσαν για αυτοκινητα καποτε.(ξερετε...λαμπιονια , νεον απο κατω και εξατμισεις αλλα κρατηματα και ιπποδυναμη μηδεν)
ΥΓ επισης η ακριβη βενζινη μερικες φορες κανει καποιους να μοιαζουν πιο ανθρωπινοι οδηγοι. τουλαχιστον λιγοτερο επικινδυνοι
-
Εγω πλέον μετά από 20 χρόνια οδηγός δεν μπορώ να κυκλοφορησω μέσα στη πόλη και δη στο κέντρο και σε στενά. Όλο και κάποιος θα πεταχτει, όλα τα μηχανάκια χωρις σεβασμό θέλουν όλο το δρομο για πάρτι τους. Αν τολμησεις να πεις κάτι τρως μουτζες κολοδαχτυλα βρισιές ακόμα και από γυναίκες. Αηδία.
Συγκοινωνία και ταξί πλέον για εμένα. -
Φιλε iceman7 εχεις 1000% δικιο...Κ εγω οδηγω 21 χρονια και το μονο που βλεπω στην πολη μου (Θεσ/νικη) ειναι μηχανοβιοι να μην σεβονται ουτε την ιδια τους την ζωη,να μην αναβει κανεις φλας να μην υπαρχουν stop, κοκκινα φαναρια....μια αηδια εχουμε καταντησει και για να απαντησω στο θεμα ολα ειναι θεμα παιδειας και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
-
Η ζωή στην μεγαλούπολη τα έχει αυτά.
Στην επαρχεία από την άλλη έχει τραχτερ και πιτσιρικοπαπακουλες που βγαίνουν από χωράφια και καλντερίμια.
-
Και εγώ οδηγώ σκούτερ (τρίποδο ) αλλά προσπαθώ να μην γίνομαι επικίνδυνος για τα αυτοκίνητα και να μην προκαλώ. Άλλωστε αυτό αφορά πρωτίστως την ασφάλειά μου.
Ωστόσο θα συμφωνήσω ότι η πλειοψηφία των δικυκλιστών είναι 'τσακωμένοι' με τον ΚΟΚ, θεωρούν ότι έχουν πλήρη έλεγχο κατά την οδήγηση, είναι εριστικοί και πάρα πολλές φορές προκαλούν για να τραβήξουν την προσοχή άλλων οδηγών ή θηλυκών που βλέπουν να περπατάνε γύρω τους.
Κλασσικοί ελληναράδες... starχιδιστές.
-
lol εχει πεσει φτυαρι για τους δικυκλιστες καλο. ok σε πολλα. αλλα στις γυναικες....μην ψαρωνετε. ενταξει μπορει να εχουν γκ...λες. εχει και σπαστικες με ενα στομα.... το κλασικο πιανει και τις τσιτωνει. 'ξεχασες να πας να πλυνεις τα πιατα'. lol. iceman ετσι για να σε τσιτωσω λιγο αν μπορουσα θα ερχομουν διπλα σου και θα το μαρσαριζα. γκαν, γκαααν, γκαααααν. lol. θα πηγαινα μπροστα σου και θα το σηκωνα στη μια. τσογλανιες ε; πλακα σου κανω. θα πηγαινα διπλα στον storm για κοντρα.
-
Εδω στην Αθηνα 9 στους 10 δικυκλιστες περνανε με κοκκινο παντου και παντα. Και ειναι εριστικοι σε σημειο μηδεν για τελεση εγκληματικων πραξεων κατα ζωης, σωματικων βλαβων κλπ
-
Κάθε νεότερο και καλύτερο!!!!
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Εδω στην Αθηνα 9 στους 10 δικυκλιστες περνανε με κοκκινο παντου και παντα. Και ειναι εριστικοι σε σημειο μηδεν για τελεση εγκληματικων πραξεων κατα ζωης, σωματικων βλαβων κλπΤουλαχιστον υπερβολικος και δεν ειμαι καν δικυκλιστης.
-
Οι ντελιβεράδες κάνουν πολλές ταρζανιές και περνούν και τα συνοικιακά φανάρια αέρα-πατέρα.
Πολλοί από δαύτους δεν έχουν καν δίπλωμα.Σε περιστατικό σε γειτονιά συναδέλφου μου, μπήκε ανάποδα ντελιβεράς Πακιστανός στο δρομάκι της γειτονιάς. Το δρομάκι ήσυχο και ο τύπος μπήκε για να κόψει δρόμο.
Του έφυγε το παπί και πήγε και έπεσε σε κοριτσάκια που έπαιζαν στο πεζοδρόμιο. Δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στο πρόσωπο (σπασμένα δόντια, γνάθοι, μύτες, άσχημα χτυπήματα). Έπεσαν τα παιδάκια κάτω με το πρόσωπο.
Ο Πακιστανός προσπάθησε να καβαλήσει ξανά το παπί να φύγει αλλά δεν έπαιρνε μπροστά.
Το παράτησε και έφυγε.
Μετά από 15 λεπτά εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου. Ο Πακιστανός και λαθραίος και φυσικά χωρίς δίπλωμα. Το παπί ιδιοκτησία του σουβλατζίδικου. Ο ιδιοκτήτης προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον Πακιστανό ότι βιαζόταν να παραδώσει παραγγελία και τρόμαξε και το έβαλε στα πόδια...Πάντως σε κεντρικά φανάρια και σε μεγάλους δρόμους όποιος περνά με κόκκινο είναι εγκληματίας.
-
Οι ντελιβεραδες χαλανε το ονομα ισχυει.. Και συγκεκριμενης κατηγοριας καγκουροειδη με TDM-Varadero..
-
Χαλαρά ανασφάλιστος ηταν ο πακις γι αυτό τη μπούλεψε.
-
οι ντελιβεραδες, οχι ολοι, ειναι για τα πανηγυρια.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάντως σε κεντρικά φανάρια και σε μεγάλους δρόμους όποιος περνά με κόκκινο είναι εγκληματίας.
OΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
Σιγα μην υπάρχει διαβάθμιση του στιλ περνάμε όποιο κόκκινο κρίνουμε ΕΜΕΙΣ και σταματάμε σε όποιο κόκκινο γουστάρουμε ΕΜΕΙΣ. Σα να λέμε, εφαρμόζουμε όποιο νόμο θέλουμε ΕΜΕΙΣ...
οδηγοι...παλιοι και νεοι ποιοτητα οδηγησης